Dodaj do ulubionych

KOci Pazurek-herx?

26.06.07, 09:01
heyka,
od trzech dni biore koci pazurek a dzisiaj czuje sie jakbym miala zejsc. Czy
mozliwe, ze to herx?
Nie wiem co mam robic. Brac dalej czy przestac. Czulam sie juz calkiem niezle
jak na niedoleczona boleriotyczke : )
betty
Obserwuj wątek
    • likorek Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 10:15
      ja też biorę koci pazur ale nie wiem co to herx. napisz jakie masz dawki i czy
      tylko to łykasz?
      • bettyalaross Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 14:44
        to jakas duuuza dawka, a na dodatek lyknelam wieczorem dwa uncertain z glupoty czy co?
        fakt, ze spelzalam rano z lozka i czulam sie jakbym miala znowu bolerke...
    • hopekk Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 10:24
      Czasem moze byc. Z jednej strony lagodzi herxy a z drugiej bywalo ze ktos po tym mial.
    • anna.zyg Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 10:43
      Ja mialam herxa po kocim pazurze, podobnego jak po antybiotykach. Koci pazur ma
      właściwości antybakteryjne więc myślę,że również możesz mieć herxa.
      • blondi82100 Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 21:00
        Przepraszam,o czym wy mówicie?co to jest koci pazur???
        • hopekk Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 21:03
          Trzeba kocie pazury rozetrzeć drobno na tarce...... żarotowalem. Koci Pazur to inaczej Vilcacora (Cat's Claw) - zioło lecznicze.
          • blondi82100 Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 21:35
            aha,no tak już kojarze.Dobre to jest?
            • krentka Re: KOci Pazurek-herx? 26.06.07, 21:48
              Jestem 3 pełne miesiące na vilcacorze ( koci pazur).zaczęłam stosować po
              przerwanej terapii antybiotykowej z powodu dolegliwości jelitowych.
              Stosuje napar ze zmielonej kory ( 3- 4 filiżanek dziennie mocnego wywaru) teraz
              zwiększam do 5.
              Moje doświadczenia:
              Po 11 dniach chyba mega- herx , nie mogłam się podnieść z łóżka, bóle i
              zawroty głowy, nudności, duży spadek ciśnienia. Po obniżeniu dawki po 2 dniach
              powrót do normalności, a potem znowu stopniowe zwiększanie dawki. Po miesiącu
              okropne wysypki w okolicach węzłów na szyi, przedramionach oraz szczególnie na
              nadgarstkach i swędzenie kolan. Wysypki przetrwałam zmniejszając dawkę, choć
              byłam już gotowa przerwać (myślałam ,że to uczulenie). Po wysypkach nie ma już
              śladu ( utrzymywały się ok. 2 tygodnie). Nie mam dolegliwości żołądkowo-
              jelitowych, wątroba wróciła do normy, koniec problemów ginekologicznych ,ale
              utrzymują się bóle boreliozowe – ostatnio od ok. miesiąca nawet się nasiliły.
              Mam przykre bóle stawów i pleców, czasami głowy , nogi ociężałe, kłucia i
              ciągnięcie mięśni prawie nie ustępują (przedtem okresy poprawy i złego
              samopoczucia przeplatały się, teraz praktycznie tylko złe dni).Ostatnio bóle
              odezwały się w miejscach, o których już zapomniałam , że kiedyś tam i w taki
              sposób bolało ( np. 2 lata temu) . Inna zmiana dotyczy temperatury od kiedy mam
              borelkę zawsze była znacznie poniżej 36,6 teraz jest blisko normy, a okresowo
              zdarzają się stany podgorączkowe. W dużych kryzysach pulsacyjnie włączam
              chitosan tak na ok. 1,5 -2 tygodni w każdym miesiącu.
              Mam nadzieję, że to herxy!

• hopekk Re: KOci Pazurek-herx? 27.06.07, 09:06
                Jakim testem masz zdiagnozowana borelioze ?
              • bettyalaross Re: KOci Pazurek-herx? 27.06.07, 17:08
                o rany!
                to moze ja nie bede tego brac? ja juz sie tak fajnie czulam w porownianiu....
                no najgorsze to jest, ze nie wiadomo co robic psia kostka!
                • dziubolek2 Re: KOci Pazurek-herx? 29.06.07, 11:31
                  Ja biorę od miesiąca. Nie wiem czy czuję różnicę. Na początku lekkie
                  pogorszenie a teraz zastój. No ale w sumie czuję się nienajgorzej. Jakie dawki
                  bierzecie? ja biorę dziennie 4 tabletki po 250 mg.

Cześć krentko! dawno Cię nie widziałam.
                  A ja mam jeszcze całe wielkie pudło Reishi na półce.
                  Skończyłaś z Cordycepsem?
                  • krentka Re: KOci Pazurek-herx? 29.06.07, 11:44
                    Dziubolku, witaj po przerwie.
                    Myślę, że vicacora jest bardziej "agresywna" w działaniu. Cordyceps trzymam na
                    rekonwalescencję po leczeniu, przyjmując go czułam sie dobrze, ale nie wiem czy
                    się leczyłam czy tylko wzmacniałam.
                    Teraz mam wrażenie, że coś się dzieje.
                    • anibea100 Re: KOci Pazurek-herx? 19.07.07, 09:59
                      a gdzie kupujecie vilcacorę?
                      • likorek Re: KOci Pazurek-herx? 19.07.07, 11:27
                        jak wpiszesz w googlach cat's claw to pojawi ci się całe mnóstwo stron gdzie to
                        można kupić.
                        Ja mam firmy "now".
                        Ciekawe te wszystkie objawy - ja biorę 7 x 500mg i nic?
                        • anibea100 Re: KOci Pazurek-herx? 19.07.07, 12:15
                          wiem właśnie, że pojawia się mnóstwo więc chciałabym kupić ze sprawdzonego
                          źródła; może od tego zależy skuteczność???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka