mrowka75 18.09.06, 23:06 Dla mojego uspokojenia, bo moja córka już 11 miesiąc życia zaczyna a zębów ani widu ani słychu....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 18.09.06, 23:10 Córeczce mojej znajomej pierwszy ząb wyrósł w 13 m.ż. Ale taka zasada jest, że jak dziecku do skończenia 12 m.ż. nie wyjdzie żaden ząbek to kieruje się na pantomogram. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaz Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 19.09.06, 08:58 Mój brat-w piętnastym miesiącu. A były to czasy, kiedy brak zębów w tak późnym wieku był wskazaniem do nacinania dziąseł przez chirurga. Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 19.09.06, 10:18 14 miesięcy. Teraz ma 22 miesiące i dopiero 8 zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
tynka35 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 19.09.06, 10:36 14 miesięcy, ale teraz co tydzień wychodzi jej jeden Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 19.09.06, 21:12 uff ulżyło mi jeszcze parę miechów spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 19.09.06, 21:31 u nas idzie 10mci zebów ani śladu Odpowiedz Link Zgłoś
karolina988 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 19.09.06, 21:37 Mój urodził się z zębem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 00:00 wow, to anty rekord, ale mam koleżankę której syn urodził się rownież z zębem, i wszyscy gratulują szybkiego rozwoju ; a w miejscowości z której pochodzi moja mama starsi ludzie na takie dzieci mowili "strzyga", upiorne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina2 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 10:07 Ja już nie szukam ząbków codzień bo się śmieję, że chyba w ogóle córci nie wyrosną. Co prawda ma dopiero rok i 2 tygodnie i nic się nie zapowiada by w końcu ten pierwszy ząbek wyrósł. Słyszałam, że późne ząbki są bardzo zdrowe, myślicie że to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
niuczka1 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 10:27 no to widze, ze nie jesteśmy osamotnieni synek skończy w niedziele 10 miesięcy, ząbków nie ma, ale bardzo go swędzą dziąsełka wiec może tuż tuż... hehe sama z siebie się śmieje, bo jak synek miał 5 miesięcy bardzo stwardniały mu dziąsełka i oznajmiłam wszystkim w rodzinie, ze idą zęby ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 10:16 Mrówka, a spróbuj podawać wit D3. Pisałaś, że nie podajesz, że lato, słusznie, ale może akurat mieć związek, choć nie musi oczywiście. Synkowi znajomej dwa ząbki wyszły naraz pod koniec 11 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 11:22 O, Mró zaczynasz panikować? Słyszałam o przypadku, że dziecku NIGDY nie wyrosły ząbki i całe życie chłopiec nosił szcztuczne szczęki, na początku trzeba je było b. często wymieniać. Ale straszę, co? Ale to prawdziwa historia. Odpowiedz Link Zgłoś
magmaro Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 11:51 Moja Majeczka ma prawie 11 m-cy i również jeszcze jej ząbków ani widu ani słychu bardzo się niepokoiłam ale po zapoznaniu się z tym tematem na forum trochę się uspokoiłam (zobaczymy na jak długo) Pozdrawiam i zapraszam na moje forum o listopadowych mamach 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 14:11 Córka mojej sąsiadki tydzień temu skończyła rok i zębów ani śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 21.09.06, 14:39 No właśnie... U nas 10 mies skończone tydzień temu i nic. Czy ktoś słyszał od lekarza, że ma to związek z brakiem witaminy d3 ? Moja lekarka coś takiego burknęła ale bez wyraźnych wskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina2 Re: Kiedy najpóźniej zęby - wasze Rekordy? 22.09.06, 23:14 Myślę, że to nieprawda. Ja mojej córci podaję tą witaminkę, skończyła roczek i dalej nie ma ząbków. Odpowiedz Link Zgłoś