Dodaj do ulubionych

Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia...

13.03.06, 19:44
Jutro idę na testy wątrobowe, a za tydzień do ginka. Chcę zdecydować się na 3
miesięczny zastrzyk Depo Provera. Czy któraś z Was stosuje? Jak wraXenia?
Skutki uboczne? Skuteczność? Zaznaczam, że nie planuję już więcej dzieci.
Dzięki za wszystkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • aw271 Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... 13.03.06, 19:57
      U mnie silne migreny, a po pol roku okres co 2 tygodnie(przerost sluzowki, czy
      cos takiego). Poza tym spadek ochoty na sekssad(
      No ale podobno jestem w malym procencie skutkow ubocznych.
      • enith Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... 13.03.06, 20:25
        Wygląda na to, że ja też... Poza spadkiem libido przeszłam etap najpierw bez
        okresu przez 3 miesiące, a potem okresu trwającego miesiąc z okładem.
        Dochodziłam do siebie przez ponad 2 lata, teraz mam problemy hormonalne, nie
        wiem czy po tym, ale nie wykluczam tego. Generalnie nie polecam. Może raczej
        spirala? Super dla kobie, które nie chcą już rodzić.
    • Gość: 7nietoperzy Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 07:36
      Niby ten procent mały a tyle nas. Ja miałam depresję, którą musiałam leczyć,
      libido poniżej zera, nieustające plamienia i krwawienia, minęło osiem miesięcy
      od zastrzyku (tylko jednego!) a dalej mam rozregulowany cykl. Pod rozwagę.
      • Gość: kamila Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:33
        u mnie to samo. plamienia , caly czas przez 3 miesiace, hormony od roku nie tak
        jak byc powinno, libido=0, suchosc... tragedia...
        ODRADZAM!!!!
    • moboj Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... 14.03.06, 16:10
      stosuję od 2003 roku, czuję się rewelacyjnie, zero plamień, zero dodatkowych
      kilogramów, zdrowa jak rybasmile
      oczywiście zastrzyk polecam tym kobietom, które są świadome tego, że po
      odstawieniu na miesiączkę można czekać nawet i 18 miesięcy - ulotka o tym
      ostrzega. ja akurat z takiego stanu rzeczy jestem zadowolonasmile
      • Gość: menamimi Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 15:28
        Za wcześnie sie cieszysz. Ja też brałam te zastrzyki i powiem Ci, że problemy o
        których piszą dziewczyny często zaczynają się po odstawieniu tych zastrzyków.
        Ja również podczas brania czułam sie super, badania wszystkie były dobre, nie
        przytyłam. Problemy zaczynają się dopiero po odstawieniu. I tak jest u wielu
        dziewczyn. Zdecydowanie odradzam te zastrzyki, jedna z ginekologów byłą
        zdiwiona, że jeszcze ich nie wycofali, bo już dawno wiadomo jakie są problemy
        po tych zastrzykach.
        A może wystarczy Ci sama prezerwatywa - przecież dni płodnych jest mało.
        Zastanów się nad tym poważnie.
        Przeszukaj w wyszukiwarce - bardzo dużo o tym było.
        Pozdrawiam i zyczę mądrych decyzji.
        • duszka30 Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... 15.03.06, 16:03
          Ja po dwóch, wszystko: migrena, spadek lipido, depresja i plamienia już drugi
          miesiąc non stop!!!
    • bibi.mal Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... 15.03.06, 18:24
      Ja doradzilam go starszej siostrze. Wzięla jeden zastrzyk. Rok temu. Jeszcze
      nie doszla do siebie. Obecnie - mięśniaki. Wcześniej: depresja, bóle glowy,
      brzucha, krwawienia (miesiąc i dlużej) itd... Naprawdę odradza.
    • Gość: kamila Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:26
    • Gość: kamila Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:27
      napisz czy sie jednak zdecydowalas...
      bo ciekawosc mnie zzera...
      ps. zapomnialam dopisac ze od 1/2 roku mi niedobrze
      • beatkadaniela Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... 16.03.06, 22:03
        No więc dalej myślę. Wizytę przesunęłam na 28, testy wyszły ok, a ja dalej nie
        wiem. Na prezerwatywach jedziemy już 8 lat i mamy z tego dwoje maluchów .... Do
        tabletek, z moją sklerozą, tempem i nieregularnym trybem życia nie mam
        przekonania, tym bardziej, że znam mnóstwo kobitek z dziećmi po tabletkach,
        obcych ciał typu spirala nie chcę, więc ten zastrzyk był dla mnie dużą
        nadzieją. A teraz mam takie wątpliwości. Ale jak nie to, to co.
        Ja naprawdę nie nadaję się na kalendarzyki, i nie stać mnie na trzecie dziecko,
        choć bardzo bym chciała. Zawsze jest nadzieja, że będę w tym procencie bez
        skutków ubocznych. Nigdy nie miałam problemów ginekologicznych, nawet przy i po
        porodach. Jestem już głupia i niemądra, tyle się naczytałam i dalej nie wiem co
        zrobić.
        • Gość: kamila Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:09
          ja tez nigdy nie mialam. a od kiedy wzielam zastrzyk nie moge dojsc do siebie...
          ale moja kumpela czula sie po nim swietnie...
          jesli jestes gotowa znoscic ewentualne skutki uboczne przez nawet 3 lata to
          mozesz probowqac.
          ps. a moze evra?
          przyklejasz 1 x na tydzien.np. w piatek
          ja tez myslalam ze o tabletkach bede zapominala ale bylo ok
          kilka razy spoznilam sie o 1 h ale nigdy nie zapomnialam
          moze warto sprobowac?
          • Gość: beatkadaniela Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.plusgsm.pl 17.03.06, 10:57
            O plasterkach jest teraz cały, obfity watek i jakos nie mam przekonania.
            Powiedz mi, czy dzień cyklu ma znaczenie. Którego dnia powinnam wziasc ten
            zastrzyk. znak zapytania mi nie dziala... I kiedy zaczyna działac. Po godzinie,
            dobie...
            • Gość: kamila Re: Depo Provera ktoś stosuje? wrażenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:43
              bierzesz 1 lub piatego dnia cyklu ( od pierwszego dnia krwawiania)
              dzialaja od razu. jest to barzdo duza dawka i musisz sobie zdawac sprawe z tego
              ze pozniej mozesz miec problemy z zajsciem w ciaze nawet przez 3 i pol roku od
              odstawienia.
              ja mialam plastry. sa naprawde dobre, tylko mnie b. denerwowalo ze sie brudza
              (po 2 dniach juz sa okropne!) i sie balam bo mi sie brzegi dookola odklejaly i
              marszczyly . no i staralam sie uwazac przy kapieki zeby za bardzo nie zmoczyc (
              podobno sie nie odklejaja ale po co ryzykowac?! )
              ale moim zdaniem powinnas najpierw sprobowac tabletki. ja tez myslalam ze sobie
              nie poradze bo jestem troche zapominalska, ale jak sie wczujesz to naprawde
              bedzie to dla ciebie normalne jak prysznic wieczoremsmile

zastanow sie jeszcze nad tym zastrzykiem bo moj maz to sie naprawde zdenerwowal
              na moja gin ( ja to juz nie mowiac) bo mnie nie uprzedzila o tak czestych
              skutkach ubocznych. a te plamienia przez 3 miesiace bez przerwy tez sa naprawde
              meczace...
              pozdrawiam cie serdecznie
              kamila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka