Dodaj do ulubionych

Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi

IP: *.iscnet.pl 13.11.06, 23:09
...o znajomości polityków w Polsce i na świecie, o umiejętności poruszania
się w Warszawie i Brukseli. Albo o znajomości inwestorów....

Faktycznie ma się czym chwalić.Tylko jakoś nic z tego nie wyszło dobrego dla
miasta!
Obserwuj wątek
    • Gość: bezpartyjny młody niedoświadczony Krzystek IP: 217.153.6.* 13.11.06, 23:25
      Ciekawe co Krzystek moze zaproponować mieszkańcom szczecina ? Chiba swojego
      szefa Nitrasa :) ludzie !!! nie lubie Piechoty ale przeciez chodzi o naszą
      przyszłość ! Co taki jakiś Krzystek moze zrobic dla miasta ? co On wie o
      polityce ? , o gospodarce ? jakich (poza Nitrasem) zna ludzi polityki? Był już
      Jurczyk, który twierdził, że On zna sie na polityce i co ??? Pomimo wszystko
      postawiłbym jak każdy szef firmy (poważnej) na pracownika, który może i potrafi
      zrobić coś co przyniesie zysk !!! Na pracownika, który ma układy i może coś
      wnieść dla firmy. Bo o to w sumie chodzi. Starzysta na stanowisku szefa firmy ???
      • Gość: Dawid gdyby nie ten śmieciuch Sławek to zagłosowałbym na IP: *.chello.pl 13.11.06, 23:41
        gdyby nie ten śmieciuch Sławek to pewnie zagłosowałbym na Krzystka. Głęboko
        wierzę, że to porządny człowiek. Związał się z człowiekiem bez klasy, ze zwykłym
        śmieciuchem i na dodatek skazanym przez sąd za kłamstwo, oszczerstwo w stos. do
        swoich dawnych przyjaciół. Ten śmieciucha zapomniał, jak przyjeżdzał do
        Lubińskich, a oni opiekowali się jego dzieckiem, zapomniał ile dostał pieniędzy
        na zoorganizowanie referendum (odwołanie Jurczyka), zapomniał ile zrobili dla
        niego i jego rodziny. Jest zwykłym patałachem, który by sprzedał rodzinę, nie
        mówiąc o swoich przyjaciołach, coraz więcej ludzi to dostrzega i odchodzi od
        niego. taka jest prawda.
        • Gość: Uśmiałem się Korepetycje u Krzystka dla Piechoty IP: *.centertel.pl 14.11.06, 00:07
          Akurat w kwesti wiedzy na temat miasta to o Krzystka nie martwił bym się wcale.
          Perfekcyjna znajomość tematu, Piechota mógł by brać lekcje u niego.

No i panowie nie ściemniajmy się Piechota niby zna ludzi bo od ponad 20 lat
          siedzi w sejmie (w Wawie) tylko szkoda że Szczecin nic z tego do tej pory nie
          miał. Pozatym to nie na tym polega żeby ściągnąc kumpli i dać im coś pod
          inwestycje, tylko żeby stworzyć warunki inwestowania (vide. Wrocław, Poznań) co
          dla Krzystka jest nr. 1 całkowity plan zagospodarowania miasta i współpraca z
          okolicznymi gminami.

A na koniec przeciez Piechocie nie bedzie opłacać się zostać prezydentem bo
          straci immunitet poselski który go chroni od 20 lat i ludzie ziobry szybko się
          za niego wezmą - a wizja prezydenta zarządzającego Szczecinem z aresztu mnie
          nie napawa optymizmem. Może w Gorzowie się to sprawdza ale u nas to by nie
          przeszło.
          • galoty Re: Korepetycje u Krzystka dla Piechoty 14.11.06, 02:54
            Piechota ludzi zna ale przyjał polityke tego rodzaju, że zbiera te wizytówki i
            większośc ludzi z zewnątrz ocenia go jako grzecznego chłopczyka w stulu a to
            ten ..... ten taki miły poseł. Ten miły chłopiec nie mógł zrealizować nic dla
            Szczecina gdyż ...mili chłopcy... nie siedzą przy stoliku gdzie zapadają
            decyzję. W trakcie poważnych dyskusji , starsi prowadzą miłych chłopcó do ...
            bawialni np do Rady Nadzorczej xxx aby nie przeszkadzali dorosłym w rozmowie i
            decyzjach. Taką tez role spełniał Piechota w warsiawce a jeżeli inną to proszę
            o konkrety dla Szczecina.
            • Gość: zed 20lat w sejmie-zero efektow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:22
              tak niestety wyglada to doswiadczenie. piechota ma staz, ale nie ma
              doswiadczenia. jedyne co potrafi to byc bezbarwnym politykiem. potraficie
              wymienic jego sukcesy gdy byl minister gospodarki? przy hausnerze przeciez nawet
              nie bylo go widac.

obawiam sie, ze dla miasta nie zrobi za wiele. piechota nie kojarzy sie w zaden
              sposob z aktywnoscia.
              • Gość: Sami swoi Re: 20lat w sejmie-zero efektow IP: 213.155.191.* 14.11.06, 13:43
                A ja znam. Odpuścił 6.000.000.000 zł (6 mld zł) zadłużenia kopalniom a tę
                dziurę w ZUSie zapchał naszymi podatników pieniędzmi. Czy to nie wielkie
                osiągnięcie?
      • Gość: egzegeza Re: młody niedoświadczony Krzystek IP: *.chello.pl 13.11.06, 23:49
        Gość portalu: bezpartyjny napisał(a):
        Co taki jakiś Krzystek moze zrobic dla miasta ? co On wie o
        > polityce ? , o gospodarce ?

Całkowicie zgadzam się z przedmówcą. O gospodarce Krzystek niewiele wie. O
        gospodarce Szczecina jeszcze mniej. Postuluje np. utworzenie telefonicznych
        centrów usług, choć 2 takie centra w Szczecinie już istnieją i... borykają się z
        brakiem odpowiednio przygotowanych (językowo) kadr... Mamieniem wyborców jest
        więc postulowanie tworzenia kolejnych centrów, w dodatku przemilczając (z
        niewiedzy chyba, bo jak to inaczej wytłumaczyć?) istnienie obecnych. Nieuczciwe
        jest wmawianie, że telefoniczne centra usług to antidotum na bezrobocie wśród
        absolwentów bez mówienia, czego takie centra wymagają. A wystarczyłoby chociaż
        tylko czasem poczytać "Gazetę Pracę". Tylko, że tej lektury pan kandydat zapewne
        nigdy nie miał w ręku, skoro zaczynał karierę od wysokiego stołka w wieku 27 lat.
        • Gość: andrut Re: młody niedoświadczony Krzystek IP: 217.96.3.* 14.11.06, 00:05
          ja się zgadzam co do doświadczenia Krzystka, ale co do centrów usług to już
          nie. po pierwsze chodzi nie tylko o centra telefonieczne, a po drugie ludzi ze
          znajomością języka nie brakuje, tylko oferowane im pieniądze są za małe. To nie
          Indie, gdzie Angielski jest językiem urzędowym, więc można mieć tysiące ludzi
          mówiących tym językiem za półdarmo. u nas jak ktos dobrze włada językiem to
          może znaleźc bez problemu lepszą, dobrze płatną pracę.
          • Gość: egzegeza Re: młody niedoświadczony Krzystek IP: *.chello.pl 14.11.06, 00:35
            Kandydata Krzystka myśl nt. centrów usług ujęta została w następujący sposób:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34392,3634023.html
            "Krzystek podparł się danymi Państwowej Agencji Inwestycji Zagranicznych, z
            których wynika, że Szczecin jest atrakcyjnym miejscem do tworzenia centrów
            usługowych.
            - Ale na razie jest pod tym względem białą plamą - powiedział. - Takie usługi
            powstają w Poznaniu, Łodzi, nawet w Lublinie czy Olsztynie, a my szansy nie
            wykorzystujemy.
            Jak wynika z danych PAIZ, do 2010 r. w takich centrach w Polsce pracę znajdzie
            550 tys. osób."

Mówiąc, że pod względem centrów usług Szczecin jest białą plamą, kandydat
            Krzystek zwyczajnie kłamie, bo w mieście są przynajmniej 2 takie centra. Nie
            zarzucam mu, że czyni to intencjonalnie - być może, jak pisałam wcześniej, po
            prostu tego nie wie. Ale taka niewiedza, zwłaszcza gdy uzasadnia jeden z
            wyborczych postulatów, kandydatowi na prezydenta Szczecina zwyczajnie nie
            przystoi. Po drugie, skoro podpiera się danymi Polskiej Agencji Informacji i
            Inwestycji Zagranicznych (przy okazji: przytoczona w cytowanym wyżej fragmencie
            artykułu nazwa agencji z użyciem słowa "Państwowa" to twór własny autora
            artykułu) najwyraźniej ma baaaaaardzo stare (gdzieś sprzed dwóch lat) dane
            (jedno z owych dwóch szczecińskich centrów na pewno zostało utworzone dzięki
            współpracy z PAIiIZ) albo przemilcza niepasujące do swojego programu fakty. Po
            trzecie, jeżeli mówi o pozyskaniu takich inwestycji via PAIiIZ, to należy się
            spodziewać, że takie centra byłyby związane z obsługą zagranicznych kocernów
            (tak jak w przypadku tych dwóch istniejących), więc znajomość języka obcego
            byłaby podstawowym warunkiem.

• Gość: bezpartyjny a i tak krzystek jest niedoswiadczony IP: 217.153.6.* 14.11.06, 01:06
        Pomimo wszystko piechota przewyższa krzystka doswiadczeniem i obyciem w
        polityce,co może przyczynić sie dla nas - mieszkańców naszego puebla!
      • Gość: baba Re: młody niedoświadczony Krzystek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:12
        Glosujciew na Krzystka; jest mlody i zaradny.
        Mieszkanie juz sobie zalatwil!
      • Gość: szczecinianin Re: młody niedoświadczony Krzystek IP: 85.219.206.* 14.11.06, 11:23
        Absolutnie się z tobą zgadzam Piechota też nie jest moim faworytem Nie
        przepracował ani minuty w normalnym zakładzie ale ma doświadczenie i
        rzeczywiście umie się poruszać .Natomiast co do jego gabinetu zastępców mozna
        mieć obiekcję , nie ma tam nikogo z kręgów "naprawdę"gospodarczych potrafiących
        robic politykę gospodarczą a jest jedynie Rutkowski , który nie prowadził nigdy
        swojej firmy a jedynie był Prezesem Zarządu Portu z nadania Piechoty. Niczym
        wielkim się nie wykazał bo nie mógł gdyż nie miał kontaktu z gospodarką .
        Krzystek natomiast nie ma pojęcia a jego brednie , że Szczecin ma się stać
        stolicą usług bankowo-prawniczych w obszarze Bałtyku świadczą , że jego wiedza
        jest równa zero.
    • Gość: czytelnik Nitras juz rozdziela stanowiska w Urzędzie IP: *.globalconnect.pl 13.11.06, 23:47
      Nitras już rozdziela stanowiska w Urzędzie dla swoich , zaczną od wydziału
      mieszkalnictwa, żeby ukryć sprawę mieszkania Krzystka
      • player-1 Re: Nitras juz rozdziela stanowiska w Urzędzie 13.11.06, 23:59
        Nitras to człowiek który jest gotów swoich najbliższych współpracowników diabłu
        oddać od razu jak przestają być mu potrzebni. Traktuje ich jak szmaty. Jestem
        przekonany że jeśli Krzystek zostanie prezydentem i okaże się że Nitras nie ma
        nad nim pełnej kontroli to Nitras zoorganizuje referendum i razem z SLD odwoła go.
      • Gość: gosia a propos Krzystka IP: 217.96.3.* 14.11.06, 00:03
        Właśnie napisałam do tego ostatniego w sprawie mieszkania. Pewnie i tak nikt
        tego nie przeczyta, ale wrzucam tutaj.

"Witam serdecznie!

W niedzielnych wyborach głosowałam na Pana. Dlaczego? Bo sądzę, że nadszedł
        czas na młodych (nie jest Pan już tak bardzo młody, ale i do starej gwardii też
        Pan nie należy), a być może coś drgnie w dobrym kierunku w naszym mieście. Poza
        tym poglądy Platformy Obywatelskiej są chyba najbardziej zbliżone do moich.

Piszę do Pana, aby zadać pewne pytanie, które od kilkunastu dni dość
        intensywnie mnie nurtuje. Ale najpierw krótko opiszę swoją sytuację.

(...) Zawsze byłam pracowita i po ukończeniu uczelni łączyłam wiele zajęć, aby
        utrzymać się i odkładać pieniądze na wyznaczone cele (chyba nikt nie pracuje
        40 - 48 godzin w tygodniu + żmudna praca w domu dla samej radości). W kolejce
        po mieszkanie komunalne nigdy nie stałam. Gdy byłam młodsza, wydawało mi się,
        że nie mam szans otrzymać za swojego życia pustostan, którym mogłabym się
        zaopiekować, wyremontować i wykupić. Wiem, jak długie są kolejki. Dlatego przy
        odpowiedniej sposobności postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. Nie było to
        proste, proszę mi uwierzyć. Kredyt będę spłacać jeszcze przez ponad 17 lat.
        Cena mieszkania, na które musiałam zaciągnąć kredyt oraz wyremontować (co
        przecież sporo kosztuje, każdy z nas doskonale zdaje sobie z tego sprawę), 3
        lata temu wyniosło mnie 100.000 zł.

Mam wobec tego pytanie dotyczące lokalu, w którego posiadanie wszedł Pan kilka
        lat temu: czy teraz, jeśli wygra Pan wybory i już będzie Pana stać na
        zaciągnięcie kredytu na własne mieszkanie w uczciwy sposób, uczyni to Pan?
        Wydaje mi się, że byłoby również etycznie sprzedać obecne mieszkanie komuś, kto
        wysterczał w kolejce te swoje kilkanaście lat - oczywiście uwzględniając
        inflację oraz wkład na remont i wykup lokalu, aby i Pan teraz nie okazał się
        stratny tak jak kilka lat temu okazali się stratni ci naiwni stojący przed
        Panem w kolejce po lokale komunalne.

Nie ukrywam, że mam poglądy liberalne, więc nie oczekuję, że obywatele powinni
        cokolwiek dostawać od władz miasta lub państwa za darmo (jest to
        niedorzeczność). Tym bardziej wkurza mnie, jak liberalna władza uwłaszcza się
        na publicznym majątku kosztem społeczeństwa. Czym różni się ktoś, kto ma
        stanowisko i pieniądze od zwykłego obywatela, który ma trudną sytuację, musi
        harować na swoje utrzymanie, spłatę kredytu mieszkaniowego oraz jeszcze składać
        się na takie szemrane prezenty dla władzy? Według obserwowanych przeze mnie
        polskich "standardów" różnica między nimi jest zasadnicza - ten pierwszy depcze
        prawa tego ostatniego i śmieje mu się prosto w twarz. To bardzo nieetyczne mieć
        zwykłych ludzi w takim głębokim poważaniu. Jeżeli Pan nie uczyni tak, jak
        nakazuje przyzwoitość, będzie to dowód arogancji w stosunku do osób, które
        naprawdę potrzebują wsparcia, pomocy, a pleców w urzędach nie mają.

Na koniec spytam: czy nie wydaje się Panu dziwne, że pomimo zagrania przez Pana
        na nosie szarym obywatelom głosowałam na Pana? Otóż odpowiedź jest następująca:
        Nie widzę w Polsce ludzi kryształowych, nieskalanych, poza układami. Nikt taki
        nigdy nie kandydował na stanowiska. No może; ale jeśli są wyjątki, to
        potwierdzają one jedynie regułę.

W przyszłości, jeśli zostanie Pan prezydentem miasta, życzę podejmowania samych
        przemyślanych i etycznych decyzji dotyczących naszego miasta, ich mieszkańców
        (zwłaszcza młodych) oraz Pana osobistego życia. Pozdrawiam."
        • Gość: wares Re: a propos Krzystka IP: 85.219.206.* 14.11.06, 08:01
          gosia trochę się nie orintujesz nawet komunalne można mieć po 2 tyg kolejce są
          wywieszane w urzędzie miasta w ofercie publicznej ale są to mieszkania które
          albo metrazowo albo zdewastowane albo zawsze z jakimś felerem co kolejkowiczom
          nie pasowało i one idą do ludzi spoza kolejki teraz za 5 % wartości ale dalej
          już ty sama remontujesz i doprowadzasz do stanu używalnośći.MOj kolega już 3
          takie mieszkania kupił za 5% wyremontował i sprzedał na wolnym rynku . Jego
          rekord stania to 7 dni w kolejce tylko trzeba interesowac się i chodzić do
          urzędu i niespodziwac się rodzynków i do dzieła a to że ludzie tylko umieją
          narzekać to ich problem
        • Gość: as Re: kto chce współpracyRM- Prezydent to IP: 85.219.206.* 14.11.06, 08:04
          będzie głosować za Krzystkiem A kto chce wojny jak teraz było to niech sobie
          głosuje na piechotę
      • Gość: ? Re: Nitras juz rozdziela stanowiska w Urzędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:36
        Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Nitras już rozdziela stanowiska w Urzędzie dla swoich , zaczną od wydziału
        > mieszkalnictwa, żeby ukryć sprawę mieszkania Krzystka

Szałabawka też , i co z tego ?
    • Gość: andrut Pomysł dla Piechoty - remont chodników w mieście IP: 217.96.3.* 14.11.06, 00:00
      To taki, może trochę przydługi, pomysł dla Piechoty (i każdego innego
      prezydenta) na zrobienie czegoś dla miasta. Nie jest to może wielka rzecz, ale
      moim zdaniem ważna i zaniedbana. Forma jest taka, bo wpisałem to w formularzu
      na stronie internetowej Jacka Piechoty jako "Pomysł na Szczecin". Nie pojawił
      się tam jeszcze, bo pewnie przed publikacją sprawdzają treść. Ciekawe ile to
      ludziom Pana Jacka zajmie czasu? Można to potraktować jako swego rodzaju test.

Zgodnie ze swoim nazwiskiem mógłby Pan się postarać coś zrobić dla pieszych.
      Budowa dróg jest ważna (zwłaszcza obwodnic, które odciążą centrum miasta), ale
      piesi też chcieliby chodzić po chodnikach, gdzie nie trzeba cały czas patrzeć
      pod nogi, żeby się nie przewrócić. Krótko mówiąc, granitowe płyty są ładne, ale
      jeśli nie da się ich równo ułożyć (na to wygląda po wyremontowaniu
      Krzywoustego) to lepiej niech już będzie zwykły chodnik, byle równy.
      Ewentualnie można by te granitowe płyty zostawić tylko na kilku
      reprezentacyjnych ulicach, ale coś z nimi zrobić, może podocinać tak jak te
      nowe, w regularne prostokąty, a te drobne kosteczki dać ewentualnie gdzieś w
      rogach, bo doświadczenie pokazuje, że one się najszybciej wykruszają i
      zapadają, a też chodzenie po nich do przyjemności nie należy (zwłaszcza dla
      kobiet w szpilkach), nie mówiąc już o wózkach dziecinnych, albo walizce na
      kółkach. Wystarczy spojrzeć na deptak Bogusława, 95% ludzi chodzi po dużych
      płytach omijając małe kosteczki, jeśli to tylko możliwe.
      Druga sprawa to miejsca do parkowania dla samochodów w centrum przy głównych
      ulicach. W wielu miejscach (np. Al. Piłsudskiego, Piastów) dozwolone jest
      parkowanie ukośne przednimi kołami na chodniku. Bardzo często zdarza się, że
      kierowcy tak daleko wjeżdżają samochodami na chodnik, że przechodnie musza się
      przepychać wycierając ubraniem ubłocone zderzaki, nie mówiąc już o możliwości
      przejechania wózkiem.
      Uważam, że właściwe byłoby nawet zwężenie chodnika, ale żeby w całości należał
      już on do pieszych, a część przeznaczona do parkowania samochodów powinna być
      asfaltowa i oddzielona od chodnika krawężnikiem. Zapewne zwiększyłoby to
      również żywotność chodników.
      Podsumowując: kompleksowy program renowacji chodników w mieście jest
      zdecydowanie dobrym sposobem na poprawę jego wizerunku. Jeśli już nawet coś się
      w tym kierunku robi, to według projektów architektów, którzy za nic mają
      praktyczną stronę swoich "dzieł". Myślę, że Pańskie nazwisko powinno obligować
      do działania w tym zakresie!
      Poza tym pokazałby Pan w ten sposób, że nie należy do polityków, którzy
      poruszając się służbowymi samochodami lekceważą pieszych. Jakość chodników
      wpływa też w znacznym stopniu na opinię turystów o naszym mieście, bo nawet jak
      przyjadą do nas samochodem to (w obawie przed kradzieżą) zostawiają go na
      parkingu strzeżonym, a po mieście poruszają się pieszo lub taksówką.
      • Gość: opek ten cały SN to zwykła szuja polityczna IP: *.chello.pl 14.11.06, 00:04
        ten cały SN to zwykła szuja polityczna, nawet koledzy z PO, którzy dotychczas w
        konflikcie w lokalnej PO byli po jego stronie odwracają się od niego póki mogą,
        wiedzą że wkrótce może być za późno, nie chcą skończyć jak on
        • Gość: jarguz Re: ten cały SN to zwykła szuja polityczna IP: *.dyn.optonline.net 14.11.06, 00:19
          Nitras to Wiesiu t.z.n.ze wsi i tu jest granica rozumu.
          • Gość: opek Re: ten cały SN to zwykła szuja polityczna IP: *.chello.pl 14.11.06, 00:26
            ktoś o nim napisał że stał się na tyle fałszywy, cyniczny i mendowaty, że byłby
            w stanie matkę do burdelu sprzedać... coś w tym jest. Dziwne że Rokita z nim
            trzyma, o Rokicie mam raczej dobre zdanie, widać z Krakowa nie dostrzega tego co
            ten koleś wyprawia. dla mnie to zwykła szuja. Ciekawe kiedy Krzystek się o tym
            przekona.
        • Gość: Usmiałem się Podsumowanie IP: *.centertel.pl 14.11.06, 00:27
          Ludzie nauczcie się odróżniać call center od centrów usług bo widze że niektózi
          mają z tym problem jak Piechota (a niby byl ministrem gospodarki !smiech!).

A co do ludzi w urzędzie i tuszowania proszę was jak Jacek zostanie naczelnym
          to będzie musiał zatrudnic cały sztab od tuszowania i to nie tlko w Szczecinie
          ale również w Wawie który będzie musiał się ścigać z ziobrowcami w szukaniu
          papierów.
          Poza tym nie wiem co Krzystek miał by tuszować wszystko co można było mu
          zarzucić pokazał PIS i to wg. własnej najbarwniejszej interpretacji i okazało
          się że wszystko jest zgodnie z prawem - dobrym pracownikom trzeba coś
          zaoferować żeby nie poszli do sektora prywatnego pracować za o wiele wiekszą
          kase. Pozatym mało kto zgodził by się (i jakoś nie był chętnych) płacić za
          czynsz tysiaka i musieć doprowadzić rudere do stanu używalności na własny koszt.

Coś o liderach i członkach parti polityczny - w każdej parti są liderzy i
          ludzie którzy zapisują się do parti na fali sukcesów i jeżeli w szybkim czasie
          nie mogą się dorobić lub coś ugrać odchodzą obrażeni. Vide. AWS, UW, SLD, PO i
          niedługo PIS chociaż to im może nie grozi szybko bo każdy wie wstepując do tej
          parti że kolejność dziobania jest sztywno ustalona i decydują 2-3 osoby a o
          demoraci wewnątrzpartyjnej można zapomnieć
          • Gość: andrut Re: Podsumowanie - też się uśmiałem IP: 217.96.3.* 14.11.06, 08:55
            > ...dobrym pracownikom trzeba coś zaoferować żeby nie poszli do sektora
            > prywatnego pracować za o wiele wiekszą kase.
            no też się uśmiałem. a skąd sektor prywatny miały wiedzieć, że Krzystek jest
            dobrym pracownikiem? podinspektorem w urzędzie miejskim od razu po studiach
            został pewnie z konkursu, a jego atutem było pewnie doświadczenie zawodowe
            potwierdzone dobrymi ocenami na studiach?? :-D znam wiele osób po prawie i
            żadnej z nich nie udało się od razu dostać na kierownicze stanowisko, w
            urzędach zostali najwyżej zwykłymi pracownikami za 1200 brutto. pewnie to
            dlatego, że to sami nieudacznicy byli i na studiach mieli trójki ;-) a potem
            też się nie wybili po niecałym roku na wicedyrektora, bo się geniuszem nie
            wykazali tak jak nasz kochany kandydat :-D
            • Gość: mariner Re: Podsumowanie - też się uśmiałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:01
              To ty nie wiesz, kiedys nazywalo sie to "nomenklatura".Teraz jest zupelnie
              inaczej.W/w zapewne byl znakomitym studentem, dzialal w samorzadzie
              studenckim, zna biegle pare jezykow odbyl praktyki za granica itd.
              Tak przy okazji pare takich osob znam( w tym moje dziecko ) zadna z nich
              jakos mimo usilnych prob etatu w administracji nie dostala, poszli na swoje
              i nie narzekaja.
          • Gość: egzegeza Re: Podsumowanie IP: *.chello.pl 14.11.06, 13:47
            Gość portalu: Usmiałem się napisał(a):
            > Ludzie nauczcie się odróżniać call center od centrów usług bo widze że niektózi
            >> mają z tym problem jak Piechota (a niby byl ministrem gospodarki !smiech!).

Najpierw niech się nauczy je odróżniać Twój kandydat Krzystek. Póki co wymienia
            wszystkie jednym tchem (vide cytowany artykuł).
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34392,3634023.html
            "Jego sposób na nowe etaty to lokowanie w Szczecinie centrów nowoczesnych usług
            - informatycznych, rozliczeniowych, telefonicznych czy badawczo-rozwojowych."

Poza tym call centers to też centra usług. Ciekawam co Ty i Twój kandydat
            rozumiecie pod pojęciem "usług informatycznych". Bo jedno z tych, które w
            Szczecinie są (a o czym kandydat Krzystek nie wie) jest właśnie rodzajem help
            desku jednej z firm IT.
    • Gość: andreas kiedys kolega rzucił mi rekawice... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 02:00
      kiedys kolega rzucił mi rekawiczke...
      to myslałem, ze chce mnie zabic, bo to była "antków"
      wypełniona takimi ołowianymi kulkami, cięzka jak cholera!
      Mam takie, wygladaja normalnie, ale to cegłowki!

Tak wiec z tym rzutem trzeba uwazać co leci...
    • Gość: Darko Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.chello.pl 14.11.06, 02:13
      o znajomości układów...
    • Gość: Janek Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: 220.160.183.* 14.11.06, 04:12
      No i podyskutują o teczce TW Roberta, pogadają o obiecanej i nieopublikowanej
      białej księdze poświęconej history wykończenia stoczni Szczecińskiej, Jacek
      pochwali się ile dla tego miasta zrobił będąc 20 lat posłem, powie jak obsadzał
      swoich ludzi i tu i tam, o powie oj powie a debata będzie piekna. Facet nie ma
      twarzy - a Geremek mnie ostatnio zmarwił. Chyba to juz pora na emeryturę.
    • Gość: ktoś Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:14
      No cóż z dwojga złego to już chyba ten Krzystek lepszy , przynajmniej w PZPR
      nie był! Komuch zawsze będzie komuchem wiec panu Piechocie już dziękujemy.
      Chyba czas odejść TOWARZYSZU - może do jakiejś UGANDY np.? Tam potrzebuja
      takich "fachowców". Powodzenia w niebycie!
      • player-1 Krystek może być, gdyby tylko nie ten Nitras 14.11.06, 11:21
        Krystek może być, gdyby tylko nie ten Nitras i jego ludzie pociągający za
        Krzystkowe sznurki...
        • Gość: andrut Re: Krystek może być, gdyby tylko nie ten Nitras IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:20
          Piechota - nawet (ślepnąc na chwilkę) może byłby i dobrym preziem i może
          głosowałbym na NIego. Tylko ten Napieralski-Rozpieralski. Ta banda nierobów i
          śmierdzieli politycznych, których ciągnie Piechota. Absolutnie nie do przyjęcia.
          • Gość: rozbity Re: Krystek może być, gdyby tylko nie ten Nitras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:32
            Piechota - TAK
            szwagry - NIE
            • Gość: andreas Re: Krystek może być, gdyby tylko nie ten Nitras IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:00
              Gość portalu: rozbity napisał(a):

> Piechota - TAK
              > szwagry - NIE
              ================================

To Twoje hasło przypomniało mi inne, moze to na tej bazie
              Socjalizm - Tak
              wypaczenia - Nie!

• Gość: andrut ale jaja, ktoś używa mojego nicka IP: 217.96.3.* 14.11.06, 13:57
            ja rozumiem, że nie mam wyłączności, ale skoro widzę na tym forum nie mój post
            podpisany tym nickiem pierwszy raz to dla mnie jakieś podejrzane!
    • Gość: K.B. Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:18
      Piechota ma swój SB-cko PZPR-owski żelazny elektorat i tak będzie dopuki nie wyzdychają tak będą głosować bo Piechota jest gwarantem bezkarności dla towarzyszy (tak piszę bo oni przecież od małpy a małpy zdychają a nie umierają).Ja jestem żelaznym elektoratem PiS od czasów PC jeszcze ale trudno przegrywać też trzeba umieć,ja nie znoszę Platformy ale apeluję do prawicy nie mamy wyjścia musimy głosować na Krzystka pomimo tego przekrętu z mieszkaniem bo to był przekręt tylko zalegalizowany.Ale pomimo wszystko będę agitował za Krzystkiem gdzie się da i już mogę obiecać że kilkanaście głosów mojej rodziny i znajomych przejdzie z Pani Lubińskiej na Pana Krzystka.Ludzie ja jestem rówieśnikiem Jacka Piechoty ten facet ściemnia już ze 40lat od czasów harcerstwa i już Gomułkę w du.ę całował, Gierka i Jaruzelskiego też teraz demokrata się zrobił,banda hipokrytów i łobuzów jego kompanów tylko czeka na ochłapy z prezydenckiego stołu i to są oszuści którzy się nie zmienią a Pan Krzystek i jego ludzie? Nie wiem zobaczymy.
      • ja_aska Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi 14.11.06, 12:32
        nikogo w du.pe nie całowałam, w pzpr nie byłam, w harcerstwie nie byłam, do
        czasu ukonczenia studiów nigdzie nie należałm - i będę głosowała na jacka.
        • Gość: zenek Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:37
          ja-aska no kretynów nie sieją przecież te głosy nie z powietrza,na pewno jesteś jakimś pomiotem PZPR-owskim no wiesz tatuś,mamusia albo dziadek ci przekazał wartości.
          • ja_aska Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi 14.11.06, 12:40
            odwal się od mojej rodziny ty pomiocie faszystowski.
            • Gość: zenek Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:58
              A jednak trafiłem.no dobra odwalę się bo jest takie przysłowie że ruszysz gó.. to śmierdzi
              • ja_aska Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi 14.11.06, 14:13
                dlatego reprezentujesz najgorsze szambo km.
                • Gość: lolek Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: 85.219.206.* 14.11.06, 14:30
                  to już sobie pogłosować pamiętaj w szczecinie postkomunista zawsze drugi a
                  elektorat na wymarciu koleś jakubowskiej , pęczka pamiętaj większość ludzi
                  wolą żeby szczecin był wrocławiem niż samorządowym z więzienia sldowskim
                  opolem . Twój głos bedzie zmiejszy porazkę.
        • Gość: Sami swoi Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: 213.155.191.* 14.11.06, 13:54
          Latałaby jak gołebica pomiędzy chmurkami
    • krokus5 Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi 14.11.06, 13:06
      Towarzyszu Piechota!Cóż dobrego uczyniliście przez 21 lat posłowania dla
      Szczecina? Chociaż jeden fakt.Nic.Zero.Pustka.Tylko karierowiczostwo najpierw
      komunistyczne a teraz pseudodemokratyczne.Czkawką odbija się brak dekomunizacji
      który odsunąłby od udziału w życiu politycznym tego typu elementy.Dochodzą do
      tego niewyjaśnione sprawy lustracyjne(niepoddanie się procedurze sprawdzającej
      oskarżenia o TW Roberta),sprawa upadku Stoczni Szczecińskiej-gdzie obiecana
      biała księga? To ma być przyszły sternik Szczecina? Tylko obiecanki i
      pustosłowie-w tym jest mocny.
    • Gość: Sami swoi Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: 213.155.191.* 14.11.06, 13:38
      Ale światowiec z tego Piechoty. Podpowiedzmy Krzystkowi: Warszawa, Bruksela,
      Berlin, Paryż, Sztokholm, Kopenhaga - ruch prawostronny. Londyn i Dublin - ruch
      lewostronny. Co więcej może wiedzieć Piechota? Jeżeli miasto jest w takim
      stanie jak jest a ten facet był przy korycie w Sejmie przez kilkanaście lat i
      nic jeszcze dla Szczecina nie zrobił to do widzenia. Wizualizacje w TV są
      tanie - trudniej zrobić coś w praktyce.
    • Gość: Almu Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.business.telia.com 14.11.06, 15:38
      jakos piechota przez te kilkanascie lat kiedy zasiadal w Sejmie i kilka w
      rzadzie kompletnie nic dla szczecina nie zrobil. jedynie co to sam sie
      nachapal. inwestorow to on zna, od ktorego najwiecej do kieszeni wziasc.
      • galoty czyzby Nitras z po znowu pluł na forum 14.11.06, 15:49
        Gość portalu: Almu napisał(a):

> jakos piechota przez te kilkanascie lat kiedy zasiadal w Sejmie i kilka w
        > rzadzie kompletnie nic dla szczecina nie zrobil. jedynie co to sam sie
        > nachapal. inwestorow to on zna, od ktorego najwiecej do kieszeni wziasc.
        To Ty młody znowu plujesz tym razem na następnego rywala?
    • enancjo Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi 14.11.06, 15:59
      .. a jak przystoi lec harcerzowi .. z honorem .. no to
      i rzuca rekawica .. co by mozna bylo ciut bardziej stylowo
      mozna bylo spojrzec na ten bardziej slabiutki wynik ...
      .. bo taki wielkadencyjny JP, powinien w cuglach prowadzic,
      a tu tylko takie relatywnie slabe 2 miejsce ..
      .. w takich okolicznosciach na miejscu numero uno bym zbyl
      potrzebe konfrontacji z takim co ledwo ledwo przeszedl do
      II tury .. to by bylo takie szarpanie o NIC ... dobrze
      ze nie zaprosil na ognisko ...
      Enancjo
    • Gość: szok Krzystek: głosowali na mnie, na program PO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:34
      Tak skomentował wyniki w TV. Ten kadydat to marionetka, bez PO nie podejmie
      jakiejkolwiek decyzji. Mam nadzieję, że wyborcy uprzytomnią sobie, że głosujemy
      na konkretne osoby, a nie na partie.
      • Gość: Juzuś Re: Krzystek: głosowali na mnie, na program PO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:13
        A kto finansował kampanię Piechoty. Przecież on uczciwie swoją pracą nie zarobił
        ani grosza. Cały czas jedzie na budżetówce, czyli podatnikach. On nigdy nie
        zaryzykował swoich pieniędzy. W przyrodzie żerowanie na cudzym organizmie nazywa
        się pasożytnictwem.
        Ponad 10 lat temu pewien kandydat na prezydenta RP obiecywał mieszkania dla
        młodych ( zapomniał dodać dla których młodych ). Bo o boomie na rynku
        mieszkaniowym ( chodzi o ilość oddawanych mieszkań) ani widu ani słychu.
        "Nasz" kandydat odchodzący w niepamięć polityczną też obiecuje:
        utworzę 6000 ( 5000 ) tysięcy miejsc pracy. A czy ma on takie finansowanie i
        pomysł na działalność, że jest to realne.
    • Gość: zorro Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.chello.pl 14.11.06, 18:40
      Towarzyszu Piechota Partia was potrzebuje,Naród was potrzebuje macie doświadczenie jak wszystko rozpierd...ć nie wzbudzając podejrzeń (gontynka,basen Pogoni).Nie poddawajcie się towarzyszu tym zapchlonym kundlom reakcji możecie przecież liczyć na pomoc towarzysza Stopyry wieloletniego prezydenta Szczecina który wam pomorze to wszystko do reszty rozpierd...ć.Liczymy na was towarzysze liczymy na to że Pan Jurczyk to będzie przy was mały pikuś........ i na koniec (wyklęty powstań ludu z ziemi.....)
      • Gość: szok Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:48
        Czy poza ideowym rodowodem kandydata znasz inne wady Piechoty?
        • Gość: wojtek szkoda, że Krzystek jest żonaty :( IP: 217.153.6.* 14.11.06, 20:09
          Żeby nie to, że jet żonaty to zakręciłbym się koło niego :) Piotrek ? jesteś
          ładny !:)
        • Gość: zorro Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.chello.pl 14.11.06, 20:20
          A to mało,farbowany lis tyle lat nas ogłupiali mendy,nie ma odwrotu od socjalizmu i brawa Piechota też klaskał i to mocno,każdemu by klaskał to taki typ człowieka jak Taleyrand patrzył przez okno na barykady i mówił "nasi znowu wygrywają".Może to zły przykład bo Piechota ministrowi Napoleona i królów Francuskich do pięt nie dorasta ale podobne postępowanie zawsze przy korycie bez względu na ustrój,bez honoru,żłób się liczy nie ideologia bo ja ideologów szanuję bez względu na opcję
    • Gość: regina Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.chello.pl 14.11.06, 18:46
      Panie Piechota dajcie jeszcze trochę czas braciom Kaczyńskim to kolegów nie będzie miał pan w Brukseli a we Wronkach i na Białołęce.
    • Gość: wyborca Piechota wypisz się z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:19
      Piechota wypisz się z SLD to będziesz dobrym kandydatem na prezydenta.
      Chciałem, głosować na Piechotę ale jak zobaczyłem na plakacie wyborczym kolege
      Wieczorka to uświadomiłem sobie,że nienażarte ryje ciągną za Jackiem P. No i
      poparłem Krzysztka.
      • Gość: roman Re: Piechota wypisz się z SLD IP: *.chello.pl 14.11.06, 20:28
        Jeszcze qrva mało temu Wieczorkowi,Hipermarkety,ESSA,ENEA, żona w TV.Te typy się nigdy nie nażrą i tylko pier...ą że to dla naszego dobra,skunksy jedne
    • Gość: . Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:26
      Tylko, ze ta rękawica nie kupiona za własne pieniądze a jeszcze została mu z
      darmowych sortów PZPR.
      • Gość: Galoty Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:30
        Ta rękawica jest już z Unii Europejskiej :-)
    • Gość: jaromir Re: Piechota rzuca rękawice i przegrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:22
      przegrał stary komuch
    • Gość: Doradca Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:27
      Może i nie wyszło nic dobrego ale to lepsze niż jak za Krzystka wyniknie coś
      złego
    • Gość: tomek Re: Piechota rzuca cba lipę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:25
      i przegrał pomimo kąpieli na głebokim
      • Gość: kargul Re: Piechota rzuca cba lipę? IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 17:52
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> i przegrał
        a Krzystek mści sie na wszystkich, którzy otarli sie o Piechotę, jakie to płytkie
        • Gość: xelion Re: Piechota rzuca cba lipę? IP: 81.190.127.* 27.04.07, 23:38
        • Gość: antypiechota Re:Ten Pan już miał swoje 5 min.w polityce IP: 81.190.127.* 27.04.07, 23:42
          Pytam i co z tego ma Szczecin a tylko to mnie interesuje, co zrobił dla tego
          miasta po tylu kadencjacach HAŃBA HUCPA
    • Gość: rzut Re: Piechota rzuca rękawicę Krzystkowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:15
      rzucił i poległ.i teraz musi odejsc z polityki
    • Gość: dzisiaj Re: szwajcarzy przekazali Polscinfo o koncie jacka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:07
      22.06.szwajcarzy przekazali polskiej prokuraturze informacje a koncie jacka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka