Dodaj do ulubionych

Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:28
Cytuję cynizm Pana Frankiewicza:

Brakuje mi w PO merytorycznej rozmowy o programie - mówi Frankiewicz. Dodaje,
że konferencja odbędzie się. - Nie dam się zastraszyć. Nie robię niczego złego
- dodaje prezydent Gliwic.

Ale do takiej samej dyskusji, nie dopuszcza w reprezentowanym przez siebie
mieście!. Uważa ze skoro został wybrany demokratycznie, to wyborcy scedowali
na niego uprawnienia, i nie musi się z nikim liczyć!

Ale ja się spodziewam że powodem odcięcia się Tuska i jednocześnie zarządu PO-
od obydwu Panów, jest afera w gliwickim magistracie i śledztwo prowadzone w
częstochowskiej prokuraturze.
Śledztwo to zaś zapewne, dotyczy kupienia terenu po byłej hucie wraz z
uzbrojeniem, poniżej ceny gruntu na peryferiach, przez częstochowiankę-
"słupa" transakcyjnego!

Spotkanie w Pławniowicach miało być spotkaniem pod hasłem, "PO-drzuceni
wszyscy PiS-korscy łączcie się" !

Prawdopodobnie zostaną PO-wiązani!
Obserwuj wątek
    • Gość: weun Dlaczego komputer połyka opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:30
      Nie ma tematu TABU, są tylko tematy BA!
      • Gość: lon PO walczy o jakosc ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:37
        ... Marszalek Calego Wojewodztwa Gliwickiego i kolega prezydent ... to za duzo jak dla mieszkancow pozostalej czesci wojewodztwa :( Poza tym tak slabego merytorycznie, tak malo pracujacego, tak miernego marszalka jeszcze chyba nie bylo w wojewodztwie.
    • Gość: gosc Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.gl.digi.pl 16.03.07, 20:38
      > Ale ja się spodziewam że powodem odcięcia się Tuska i jednocześnie zarządu PO-
      > od obydwu Panów, jest afera w gliwickim magistracie i śledztwo prowadzone w
      > częstochowskiej prokuraturze.
      > Śledztwo to zaś zapewne, dotyczy kupienia terenu po byłej hucie wraz z
      > uzbrojeniem, poniżej ceny gruntu na peryferiach, przez częstochowiankę-
      > "słupa" transakcyjnego!

Właścicielem huty był skarb państwa a nie miasto a sprzedawał ją syndyk
      wyznaczony przez sąd. Jak chcesz rzucać oszczerstwa to odrób pracę domową gnojku.
      Pożal się boże Kurski bis się znalazł...
      • Gość: Moszyński Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.chello.pl 16.03.07, 21:05
        Co to Tusk sie kreuje na takiego firerka?
    • Gość: panteon Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:35
      >Jeżeli za organizację konferencji kara się mnie zawieszeniem
      Chyba "karze", panie Frankiewicz
    • Gość: sme Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:49
      - Ja nie zamierzam rozbijać partii! Jeżeli za organizację konferencji kara się
      mnie zawieszeniem, to znaczy, że ta partia ma gigantyczny problem!

Powyższy tekst to wypowiedź idola "mieszka" i spółki (TWa), która za błąd
      ortograficzny (a tak naprawdę zwykłą literówkę) radnego Berezowskiego, odsądzała
      od czci i wiary, teraz ani się nie zająknie, kiedy sfrustrowany wodzuś palnął że
      się go kara za coś tam.( myślę że p. Madeja posiada oryginał nagrania)

Kara może być pojazdem użytecznym- akurat przy tej okazji, ale pana- Panie
      prezydencie karze się- i pewnie słusznie, za to że Pan nie stosujesz tej samej
      miary w "dół", którą chcesz by stosowano wobec Pana z "góry"!

Dla nich Pan też jesteś "dołem", tak jak my- choć relacje między nami są
      odrobinę inne!
    • Gość: ot i nastaje kres Wystarczający powód wywalenia na twarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:00
      Moszyński: - Nie wiem, co zrobię, nie zamierzam podejmować żadnych nerwowych
      ruchów. Na parę dni wyjeżdżam.

Otóż to stwierdzenie, "na parę dni wyjeżdżam" powinno być gwoździem do dymisji!
      Taki zalatany, taki zagoniony, że nawet ani myślał cokolwiek wydumać bardziej
      wiarygodnego niż napięty kalendarz, a tera wyjedzie na kilka dni, i Ślońsk nie
      stanie ? ? ? ? ? ?
    • Gość: terry Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:36
      I kto mi teraz powie, że PO nie jest partią wodzowską, bardziej zbliżoną do
      samoobrony niz się wydaje.
      • Gość: Häuptling Mnie to akurat nie dziwi, Tusk ma rację jak każdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:49
        Mnie to akurat nie dziwi, Tusk ma rację jak każdy szef szanującej się partii!
        Jeśli chłopaki podpięli się pod Platformę, to lojalność pewna obowiązywać musi!

Mnie bardziej dziwi, zachowanie harcerzyków ze szczepu mieszka jazga itp.
        Nagle nie mają do powiedzenia nic! ! ! !? ? ? ? , a mieszko jeszcze niedawno
        dużo się uczył- forując i dworując sobie po różnych forach, sam przyznał.
        Brak wytycznych.
        To jest to samodzielne jednomyślne i pomyślne myślenie!
        Po jedynej "słusznej" myśli Führera
        • whelp Re: Mnie to akurat nie dziwi, Tusk ma rację jak k 17.03.07, 04:37
          Akurat z tym podpięciem to niespecjalnie masz racje, bo przed wyborami
          samorządowym, długo Tusk musiał się nastarać, żeby Frankiewicz jednak wystąpił
          pod sztandarem PO a nie swojego komitetu. Jak pewnie zauważyliście to ZF był
          jdnym z 6-7 kandydatów, kórzy promowali platformę w tv. Wiadomo bo miał 100%
          pewność że zostanie prezydentem Gliwic.

A swoją drogą coś mi się wydaje, że cała ta afera to wynik nie tyle organizacji
          jakiejś konferencji, ale bardziej przynania Gliwicom ogromnej kasy na budowę
          Podium, co katowickiemu PO niespecjalnie się podobało.
          • wilhelm4 Re: Mnie to akurat nie dziwi, Tusk ma rację jak k 17.03.07, 07:11
            No i ludzie chyba nie "oficera" Tuska wybierali,
            ino regionalnych "podoficerów", abo ?

Fuj, p.Tusk, fuj.......
          • Gość: kostek 100%pewnosci, może mieć tylko ten co liczy głosy(? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:40
            No i wyzdradziłeś, co było tego powodem, że Frankiewicz nieustannie wygrywał!

Ba ! ! !

Miał nawet wcześniej 100 % pewności!
            A niektórzy ludzie- naiwni- wierzyli po dziś, że nie wiedzieć czemu, ale jednak
            wygrywał ukszciwie!
    • Gość: mimi Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:43
      Nie lubie Tuska,ale w tym wypadku pochwalam.To pachnie schizma.Prezydent i
      marszalek czuja sie zbyt pewnie.My mieszkancy ich znamy i wiemy,ze to slabi nie
      tylko intelektualnie ludzie.Gospodarze fatalni,kupuja glosy radnych
      stolkami.Mysle,ze prezydent to gospodarz miasta a nie dzialacz partyjny.A
      zaniedbania w miescie sa ogromnne,oj ogromne.Dzisiejsze Gliwice to kompromitacja
      dzialalnosci Frankiewicza.
      • Gość: Maciek Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.grott.silesianet.pl 18.03.07, 13:04
        A jakie to zaniedbania?
    • Gość: cige Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.centertel.pl 16.03.07, 22:43
      władze PO a kim wy jesteście
      marni człowieczkowie rozwiążcie tę żałosną partię
    • Gość: modo Wiadomo że Tusk jest na bakier z Rokitą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:59
      A rozjemców nie potrzebuje!

Powinien zdjąć "parasol ochronny", z wszystkich takich członków grających na
      dwie strony, tak jak zrobił to kiedyś w odniesieniu do Piskorskiego!
      • Gość: Mia Re: Wiadomo że Tusk jest na bakier z Rokitą! IP: *.eranet.pl 17.03.07, 00:15
        Jeśli to kurna nie jest czysty ZAMORDYZM, to jażem ZULUS CZAKA!!! :)))
        Tomczykiewicz to mały fuhrere ślonski. Chyba Bozia rozum odbiera. Tak to jest,
        gdy sie nogami przebiera do władzy coraz większej....
        • Gość: alfonks Ale do kogo to odnosisz, chyba do Frankiewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:58
          Bo Tusk już został wybrany, i tylko niewiele mu brakło by miał pełną władzę
          zarówno jako prezydent kraju jak i szef zwycięskiej Platformy!

Wyszło trochę inaczej- być może, "jak tukej powiadajom bez tak zwany zwykły
          cufalg", bo tak zawsze było jest i będzie, ze wygrywa nie lepszy tylko ten co ma
          więcej szczęścia, ale to wcale nie upoważnia samozwańców do jawnego puczu! ! !
          Szkoda że na to nie ma prawnych paragrafów.

Chcemy powtórki z przegranej i unicestwionej "Konfederacji Polski Niepodległej",
          bo sytuacji na razie pasuje jak ulał i wypisz wymaluj, a Frankiewicz jak obecnie
          Słomka będzie się smykał po prokuraturze i sądach!
          A ja mu tego życzę, z cołkego serducha!
    • Gość: jan Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.interq.pl 17.03.07, 00:38
      nareszcie PO się sypie, brawo PIS, a swoją drogą Rokita i Piskorski razem w
      nowej partii to dziwne ale czego się nie robi dla władzy
    • wilhelm4 Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? 17.03.07, 07:05
      Musza przyznac, ze Tusk, to mój idol.
      Ale bol. Do dziesiej. Bylo mynylo.

PO = stalinizm ? führerkult ?

Co to je ? choroba kaczkowato ?

Abo juszzajs sie bojom Slonska........?
    • wilhelm4 Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? 17.03.07, 07:06
      tomczykiewicz, tomczykiewicz.......
    • wilhelm4 Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? 17.03.07, 07:08
      Jeżeli za organizację konferencji kara się mnie zawieszeniem, to znaczy, że ta
      partia ma gigantyczny problem. Tłumi w zarodku dyskusję programową, a politykę
      sprowadza do utarczek.
      ---
      morbus varsaviensis :(

Ja chciałem na przykład wprowadzić partyjne prawybory przed wyborami
      parlamentarnymi, ale nasza rada regionalna nie miała czasu tym się zająć.
      Brakuje mi w PO merytorycznej rozmowy o programie - mówi Frankiewicz. Dodaje,
      że konferencja odbędzie się. - Nie dam się zastraszyć. Nie robię niczego złego -
      dodaje prezydent Gliwic.
      ---
      bravo, bravissimo !
    • Gość: Tomek Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.03.07, 07:28
      Czyżby Jacek Kurski na forum? No, no - ale się porobiło. BTW: to tylko
      potwierdza, że wkrótce powstanie coś nowego bo widać, że PO nie ma żadnego
      pomysłu, a Tusk się boi nowej formacji. Jestem tylko ciekaw, czy jak ona
      powstanie to czy Tomczykiewicz do niej ucieknie, jak to już nieraz robił. Z TT
      niestety jest marny polityk i świetnie o tym wiedzą ludzie w mieście, z którego
      się wywodzi.
      • Gość: Mia Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.eranet.pl 17.03.07, 08:36
        jeśli fuhrerek Tusk zabronił Moszyńskiemu, Frankiewiczowi, Rokicie i
        Piskorskiemu spotkać się UCHWAŁĄ ZARZĄDU w Pawniowicach pod groźbą wyrzucenia z
        partii, to przecież mogą się spotkać w Toszku :))) albo w Hażlachu... :)))
        • Gość: ubii Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:53
          Mia- Pławniowice, nie Pawniowice, miejsce ważne dla ruchum konserwatywnego,
          siedziba jednego z najwybitniejszych polityków i przemysłowców górnośląskich,
          przewodniczącego parlamentu niemieckiego hrabiego Franza von Ballestrema.
    • Gość: Text Świetna informacja IP: *.telpol.net.pl 17.03.07, 09:25
      PO się rozleci, PIS upada, LPR kończy się - znaczy Solidaruchy upadają.
    • Gość: apollo Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:42
      moszyński jesteś ,na pewno kryształowo uczciwy,bezinteresowny itd...tylko
      dlaczego w tych gliwicach tyle gnoju i korupcji...
    • Gość: fiszbina Pisiorek miesza IP: *.bmj.net.pl 17.03.07, 12:06
      Doskonale wiadomo, że pisiory polują na Frankiewicza, tak samo polowali komuchy
      4 lata temu - i nic nie upolowali, a oni naprawdę się starali. PO nie obawia
      się tych działań pisiorków, a za 2 lata, gdy PiS straci władzę, prokuratorzy
      cichem będą umarzali te sprawy, jak się to stało chociażby z oskarżonymi za
      rządów SLD członków władz GARR. Tak więc pisiorku nie kłam za twoimi patronami,
      jakimiś jędruchami i chłopkami.
    • lux_ex_silesia PO ewoluuje w kierunku BMW, czyli autodestrukcji 17.03.07, 13:59
      To, że Tusk i jego świta tak postąpili z Moszyńskim i Frankiewiczem, a więc
      ludźmi, którzy naprawdę chcą coś sensownego robić i mają dobre pomysły,
      świadczy o tym, że PO zmierza ku autodestrukcji, bowiem foruje zasadę BMW -
      bierni, mierni, ale wierni.
      Jeżeli PO ma w przyszłości opierać się na ludziach z kasty BMW, to lepiej niech
      powstanie coś nowego - dla zdrowia państwa i narodu.
    • anob a my naiwni zakładalismy PO... 17.03.07, 15:16
      zakładaliśmy PO po wyborach prezydenckich na bazie komitetów wyborczych
      Andrzeja Olechowskiego - a w moim mieście uzyskał 30 % głosów
      (bo też serca i pracy włożyliśmy naprawdę dużo).

Wszytkim nam odpowiadał trumwirat Płażyński - Olechowski - Tusk.

Nagle - z nadania Tuska - w śląskich miastach pojawili się
      pełnomocnicy powstającego PO.
      POczuli nadarzającą się okazję i odstawili nas na boczny tor.
      Nagle setkom zaangażowanych ludzi powiedziano "spadajcie"

wśród tych kolesiów Tuska, którzy przjeli Platformę w naszym województwie
      był i niejaki Frankiewicz, o którym dzisiaj piszą ze jest zawieszony.

A my się tylko możemy usmiechać ironicznie.
      W PO dawno nie ma Płażyńskiego, Olechowskiego i setek ludzi, którzy ją
      zakładali
      więc bez znaczenia jest czy górą będzie Tusk
      czy jego niedawni kolesie
      wart Pac pałaca a pałac Paca
      • Gość: były z Unii Wolnoś w Chorzowie było podobnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:03
        szefem został człowiek, który odrzucił dawną Unię Wolności, był z układu
        Frankiewicza i miłościwie panującego nam V kadencję dożywotniego prezydenta
        Chorzowa. Osłabiona Platforma nie miała szans w poprzednich wyborach, a obecnie
        największym wrogiem PO w Chorzowie jest lokalne ugrupowanie "trzymające władzę".
        Teraz też Tusk olał Śląsk przed woborami. A była (przynajmniej u nas) szansa!
    • Gość: ktoś spoza ferajny Re: Śląscy samorządowcy zaszkodzili PO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 14:27
      Przypomnijmy, że dwaj praktyczni panowie z Gliwic, wcześniej byli w UW, następnie przeszli do PO, teraz chętnie wskoczyliby do PiSu(aru) ale postanowili zagrać pokerowo i przyszłościowo zarazem, budując taki pomost, który łączyłby mniej radykalnych Pisowców z bardziej prawicowymi PO-wcami. Do tego postanowili zaprosić, zaradnych jak oni sami, byłych polityków wykorzystujących swoje stołki do zarabiania super kasy! To już nie jest polityka! to raczej jest działalność gospodarcza!!!
    • Gość: forumowicz Śląscy samorządowcy zaszkodzili Gliwicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:37
      Oni zaszkodzili i szkodza Gliwicom!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka