Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zimą legginsy na rajstopy?

24.11.06, 10:12
    Czy nosicie teraz legginsy? Jesli tak to jak? Na rajstopy?
    Obserwuj wątek
      • magdaksp Re: zimą legginsy na rajstopy? 24.11.06, 12:18
        ja nie nosze ale zamierzam nosic zamiast rajstop np pod spodnie
        • ciak1 Re: zimą legginsy na rajstopy? 24.11.06, 12:29
          Ja też noszę legginsy do kozaków zamiast rajstop, ale nie pod spodnie, tylko do
          spódnicy albo dzianinowej sukienki.
          • inecita Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 10:44
            No tak, ale jesli nosisz / nosicie do spódnicy do tego zakładacie skarpetki???
            Przeciez na gołe stopy jest juz stanowczo za zimno
            • gaggi Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 10:49
              Jesli juz koniecznie do spodnicy (pod spodnei to najlepsze rozwiazanie
              IMHO:))): caly dynks chyba polega na tym, zeby nosic je wtedy gdy jest
              wystarczajaco cieplo, by isc z gola stopa.
            • ciak1 Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 15:51
              Zakładam grube skarpetki/podkolanówki, bo mam chyba o pół numeru za duże kozaki
              i kiedy noszę cienkie rajstopy/podkolanówki, to mi za bardzo noga w nich lata:(
      • arbuzunia Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 13:50
        ja w domu przymierzałam podkolanówki do legginsow (koncepcja była taka, żeby sie
        przetransportować do klubu i na miejscu wrzucić podkolanówki do torebki) nieźle
        to wyglądało ale jednak zrezygnowałam, dziwnie się czułam w takim stroju.
        • yavanna86 Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 13:53
          ja mam dzisiaj tak niestylowo zamiast rajstop :P ale używam legginsów tylko do
          martensów,więc nie widać gdzie się kończą.../nie noszę szpilek więc nie lubię
          sobie skracać optycznie nóg;)/
          • inecita Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 14:31
            Będę drązyc nadal: ale skoro nosicie je pod spodnie / długie buty to przeciez
            równie dobrze można założyć grube rajstopy i tak nie widać różnicy.
            Ja czasami noszę dwie pary rajstop do szpilek jak jest za zimno np na ązurowe
            rajstopy zakładam pod nie najcieńsze kryształki np. 6-8 den
            A zeby ząłożyc legginsy do szpilek to juz chyba w tym sezonie TAK ciepło juz
            nie bedzie...
            • arbuzunia Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 14:46
              sprawa wygląda tak:

-jeśli do kozaków/pod spodnie to nosimy zestaw legginsy + skarpetki, efekt taki
              sam jak grube rajstopy.
              -jeśli do szpilek/balerinek to albo marźniesz, albo wyglądasz trochę obciachowo
              nosząc je z cienkimi rajstopami/podkolanówkami pod spodem.
            • edavenpo Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 16:36

Legginsy z kozakami nosze do tunik i lub bardzo krotkich sukienek mini ktore sa
              po prostu za krotkie zeby je nosic z rajstopami.

Mieszkam w UK a tu klimat jest lagodniejszy - dzis mam na sobie pantofelki
              na gole stopy bo jest kolo 14C wiec mozna nie nosic skarpetek dluzej ;-)
      • kamila29091 Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 18:07
        Nosze legginsy na rajtopy cieniutkie cialowe.
        • batutka Re: zimą legginsy na rajstopy? 28.11.06, 23:21
          nie lubie legginsow - nozki wygladaja na wyjatkowo krociotkie:-)
        • inecita Re: zimą legginsy na rajstopy? 29.11.06, 09:15
          To jak to jest z tym obciachem, obciach czy nie obciach nosic na rajstopy????
          • troubleska Re: zimą legginsy na rajstopy? 29.11.06, 11:18
            inecita napisała:

> To jak to jest z tym obciachem, obciach czy nie obciach nosic na rajstopy????

Jak dla mnie tak.

Nie rozumiem też idei legginsów pod spodnie.
            Zresztą idei legginsów jako takich też nie bardzo...

No chyba, że banalnie poprę Edavenpo, bo ten wariant do mnie jakoś przemawia.
            • edavenpo Re: zimą legginsy na rajstopy? 29.11.06, 16:27

inecita napisała:

> To jak to jest z tym obciachem, obciach czy nie obciach nosic na rajstopy????
              __

Szczerze? Uwazam ze nie wyglada to za specjalnie ale ja nie jestem tez fanka
              cielistych rajstop lub podkolanowek ktorych po prostu nigdy nie nosze.

Jesli chce osiagnac efekt golej stopy to po prostu nosze but na gola stope ;-))

Jesli chodzi o kwestie czy zimno czy nie to moim zdaniem cienkie rajstopy typu 5
              den w ogole nie chronia przed zimnem wiec jak jest za zimno na bosa stope to
              jest i za zimno na na cienkie rajstopy i nie nosi sie wtedy legginsow do
              otwartych butow ;-)
      • zettrzy Re: zimą legginsy na rajstopy? 29.11.06, 15:24
        przeciez legginsy nosi sie wlasnie po to, aby bylo widac ten kawalek golej
        skory
        inaczej mozna nosic rajtki i po krzyku
        • julka7777 Re: zimą legginsy na rajstopy? 29.11.06, 15:37
          ja zakladam podkolanki i potem leginsy ...
          ale jak na razie to nie mam butow do legginsow =( czekam az otworza u mnie w miescie deichmana 6 grudnia i trzeba sie wybrac po balerinki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka