Dodaj do ulubionych

Koszt wynajęcia samochodu na Rodos?

IP: *.eranet.pl 13.08.06, 17:11
Witam, wybieramy się na Rodos pod koniec sierpnia i chcielibyśmy wynająć na 3
dni mały samochód z klimatyzacją aby objechać wyspę. Czy orientujecie się
gdzie można wynająć niewielkie auto (np. Seicento) po korzystnych cenach?
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? 13.08.06, 22:52
      My jeździliśmy jakimś matizem z klimą, kosztował 38 euro za dobę w 2003 roku.
      Jak się wjeźdżało pod górkę to trzeba było klimę wyłączyć, bo trochę mało mocy
      miał :)
      • Gość: jedrzej 60 Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.acn.waw.pl 13.08.06, 23:33
        Bylem w Kolymbi.Wypozyczalni kilkanascie.Bralem Matiza z klima za 48eur na dwa
        dni.A wypozyczalnia miala tylko 3 auta.Faktycznie pod gorke mu nie szlo,a
        jezdzilismy w 2 osoby.Dojechalismy tam gdzie chcielismy
    • Gość: karo Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 00:38
      Wrocilismy tydzien temu-pozyczylismy chevroleta matiza na 3 dni za 75E, w
      wypozyczalni Galaxy(Ixia).Super samochodzik!Wszedzie dojechal,a wertepow mu nie
      szczedzilismy :))Objechalismy calusienka wyspe,takze lekko nie mial ;) Milego
      zwiedzania!
      k.
    • Gość: Vitto Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:46
      jak będziesz na miejscu, to poświęć jedno popołudnie by sprawdzić ceny - nawet w
      tej samej (małej) miejscowości mogą być różne, choć samochody takież same.

Hyundai AtosPrime - dwa dni 65 Euro - wystarczyło na całą wyspę (plaże i wyspy
      wnętrze np Ebonas, Appoloni), klima i pod górką nie wysiadał.

pzdr
      • Gość: ewa Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: 62.87.97.* 14.08.06, 18:21
        Polecam www.sungo.pl Telefon 22 3896447
    • Gość: Marcin Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.chello.pl 16.08.06, 09:18
      Witam
      Wlaśnie wróciłem z Rodos, zarezerwowalem sobie wcześniej samochód przez internet
      www.autoway-polska.com/auta_rodos.php za 95 euro za 2 dni (Fiat Panda z
      klimą). Samochód dostarczony pod hotel i tam odstawiony. Dojechal wszędzie,
      nawet do klasztoru w Tsambice :-)
      A tak wogóle to na Rodos są wypożyczalnie jedna obok drugiej - chyba warto się
      po nich przejść i sprawdzić ceny. Ja już tego nie robiłem aby czasami się nie
      zdenerwować :-)
      Strasznie dużo samochodów jeździ z firmy Drive ale podobno drogie.
      Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
      • Gość: beatricze Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 12:23
        Te koszty co podają inni to chyba samochody wtnajmowały im rezydentki. Ja byłam na Rodosie z TUI, to rezydentka strzeliła cenę 70 euro na 1 dzień.Sama wzięłam samochód z firmy Maraton z paliwem za 45 euro (3 dni)Matiz z klimą wspaniały samochód wszędzie dojechał.Radzę się dokładnie rozejrzeć, biura podróży zarabiają na głupocie Polaków.Firma Maraton daje auto z paliwem i trzeba zwrócić z taką samą ilości paliwa.Zrobiliśmy 450 km, bo mieszkaliśmy koło Lindos( w Lotarice) Hotel Montemar Beach Resort ( tam jest wypożyczalnia Maraton)ale w innym miastach po drodze też mają filie Maratonu.Byliśmy dwa razy w Rodos, Lindos, w dolinie motyli, Kolumbii, Ladiko, Tak , że polecam tą firmę.Samochód się bierze z parkingu.Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń z pobytu na Rodosie.
      • Gość: jurek Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:33
        Czesc,
        No to co napisal Marcin raczej niemozliwe, w Pandzie jeszcze nie ma opcji jazdy
        po schodach (ponad 300):

>(Fiat Panda z
        > klimą). Samochód dostarczony pod hotel i tam odstawiony. Dojechal wszędzie,
        > nawet do klasztoru w Tsambice :-)

My wypozyczylismy w Faliraki, wypozyczalnia Epsilon, najpierw Opla Zafire (7
        os.) za 150E/3dni, a potem Atosa za 45E/2dni, oczywiscie klima i full OC/AC.

Warto pochodzic po roznych wypozyczalniach i potargowac sie.

Pozdrawiam
      • Gość: FBI Panda za 95 euro??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:15
        Panda za 95 euro???????
        Ale bracie przepłaciłeś. Współczuję.
    • Gość: gulka Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.pogodne.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:48
      WV Polo z klima 75 Euro za 3 dni w Kolymbii z wypozyczalni Rodos Cars. Dojechal
      wszedzie mimo sporego obciazenia 5 osob.
      Pozdrawiam
    • Gość: Magda Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.lucent.com 22.08.06, 15:13
      Ja wypozyczalam z hotelu Lymberia w miejscowosci Faliraki, Hyunday Atos, troche
      mulowaty i kiepsko pod gore, ale tylko 25 EURO za dobe, oddajesz z taka iloscia
      benzyny z jaka bierzesz, minimum formalnosci, naprade warto, polecam zachodnie
      wybrzeze z dzikimi pustymi plazami...
    • tropikey Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? 31.08.06, 22:47
      a ja polecam www.economycarrentals.com/default.asp
      Za 5-drzwiowe renault clio z klimatyzacją zapłaciliśmy za 4 dni 110 Euro. I nie
      był to samochód z jakiejś malutkiej wypożyczalni, tylko z Europcar (a o tym, że
      to ma znaczenie, wiedzą wszyscy ci, którzy mieli problemy techniczne z
      samochodem wziętym z małej wypożyczalni)
      Pozdrawiam i zapraszam do naszej galerii ze zdjęciami z Rodos:
      www.economycarrentals.com/default.aspBartek
      • tropikey Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? 31.08.06, 22:48
        oczywiście galeria jest tu:
        www.tropikey.com/copperminegallery/index.php
        a nie na stronie wypożyczalni :-)
    • Gość: kimi Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.chello.pl 02.09.06, 13:59
      a ja zjeżdzilem rodos na skuterze... wieksza frajda niż samochodem (to dla wygodnickich)... i jeszcze sie opalalem caly czas...:-)
      a skuterm blem tam gdzie samochodu nie uwidzi się..he he skuter sie wszedzie wcisnie...

wynioslo mnie to za 3 dni 45 Euro...
    • Gość: grzesiek Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.ilabs.pl 02.09.06, 14:30
      witam! mam pytanko, bo nie wiem, jak technicznie wyglada zalatwianie
      formalnosci w wypozyczalni- czy wystarczy sam paszport (i czy np. zostawia sie
      go w depozycie), czy trzeba jeszcze miec prawo jazdy? tak sie sklada, ze akurat
      prawa jazdy nie mam, ale samochodem jezdzic potrafie, wiec mimo wszystko
      chcialbym cos malego wypozyczyc na 2-3 dni i powolutku, spokojniutko objechac
      wyspe. dzieki za info!
      • Gość: ama Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:49
        za trzy dni fiat panda 110 euro, 1 dzień punto 45 euro- termin druga połowa
        sierpnia
        • Gość: anna Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:40
          Polecam www.sungo.pl Telefon do rentacar w Pl 48(22)3896447
          • marta854 Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? 06.09.06, 16:03
            na jakich warunkach wypożycza sie samochód?
    • neronka Re: Koszt wynajęcia samochodu na Rodos? 06.09.06, 17:46
      Cena auta zależy zawsze od modelu, terminu wynajmu.
      Warunki wynajmu są podobne w każdej firmie, przeczytaj tu:

www.autoway-polska.com/warunki_rodos.php
      niemniej firmy róznią się między sobą ubezpieczeiem - to trzeba czytać dokładnie
      żeby nie mieć problemów.
      musi byc ubezp. tzw. FDW a nie tylko CDW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka