aankaa jako poddana kotecka 20.12.06, 19:26 nawet o tym nie myślę zeszłej zimy (mrozy) zdarzało mi się wysypywać, drobniutko pokrojone, resztki pieczywa w okolicy śmietnika Odpowiedz Link
tukee wróbelki nie przychodza, ale.. 20.12.06, 20:19 ja dokarmiam regularnie, wróbelki nie przychodzą, ale sikorki śniadają u mnie na parapecie. To wielka frajda :-) Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: ptasia sprawa 21.12.06, 09:29 Póki nie ma mrozu i śniegu raczej się nie powinno. Bo to ptaki rozleniwia i zniechęca do migracji. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: ptasia sprawa 21.12.06, 10:16 Do mnie na parapet przylatuje rarka synogarlic, Odpowiedz Link
niegrzeczna_czarna Re: ptasia sprawa 21.12.06, 12:47 dwa-filary napisała: > Do mnie na parapet przylatuje rarka synogarlic, Do mnie też a ponadto kawki i w zeszłym roku taki śliczny mały ptaszek seledynowy. Mniejszy od kanarka, był cudny. Całą zimę go karmiłam, mam nadzieję, że wróci... Odpowiedz Link
sugarbox Re: ptasia sprawa 21.12.06, 20:21 A ja tam chciałam karmić "swoje" pustułki:)), ale wybaczcie - myszy im łowić nie będę:)) A sikorek w tym roku jakoś strasznie dużo. Odpowiedz Link
konisko_wielkie Re: ptasia sprawa 08.01.07, 15:40 i wy te ptaki na parapetach tuczycie? a one sobie zwinnie sraja w dol. do wozkow na wasze dzieci na kapelusze waszych dziadkow na berety waszych babc. super. tak trzymac. Odpowiedz Link
sloag Re: ptasia sprawa 08.01.07, 15:42 ...i właśnie dlatego, ze mogą zrobić kupę na nioektóre głowy warto je tuczyć ;) niech sobie robią na zdrowie! i na głowę! Odpowiedz Link
konisko_wielkie Re: ptasia sprawa 08.01.07, 15:50 no i widac efekty. ich gowna maja pierwiastek zracy. zrobila sie dziurka co? Odpowiedz Link