Dodaj do ulubionych

czy ktoś wyleczył zatoki?

15.03.06, 12:24
Czy ktoś je wyleczył? Mi zostały zatoki do wyleczenia spośród bardzo wielu
objawów candidy. Próbuję wielu sposobów, ale nie widzę końca leczenia, raz
gorzej, raz lepiej ale problem istnieje.
Obserwuj wątek
    • agazabcia1 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 15.03.06, 14:17
      Proponuję ssać echinacee w tabletach, mozna ją kupić na listki. Bardzo pomaga,
      kiedys bolały mnie zatoki i brałam leki pod nazwa "ibuprom zatoki" bo pani w
      aptece szalenie je polecała, niestety nie pomogły mi. dopiero gdy kupiłam na
      włąsna rękę echinacee, przeszło jak ręka odjał.
      • a.b1 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 15.03.06, 15:27

ja tu na forum znalazłam, inchalacje solą kłodawską, chodzi o jod, którego
        grzyby nie lubią, inny sposób to krople z aloesem do nosa (rada też z forum)
        • nataszaru Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 15.03.06, 17:14
          A stosujesz miksturę oczyszczającą i zakrapiasz do nosa alocit(głęboko, żeby
          poszło do zatok, a nie spłynęło do gardła)? Ja stosuję miksturkę i zakrapiam
          alocit od ponad 2 tygodni i na reszcie nie mam zawalonego nosa.
        • lilasek Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 17.03.06, 22:51
          a.b1 napisała:

>
          >
          > ja tu na forum znalazłam, inchalacje solą kłodawską, chodzi o jod, którego
          > grzyby nie lubią, inny sposób to krople z aloesem do nosa (rada też z forum)

Sól Jodobromowa lub Iwonicka - inhalacja 1x dziennie łyżka na litr - to też z
          Pana Józefa Słoneckiego albo Doktora Janusa - w każdym razie www.bioslone.pl

• anika73 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 09:29
      ja słyszałam o trochę innym sposobie na zatoki, znam osobę, której to pomoglo,
      jest to sposób niefarmakologiczny, znany z jogi jako pranajama, czyli
      oczyszczanie za pomocą mocnego wydmuchiwania powietrza raz jedną raz drugą
      dziurką, ale tego musiałabyś się nauczyć od kogoś kto potrafi, bo to nie jest
      takie łatwe, a żeby pomoglo musi byc robione prawidlowo.
    • mama.mimi Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 11:13
      Ale czy jest tu ktoś kto wyleczył zatoki przy okazji leczenia candidozy? Ile to
      trwało?
      Naprawdę nie ma nikogo?
      • etka12 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 11:32
        zalecenie dr Janusa
        Proponuje zakraplac nos mikstura Pana Jozefa w jednym dniu, a w drugim srebrem
        koloidalnym.
        Do szybkiego oproznienia zatok:
        Kupic w aptece plastikowy parowy inhalator z ustnikiem i sol Jodobromowa. Do
        dolnego naczynia wsypac 1 czubata lyzke stolowa soli i zalac 1litrem wrzatku.
        Wdychac nosem i ustami pare przez 10 min 2 x dz. Efekt gwarantowany.

tylko nie jestem pewna, czy mikstura ma obejmować również olej, czy tylko
        alocit i sok z cytryny? Może ktoś będzie coś wiedział?
    • mama.mimi Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 14:10
      Widzę że chyba nikt sobie nie poradził z zatokami.
      • ani.a Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 14:27
        mi kiedys bardzo pomoglo swiecowanie uszu. Wbrew pozorom, oczyszcza nie tylko
        uszy, ale i mocno zatoki. Trzeba zrobic 3 takie zabiegi w odstepach chyba
        dwutygodniowych lub miesiecznych. Potem raz lub 2 na rok. Takiej ulgi i uczucia
        lekkosci w zatokach jak po tym zabiegu dawno nie mialam. Wlasnie wybieram sie
        do Polski wiec powtorze sobie te zabiegi, bo naprawde warto. Oczywiscie, warto
        trafic na kogos, kto potrafi to robic.
    • francja_elegancja Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 18.03.06, 00:11
      A jak objawia się obecność candidy w zatokach? Czy na zdjęciu rentgenowskim
      zatok widac wtedy jakieś zmiany?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka