Dodaj do ulubionych

gdzie kupujecie odzież ciażową

05.05.07, 16:04
gdzie kupujecie odzież ciażową-co prawda jestem w 5 miesiacu i mieszcze sie
we wszystkie stare ubrania ale czuje ze juz niedługo:0gdzie kupujecie ubrania
ciażowe-ale zeby nie były strasznie drogie a wygodne i funkcjonalne.
Obserwuj wątek
    • apl3 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 05.05.07, 17:37
      Hej. Ja też jestem w 5 miesiącu i powoli zaczynam nie mieścić się w ubrania.
      Ciążowych nie mam jednak zamiaru kupować, po ostatniej wizycie w sklepach z
      odzieżą ciążową.( same wory i drożyzna) Koleżanka podsunełeła mi pewien pomysł.
      Zrobiłam remanent w szafie znalazłam spodnie w których stwierdziłam żę już nie
      będę chodzić(bojówki, lnianki, spodnie do kolan itp.) zaniosłam do krawcowej a
      ona przerobiła mi na ciążowe( wyprułą z przodu suwak i wszyła taki materiał
      rozciągliwy) wygląda to nawet fajnie i są bardzo wygodne. A cena przeróbki
      jednej pary wynisła mnie 0k. 12 zł. A co z bluzeczkami ??. idzie lato będzie
      gorąco, a moda jest dla NAS teraz łaskawa( w sklepach pełmno długich tuniczek i
      eleganckich i sportowych można przebierać . No i oczywiście do wykorzystania po
      ciąży. Więć to jest mój sposób na letną modę ciążową.( od razu postanowiłam że
      nie dam się wcisnąć w workowate ohydne ciążowe ciuchy. A na lato fajne też
      są 'leginsy'3/4( tak to się chyba nazywa) ostatnio wracają do łask. Do tego
      tuniczka i jesteśmy laski ciężarowe smile
      • krycha123 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 05.05.07, 17:51
        pewnie ze jestesmy laseczki ciezarowesmiledobry pomysł z tymi spodniami!!!masz
        racje ze ciazowe sa jakieś dziwne-worki straszne,jak mają miejsce na brzuch to
        od razu z tyłu wisi mi tyłek do połowu udasmilechociaz przymierzam małe rozmiary!!
        dobrze ze z brzuszkami duzymi bedziemy latem zawsze łatwiej sie ubrac niz zimasmile
      • monikaskwa Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 09.05.07, 16:31
        Witam,

a z jakiej miejscowości jest twoja krawcowa? Moja w W-wie nie bardzo wie gdzie
        można kupić taki rozciągliwy materiał i mam problem sad
    • muminki211 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 05.05.07, 21:33
      Zgadzam, się w ciążowych sklepach mało ciekawych rzeczy. Dziś wróciłam od
      rodziców z Lublina i się wściekłam, że spodnie ciążowe które kupiłam w Wawie za
      140, kosztują tam 85 zł. Przy okazji poszłam do Vero Mody wymienić bluzkę co mi
      mama kupiła w prezencie imieninowym (zaczęłam siódmy miesiąc). Wymieniłam ją na
      dwie bardzo fajne bluzeczki. Jedna pod biustem puszczana, druga tunikowata.
      Bluzki jeszcze kupowałam w H&M-ie. A patent ze spodniami na lato prezentowany
      powyżej też zastosuje wink. A i jeszcze szafa męża wink. Już chodzę w jednej z jego
      bluz, a później jak będę jak beka w lato zamierzam wykorzystać ze dwie jego
      fajne koszule (mąż szczupły i wyższy o 20 cm ode mnie).
      • sklepsupermama Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 06.05.07, 15:35
        Do "muminki211"
        Witam!

Prowadzę sklepy z odzieżą ciążową w Wa-wie i spróbuję wyjaśnić różnicę między
        cenami w Wa-wie i Lublinie (tak z patriotyzmu lokalnego smile)) :

1. różnica wysokości czynszu za wynajem sklepu
        2. różnica wysokości pensji personelu
        3. być może: tzw. "szara strefa" (czy każdy z tych sklepów daje paragon z kasy
        fiskalnej - jeśli nie, to VAT = 22% różnicy plus podatek dochodowy - min. 19%)
        4. być może również - nie jest to oryginalny produkt konkretnej firmy (płacącej
        za projekt, wdrożenie do produkcji, reklamę itp.)

Pozdrawiam serdecznie
        Beata
        • muminki211 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 06.05.07, 18:32
          Co do cen, to wszyscy wiedzą, że Wawa jest droga i składają się na to różne
          czynniki. Dla tego też jak mogę kupić coś idnetycznego po niszżej cenie wolę to
          robić tam gdzie jest to tańsze (o ile mogę)smile Czysta ekonomia. To taki lokalny
          patriotyzm dla mojego portwela zwłaszcza w świetla pojawieniem sie Dzidzisiua,
          który przez najbliży lata będzie w stanie na pewo zagospodarować wszelkie
          nadwyżki finansowe ciężko pracujących i mieszkających rodziców w Wawie wink) Ech,
          żeby jeszce z Lublina do Wawy udało sie przywieźć po tamtejszych cenach 75m
          mieszkanie wink))
    • oli77 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 05.05.07, 21:41
      Ja kupiłam niewiele, bo miałam jeszcze sporo ubrań z poprzedniej ciąży
      wyglądających 'normalnie'. Zakupiłam sobie z firmy Be mama! Fajne, naprawdę polecam.
      • silje78 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 05.05.07, 22:43
        po [pierwsze nie wiem w jakich sklepach oglądałyście te ciążowe ciuszki, że
        były workowate. ja w 22tc ważę ok 61kg, przy wzroście 1,72 więc do gigantów nie
        należę. a kupiłam spodnie z firmy 9fshion, bojówki nie firmowe i spódnicę w
        9fashion. żadna z tych rzeczy nie wisi mi tyłku do połowy uda. zgodzę się, że
        ceny są astronomiczne, zwłaszcza na bluzeczki, ale wiele firm (właśnie
        9fashion, happy mum, koszulki z h&m) ma bardzo fajne fasony, które ładnie leżą.
        choć zależy to od sklepu w którym szukałyście ubrań. w jednym ze sklepów sie
        załamałam jak zobaczyłam ich ofertę, a znów w powyższech jest naprawdę spory
        wybór i ubrania są bardzo ładnie uszyte i dopasowane.
        • krycha123 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 06.05.07, 12:19
          ja jestem w 21 tyg i od początku przytyłam 2 kg i tez przy wzroscie 172 mam
          55kg-ale brzuszek juz sie pojawił i normalne ciszki mnie cisną-jak znalazłam cos
          na brzuch to od razu wszystko było wieksze w biodrach udach itp i dlatego tak
          wisiało.
          A co do tunik modnych w tym sezonie to rewelacja!!!!!i ile sa tańsze od
          normalnych ciazowych bluzeksmile
          • ad72 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 09.05.07, 19:31
            Ja jestem natomiast w 24 tygodniu, ważę 54 kg przy wzroście 158 i jestem
            naprawde zadowolna z ubrań które sobie kupiłam w sklepie "Ciuszek na brzuszek"
            przy Górczewskiej, ładnie leżą, nic nie wisi w biodrach ani udach, zapłaciłam
            115 zł za spodnie, spódnicę jeans w cenie 99 zł.
        • sandraa3 hehe 06.05.07, 12:29
          Z Twojego postu wynika,że nie ma mniejszych kobiet od Ciebie wink
          mam 160 wzrostu, 23 tc, waga 55. Uwierz, że spodnie mogą wisieć wink

