axasa2 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 18.10.06, 10:40 pytanie bylo o elegancje, nie o pozwolenie. A to chyba co innego :-) Jesli o mnie chodzi, to pozwalam wszystkim, a szczegolnie 7-latkom rozpoczynajacym rok szkolny ;-) Uroczo wygladaja w granatowych mini i bialych podkolanowkach Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 18.10.06, 20:30 dziękuję wszystkim za opinie! z niektórymi zgadzam się w 100%! oczywiście, rozumiem, że wszystko zależy od figury, materiału, okazji itp.; ale mi chodziło tak ogólnie o wasze odczucia,właśnie o ten niesmak, który może wywołać dojrzała pani w obcisłych lub odsłaniających nieco ciała ubiorach- generalnie do jakiego wieku"wypada"? kiedy oddać pół szafy na PCK,czy nastąpiła taka przemiana u was, a do kiedy młodsze uczestniczki zamierzają ubierać się w mini, szpilki, obcisłe dżinsy? Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 08:44 Przyznam, ze jako nastolatka nosilam namnietnie. Ale jakie to nogi byly...! ;-) Dzis najlepiej czuje sie w wersji do kolan. W krotszych jakos mi golo i przy wysokim wzroscie widac by bylo tylko nogi i glowe ;-). Z kolei w dlugich tez mi zle i niewygodnie i jakos tak nobliwie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 10:51 Gdy byłam nastolatką chodziłam w długościach mini i midi (w okolicy kolan). Aktualnie (dobijam do 40-stki) noszę częściej długość do kolan niż mini, bo jest na topie i dobrze się w tej długości czuję, a przecież o to przede wszystkim chodzi:-))) Jeśli figura (zdrowie) mi na to pozwoli - to zamierzam chodzić w szpilkach i obcisłych dżinsach baaardzo długo, oczywiście jeśli będą nadal modne i będę miała ochotę w takich chodzić:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirror43 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 20:17 To chyba kwestia figury i reszty stroju + dodatkow, a nie wieku. Poza tym jak wiadomo sa rozne mini, dluzsze i krotsze, o roznych krojach i kolorach. Ja jestem generalnie za. Chociaz u 80 to moze juz przesada;) Odpowiedz Link Zgłoś
bawara1985 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 20:37 ja nie mowie ze maja nie nosic ale.. mialam na zocznych taka ,,kumpelke`` w wieku mojej may no i weic wytapetowana wiec twarz juz podniszczona, gruba piersi oblrzymie nosila kuse mini ze skory jakies bluzeczki z dekoltem do pasa do tewog pasek na obwzilym tluszczem brzuchu i tak sie prezentowala to bylo koszmarne kobieta nie znala umiaru lekkii przegiecie na dodatek tipsy kilometrowe takiej panie mowie n~ie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wszelkim innym stylom mowie tak :) mozna sie tak ubrac jak opis z tematu ale z umiarem trzeba miec gust, smak i wyczucie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu007 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 19.10.06, 22:20 Coz ja mam takie szczęście oglądać moją matkę wiek 46 lat ktora do pracy ubiera się mniej więcej tak. Caly bałagan polega jednak na tym, że pracujemy obydwie w tej samej firmie tylko, że jest to praca fizyczna. A wiec mini powinny odpadać. Szkopuł w tym, że moja mama wazyla kiedys jakies 130 kg a teraz jakies 75 mooze mniej i jest dosyc wysoka okolo 180 cm. Ale to jej nie przeszkadza ubierać sie w mini kolor czarny do tego czerwony pas do ponczoch wystajacy oczywiscie, kabaretki ponczochy. Wszytsko bylo by fajnie gdyby miala ku temu nogi nie pokryte zylakami, skora na brzuchu nie wisiala bo ubiera do tego bluzki odslaniajace brzuch. I co ja mam poweidziec?? Dla mnie niech sie ubiera nawet w stroj klauna byle zeby nie robila z siebie posmiewiska. Ja mam swoj styl i nie chcialabym zeby moje dzieci mosialy sie za mnie wstydzić tak jak ja teraz. Ona mysli ze sie podoba a po kątach sie z niej śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 09:16 Mini z definicji kłóci się z eleganckie. A politowanie budzi stwierdzenie, ze 40 latka jest stara i pomarszczona. No i dlaczego 40 latka musi być szczupła i zgrabna do mini, a nastloatka może być tłusta ? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 12:20 bo mloda dziewczyna "z definicji" ;) jest atrakcyjna... owszem zadarzaja sie wyjatki, ale nikt nie powie mi, ze odpicowana od fryzjera i kosmetyczki wygladam lepiej niz surowa siedemnastolatka ;) jezlei chodzi o odbior plci przeciwnej to nie ma o czym dyskutowac... mezczyzna podswiadomie i instynktownie jako atrakcyjniejsza postrzega mloda jurna, gotowa do rozrodu ;) tak juz jest, ze mlodej uchodzi wiecej... to bardzo bolesne rowniez dla mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 12:29 heh. w pełni rozumiem :) a niedawno czytałam na forum Uroda pasjonujący topik, jakoby człowiek wyglądał najlepiej w wieku 17 lat. potem równia pochyła. marszczysz się, łysiejesz, grubniesz, a co najgorsze, niczego już ci nie wypada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 12:38 sumire napisała: > heh. w pełni rozumiem :) > a niedawno czytałam na forum Uroda pasjonujący topik, jakoby człowiek wyglądał > najlepiej w wieku 17 lat. potem równia pochyła. marszczysz się, łysiejesz, > grubniesz, a co najgorsze, niczego już ci nie wypada ;) O kurcze, to nic innego tylko położyć się i umrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 13:24 alez nie trzeba sobie tylko znalezc inna niz kontemplowanie urody pasje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:39 Ciekawa teoria, aczkolwiek nieprawdziwa ;))) Ja akurat wyglądam o wiele lepiej, niż jak miałam 17 lat i wzbudzam o wiele większe zainteresowanie płci przeciwnej, niż wtedy. sumire napisała: > heh. w pełni rozumiem :) > a niedawno czytałam na forum Uroda pasjonujący topik, jakoby człowiek wyglądał > najlepiej w wieku 17 lat. potem równia pochyła. marszczysz się, łysiejesz, > grubniesz, a co najgorsze, niczego już ci nie wypada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:37 foamclene napisał: > bo mloda dziewczyna "z definicji" ;) jest atrakcyjna... > owszem zadarzaja sie wyjatki, ale nikt nie powie mi, ze odpicowana od fryzjera > i kosmetyczki wygladam lepiej niz surowa siedemnastolatka ;) > jezlei chodzi o odbior plci przeciwnej to nie ma o czym dyskutowac... mezczyzna > > podswiadomie i instynktownie jako atrakcyjniejsza postrzega mloda jurna, gotowa > > do rozrodu ;) > tak juz jest, ze mlodej uchodzi wiecej... > to bardzo bolesne rowniez dla mnie ;) otoz w wyniku rozmaitych badan opinii ustalono, ze 17-latki sa odbierane przez plec przeciwna jako wysoce nieatrakcyjne; co gorsza, 17-chlopcy zawsze typuja jako idealne partnerki (idealne pod wzgledem urody) "starsze kobiety", czyli kobiety okolo lat 25 co jeszcze gorsza, od lat rozne glosowania na najseksowniejsza kobiete na planecie koncza sie wyborem kogos w okolicach 30-tki; zreszta wystarczy popatrzec na zdjecia rozmaitych znanych pieknosci - malo ktora jako nastolatka wygladala lepiej niz brzydkie kaczatko, a te ktore byly autentycznie piekne, np. Brigitte Bardot, postarzaly sie w ciagu dekady tak strasznie ze nie sposob na nie patrzec; wiec dajmy sobie spokoj z definicjami, bo takowe po prostu nie sprawdzaja sie w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:42 >od lat rozne glosowania na najseksowniejsza kobiete na > planecie koncza sie wyborem kogos w okolicach 30-tki;< troche mnie to podbudowuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:45 foamclene napisał: > >od lat rozne glosowania na najseksowniejsza kobiete na > > planecie koncza sie wyborem kogos w okolicach 30-tki;< > > troche mnie to podbudowuje :) Bo życie zaczyna się po trzydziestce. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 14:47 to prawda! moi przyjaciele - fajni faceci z nich - nieustannie powtarzają, że małolaty, czyli osoby poniżej 24. roku życia mniej więcej, nie są dla nich atrakcyjne. a kobitki w okolicach 30-tki jak najbardziej :)) mówią, że dopiero wtedy kobiety robią się fajne. i chyba coś w tym jest. czyli - najlepsze przed nami, nawet jeśli młodsze koleżanki zabronią nam chodzić w mini :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:08 moj biust nie hcce o tym slyszec i od 20stki... z dnia na dzien, robi sie coraz mniej fajny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:12 ale fajna kobieta właśnie dlatego jest fajna, że nie składa się tylko z biustu :)) tego się trzymajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:46 ja to wiem, ale dlaczego panowie nie wiedza o innych czesciach kobiecego ciala ;) badania wykazuja niby, ze pierwsza okolica na ktora pada wzrok meski sa oczy badania kwestionariuszowe czyli panowie deklaruja, ze oczy najczesciej przyciagaja ich uwage... dlaczego wiec zaden z nich w nasze piekne oczy nie chce patrzec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 20.10.06, 16:52 alez chca i patrza, i sypia komplementami.... w rzeczy samej, ponoc spojrzenie w oczy stanowi najbardziej "seksowny" gest ze strony kobiety (nadal powoluje sie na rozmaite sondaze opinii publicznej) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Cheryl Crow --- 20.10.06, 22:04 Cheryl Crow, lat 43 (choć trudno w to uwierzyć): www.allposters.com/-sp/-Posters_i306139_.htm Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
galbinatus Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 01:57 No wlasnie Tina i mini:))) Ja ja podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 14:12 Ja zamierzam nosic mini do smiercie niezaleznie czy mnie ona dosiegnie w wieku lat 40 czy 140. Madonna nie tylko w mini pomyka, ale tez w "hot pants" czyli bardzo krotkich szortach. I jedyne co mi sie w niej nie podoba to twarz.;) Odpowiedz Link Zgłoś
galbinatus Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 17:20 A ja dzisiaj napisze testament ze mnie maja w mini pochowac, a co:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 16:53 zaraz zaraz, Turner jest wyzej 60-tki ;))))))))) a prywatnie - ja dostalam opieprz od spolecznosci forumowej za dlugosci ponizej kolan; wszyscy doszli do wniosku, po obadaniu zdjeciowej ewidencji, ze powinnam spalic spodnice dlugie i nosic krotkie i tyle w temacie wiek i dlugosc spodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 16:58 johnny-kalesony napisał: > Cheryl Crow, lat 43 (choć trudno w to uwierzyć) I koszmarne nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Cheryl Crow --- 21.10.06, 17:01 Kochanica, ty naprawdę jesteś kompulsywna. Dlaczego chcesz, żeby wszystkie koleżanki upodobniły się do Kazi Szczuki, Kingi Dunin albo Andy Dworkin? Pozdrawiam Keep Rock'n'rollin' Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Kaleson, jesteś chamidłem jakich mało 21.10.06, 17:11 Dziękuję za chamskie dowcipy z choroby, która uniemożliwia mi normalne życie. Gó.. chcę - ona naprawdę ma brzydkie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
akkrakusy Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:12 Chciałam tylko nadmienić, że jeśli w wieku 40 czy 50 lat nadal nosi się rozmiar 38 czy 40, to niemal cudem jest kupienie spodnicy (w komplecie typu garsonka) dłuższej niż za kolano. A wszystko powyżej kolana to przecież mini.... Rozmiar większy w naszych sklepach = dłuższa spódnica!!! A Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:16 Moja matka ma 50 lat. I w mini wygląda lepiej niż połowa moich znajomych. Ja sie ubieram dość specyficznie, a ona zawsze wygląda rewelacyjnie i nosi supermodne ciuchy bez efektu "z przodu muzeum". I ja chyba po mamusi im jestem starsza, tym lepiej wyglądam. Najpiew był dziecięcy tłuszczyk, potem pokrzywienie i garbienie nastolatki, potem przyszedł czas na dbanie o siebie i ukształtowanie boskiego ciała :) I teraz jestem z siebie bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 11:57 u mnie tez akceptacja siebie rosnie z wiekiem :) powiem nawet, ze wprost proporcjonalnie do atrakcyjnosci :)))))))) dlatego mysle, ze to nie kwestia tego jak wygladamy tylko tego co dzieje sie w naszej glowie :) czlowiek im starszy tym bardziej zaczyna doceniac pewne auty ciala i umyslu, a przestaje obsesyjnie myslec o niedoskonalosciach... Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:26 Wydaje mi się, że jest to pytanie, które mogłaby zadać nasza babcia jakies 50 lat temu.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta122 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 10:49 każdy ma prawo nosić co mu się podoba no ale z umiarem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: czy noszenie mini ok 40r.ż może być elegancki 14.11.06, 21:32 cos mi sie wydaje, ze to nie wiek, ale poziom zadbania i figura sa tu kryterium. Aneta Kreglicka i Kayah maja ok 40-tki, a wygladaja w mini super Odpowiedz Link Zgłoś