Dodaj do ulubionych

forum Norwegia zamkniete

25.05.06, 11:02
Probowalem dzis rano czytac , co nowego w dyskusji miedzy kapiszonem
a ponponka itd... lecz forum zostalo zamkniete.
Oto tresc maila:
od dzis FN jest f.zamknietym. Pisac moga na nim jedynie osoby, ktore
juz wczesniej sie udzielaly. Niestety Ty nie nalezysz do tych
osob(liczba wypowiedzi=0), dlatego niestety zgloszenie zostaje odrzucone
Rozumiem , ze jest to forum "prywatne" , ale w ten sposob to koniec tego
forum.Ciekawy jestem kto ma w tym jakis interes?
Obserwuj wątek
    • ponponka1 zapomniales o czyms 26.05.06, 08:41
      Zapomniales dodac, ze lagal.alien obrazil wyjatkowo niesmacznie jedna z
      forumowiczek, nie po raz pierwszy...I to spowodowalo zamkniecie Norwegii

Dyskusje ze mna toczyly sie od zawsze i nie mialy wplywu na formule forum, skoro
      czytales regularnie - to powinienes to wiedziec..... ;) A moze specjalnie
      urabiasz mi opinie? Zupelnie jak Michnikowka polskie jeliity ..... No - ale to
      miejsce sieci nie tolreuje innych zachowan...hehehhehhheee
      • road.runner Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 13:40
        Z tym moim regularnym czytaniem forum , to roznie to bywalo. Wiem i pamietam
        te czesto "uparte" dyskusje . Po to jest forum ,do wymiany pogladow tych nawet
        ekstremalnych, ale przy zachowaniu minimum respekt. Prawde mowiac, mozesz
        wierzyc lub nie , ale nie przypominam sobie aby dochodzilo do "prawdziwych
        klotni" :)

Na pewno nie urabiam Tobie opini, przeciez Ciebie nie znam. Ale musze
        przyznac , ze forumnorwegia.com jest interesujace, ale niestety poprzez
        cenzure, jest dla mnie troche sztuczne, za bardzo wyidealizowane.
        Mieszkam w tym kraju , wiele lat , wszystko widzialem i wszystko przezylem i
        moim zdaniem , obraz Norwegi jest bardziej brutalny niz przedstawia
        to wasze forum.

Ta Michnikowska , to nie wiem kto to jest, malo ogladam TV :)
        • guido_contini Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 16:13
          Apropo zamkniecia forum Norwegia, to osobiscie mam mieszane uczucia ale wydaje
          mi sie, ze to raczej zbyt duza determinacja.
          Chociaz, ze ktos inny firmowal to forum swoim nickiem, to po okresie wielkiej
          aktywnosci, przemienilo sie ono w prywatne forum legala i fantastycznego, do
          ktorych przylaczal sie stalmat.
          Decyzja jednak nalezy do wlasciciela forum i nalezy ja uszanowac.
          Apropo nicka Kapiszon vel ilawa_miasto i jego poczucia nudy w Norwegii, to
          mozna to potraktowac jako kolejna prowokacje ale coz warte by bylo forum bez
          prowokacji, czego najlepszym przykladem jest forum Skandynawia, ktore spokojnie
          plynie jak "Cichy Don".
          • ilawa_miasto Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 21:39
            > Apropo nicka Kapiszon vel ilawa_miasto i jego poczucia nudy w Norwegii, to
            > mozna to potraktowac jako kolejna prowokacje ale coz warte by bylo forum bez
            > prowokacji,

Guido, odpowiedzialem Ci na forum Norwegia, ktore jest juz zamkniete. Nie dosc,
            ze tam wykazales zupelny brak zrozumienia o czym traktuje post, to tutaj piszesz
            takie bzdury. Jaka prowokacja?

Oto moj watek z forumnorwegia.com, po ktorym watek zniknal. A nastepnie po tym
            jak podnioslem te sprawe na zamknietym juz forum NORWEGIA watek sie pojawil.
            ----------------------------------------------------------
            ***kapiszon***
            Basma4, a ja sie z Toba zgadzam. Norwegia jest nudna do bolu. Mowienie, ze tylko
            ludzie nieinteligentni sie nudza jest co najmniej dziwne. To tak jakby
            powiedziec, ze czlowiek ktorego zamkneli w ciemnej celi, gdzie nie ma co robic
            sie nudzi bo jest glupi. Wiem, ze porownanie jest troche ekstremalne, ale
            chcialem odniesc sie dosc obrazowo do takich glupiutkich stwierdzen. Norwegia
            nijak sie ma do np naszej Polski, gdzie w sezonie letnim mozna na kazdym kroku
            spotkac impreze. Czy to kulturalna czy tez inna, o ktorej mowi ponponka.
            Miasteczka 20-tysieczne w Polsce potrafia organizowac niesamowite imprezy.
            Ponponka troche przegina z tym kulturalnym zyciem nocnym, bo w Norwegii trudno o
            takowe w miastach nawet wiekszych. W Norwegii kulturalne zycie nocne ogranicza
            sie do picia na pusty zoladek kilku piw, dzieki czemu Norwedzy sa raz dwa
            pijani. W norwegii zycie kulturalne ogranicza sie do festiwalu wikingow, czy tez
            festiwalu jedzenia. Sam pochodze z nieduzego miasta (Ilawa), gdzie w sezonie
            letnim jest np Zlota Tarka. Wiem, ze Ilawa ma wiecej niz 30k mieszkancow, ale i
            tak uwazam, ze w miastach mniejszych w Polsce jest wiecej do zrobienia w wolne
            popoludnie niz w Norwegii. Norwegia to po prostu jedna wielka wiocha. I do tego
            droga.

A ze ladnie tu, no coz. Ladnie. Ladnie i nudno i prowincjonalnie. A zima to juz
            w ogole jest makabra.
            ------------------------------------------------------------------------

To jest moje zdanie na temat Norwegii i nudy w Norwegii. I nie jest to zadna
            prowokacja.

A Tobie ponponka powiem tak: jestes bezczelna i arogancka. Tak samo widze inne
            moderatorki waszego forum. Na forumnorwegia.com po umieszczonym powyzej poscie
            wyscie sobie daly prawo do komentarza mojego postu. Na dodatek zablokowalyscie
            mi dostep do tego forum. Nie dosc ze nie moge wam nic odpowiedziec, to nawet nie
            wiem co Wy wypisujecie w odpowiedzi na moj poprzedni wpis. Obszedlem jednak
            wasze zabezpieczenie i umiescilem na waszym forum taki oto post:
            -----------------------------
            Drogie maderatorki.
            Wlaczylem sobie maskowanie IP i wszedlem sobie na Wasze "cudowne" forum, ktore
            chcialyscie przede mna zamknac. Wszedlem tu i nie mam zamiaru tu wracac
            (maskowanie zwalnia mi kompa, wiec je wylacze). Watek ten czesciowo umiescilem
            na innym forum (na gazeta.pl). Tam sie wypowiedzialem i wiecej nie musze mowic.
            Nie mam zamiaru dyskutowac z Wami na temat Norwegii bo i tak sie nie dogadamy.

Mam natomiast pewna refleksje. Dzis ogladalem w TV4 program o krytyce sztuki.
            Byl tam koles, ktory zglosil do prokuratury, ze jakas tam wystawa obraza jego
            uczucia. Rozmowa odbywala sie pomiedzy krytykami sztuki, artysta, tym
            "obrazonym" facetem a takze jakimis politykami (np jakas babcia z LPR).
            Okazalo sie w trakcie programu, ze zarowno babcia jak i ten "obrazony" jegomosc
            nie sa w stanie powiedzc nic na temat symboliki zawartej na obrazach. Natomiast
            czuja sie obrazeni. No i jak to ogladalem to sobie myslalem o tym forum. Bo
            pewien z szefow galerii mowil o wolnosci slowa. Mowil o tym, ze jest to jedno z
            najwazniejszych osiagniec wolnej Polski. Okazuje sie, ze koles, ktory wystepuje
            w obronie polskiego dziedzictwa (ten "obrazony") nie znal masy polskich dziel, o
            polskosci traktujacych. I tak to chyba jest z tym forum. Panny uzurpuja sobie
            wylacznosc do mowienia o Norwegii. I to wylacznosc tego rodzaju, ze cokolwiek
            jest powiedziane musi byc "pozytywne". Takie mam refleksje.
            --------------------------

Nie widze w tym ani znamion prowokacji, ani chamstwa o ktore jakas niezbyt
            urodziwa dziewka mnie posadza. Ladnej to bym moze wybaczyl. Wy sie po prostu
            boicie konfrontacji z czlowiekiem o innych pogladach. Nie akceptujecie innego
            niz wasz poglad na Norwegie. I tyle.
            • ilawa_miasto Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 21:42
              Zapomnialem dodac, ze post drugi, ktory umiescilem na waszym forum zniknal po
              kilku minutach. Zostal watek z moim postem i waszymi komentarzami na temat tego
              jak to ja nie rozumiem o czym mowie. Gosia_t to mi nawet powiedziala, ze mam
              pamietac ze juz nie mieszkam w Polsce. Pamietam gosiu - tego sie nie da nie
              pamietac. Cale wasze zachowanie mowi samo za siebie...
            • ponponka1 Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 21:54
              Norwegia jest nudna do bolu.
              > To jest moje zdanie na temat Norwegii i nudy w Norwegii.
              > A Tobie ponponka powiem tak: jestes bezczelna i arogancka. Tak samo widze inne
              > moderatorki waszego forum.
              > Nie widze w tym ani znamion prowokacji, ani chamstwa o ktore jakas niezbyt
              > urodziwa dziewka mnie posadza. Ladnej to bym moze wybaczyl.

Nie widzisz chamstwa i prowokacji w swoich wypowiedziach?
            • terry_berry Kapiszon, ja jestem ladna ,) 03.06.06, 20:12

tylko...
              moje wrazenia nt ponponki sa tak podobne do Twoich.D

• guido_contini Re: zapomniales o czyms 05.06.06, 12:10
              Do ilawa_miasto vel kapiszon

To raczej Ty nie zrozumiales moich intencji.
              Przede wszystkiem jest to forum prywatne, a wiec wlascicel forum sam decyduje
              kogo zaprosi do swojego domu. Wlasciciel forum jest gospodarzem i ma prawo
              wybierac sobie gosci. Natomiast znalazly sie osoby, ktore naduzyly tej wlasnie
              goscinnosci i stad taka smutna rzeczywistosc.
              Nalezy wyjsc z zalozenia, ze w procesie asymilacji potrzebne jest pozytywne
              patrzenie na nowe miejsce w zyciu i chyba trzeba je pokochac zeby sie dobrze
              tam czuc.
              Nie sadze, ze te osoby udzielajace sie na forum, sa slepo zakochane w Norwegii.
              Na pewno posiadaja mozliwosc trzezwej oceny nieprawidlowosci.
              Natomiast kilka osob notorycznie nie potrafi zauwazyc chociaz jednej
              pozytywnej rzeczy w tym kraju. Przy tym jeszcze ich komentarze byly obrazliwe i
              szydzace. To szczyt arogancji i tylko dowod niskiej oceny samych siebie.
              Wcale nie trzeba sie zgadzac z opinia innych ale tez nalezy pozwolic innym miec
              wlasne zdanie w temacie, bez obrazania ich. Nawet gdy jest to niewlasciwe
              zdanie ale waznne ze wlasne. To, ze usunieto Twoj post, moglo byc przyczyna, ze
              zostales zindentyfikowany jako jedna z osob tam niemile widzianych.
              Po interwencji, przywrocono go i uznano to za pomylke.
              Nie wiem tylko, dlaczego tyle niemilych epitetow z Twojej strony w tamtym
              kierunku.
              Czytajac wszystkie posty, ktore umiesciles i tu, i tam, i jeszcze gdzies
              indziej, mozna stwierdzic, ze rozhisteryzowany to jestes wlasnie Ty.

Moja wczesniejsza odpowiedz byla natomiast ironia na temat nudy bo od nudy sie
              zaczal problem.
              Wszedzie dzialaja ekonomiczne prawa wolnego rynku. Przy tak malej
              populacji, na tak wielkim obszarze, przy obcokrajowcach tam zamieszkalych,
              ktorzy raczej nie sa nastawieni na konsumpcje, uwazam, ze Norwegia serwuje
              bardzo szeroki program do spedzania wolnego czasu.
              Niestety to co smakuje, to tez kosztuje i tu chyba lezy Twoj problem.

• ponponka1 Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 18:19
          road.runner napisał:

> Ta Michnikowska , to nie wiem kto to jest, malo ogladam TV :)

Napisalam Michnikowka...od Mihcnika.....
          I urabiasz mi opnie cenzora, ktory wycina to co niszczy wizje norweskiego raju.
          Otoz - jakbys umial czytac (a chyba masz z tym prpblemy - patrz post wyzej), i
          gdybys byl bardziej obiektywny, to bys napisal, ze na forumnorwegia wycinane sa
          posty wulgarne, pisane brzydkim jezykiem, obrazajace. Wiele osob nie rozroznia
          obrazy od konstruktywnej krytyki. Piszac Norwegia jest nudna - tak naprawde
          autor chce ukryc, ze on sie nudzi w Norwegii...jesli nie czujesz roznicy w tych
          dwoch stwierdzeniach to nie mamy o czym rozmawiac.

Brutalny obraz Norwegii jest taki, ze jedni tak jak ty czuja sie tam zle, inni
          ani tak ani siak a jeszcze inni uwazaja, ze lepiej nie mogli trafic :)
          I tak tez jest Norwegia pokazywana na forumnorwegia.....

Gazetowe forum Norwegia - zostalo zamkniete z powodu wulgarnych wypowiedzi
          legala - teraz moga je czytac Ci, korzy bardzo tego chca a nie Ci co przypadkiem
          klikna na forum. Szkoda, ze tak sie stalo, ze pojawily sie nicki
          wujek.cieta.riposta itp., ze legala ponioslo....szkoda
          • ilawa_miasto Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 21:51
            >
            > Gazetowe forum Norwegia - zostalo zamkniete z powodu wulgarnych wypowiedzi
            > legala - teraz moga je czytac Ci, korzy bardzo tego chca a nie
            > Ci co przypadkiem klikna na forum.
            > Szkoda, ze tak sie stalo, ze pojawily sie nicki
            > wujek.cieta.riposta itp., ze legala ponioslo....szkoda

Ponponka, znow lzesz i falszujesz. Po waszym zachowaniu na forumnorwegiacom mnie
            to w ogole nie dziwi. Asia_22 zalozyla tamto forum. Ona nim administrowala. Ona
            zamykajac tamto forum umiesicla takie oto wyjasnienie tego posuniecia:
            ---------------------------
            Postanowilam zamknac forum, poniewaz juz dosyc mialam maili, grozb, szantazy
            rozhisteryzowanych,szukajacych taniej sensacji, fanatycznych milosniczek N.
            Od tej chwili wstep maja tu tylko osoby, ktore sie udzielaly wczesniej.
            ---------------------------
            jak wiec widzisz, to rozhisteryzowane fanatyczne milosniczki N. (czytaj,
            moderatorki z forumnorwegia.com) doprowadzily do zamkniecia tamtego forum. Twoje
            chamstwo siega zenitu. Mysle, po dosc krotkiej historii z Toba i twymi
            kolezankami, ze nietrudno powiedziec Ci cos ostrego. Sam sie hamuje.
            Potraktowalyscie mnie jak psa, w ktorego rzucacie kamieniami. Po malej krytyce
            Norwegii zostaje WYRZUCONY z waszego forum, na dodtaek uzurpujecie sobie prawo
            do komentowania moich wypowiedzi, mi tego prawa nie dajac. Nie mialem
            swiadomosci, ze w ten sposob dzialacie - inaczej nie wzialbym w ogole udzialu w
            dyskusji na waszym forum. Wasze metody pasuja swietnie do metod okresu
            stalinizmu. Choc pewno wam to wszystko jedno. Powiedzialem ostatnio, ze nie bede
            sobie z jezyka cholewy czynil. A jednak mam wrazenie ze w tym przypadku tak
            wlasnie robie. Nie sadze, aby moje wypowiedzi do Ciebie trafily.
            • ponponka1 Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 22:03
              ilawa_miasto napisał:

> >
              > > Gazetowe forum Norwegia - zostalo zamkniete z powodu wulgarnych wypowiedz
              > i
              > > legala - teraz moga je czytac Ci, korzy bardzo tego chca a nie
              > > Ci co przypadkiem klikna na forum.
              > > Szkoda, ze tak sie stalo, ze pojawily sie nicki
              > > wujek.cieta.riposta itp., ze legala ponioslo....szkoda
              >
              > Ponponka, znow lzesz i falszujesz. Po waszym zachowaniu na forumnorwegiacom mni
              > e
              > to w ogole nie dziwi. Asia_22 zalozyla tamto forum. Ona nim administrowala. Ona
              > zamykajac tamto forum umiesicla takie oto wyjasnienie tego posuniecia:
              > ---------------------------
              > Postanowilam zamknac forum, poniewaz juz dosyc mialam maili, grozb, szantazy
              > rozhisteryzowanych,szukajacych taniej sensacji, fanatycznych milosniczek N.
              > Od tej chwili wstep maja tu tylko osoby, ktore sie udzielaly wczesniej.
              > jak wiec widzisz, to rozhisteryzowane fanatyczne milosniczki N. (czytaj,
              > moderatorki z forumnorwegia.com) doprowadzily do zamkniecia tamtego forum. Twoj
              > e
              > chamstwo siega zenitu. Mysle, po dosc krotkiej historii z Toba i twymi
              > kolezankami, ze nietrudno powiedziec Ci cos ostrego. Sam sie hamuje.

Co Cie hamuje? natykieta czy prawo? I Asia dlatego musiala zamknac forum - bo
              zbyt wiele tam bylo lamania netykiety a i legala mozna byloby pociagnac kilka
              razy za publiczne obrazanie .... Czemu Asia musiala kasowac posty legala i
              fantastycznego? No spytaj sie - a jak dostaniesz odpowiedz to bedziesz mial
              odwage napisac jakie bylo to posty?
              Czemu przypisuje mi sie slepe uwielbienie Norwegii? Tylko dlatego, ze nie
              zgadzam sie z niektorymi opiniami legala? Czy obrona dobrego imienia obrazanych
              publicznie osob to histeria i tania sensacja?
              Wiec kto tu kogo i jak traktuje? Kto kim manipuluje?

Dobranoc
              • zeron Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 23:30
                -----------
                > Czemu przypisuje mi sie slepe uwielbienie Norwegii? Tylko dlatego, ze nie
                > zgadzam sie z niektorymi opiniami legala?
                Nie zgadzac sie z opiniami to jedno, ale nie zgadzac sie z opiniami i usuwac
                posty to drugie. I to chyba juz jest fanatyczne uwielbienie Norwegii. Nie widze
                nic takiego w postach kapiszona cytowanych powyzej zeby musialy byc usuwane.
              • ilawa_miasto Re: zapomniales o czyms 27.05.06, 10:02

> Co Cie hamuje? natykieta czy prawo? I Asia dlatego musiala zamknac forum - bo
                > zbyt wiele tam bylo lamania netykiety a i legala mozna byloby pociagnac kilka
                > razy za publiczne obrazanie .... Czemu Asia musiala kasowac posty legala i
                > fantastycznego? No spytaj sie - a jak dostaniesz odpowiedz to bedziesz mial
                > odwage napisac jakie bylo to posty?
                > Czemu przypisuje mi sie slepe uwielbienie Norwegii? Tylko dlatego, ze nie
                > zgadzam sie z niektorymi opiniami legala? Czy obrona dobrego imienia
                > obrazanych publicznie osob to histeria i tania sensacja?
                > Wiec kto tu kogo i jak traktuje? Kto kim manipuluje?
                >

Przeciez napisalem - sam sie hamuje. Zadna netykieta, zadne prawo. Ponponka, ja
                nie mam zamiaru nikogo o nic pytac. Nie interesuje mnie to co Ci ktos
                powiedzial. Asia napisala, ze rozhisteryzowane wielbicielki N. doprowadzily do
                zamkniecia forum i ja to przyjmuje - wlasnie dlatego, ze ona byla
                administratorem tego forum.

Mowisz mi, ze jestem chamski, gdy okreslam Cie mianem niezbyt urodziwej dziewki.
                Moje okreslenie jest oczywiscie SUBIEKTYWNE. Wyrzycajac mnie z forum, komentujac
                moj post, nie dajac mi prawa do rewanzu same powodujecie ma niechec. Dla mnie
                chamstwem nieporownywalnie wiekszym jest manipulacja jakiej sie dopuszczacie.
                Stwierdzenie, ze jestes niezbyt urodziwa dziewka nie jest zbytnio dosadne. I od
                razu akcentuje: jest to moje SUBIEKTYWNE zdanie. Tak samo jak subiektywnym
                zdaniem jest okreslenie, ze Norwegia jest nudna. Nie musisz sie zgadzac z zadnym
                z tych stwierdzen.

• zeron Re: zapomniales o czyms 26.05.06, 23:33
              Widze ze probujesz przemowic do tej panny, ale to sie chyba nie da.
              • siljenorge ZAPRASZAM NA FORM NORWEGIA2 26.05.06, 23:59
                Poszukaj: forum Norwegia 2
            • terry_berry w takim razie, nie rozumiem 03.06.06, 20:29
              Asia_22 zalozyla tamto forum. Ona nim administrowala. Ona
              > zamykajac tamto forum umiesicla takie oto wyjasnienie tego posuniecia:
              > Postanowilam zamknac forum, poniewaz juz dosyc mialam maili, grozb, szantazy
              > rozhisteryzowanych,szukajacych taniej sensacji, fanatycznych milosniczek N.
              > Od tej chwili wstep maja tu tylko osoby, ktore sie udzielaly wczesniej.

w tym ww milosniczki??
              przeciez one sie tam udzielaly. w kazdym razie czesc z nich na pewno..
          • road.runner Re: zapomniales o czyms 27.05.06, 00:31
            Widze , ze moja odpowiedz ciebie zirytowala. Jezeli na forumnorwegia.com, byly
            wycinane posty wulgarne, to bardzo dobrze , ale moim zdaniem nie znalazlem nic
            obrazliwego w stwierdzeniu kapiszona , ze norwegia jest nudnym krajem.wciaz
            umiem czytac:)

> Brutalny obraz Norwegii jest taki, ze jedni tak jak ty czuja sie tam zle...

Troche nie trafilas.Nie czuje sie zle , jestem w miare zadowolny , znam
            realia ,moim zdaniem lepiej jest tu niz w Polsce, dlatego wciaz tu mieszkam.

Piszac Norwegia jest nudna - tak naprawde
            > autor chce ukryc, ze on sie nudzi w Norwegii..

Znowu nie trafilas. Chetnie bym przestal pracowac, bo ciagle brakuje mi czasu
            dla siebie, moje hobby, znajomych,kolegow,lubie rowniez jezdzic na rowerze
            swietne maja tu tereny.Ale wciaz twierdze , ze to nudny kraj, wiec z moja
            iteligencja jest zle , pewnie minus 180 IQ...

Odnosnie wulgarnych wypowiedzi na zamknietym forum, jezeli takie byly, to
            calkowicie sie z toba zgadzam ponponka ze to jest bardzo prymitywne.
            To sie nie powinno wydarzyc , swiadczy o nich samych, w momencie gdy sie koncza
            argumanty, a zaczyna sie obrzucanie blotem.Szkoda, typowo polskie.

• guido_contini do ilawa_miasto vel kapiszon 05.06.06, 12:19
              zaplatal sie moj postnie tam gdzie chcialem go umiescic wiec powtarzam sie.

To raczej Ty nie zrozumiales moich intencji.
              Przede wszystkiem jest to forum prywatne, a wiec wlascicel forum sam decyduje
              kogo zaprosi do swojego domu. Wlasciciel forum jest gospodarzem i ma prawo
              wybierac sobie gosci. Natomiast znalazly sie osoby, ktore naduzyly tej wlasnie
              goscinnosci i stad taka smutna rzeczywistosc.
              Nalezy wyjsc z zalozenia, ze w procesie asymilacji potrzebne jest pozytywne
              patrzenie na nowe miejsce w zyciu i chyba trzeba je pokochac zeby sie dobrze
              tam czuc.
              Nie sadze, ze te osoby udzielajace sie na forum, sa slepo zakochane w Norwegii.
              Na pewno posiadaja mozliwosc trzezwej oceny nieprawidlowosci.
              Natomiast kilka osob notorycznie nie potrafi zauwazyc chociaz jednej
              pozytywnej rzeczy w tym kraju. Przy tym jeszcze ich komentarze byly obrazliwe i
              szydzace. To szczyt arogancji i tylko dowod niskiej oceny samych siebie.
              Wcale nie trzeba sie zgadzac z opinia innych ale tez nalezy pozwolic innym miec
              wlasne zdanie w temacie, bez obrazania ich. Nawet gdy jest to niewlasciwe
              zdanie ale waznne ze wlasne. To, ze usunieto Twoj post, moglo byc przyczyna, ze
              zostales zindentyfikowany jako jedna z osob tam niemile widzianych.
              Po interwencji, przywrocono go i uznano to za pomylke.
              Nie wiem tylko, dlaczego tyle niemilych epitetow z Twojej strony w tamtym
              kierunku.
              Czytajac wszystkie posty, ktore umiesciles i tu, i tam, i jeszcze gdzies
              indziej, mozna stwierdzic, ze rozhisteryzowany to jestes wlasnie Ty.

Moja wczesniejsza odpowiedz byla natomiast ironia na temat nudy bo od nudy sie
              zaczal problem.
              Wszedzie dzialaja ekonomiczne prawa wolnego rynku. Przy tak malej
              populacji, na tak wielkim obszarze, przy obcokrajowcach tam zamieszkalych,
              ktorzy raczej nie sa nastawieni na konsumpcje, uwazam, ze Norwegia serwuje
              bardzo szeroki program do spedzania wolnego czasu.
              Niestety to co smakuje, to tez kosztuje i tu chyba lezy Twoj problem.
              • ilawa_miasto Re: do ilawa_miasto vel kapiszon 05.06.06, 14:17
                Guido - musze powiedziec, ze ciezko sie z Toba rozmawia bo troche placzesz jedno
                z drugim - ponizej staram sie odpowiedziec na Twe pytania. Dodam tylko
                generlanie, ze odachcialo mi sie udzielac gdziekolwiek, wlasnie dlatego, ze
                ciagle mnie ktos atakuje, wyrzuca moje posty i mowi, ze ja czegos nie rozumiem,
                kogos atakuje. Powtarzam po raz wtory nie zrobilem niczego, co tlumaczy takie
                zachowanie dziewczyn.

> zaplatal sie moj postnie tam gdzie chcialem go umiescic wiec powtarzam sie.
                >
                > To raczej Ty nie zrozumiales moich intencji.
                > Przede wszystkiem jest to forum prywatne, a wiec wlascicel forum sam decyduje
                > kogo zaprosi do swojego domu. Wlasciciel forum jest gospodarzem i ma prawo
                > wybierac sobie gosci. Natomiast znalazly sie osoby, ktore naduzyly tej wlasnie
                > goscinnosci i stad taka smutna rzeczywistosc.

Szkoda tylko, ze nie jest to jasno powiedziane. To raz. Szkoda, ze ktos mnie nie
                ostrzegl, ze jak powiem, ze Norwegia jest prowincjonalna to wylece z Forum. A
                dwa - jak ja naduzylem goscinnosci? Umiescilem watek na temat nudy w Norwegii. I
                szat prast zniknal. Ile razy mam powtarzac te historie aby do Ciebie dotarla?

> Nalezy wyjsc z zalozenia, ze w procesie asymilacji potrzebne jest pozytywne
                > patrzenie na nowe miejsce w zyciu i chyba trzeba je pokochac zeby sie dobrze
                > tam czuc. Nie sadze, ze te osoby udzielajace sie na forum, sa
                > slepo zakochane w Norwegii.
                >
                > Na pewno posiadaja mozliwosc trzezwej oceny nieprawidlowosci.
                > Natomiast kilka osob notorycznie nie potrafi zauwazyc chociaz jednej
                > pozytywnej rzeczy w tym kraju. Przy tym jeszcze ich komentarze byly
                > obrazliwe i szydzace.
                > To szczyt arogancji i tylko dowod niskiej oceny samych siebie.

A co mnie to obchodzi? Gdzie lezy przyczyna usuniecia mojego postu? Czy jak ktos
                do kogos powie: spadaj kretynko, to kretynka od razu musi wykasowywac posty
                kogos innego?

> Wcale nie trzeba sie zgadzac z opinia innych ale tez nalezy pozwolic
                > innym miec
                > wlasne zdanie w temacie, bez obrazania ich. Nawet gdy jest to niewlasciwe
                > zdanie ale waznne ze wlasne.
                > To, ze usunieto Twoj post, moglo byc przyczyna, ze
                > zostales zindentyfikowany jako jedna z osob tam niemile widzianych.
                > Po interwencji, przywrocono go i uznano to za pomylke.

Ok - czy ty jestes rzecznikiem tamtego Forum? To jesli tak i jak mowisz, to byla
                pomylka to prosze mi odpowiedziec na nastepujace pytania:
                - czemu usunieto moj ostatni post?
                - czemu skoro to byla pomylka to otrzymuje taki oto komunikat jak probuje wejsc
                na tamto forum:
                -------------------------
                Istotna Informacja

Zostałeś wyrzucony z tego forum
                Skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum w celu uzyskania dalszych
                informacji
                -------------------------
                - Czemu ktos korzysta z moich odpowiedzi, ciagnie watek nie dajac mi prawa do
                dawania odpowiedzi?
                - Czemu mnie nikt nie przeprosil (skoro to pomylka)?

> Nie wiem tylko, dlaczego tyle niemilych epitetow z Twojej strony w tamtym
                > kierunku.

Spojrz na pytania powyzej, to sie dowiesz skad moja niechec. Co do niemilych
                epitetow - nie sadze, abym przkraczal granice. Oczywiscie latwo dostrzec moj
                pejoratywny stosunek do dziewczyn i ich zchowania - wszystko wynika z tego co
                sie stalo.

> Czytajac wszystkie posty, ktore umiesciles i tu, i tam, i jeszcze gdzies
                > indziej, mozna stwierdzic, ze rozhisteryzowany to jestes wlasnie Ty.
                >

No i tu pokazujesz klase. Inforumuje Cie, ze nie czuje sie rozhisteryzowany.

> Moja wczesniejsza odpowiedz byla natomiast ironia na temat nudy bo od nudy sie
                > zaczal problem.
                > Wszedzie dzialaja ekonomiczne prawa wolnego rynku. Przy tak malej
                > populacji, na tak wielkim obszarze, przy obcokrajowcach tam zamieszkalych,
                > ktorzy raczej nie sa nastawieni na konsumpcje, uwazam, ze Norwegia serwuje
                > bardzo szeroki program do spedzania wolnego czasu.
                > Niestety to co smakuje, to tez kosztuje i tu chyba lezy Twoj problem.

Wiesz, pracuje tu, zarabiam. Generlanie widze, ze sporo rzeczy jest relatywnie
                tansze niz w Polsce. Nie mam problemu, z tym, zeby wydac pieniadze na cos co mi
                sie podoba. Pudlo. Nie trafiles. Watku nudy nie mam zamiaru ciagnac, gdyz guido
                NIE O TYM JEST TEN WATEK. Mam wrazenie, ze chcesz wykorzystac po prostu moje
                zdanie na temat nudy w Norwegii do tego, zeby mi pokazac, ze jestem w bledzie i
                jest to powod calego zamieszania. Uwazam, ze jest to bledne myslenie. Watek o
                nudzie to jedno. Zdania nie zmienilem i nie widze w tym nic niepoprawnego. Watek
                o zamknietym Forum Norwegia to watek drugi. Wiec prosze Cie nie zchodz z tematu.

KAPISZON
                • guido_contini Re: do ilawa_miasto vel kapiszon 05.06.06, 15:13
                  No coz, mamy zupelnie inny tok myslenia i rozumienia tego co zostalo napisane.
                  Jest to byc moze wspaniale u ludzi, ze sie roznimy od siebie, czyniac Swiat
                  ciekawszym i dajac sobie mozliwosc do polemiki.

>Ok - czy ty jestes rzecznikiem tamtego Forum? To jesli tak i jak mowisz, to byl
                  > a
                  > pomylka to prosze mi odpowiedziec na nastepujace pytania:
                  > - czemu usunieto moj ostatni post?

Nie , nie jestem rzecznikiem tamtego forum, ani tez piszacym na tamtym forum.
                  Dlaczego usunieto? Nie wiem. Ja podejrzewam, ze pomylono najprawdopodobniej
                  Ciebie z kims innym. Pytanie, dlaczego nie przeproszono Ciebie za ten fakt,
                  zostawic musze bez odpowiedzi. Osobiscie mam zwyczaj przepraszac za popelnione
                  przeze mnie nietakty i bledy.

Wierze, ze nie jestes rozhisterowany. Natomiast, Twoje tak glosne i uparte
                  wolanie o przyznanie Tobie racji, odebralem jako histeryczne.
                  Nic przeciez nie zmieni faktu, ze zostales potraktowany tam jako "persona non
                  grata" i skoro Twoje wyjasnienia nie potrafia przekonac gospodarza tamtego
                  forum, nie pozostaje nic innego jak ignorowac ten fakt, chociazby zeby
                  zatrzymac honor przed samym soba. Forum i Swiat nie konczy sie tylko na tamtym
                  jednym forum.

Moim postem natomiast chcialem zwrocic uwage na sposob w jaki rozwiazujemy
                  sprzecznosci i konflikty. Szczerze mowiac, to ich nie rozwiazujemy, a
                  poglebiamy, co chyba jest problemem tutaj i tam.

Na koniec, gratuluje osiagniec i zycze powodzenia.
                  • ilawa_miasto Re: do ilawa_miasto vel kapiszon 05.06.06, 21:23

> Wierze, ze nie jestes rozhisterowany. Natomiast, Twoje tak glosne i uparte
                    > wolanie o przyznanie Tobie racji, odebralem jako histeryczne.
                    > Nic przeciez nie zmieni faktu, ze zostales potraktowany tam jako "persona non
                    > grata" i skoro Twoje wyjasnienia nie potrafia przekonac gospodarza tamtego
                    > forum, nie pozostaje nic innego jak ignorowac ten fakt, chociazby zeby
                    > zatrzymac honor przed samym soba. Forum i Swiat nie konczy sie tylko na tamtym
                    > jednym forum.

Generlanie musze powiedziec, ze zaskakuje mnie co chwiel ile w kims tutaj
                    bezinteresownej nienawisci, a przynajmnej niecheci. Nic Ci guido nie
                    powiedzialem a ty do mnie o rozhistryzowaniu. Ty mi sugerujesz, ze ja honor
                    stracilem (bezczelnosc!!!). Ja sobie wypraszam takich stwierdzen. Mozesz sobie
                    do zony tak mowic, albo znajomych. Ale ode mnie sie odczep. Tys taki madry bo na
                    odleglosc rzucasz. Nie zamierzam juz komentowac Twoich postow.

Ponponka a Tobie na Twe chamskie zaczepki nie zamierzam w ogole odpowiadac.
                    Nurzaj sie w swoim gowienku sama.
                • ponponka1 Re: do ilawa_miasto vel kapiszon 05.06.06, 20:45
                  ilawa_miasto napisał:

Dodam tylko
                  > generlanie, ze odachcialo mi sie udzielac gdziekolwiek, wlasnie dlatego, ze
                  > ciagle mnie ktos atakuje, wyrzuca moje posty i mowi, ze ja czegos nie rozumiem,
                  > kogos atakuje. Powtarzam po raz wtory nie zrobilem niczego, co tlumaczy takie
                  > zachowanie dziewczyn.

Nie zrobiles? Moze to Twoje komentarze "merytoryczne" sa powodem, ze jestes
                  atakowany?
                  >
                  > > zaplatal sie moj postnie tam gdzie chcialem go umiescic wiec powtarzam si
                  > e.
                  > >
                  > >
                  > Szkoda tylko, ze nie jest to jasno powiedziane. To raz. Szkoda, ze ktos mnie ni
                  > e
                  > ostrzegl, ze jak powiem, ze Norwegia jest prowincjonalna to wylece z Forum. A
                  > dwa - jak ja naduzylem goscinnosci? Umiescilem watek na temat nudy w Norwegii.
                  > I
                  > szat prast zniknal.

Ile razy mam pisac, ze watek nie zniknal - lubisz manipulowac - jak GW - im
                  wiecej razy powtorzysz klamstwo - tym wieksza szansa, ze zostanie uznane za
                  pewnik - gratuluje wyboru. W stopce powinies miec link, ze wszytsko co piszesz to:
                  galba.blox.pl/resource/jud.gif

> A co mnie to obchodzi? Gdzie lezy przyczyna usuniecia mojego postu?

Chyba Cie obchodzi - skoro skarzysz sie gdzie tylko mozesz (a propos - to Twoja
                  skarga nakrecila legala i tym samym stala sie powodem zamkniecia Norwegii....)
                  >

>

> - czemu usunieto moj ostatni post?

nie wiesz? czy udajesz?
                  > - czemu skoro to byla pomylka to otrzymuje taki oto komunikat jak probuje wejsc
                  > na tamto forum:
                  Bo nie umiesz sie zachowac....

> - Czemu ktos korzysta z moich odpowiedzi, ciagnie watek nie dajac mi prawa do
                  > dawania odpowiedzi?

Nikt nie ciagnie ...

> - Czemu mnie nikt nie przeprosil (skoro to pomylka)?

Pomylka nazwal guido znikniecie watku - i pojawienie sie w nowym dziale...ale Ty
                  tego nie rozumiesz...za bardzo bierzesz do siebie....
                  >

> Spojrz na pytania powyzej, to sie dowiesz skad moja niechec. Co do niemilych
                  > epitetow - nie sadze, abym przkraczal granice.

O wszem przekraczasz. I wiesz, gdzie.....ale jak to mowia - jak sie bije w
                  rekawiczkach to potem krwi na rekach nie widac.....

Oczywiscie latwo dostrzec moj
                  > pejoratywny stosunek do dziewczyn i ich zchowania - wszystko wynika z tego co
                  > sie stalo.

Twoje zachowanie - swiadczy tylko o Tobie
                  >
                  > > Czytajac wszystkie posty, ktore umiesciles i tu, i tam, i jeszcze gdzies
                  > > indziej, mozna stwierdzic, ze rozhisteryzowany to jestes wlasnie Ty.
                  > >
                  >
                  > No i tu pokazujesz klase. Inforumuje Cie, ze nie czuje sie rozhisteryzowany.

Zgadzam sie z guido - histeryczni biegasz na skarge po forach....
                  >

moje
                  > zdanie na temat nudy w Norwegii

No i w koncu wyraziles to co tak skrzetnie chciales ukryc :) To nie Norwegia
                  jest nudna ale Kapisozn nudzi sie w Norwegii....

Ponponka
            • ponponka1 Re: zapomniales o czyms 05.06.06, 20:51
              road.runner napisał:

> Piszac Norwegia jest nudna - tak naprawde
              > > autor chce ukryc, ze on sie nudzi w Norwegii..
              >

Mialam na mysli piszacego ze Norwegia jest nudna (takie uogolnienie) ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka