Dodaj do ulubionych

Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej????

22.03.07, 09:04
A teraz waga stoi od 3 tyg. Do mojej zamierzonej wagi brakuje mi 5 kg. Co
dalej??
Obserwuj wątek
    • mama_basienki Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 09:08
      Jak udalo Ci sie zrzucic tyle kg w tak krotkim czasie?????
      • corrina_f1 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 11:05
        Przypuszczam, ze nic nie jadła :))
        • gofera2 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 11:34
          nie jest to zdrowe takie szybkie schudnięcie, efekt jo-jo na 99%
    • lulu29 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 11:43
      Pewnie zeszła ci sama woda bo nie jest realne zeby w tak krótkim czasie tkanki
      tłuszczowej sie pozbyc. Efekt jojo gwarantowany .
      • syriana Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 12:14
        ciesz się póki stoi
        zaraz pójdzie w górę z powrotem i nadrobisz z nawiązką
    • joanna99991 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 12:19
      Waga stoi ponieważ organizm ze wzgledu jak się domyslam, na duży deficyt
      kaloryczny spowolnił metabolizm , jest to okres przejsciowy przy normalnej
      diecie , ale przy tak restrykcyjnej jaką ty musisz prowadzić jest pierwszym
      krokiem do efektu jojo , radziłabym zatem powoli zmniejszać deficyt
      kaloryczny . Przerzucić się na dietę 1200-1400 kcl zacząć uprawiac sport i
      waga spadnie nawet nie zauwazysz kiedy. A swoją drogą nie istotna jest ilość
      kg która zrzuciłaś w trakcie "głodówki" , zapewniam cię że w tych 6 kg
      conajmniej połowa to woda . Rzeby odadac ci otuch opwiem troszke o sobie .
      na diecie jestem od stycznia , schudłam 7 kg , przez prawie 3 miesiące czyli 2
      kg miesięcznie + 1 klogram bonusowo , todaje mi 0,5 kg tygiodniowo , takie
      odchudzanie jest zdrowe i bezstresowe, polecam ci , nawet nie zauwazyłam kiedy
      wszystko stało się na mnie zaduże
      pozdrawiam,.
      • amra24 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 12:43
        Moglabys powiedziec cosik wiecej na temat swojej diety?Pozdrawiam:)
        • joanna99991 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 19:16
          1.dzień ropoczynam od sniadania -zawsze
          2.jem 5 posiłków dziennie
          3.posiłki kompokuje z zasadą rano jesz jak król popołudniu jak książe a wieczorem jak żebrak
          3. nie pije soków slodzonych , tylko wode i herbat
          4.nie jem słodyczy, czasem pozwole sobie na kawałek ciasta raz na około 2 tygodnie , jak mam ochote na cos słodkiego jem batonik z platków fitnes 90kcl 1
          bądz sucharki słodzone
          5.staram sie nie smażyć , najczęściej 1 raz w tygodniu
          6. jak najmniej białego pieczywa
          7. nie jem masła , majonezu itp
          8.ostatni posiłek 19 00
          9.codziennie jem 1 jabłuszko
          10.nie jem klusek pierogów itd , tzn nie jem często
          11. posiłki staram sie komponować tak aby były lekkie i lekkostrawne
          12, jem mniej więcej co 2 3 godziny
          i jakos leci w dół
          13 ćwicze 3 razy w tygodniu
          14 łykam przed treningiem l karnityne
          pozdrawiam,.
          • nokia013 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 21:13
            a moglabys podac swoja wage i wzrost?
            • joanna99991 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 23.03.07, 12:34
              Mam 164 cm wzrostu , na dzień dzisiejszy waże około 51 kg , w grudniu było 58 :\
              jestem teraz na etapie utrzymywania odpowiedniej wagi
              pozdrawiam,.
          • liselle Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 03.04.07, 22:36
            Matko podziwiam, ale jednoczesnie rozumiem ze inaczej się nie da. Ja bym
            oszalała jakbym musiała przykłądac taką uwagę do tego co jem i jak jem. Przed
            chwilką zjadłam kolację (jest 22.28:)) bułeczkę z pasztecikiem i drugą
            połóweczkę z serkiem żółtym i pomidorkiem. Teraz pogryzam pestki słonecznikowe i
            korci mnie batonik. I zanim ktos na mnie wrzasnie żem gruba pewnie to napisze,
            że waże 53 kilo a wzrostu mam 163. Nigdy przenigdy nie miałam problemów z wagą.
            Raz, ogarnięta ogólnym szałem rozprzestrzenianym jak choroba zakaźna przez moje
            koleżanki, w celu eksperymentu ograniczyłam ilość spożywanych kalorii o połowe.
            Już po tygodniu miałam dość. Dlatego dziękuję naturze ze moge jesc wszystko i
            nie martwić się o kilogramy. Co prawda, uwielbiam sport i sporo sie ruszam
            (fitness zimą, basen latem):)
    • basiaplewik Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 14:59
      Dziewczyny aby zrzucić kilogram TłUSZCZU trzeba zrobić deficyt na 7 tysięcy
      kalorii. Czyli jeśli normalnie jemy (ok 2500 kcal) obetniemy dietę do 1200 kcal
      to mamy dzienny deficyt 1300 kcal- razy siedem dni-czyli w ciągu 1 tygodnia
      jesteśmy wstanie zrzucić ok.1 kg tłuszczu prawdziwego. A możemy też zrzucić 5 kg
      masy w ciągu tygodnia na głupich dietach-tyle że wodę i mięśnie.
      • kkkkk4 Odpowiadam jak. 22.03.07, 21:42
        Natychmiastowo odstawiłam cukier w jakiejkolwiek postaci (nawet owoce, soki,
        napoje ) i węglowodany- tylko tyle. Dieta taka była w moim przypadku
        koniecznoscią zdrowotną- nie zrobiłam tego dla samego schudniecia. Efekt- jak
        napisałam wcześniej- błyskawiczny w ciągu pierwszych 10 dni. W dodatkow świetne
        samopoczucie bo w pierwszej kolejności zniknął mi fałd na brzuchu, który choć
        niewielki (tzn, nie miałam jakiegoś tam brzuchola) wyglądał nieestetycznie.
        Dodam, ze duzo piję nie ćwiczę wogóle.
        • klymenystra Re: Odpowiadam jak. 23.03.07, 14:08
          weglowodany typu ryz(ale krotko gotowany i to albo brazowy,ablo basmati) i
          makaron razowy, badz z semioliny al dente nie jest szkodliwy i nie powoduje
          tycia. te cukry tez sa potrzebne, wiec nalezy je jesc. waga moze Ci jeszcze
          przez jakis czas stac, nie martw sie. duzo warzyw. owoce na czczo i powoli
          powoli bedzie Ci waga spadac az do idealnej. i jedz do syta. i nie lacz ryzu
          czy makaronu z tluszczami. poczytaj o metodzie montignaca- i odzywaij sie w ten
          posob.
          • mikams75 Re: Odpowiadam jak. 16.05.07, 15:51
            czemu ryz ma byc krotko gotowany? jaka roznice robi czas gotowania?
    • kate-gun Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 22.03.07, 22:46
      co dalej? teraz przytyjesz 2x wiecej.
    • snella2 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 24.03.07, 10:50
      tak na prawde to zeszła z ciebie woda prawdziwe odchudzanie zacznie sie teraz i
      to jest wlasnie moment kidy wiele kobiet odpuszcze sobie poddaje sie i zaczyna
      jesc ja polecam diete poprzez suplementacje czyli oczyszczenie organizmu i
      dozywienie na poziomie komorkowym mowie o dozywieniu jakosciowym gg 2485618
      • kkkkk4 Następne 2,5 kg!!!!!!!!!!!!!! 02.04.07, 19:42
        Minęło trochę czasu i na wadze ubyło mi kolejne 2,5 kg!!!!!!! Och jak cudownie
        mieć wklęsły brzuch ;)) Znów mieszcze sie w moje piękne spodnie, które miałam
        juz sprezentować siostrze szczuplejszej!! Wszystkie rzeczy ze mnie spadają-
        raj, raj dla zmysłów - hej!!!!
    • ginny22 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 04.04.07, 11:43
      Jakoś nie wierzę. Musiałabyś "spalać" codziennie 3000 kalorii, co oznacza zero
      jedzenia i niezły wysiłek fizyczny.
      • vesper_lynd Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 04.04.07, 17:32
        Nie, jeśli ze względów ZDROWOTNYCH musiała odstawić wszelakie cukry to taki efekt na wadze jest bardzo prawdopodobny.
        Po zupełnym i nagłym odstawieniu wszelakich węglowodanów waga leci błyskawicznie (jak na I etapie diety South Beach), organizm się przyjemnie zakwasza - jest wrażenie lekkości, nadmiaru energii i euforii ;) Taki naturalny narkotyk... Jak ktoś chce miec ładną talię to ograniczenie węgli jest idealne. Nie ma efektu jo-jo, jeśli po 2-3 tygodniach wprowadza się jedną porcję węglowodanów, np. kromkę ciemnego chleba, porcję nieoczyszczonego ryżu.

Gratuluję! Jak chcesz utrzymać efekt to ograniczaj węgle dalej, ale NIE WOLNO ich zupełnie wycofać z diety na więcej niż te 14-20 dni!
    • poopka Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 04.04.07, 12:43
      bo pewnie tak robi, tylko nie wie ze efekt jojo przybedzie z predkoscia swiatla
      • kkkkk4 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 04.04.07, 22:13
        Nieważne czy bedzie czy nie bedzie efektu jojo niestety nie mam na to wpływu.
        Musze być na tej diecie przez najblizszych kilka długich miesiecy i tyle- to
        bezwzględne zalecenie dla mnie- inaczej przypłacę to zdrowiem i koniec! Żadnych
        cukrów i węglowodanów. Chudnięcie to efekt uboczny, który mnie niezmiernie
        cieszy. Napisałam o tym- bo jak ktoś chce może coś skorzystac dla siebie. Ja z
        moją poprzednią wagą nie czułam sie źle - ot, myślałam że tak musi być-
        metabolizm sie zmienia. Teraz widzę że znów mogę wygladać jak chudzielec- i
        jestem happy!!!
        • bzzzk Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 04.04.07, 22:19
          co w takim razie jesz?:) jak wygląda Twój przykładowy jadłospis?
          • kkkkk4 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 05.04.07, 15:58
            Wędliny, mieso bez panierek, warzywa niesłodkie, ziemniaki, pieczywo tylko
            wasa, mleko, ryby bez panierek, śmietanę, jugurty naturalne itd.
            • gofera2 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 05.04.07, 16:00
              ale ziemniaki to ,,złe'' węglowodany
              • kkkkk4 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 05.04.07, 16:06
                nie wiem..ziemniaki mogę w tej diecie (nawet ja są złe) wystarczy że chleba nie
                jem. Mam po prostu przepis co moge co nie.
                • agusia1144 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 16.05.07, 10:57
                  no to ja tez sie za siebie zabieram, bo cos z tymi węglowodanami trzeba zrobić,
                  3 majcie kciuki!
                  • angela05 napisz menu :) 16.05.07, 14:01
                    a mozesz napisac swoje menu?(szczegołowo)
    • yagiennka Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 16.05.07, 16:40
      A teraz bedzie efekt jojo bo tak szybko nie wolno chudnąć. Wrócisz do normalnej.
    • saskiaplus1 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 16.05.07, 21:34
      A jakie problemy zdrowotne narzucają taką osobliwą dietę dla ratowania życia?
      Możesz śmiało napisać, forum jest anonimowe. Przyznam, że nigdy nie spotkałam
      się z chorobą, która by narzucała tego rodzaju reżim dietetyczny, więc jestem
      bardzo ciekawa.
      • meiga Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 17.05.07, 15:59
        Też jestem ciekawa cóż to za choroba... Mój tata ma cukrzycę i nawet w diecie
        cukrzycowej nie ma tak drastycznego ograniczenia węglowodanów; podstawą jest
        zamiana węglowodanów prostych na złożone.
      • zuzaba Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 21.05.07, 16:45
        Ja nie autorka, ale odpowiadam: na przykład kandydoza, czyli nadmierny rozrost
        drożdżaków Candida. Cukry proste są doskonałą pożywką, więc konieczne jest ich
        wyeliminowanie. Nieleczona powoduje bardzo duże spostoszenie we wszystkich
        układach, ponieważ Candida produkuje m.in. neurotoksyny.
    • dori7 Re: Schudłam w 10 dni 6 kg co dalej???? 17.05.07, 18:59
      Musisz oddac wage do naprawy :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka