mama.mimi 15.03.06, 12:24 Czy ktoś je wyleczył? Mi zostały zatoki do wyleczenia spośród bardzo wielu objawów candidy. Próbuję wielu sposobów, ale nie widzę końca leczenia, raz gorzej, raz lepiej ale problem istnieje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agazabcia1 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 15.03.06, 14:17 Proponuję ssać echinacee w tabletach, mozna ją kupić na listki. Bardzo pomaga, kiedys bolały mnie zatoki i brałam leki pod nazwa "ibuprom zatoki" bo pani w aptece szalenie je polecała, niestety nie pomogły mi. dopiero gdy kupiłam na włąsna rękę echinacee, przeszło jak ręka odjał. Odpowiedz Link
a.b1 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 15.03.06, 15:27 ja tu na forum znalazłam, inchalacje solą kłodawską, chodzi o jod, którego grzyby nie lubią, inny sposób to krople z aloesem do nosa (rada też z forum) Odpowiedz Link
nataszaru Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 15.03.06, 17:14 A stosujesz miksturę oczyszczającą i zakrapiasz do nosa alocit(głęboko, żeby poszło do zatok, a nie spłynęło do gardła)? Ja stosuję miksturkę i zakrapiam alocit od ponad 2 tygodni i na reszcie nie mam zawalonego nosa. Odpowiedz Link
lilasek Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 17.03.06, 22:51 a.b1 napisała: > > > ja tu na forum znalazłam, inchalacje solą kłodawską, chodzi o jod, którego > grzyby nie lubią, inny sposób to krople z aloesem do nosa (rada też z forum) Sól Jodobromowa lub Iwonicka - inhalacja 1x dziennie łyżka na litr - to też z Pana Józefa Słoneckiego albo Doktora Janusa - w każdym razie www.bioslone.pl Odpowiedz Link
anika73 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 09:29 ja słyszałam o trochę innym sposobie na zatoki, znam osobę, której to pomoglo, jest to sposób niefarmakologiczny, znany z jogi jako pranajama, czyli oczyszczanie za pomocą mocnego wydmuchiwania powietrza raz jedną raz drugą dziurką, ale tego musiałabyś się nauczyć od kogoś kto potrafi, bo to nie jest takie łatwe, a żeby pomoglo musi byc robione prawidlowo. Odpowiedz Link
mama.mimi Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 11:13 Ale czy jest tu ktoś kto wyleczył zatoki przy okazji leczenia candidozy? Ile to trwało? Naprawdę nie ma nikogo? Odpowiedz Link
etka12 Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 11:32 zalecenie dr Janusa Proponuje zakraplac nos mikstura Pana Jozefa w jednym dniu, a w drugim srebrem koloidalnym. Do szybkiego oproznienia zatok: Kupic w aptece plastikowy parowy inhalator z ustnikiem i sol Jodobromowa. Do dolnego naczynia wsypac 1 czubata lyzke stolowa soli i zalac 1litrem wrzatku. Wdychac nosem i ustami pare przez 10 min 2 x dz. Efekt gwarantowany. tylko nie jestem pewna, czy mikstura ma obejmować również olej, czy tylko alocit i sok z cytryny? Może ktoś będzie coś wiedział? Odpowiedz Link
mama.mimi Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 14:10 Widzę że chyba nikt sobie nie poradził z zatokami. Odpowiedz Link
ani.a Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 16.03.06, 14:27 mi kiedys bardzo pomoglo swiecowanie uszu. Wbrew pozorom, oczyszcza nie tylko uszy, ale i mocno zatoki. Trzeba zrobic 3 takie zabiegi w odstepach chyba dwutygodniowych lub miesiecznych. Potem raz lub 2 na rok. Takiej ulgi i uczucia lekkosci w zatokach jak po tym zabiegu dawno nie mialam. Wlasnie wybieram sie do Polski wiec powtorze sobie te zabiegi, bo naprawde warto. Oczywiscie, warto trafic na kogos, kto potrafi to robic. Odpowiedz Link
francja_elegancja Re: czy ktoś wyleczył zatoki? 18.03.06, 00:11 A jak objawia się obecność candidy w zatokach? Czy na zdjęciu rentgenowskim zatok widac wtedy jakieś zmiany? Odpowiedz Link