Ale ogólnie ciuszki są fajne. Zalezy jakich firm. Ostatnio byłam w M jak mama i
          bryndza.
    • klpl Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 06.05.07, 11:52
      Polecam sklep H&M oraz allegro- ubrania ciążowe, tam można kupic całkiem fajne
      i firmowe ubrania za niewielkie pieniądze smile
    • a.stalowa Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 06.05.07, 12:10
      Na cale szczescie moda w tym sezonie jest wprost stworzona dla naswink)))Bylam
      ostatnio w Zarze i kupilam mnostwo ciuszkow w sam raz na moj 4,5 miesieczny
      brzuszek(a jest juz spory) i zapewne pochodze w nich do konca ciazy.Zajrzyj tam
      a napewno znajdziesz cos dla siebie.Duzo ciuszkow na lato zamowilam z
      Victoria,s Secret,(www.victoriassecret.com)mozesz zajrzec tez do Wallis,nie sa
      to ciuszki ciazowe ,ale z cala pewnoscia beda Ci sluzyly przez cala ciaze i
      potem.Pozdrawiam.
      • jovila Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 06.05.07, 13:10
        Wczoraj byłam na łowach, jestem w 33 tc spodnie mam ale gorzej z górami z
        krótkim rękawem (nie licząc zwykłych podkoszulek)w H&M nic nie znalazłam w C&A
        na dziale ciażowym tez, ale udało mi sie kupic dłuższą bluzeczkę w Clockhousie i
        tylko 35zł- bardzo ładna w Camieau zaczynają się przeceny (kupiłam tam wczesniej
        kilka bluzeczek, tunik itp.
        Z tymi spodniami to jest mysl poszukam zaraz jakis i jutro pedze do krawcowej.
        • anulka-m6 Re: Ciucho-landy, też są przydatne... 06.05.07, 16:56
          Ja wam powiem, ze pare rzeczy kupiłam na ciuchach, poprostu, są to wiadomo
          używane ubrania, ale wyprac porządnie, wyprasoewać i też mozna chodzić, kupiłam
          sobie kiedyś dzinsy za 10 zł, wprawdzie założe je tylko podczas ciąży ale
          wolałam wydać te 10 niż 140 (tylko widziałam w sklepie ciążowym).Do sklepu
          typowo z odzieżą ciążową to weszłam, ale jak zobaczyłam ceny to mnie cofło,
          tuniczki takie jak teraz modne i na bazarkach sprzedają normalnie ok 90 zł
          kosztują, na bazarku kupiłam za 35 zł.
          A co do przeróbki spodni to też jutro popędze chyba jakieś spod4enki
          przerobić:] Pozdrawiam.
          • dzoanka3 Re: Ciucho-landy, też są przydatne... 06.05.07, 18:38
            Kupiłam pare rzeczy w H&M i dwie w sklepie Supermama na Modlińskiej - firmy
            9fashion i ma-ma. Na razie trochę wiszą (14tc), ale za chwilę będą w sam raz...
            • edzia.79 Re: Ciucho-landy, też są przydatne... 06.05.07, 19:11
              ja tez polecam bazary a w Warszawie stadion.
              niestety dzinsy trzeba miec ciazowe-ja kupilam w sklepie za ok 130zl.
              kolezanka w 9 mies chodzila w wiekszych biodrowkach wiec taki sposob tez moze byc.
              • krycha123 Re: Ciucho-landy, też są przydatne... 06.05.07, 19:45
                włąśnie wróciłam z C&A a tam ciazowa tragedia!!!!chyba zakładają ze jak kobieta
                zajdzie w ciażę to juz nie chce fajnie wygladać-modele i kolory jakieś dziwnie
                przeterminowanesmile
                • apl3 Re: Ciucho-landy, też są przydatne... 06.05.07, 19:55
                  Widzę żę pomysł z przerobieniem spodni wam się spodobałsmile Naprawdę polecam!
    • pppolonistka Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 07.05.07, 10:23
      Ja kupiłam sobie rzeczy ciążowe na Stadionie Dziesięciolecia: czarne,
      eleganckie spodnie z regulowaną gumką, z bawełnianą nadbudówką na brzuch,
      eleganckie tuniki (mam taką pracę, że muszę wyglądać elegancko), gustowne
      sukienki. Wszystko nowe i naprawdę za rozsądną cenę (np.spodnie po 70 zł).
      • kat.s Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 07.05.07, 13:54
        macie racje dziewczyny, (niektorzy) producenci odziezy ciazowej uwazaja ze jak
        kobieta w ciazy to ma wygladac jak stray worek - wczoraj bylam H&M i w C&A -
        generalnie koszmar - nie dosc ze bluzki w wiekszosci to norlane bluzki ktore
        teraz sa modne (tuniki, bluzki ze sciagaczem pod biustem, bez jakis szalowych
        dodatkow, proste) a tylko dlatego ze nazywaja sie "ciazowe" kosztuja 2 razy
        tyle co ich "nie ciazowe" odpowiedniki, albo tez fasony i tkaniny jakies
        przeterminowane o pare lat. co do dzinsów to pare w H&M bylo fajnych, ale i tak
        mi wisialy na tylku a poza tym kosztuje 200 zeta kiedy o wiele ladniejsze sa w
        sklepach nterntowych i kosztuja znacznie mniej.
        Generalnie, dla tych producentow odziezy ciazowej wielki minus! My chcemy
        wygladac rownie atrakcyjnie jak przed ciaza, w fajnych modnych ciuszkach smile
        A za ten pomysl z przerabianiem swoich rzeczy gratuluje i chetnie tez
        skorzystam!
        POzdrawiam
        kasia
    • bemique Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 07.05.07, 14:12
      Ja się zaopatruję w ubrania o większej numeracji po prostu - normalnie noszę 40-
      42, a pod koniec 6 miesiąca ciąży idealnie leży 46. Mam też to szczęście, że
      schudłam w ciąży 8 kg, więc wreszcie wchodzę w sukienki, w których mi się pupa
      nie mieściła smile

Uważźajcie natomiast z używanymi ciązowymi ciuchami z allegro (zresztą z
      ciuchami dla niemowląt również) - bardzo mnie lekrz przestrzegał, że w ten
      sposób można się zarazić różnymi chorobami wieku dziecięcego, co w ciąży kończy
      się fatalnie.
    • swobodnagosia27 Re: gdzie kupujecie odzież ciażową 09.05.07, 22:19
      Kupuję na Allegro. Ubrania są bardzo fajne i cena nie jest kosmiczna tak jak w
      sklepach. Fakt że nie przymierzysz ale są podane dokładne wymiary odzieży i
      jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie pasowała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka