Gość: Miniaturka:) IP: *.wtknet.pl 26.08.07, 16:34 Moja siostra planuje trzecie dziecko i już zawczasu mysłi nad imieniem dla niego.A szczególnie dla dziewczynki bo w zasadzie dla chłopca to póki co stanęło na Jeremiaszku. Ale z dziewczynką kłopot Co by Waszym zdaniem pasowało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: essi Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.smrw.lodz.pl 26.08.07, 17:06 Anielka Helenka Justynka Gabrysia Hania Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Urszulka, Januszek i...? 26.08.07, 17:16 Jeremiaszek to ładne imię, ale wydaje mi się, że jako Jeremiasz jest zbyt podobne do Janusza. Proponuję Jeremiego, a dla dziewczynki Helenkę, Emilkę, Danusię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miniaturka Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.wtknet.pl 26.08.07, 17:35 Helenka odpada-tak ma na imię moja siostra Anielkę mamy w rodzinie i Emilkę niestety też a szkoda Abielo, ja też byłam za Jeremim ale oni są na razie zachwyceni Jeremiaszkiem. Hanna, nie pasuje do ich nazwiska. Danusia,ładne. Danuta to by nawet pasowała do Janusza Zosia trochę się popularne zrobiło ostatnio na naszym terenia ale zapytam Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Urszulka, Januszek i...? 26.08.07, 20:03 Według mnie do Urszuli najbardziej pasowała by Jadwisia, czyli Jadwiga. Może jeszcze: Florentyna Stefania Antonina Chłopczyk: Jeremi (nie Jeremiasz) Jerzy Teodor Franciszek Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Urszulka, Januszek i...? 26.08.07, 20:57 Moje pierwsze skojarzenia: Stać lub Adaś Dla dziewczynki może Weronika, Julianna, Idalia, Antonina. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Urszulka, Januszek i...? 26.08.07, 21:12 Śliczne imiona. Jeremiaszek też śliczny, ale jakoś mniej mi pasuje. Moje propozycje: Bogumiła Danuta Irena Zbigniew Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miniaturka:) Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.wtknet.pl 26.08.07, 21:39 Prawdę mówiąc Jadwisia też mi przyszła na myśl a moja siostra zastanawia się nad Ludwiką (też ładne moim zdaniem). Starsze dzieci dostały imiona po naszej babci i dziadku.Dziadek jest właściwie Jan bo pradziadkowie się bali,ze Janusz to będzie za ekstrawagancko) ale wszyscy mówili na niego Janusz i tak do dzisiaj zostało. Ten Janusz miał być na cześć księcia Janusza ale nie Radziwiłła tylko Mazowieckiego( tego z Krzyżaków,Pradziadkowie tą powieść uwielbiali.Brat dziadka ma na imię Zbigniew). Mojej siostrze się jescze podoba Leonia ale szwagier nie chce o tym słyszeć.On na razie jeszcze nic nie wymyslił. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Urszulka, Januszek i...? 26.08.07, 21:44 Ludwika i Leonia są przepiękne i Ludwika świetnie pasuje do Urszulki i Januszka! Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Urszulka, Januszek i...? 26.08.07, 22:36 Zgadzam się z olianką! Jestem za Ludwiką lub Jadwisią, na drugim miejscu Leonką Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Urszulka, Januszek i...? 26.08.07, 22:50 Gość portalu: Miniaturka napisał(a): > Prawdę mówiąc Jadwisia też mi przyszła na myśl a moja siostra zastanawia się na > d Ludwiką (też ładne moim zdaniem). Ślicznie! > > Mojej siostrze się jescze podoba Leonia ale szwagier nie chce o tym słyszeć.On > na razie jeszcze nic nie wymyslił. Też bardzo mi się Leonia podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.mt.pl 26.08.07, 22:08 Ula, Janusz i Dagmara Ula, Janusz i Konstancja Ula, Janusz i Barbara Ula, Janusz i Matylda Ula, Janusz i Jagoda Ula, Janusz i Krystyna Ula, Janusz i Janina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabaska Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.07, 19:16 Urszulka, Januszek i ... Elżbietka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniaturka:) Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.wtknet.pl 28.08.07, 12:15 chwilowo stanęło na Ludwisi lub Jadwisi ( nie mogą się zdecydować bo oba im się podobają) A chłopczyk dalej Jeremiaszek.Próbowałam ich przekonać do Jeremiego ale mojej siostrze się to imię z Wiśniowieckim kojarzy i nie jest zbytnio za tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.chello.pl 29.08.07, 21:53 Jeremiasz bardzo ładnie, ale JeremiaszEK to koszmarna pomyłka (w moim odczuciu).Tak samo nie podoba mi się DanielEK, DamianEK, BartoszEK itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 22:09 Obstawiam Ludwisię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urszulka, Januszek i...? 04.09.07, 23:22 Gość portalu: miniaturka napisał(a): > chwilowo stanęło na Ludwisi lub Jadwisi ( nie mogą się zdecydować bo oba im się > podobają) Świetne Daj znać, kogo siostra urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Urszulka, Januszek i...? 30.08.07, 00:24 Jeremiasz super. Ania. a może z hebrajska Sara lub Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Urszulka, Januszek i...? 30.08.07, 20:13 Jeremiasz bardzo ladnie i wcale az tak bardzo nie powinien sie klocic z Januszem. Ludwika ladnie, to moze cos w tym stylu: Regina, Honoratka, Astryda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Urszulka, Januszek i...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:05 Jeremiasz - podoba mi sie, Jeremi jeszcze bardziej. Dla dziewczynki proponuję - Hannę, Helenę , Anielę, Jagodę. Odpowiedz Link Zgłoś