Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy noszenie mini ok 40r.ż może być eleganckie?

• axasa2 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 18.10.06, 10:40
        pytanie bylo o elegancje, nie o pozwolenie. A to chyba co innego :-) Jesli o
        mnie chodzi, to pozwalam wszystkim, a szczegolnie 7-latkom rozpoczynajacym rok
        szkolny ;-) Uroczo wygladaja w granatowych mini i bialych podkolanowkach
      • klaviatoorka Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 18.10.06, 20:30
        dziękuję wszystkim za opinie! z niektórymi zgadzam się w 100%! oczywiście,
        rozumiem, że wszystko zależy od figury, materiału, okazji itp.; ale mi chodziło
        tak ogólnie o wasze odczucia,właśnie o ten niesmak, który może wywołać dojrzała
        pani w obcisłych lub odsłaniających nieco ciała ubiorach- generalnie do jakiego
        wieku"wypada"? kiedy oddać pół szafy na PCK,czy nastąpiła taka przemiana u
        was, a do kiedy młodsze uczestniczki zamierzają ubierać się w mini, szpilki,
        obcisłe dżinsy?
        • axasa2 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 08:44
          Przyznam, ze jako nastolatka nosilam namnietnie. Ale jakie to nogi byly...! ;-)
          Dzis najlepiej czuje sie w wersji do kolan. W krotszych jakos mi golo i przy
          wysokim wzroscie widac by bylo tylko nogi i glowe ;-). Z kolei w dlugich tez mi
          zle i niewygodnie i jakos tak nobliwie ;-)
        • kasiaczernia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 10:51
          Gdy byłam nastolatką chodziłam w długościach mini i midi (w okolicy kolan).
          Aktualnie (dobijam do 40-stki) noszę częściej długość do kolan niż mini, bo
          jest na topie i dobrze się w tej długości czuję, a przecież o to przede
          wszystkim chodzi:-)))
          Jeśli figura (zdrowie) mi na to pozwoli - to zamierzam chodzić w szpilkach i
          obcisłych dżinsach baaardzo długo, oczywiście jeśli będą nadal modne i będę
          miała ochotę w takich chodzić:-)))
          • mirror43 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 20:17
            To chyba kwestia figury i reszty stroju + dodatkow, a nie wieku. Poza tym jak
            wiadomo sa rozne mini, dluzsze i krotsze, o roznych krojach i kolorach.
            Ja jestem generalnie za.
            Chociaz u 80 to moze juz przesada;)
            • bawara1985 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 20:37
              ja nie mowie ze maja nie nosic ale.. mialam na zocznych taka ,,kumpelke`` w
              wieku mojej may no i weic wytapetowana wiec twarz juz podniszczona, gruba
              piersi oblrzymie nosila kuse mini ze skory jakies bluzeczki z dekoltem do pasa
              do tewog pasek na obwzilym tluszczem brzuchu i tak sie prezentowala to bylo
              koszmarne kobieta nie znala umiaru lekkii przegiecie na dodatek tipsy
              kilometrowe

takiej panie mowie n~ie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              wszelkim innym stylom mowie tak :)
              mozna sie tak ubrac jak opis z tematu ale z umiarem trzeba miec gust, smak i
              wyczucie
              pozdrawiam
              • amaterasu007 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 22:20
                Coz ja mam takie szczęście oglądać moją matkę wiek 46 lat ktora do pracy ubiera
                się mniej więcej tak. Caly bałagan polega jednak na tym, że pracujemy obydwie w
                tej samej firmie tylko, że jest to praca fizyczna. A wiec mini powinny odpadać.
                Szkopuł w tym, że moja mama wazyla kiedys jakies 130 kg a teraz jakies 75 mooze
                mniej i jest dosyc wysoka okolo 180 cm. Ale to jej nie przeszkadza ubierać sie w
                mini kolor czarny do tego czerwony pas do ponczoch wystajacy oczywiscie,
                kabaretki ponczochy. Wszytsko bylo by fajnie gdyby miala ku temu nogi nie
                pokryte zylakami, skora na brzuchu nie wisiala bo ubiera do tego bluzki
                odslaniajace brzuch. I co ja mam poweidziec?? Dla mnie niech sie ubiera nawet w
                stroj klauna byle zeby nie robila z siebie posmiewiska. Ja mam swoj styl i nie
                chcialabym zeby moje dzieci mosialy sie za mnie wstydzić tak jak ja teraz. Ona
                mysli ze sie podoba a po kątach sie z niej śmieją.
      • wojtusia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 09:16
        Mini z definicji kłóci się z eleganckie. A politowanie budzi stwierdzenie, ze
        40 latka jest stara i pomarszczona. No i dlaczego 40 latka musi być szczupła i
        zgrabna do mini, a nastloatka może być tłusta ?
        • foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 12:20
          bo mloda dziewczyna "z definicji" ;) jest atrakcyjna...
          owszem zadarzaja sie wyjatki, ale nikt nie powie mi, ze odpicowana od fryzjera
          i kosmetyczki wygladam lepiej niz surowa siedemnastolatka ;)
          jezlei chodzi o odbior plci przeciwnej to nie ma o czym dyskutowac... mezczyzna
          podswiadomie i instynktownie jako atrakcyjniejsza postrzega mloda jurna, gotowa
          do rozrodu ;)
          tak juz jest, ze mlodej uchodzi wiecej...
          to bardzo bolesne rowniez dla mnie ;)
          • sumire Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 12:29
            heh. w pełni rozumiem :)
            a niedawno czytałam na forum Uroda pasjonujący topik, jakoby człowiek wyglądał
            najlepiej w wieku 17 lat. potem równia pochyła. marszczysz się, łysiejesz,
            grubniesz, a co najgorsze, niczego już ci nie wypada ;)
            • kasiaczernia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 12:38
              sumire napisała:

> heh. w pełni rozumiem :)
              > a niedawno czytałam na forum Uroda pasjonujący topik, jakoby człowiek
              wyglądał
              > najlepiej w wieku 17 lat. potem równia pochyła. marszczysz się, łysiejesz,
              > grubniesz, a co najgorsze, niczego już ci nie wypada ;)

O kurcze, to nic innego tylko położyć się i umrzeć?
              • foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 13:24
                alez nie
                trzeba sobie tylko znalezc inna niz kontemplowanie urody pasje ;)
            • charade Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:39
              Ciekawa teoria, aczkolwiek nieprawdziwa ;))) Ja akurat wyglądam o wiele lepiej,
              niż jak miałam 17 lat i wzbudzam o wiele większe zainteresowanie płci
              przeciwnej, niż wtedy.

sumire napisała:

> heh. w pełni rozumiem :)
              > a niedawno czytałam na forum Uroda pasjonujący topik, jakoby człowiek
              wyglądał
              > najlepiej w wieku 17 lat. potem równia pochyła. marszczysz się, łysiejesz,
              > grubniesz, a co najgorsze, niczego już ci nie wypada ;)
          • zettrzy Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:37
            foamclene napisał:

> bo mloda dziewczyna "z definicji" ;) jest atrakcyjna...
            > owszem zadarzaja sie wyjatki, ale nikt nie powie mi, ze odpicowana od
            fryzjera
            > i kosmetyczki wygladam lepiej niz surowa siedemnastolatka ;)
            > jezlei chodzi o odbior plci przeciwnej to nie ma o czym dyskutowac...
            mezczyzna
            >
            > podswiadomie i instynktownie jako atrakcyjniejsza postrzega mloda jurna,
            gotowa
            >
            > do rozrodu ;)
            > tak juz jest, ze mlodej uchodzi wiecej...
            > to bardzo bolesne rowniez dla mnie ;)

otoz w wyniku rozmaitych badan opinii ustalono, ze 17-latki sa odbierane przez
            plec przeciwna jako wysoce nieatrakcyjne; co gorsza, 17-chlopcy zawsze typuja
            jako idealne partnerki (idealne pod wzgledem urody) "starsze kobiety", czyli
            kobiety okolo lat 25
            co jeszcze gorsza, od lat rozne glosowania na najseksowniejsza kobiete na
            planecie koncza sie wyborem kogos w okolicach 30-tki; zreszta wystarczy
            popatrzec na zdjecia rozmaitych znanych pieknosci - malo ktora jako nastolatka
            wygladala lepiej niz brzydkie kaczatko, a te ktore byly autentycznie piekne,
            np. Brigitte Bardot, postarzaly sie w ciagu dekady tak strasznie ze nie sposob
            na nie patrzec; wiec dajmy sobie spokoj z definicjami, bo takowe po prostu nie
            sprawdzaja sie w zyciu
            • foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:42
              >od lat rozne glosowania na najseksowniejsza kobiete na
              > planecie koncza sie wyborem kogos w okolicach 30-tki;<

troche mnie to podbudowuje :)
              • kasiaczernia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:45
                foamclene napisał:

> >od lat rozne glosowania na najseksowniejsza kobiete na
                > > planecie koncza sie wyborem kogos w okolicach 30-tki;<
                >
                > troche mnie to podbudowuje :)

Bo życie zaczyna się po trzydziestce. Czyż nie?
              • sumire Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:47
                to prawda!
                moi przyjaciele - fajni faceci z nich - nieustannie powtarzają, że małolaty,
                czyli osoby poniżej 24. roku życia mniej więcej, nie są dla nich atrakcyjne. a
                kobitki w okolicach 30-tki jak najbardziej :)) mówią, że dopiero wtedy kobiety
                robią się fajne. i chyba coś w tym jest. czyli - najlepsze przed nami, nawet
                jeśli młodsze koleżanki zabronią nam chodzić w mini :)
                • foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:08
                  moj biust nie hcce o tym slyszec
                  i od 20stki...
                  z dnia na dzien, robi sie coraz mniej fajny ;)
                  • sumire Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:12
                    ale fajna kobieta właśnie dlatego jest fajna, że nie składa się tylko z
                    biustu :)) tego się trzymajmy.
                    • foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:46
                      ja to wiem,
                      ale dlaczego panowie nie wiedza o innych czesciach kobiecego ciala ;)
                      badania wykazuja niby, ze pierwsza okolica na ktora pada wzrok meski sa oczy
                      badania kwestionariuszowe czyli panowie deklaruja, ze oczy najczesciej
                      przyciagaja ich uwage...
                      dlaczego wiec zaden z nich w nasze piekne oczy nie chce patrzec ;)
                      • zettrzy Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:52
                        alez chca i patrza, i sypia komplementami.... w rzeczy samej, ponoc spojrzenie
                        w oczy stanowi najbardziej "seksowny" gest ze strony kobiety
                        (nadal powoluje sie na rozmaite sondaze opinii publicznej)
      • johnny-kalesony Cheryl Crow --- 20.10.06, 22:04
        Cheryl Crow, lat 43 (choć trudno w to uwierzyć):

www.allposters.com/-sp/-Posters_i306139_.htm

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • foamclene Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 01:21
          i tina turner :)

• galbinatus Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 01:57
            No wlasnie Tina i mini:)))
            Ja ja podziwiam.
            • annie_laurie_starr Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 14:12
              Ja zamierzam nosic mini do smiercie niezaleznie czy mnie ona dosiegnie w wieku
              lat 40 czy 140.

Madonna nie tylko w mini pomyka, ale tez w "hot pants" czyli bardzo krotkich
              szortach. I jedyne co mi sie w niej nie podoba to twarz.;)
              • galbinatus Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 17:20
                A ja dzisiaj napisze testament ze mnie maja w mini pochowac, a co:)))
          • zettrzy Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 16:53
            zaraz zaraz, Turner jest wyzej 60-tki ;)))))))))
            a prywatnie - ja dostalam opieprz od spolecznosci forumowej za dlugosci ponizej
            kolan; wszyscy doszli do wniosku, po obadaniu zdjeciowej ewidencji, ze powinnam
            spalic spodnice dlugie i nosic krotkie
            i tyle w temacie wiek i dlugosc spodnicy
        • kochanica-francuza Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 16:58
          johnny-kalesony napisał:

> Cheryl Crow, lat 43 (choć trudno w to uwierzyć)

I koszmarne nogi.
          • johnny-kalesony Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 17:01
            Kochanica, ty naprawdę jesteś kompulsywna.
            Dlaczego chcesz, żeby wszystkie koleżanki upodobniły się do Kazi Szczuki, Kingi
            Dunin albo Andy Dworkin?

Pozdrawiam
            Keep Rock'n'rollin'
            • kochanica-francuza Kaleson, jesteś chamidłem jakich mało 21.10.06, 17:11
              Dziękuję za chamskie dowcipy z choroby, która uniemożliwia mi normalne życie.

Gó.. chcę - ona naprawdę ma brzydkie nogi.
      • akkrakusy Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:12
        Chciałam tylko nadmienić, że jeśli w wieku 40 czy 50 lat nadal nosi się rozmiar
        38 czy 40, to niemal cudem jest kupienie spodnicy (w komplecie typu garsonka)
        dłuższej niż za kolano. A wszystko powyżej kolana to przecież mini.... Rozmiar
        większy w naszych sklepach = dłuższa spódnica!!!
        A
      • papryczka_ag Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:16
        Moja matka ma 50 lat. I w mini wygląda lepiej niż połowa moich znajomych. Ja
        sie ubieram dość specyficznie, a ona zawsze wygląda rewelacyjnie i nosi
        supermodne ciuchy bez efektu "z przodu muzeum".

I ja chyba po mamusi im jestem starsza, tym lepiej wyglądam. Najpiew był
        dziecięcy tłuszczyk, potem pokrzywienie i garbienie nastolatki, potem przyszedł
        czas na dbanie o siebie i ukształtowanie boskiego ciała :) I teraz jestem z
        siebie bardzo zadowolona.
        • foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 11:57
          u mnie tez akceptacja siebie rosnie z wiekiem :) powiem nawet, ze wprost
          proporcjonalnie do atrakcyjnosci :))))))))
          dlatego mysle, ze to nie kwestia tego jak wygladamy tylko tego co dzieje sie w
          naszej glowie :)
          czlowiek im starszy tym bardziej zaczyna doceniac pewne auty ciala i umyslu, a
          przestaje obsesyjnie myslec o niedoskonalosciach...
      • kadfael Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:26
        Wydaje mi się, że jest to pytanie, które mogłaby zadać nasza babcia jakies 50
        lat temu.....:)
      • ziuta122 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:49
        każdy ma prawo nosić co mu się podoba no ale z umiarem :-)
      • leeloo2002 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 21:32
        cos mi sie wydaje, ze to nie wiek, ale poziom zadbania i figura sa tu kryterium.
        Aneta Kreglicka i Kayah maja ok 40-tki, a wygladaja w mini super
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka