Dodaj do ulubionych

Analityk Kredytowy - Korporacje

22.09.06, 14:24
Szanowni,
czy znacie widelki plac dla ponizszego stanowiska ? Chodzi oczywiscie o
Warszawe. Dzieki.

Analityk Kredytowy
w segmencie dużych przedsiębiorstw

Zadania:

przeprowadzanie analizy kredytowej, przygotowanie aplikacji kredytowych wraz
z rekomendacją struktury transakcji, warunków kredytu i zabezpieczeń na
Komitet Kredytowy
Podejmowanie decyzji kredytowych zgodnie z posiadanymi kompetencjami oraz z
obowiązującymi w Banku procedurami
weryfikacja i przygotowanie dokumentacji kredytowej dla transakcji
zaakceptowanej przez Komitet Kredytowy
monitorowanie jakości portfela kredytowego, dokonywanie kwartalnych
przeglądów firm, raportowanie wyników.

Profil kandydata:

2-3 letnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku
wykształcenie wyższe
bardzo dobra praktyczna wiedza z zakresu analiz finansowych, oceny ryzyka
kredytowego i strukturyzowania transakcji
znajomość zasad monitorowania portfela kredytowego
bardzo dobra znajomość języka angielskiego
samodzielność w działaniu oraz umiejętność podejmowania decyzji.
Obserwuj wątek
    • itsok Re: Analityk Kredytowy - Korporacje 26.09.06, 12:48
      podbijam
    • Gość: goscportalu Re: Analityk Kredytowy - Korporacje IP: *.aster.pl 26.09.06, 23:26
      Dla kogos kto ma rzeczywiscie 2-3 letnie doswiadczenie i moze wskoczyc 'o oczko
      wyzej' od kogos kto zaczyna od zera to powiedzialbym ze od 5000 do 8000 brutto
      (tak pi razy drzwi to mysle ze to jest zakres dwoch odchylen standardowych). Dla
      kogos bez doswiadczenia to pewnie 3000-5000.

W przypadku duzych bankow w Warszawie to niestety krytycznym czynnikiem jest
      czesto atmosfera. Niektorym ludziom sie cos zlego w glowie robi jak do biura
      dojezdzaja na 19-te pietro i maja ladny widok. Do tego dochodzi strasznie
      kiepski czesto middle management, bo to ludzie po 30-tce, ktorzy zalapali sie na
      poczatek/srodek lat 90-tych i jak zaczynali to wystarczylo nie byc kompletnym
      debilem zeby szybko awansowac. Teraz znalezli swoja nisze skad strasza brakiem
      kompetencji i kompleksami.

Takze moja rada - jak juz ustalisz wynagrodzenie to przyjrzyj sie wyraznie
      facetowi z ktorym rozmawiasz. Bedzie mial tytul typu "Senior relationship
      manager" albo "Team leader". Jak wieje od niego buractwem albo niekompetencja to
      zwiewaj, bo zadne pieniadze ci nie wynagrodza 3 lat terminowania z cwokiem.

Niezle sie rozpisalem jak na w sumie proste pytanie :-)
    • Gość: gosc8 Re: Analityk Kredytowy - Korporacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:53
      to prawda rozrzut jest duzy.
      ja mam 2 lata dosw i pensje 9,5k brutto
      bank poza pierwsza 10, nie wiem jak jest w tych najwiekszych.
      • potomar Re: Analityk Kredytowy - Korporacje 29.09.06, 12:27
        Czyżby to było stanowisko dyrektorskie?
        • Gość: GOSC8 Re: Analityk Kredytowy - Korporacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 21:45
          bron boze, specjalista
    • Gość: ja Re: Analityk Kredytowy - Korporacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:43
      12 tys brutto (ale 9 lat doswiadczenia). Bank zachodni
      • Gość: karol Re: Analityk Kredytowy - Korporacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:12
        stanowisko specjalista czy juz jakis glowny/wiadacy itp ?
        jak z premiami, czy sa jakies roczne, kwartalne, jak sie one ksztaltuja?
    • driss1 Re: Analityk Kredytowy - Korporacje 06.03.16, 17:04
      www.nauka.metodolog.pl/modelowanie-ryzyka-kredytowego-czym-jest-ryzyko-kredytowe-credit-scoring-analiza-ryzyka-kredytowego/
      • Gość: abrakadabra Re: Analityk Kredytowy - Korporacje IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.16, 16:57
        Macie jakieś aktualne dane dot. analityka kredytowego (duże korporacje) w Wawie?

Chciałem więcej ale zaproponowali mi 8 kafli (brutto) i nie wiem czy to trochę nie za mało... Mam 4 lata doświadczenia na podobnym stanowisku ale w Bydgoszczy (6,5 k). Czy przyszedł kryzys, konsolidacje itd. i zarobki wszędzie spadły?
        • Gość: nina Re: Analityk Kredytowy - Korporacje IP: *.sileman.net.pl 01.08.16, 17:46
          abrakadabra, i jak z zarobkami analityka kredytowego? kwota która podałeś jest wiarygodna czy za niska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka