Dodaj do ulubionych

Po porodzie

22.03.07, 13:23
Witam. Termin porodu mam za tydzien, chcialabym wiedziec jakie szwy zakladaja
tu po porodzie, jak wyglada kwestia obchodu , a konkretnie czy ogladaja
krocze tak jak w Polsce czy nie? Prosze o informacje zwlaszcza mamy, ktore
rodzily w Ballinasloe. Dziekuje
Obserwuj wątek
    • imszulc Re: Po porodzie 22.03.07, 14:20
      ja rodziłam w Dublinie ale pewnie wszędzie jest podobnie
      szwy są rozpuszczalne a jak poprosisz to Ci sprawdzą czy się wszystko dobrze goi
      w moim przypadku nikt nie miał zamiaru tam zaglądać ale jak poprosiłam to nie
      było problemu, żartowali sobie tylko że się tak martwię, chociaż wcale nie
      wydaje mi sie to śmieszne
      • ania.b5 Re: Po porodzie 22.03.07, 14:31
        Ja tez rodzilam w dublinie, szwy rowniez mialam rozpuszczalne, pielegniarka
        codziennie rano przychodzila je sprawdzac, obchod odbywa sie tez rano plus
        pediatra przechadza sie po salach jeszcze wieczorem. Przed wyjsciem ze szpitala
        dostalam instrukcje od poloznej jak pielegnowac krocze i zestaw cwiczen od
        rehabilitantki jak cwiczyc miesnie aby uniknac bycia "leaky lady":)) Calosc
        zostala skontrolowana przez lekarza na 6 tyg check-upie(lacznie z internal
        egzam i smear test'em), polozna ktora przyszla do domu tez pytala czy z tymi
        sprawami wszystko ok i ogladnela tylko piersi.
        • erin_z_wyspy Re: Po porodzie 27.03.07, 12:23
          Czy mozesz napisac w ktorym szpitalu w Dublinie rodzilas? Dzieki!
          • marge.s Re: Po porodzie 27.03.07, 13:39
            Ja rodzilam 6 dni temu w Dublinie w National Maternity Hospital.
            Co do szwow to sie nie wypowiem bo nie mialam zakladanych ale mimo to krocze mi
            badali zaraz po porodzie i w dniu wyjscia. I nie musze chyba dodawac - jak
            wiekszosc dziewczyn ktore rodzily juz tutaj, jestem bardzo zadowolona z pobytu w
            szpitalu, opieki i samego porodu. Wszyscy byli SUPER a ja czulam, ze jestem w na
            prawde dobrych rekach :)

Pozdrawiam goraco
            Gosia
          • ania.b5 Re: Po porodzie 27.03.07, 21:15
            Rodzilam w Rotunda Hospital na Parnell St.POLECAM:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka