Dodaj do ulubionych

Lutówki 2013

22.06.12, 19:07
Witam dziewczyny.
Jeżeli macie ochotę to zapraszam dziewczyny, które właśnie się dowiedziały że są w ciąży, nasz termin porodu przypadnie w lutym przyszłego roku. Fajnie byłoby się wymieniac, radościami, problemami, doświadczeniem. Zapraszam
Ja jestem ok 4-5 tyg. ciąży więc jak sama sobie obliczyłam termin porodu przypada po 20 lutym.
Pozdrawiam i życzę 2 kresek w czerwcu.
Obserwuj wątek
    • asbi Re: Lutówki 2013 22.06.12, 19:23
      Witam, dopisuję się smile według moich obliczeń też koniec lutego, z czego bardzo się cieszę smile
    • matyldamoja Re: Lutówki 2013 22.06.12, 19:52
      mam nadzieję że będę mogła się do Was dopisać, wg om jestem sam początek lutego, ale już wiadomo że ciąża jest młodsza, mam taką nadzieję - a wszystko okaże się w środę. Mam usg i zobaczymy czy kruszynka jestsmile a wy jak się czujecie , ja ciągle bym jadła, inaczej mnie mdli. Spokojnych 9 miesięcy Wam życzę i odezwę się po wizycie, trzymajcie kciuki za nassmile
    • czarnytusia281 Re: Lutówki 2013 23.06.12, 09:01
      Ja też mam bóle brzucha jak przed @, ogólnie bolą mnie mięśnie i piersi. Troszkę sie jednak martwię bo zaczęłam dziś rano plamic, mam nadzieję że tonie jest początek poronienia, to dopiero 4-5 tydz...
      • matyldamoja Re: Lutówki 2013 23.06.12, 09:31
        idź do lekarza, to nie musi oznaczać najgorszego, ciąże już na pewno rozpozna , zrobi ci usg i pewnie da duphaston, trzymam kciuki, daj znać co powiedział. pozdro
        • czarnytusia281 Re: Lutówki 2013 24.06.12, 11:26
          Topozonka gratuluję 2 fasolek.
          Matyldamoja - nie wiem czy dobrze zrobiłam ale miałam jeszcze w domu duphaston i sama bez porozumienia z lekarzem go zażyłam. Wczoraj 3 tabl. dzisiaj 1. Plamienia na szczęście ustały, chociaż nie wyglądało to dobrze (krew jak przy okresie).
          Nie wiem czy czekac na umówioną wizytę na 2 lipca, czy iśc jutro prywatnie.
          • kotkowa Re: Lutówki 2013 25.06.12, 14:27
            Dziewczyny, gratuluję i żałuje że nie dołączę, ale może na marcówki chociaż się załapię ;/

Czarnytusia - koniecznie do lekarza! albo nawet na Izbę. Ja z plamieniem w tych pierwszych tygodniach jeździłam na Izbę, każde plamienie wymaga sprawdzenia, a już zwłaszcza żywa krew. Różne mogą być powody - krwiak, przy którym trzeba leżeć, niski progesteron - lekarz powinien sprawdzić skąd ta krew, zapisać leki, sama z hormonami nie kombinuj, wczoraj podniosłaś poziom progesteronu Duphastonem, dzisiaj znów obniżyłaś, bo wzięłaś o 2 tabletki mniej, nie rób sama takich rzeczy. Na Izbie nikt nie patrzy dziwnie na kobietę w ciąży z plamieniem, na każdym etapie to jest wskazanie do wizyty.
    • topozonka Re: Lutówki 2013 24.06.12, 06:49
      no to dołączam smile choć jest duże prawdopodobieństwo, że nie wytrwamy do lutego (termin okolice 20) bo obecnie są dwie fasolki (pęcherzyki) na pokładzie smile
      • festerella Re: Lutówki 2013 24.06.12, 19:15
        Topozonka gratuluję 2 fasolek smile
    • festerella Re: Lutówki 2013 24.06.12, 19:08
      Witam smile i ja dołączam do grona lutówek 2013 smile z moich obliczeń termin wypada na 16.02... zobaczymy czy się sprawdzi... póki co jestem po pierwszej wizycie u gina - pęcherzyk jest, ale zarodka na razie nie widać - kolejne usg za tydzień, mam nadzieję, że już wtedy zobaczę naszego maluszka! pozdrawiam i życzę powodzenia!
      • emes.k Re: Lutówki 2013 25.06.12, 09:05
        czarnytusia na nic nie czekaj natychmiast do lekarza! U mnie plamienia zaczęły się w 7 tc , odrazu pojechałam w nocy do szpitala - okazało się ze krwiak - tym bardziej , że mówisz ze jest żywa krew u mnie było brązowe plamienie, co nie jest aż tak niebezpieczne jak krew świeża -do 2 lipca jest zbyt dużo czasu aby czekać , oczywiście duphaston podtrzymuje ciążę, ale nie bierz go na własną rękę - niech lekarz obejrzy co się dzieje - być może musisz leżeć - ja np leżałam 2 tygodnie plackiem - wstawałam tylko do łazienki i wszystko się wchłonęło.
        p.s każde krwawienie , plamienie w ciąży jest niebezpieczne i dla lekarza jest to poronienie zagrażające - także nie zwlekaj powodzenia
    • nanena Re: Lutówki 2013 27.06.12, 13:06
      dopisuje się, 23 luty, i witam przy okazji wszystkichsmile
      • matyldamoja Re: Lutówki 2013 27.06.12, 16:12
        i ja już po wizycie - początek lutego, fasolinka jest i słyszałam serduszko, jak się czujecie?
        • ew.84 Re: Lutówki 2013 27.07.12, 11:01
          Witam, jestem w 11 tygodniu, 9 lipca mam usg genetyczne. Poza tym pojawia mi się brzuszek tylko nie wiem czy dlatego, że dużo jem, czy dlatego, że już na to czas wink na dzień dzisiejszy moje motto życiowe to: "spać, spać, spać"smile
          • incepcja Re: Lutówki 2013 27.07.12, 22:23
            Ja też "lutowa" dziś mam 12,1 tc. Może motto to spać, wymiotować, spać, sikać.... kiedy się to skończy....
            • agang Re: Lutówki 2013 01.08.12, 13:47
              forum.gazeta.pl/forum/f,205530,Lutowki_2013.html
    • plucik67 Re: Lutówki 2013 13.11.12, 12:08
      ja jestem w 26tygodniu ciazy wink strasznie sie ciesze wink termin mam koncowka lutego poczatek marca tongue_out nie umiem sie juz doczekac malenstwa smile czuje jak mnie kopie smile chociaz czasami sa takie dni ze wogole nie czuje i sie troche martwie ale wiem ze wszystko jest oksmile
      A jak wy sie czujecie przyszle mamusie??smile
      • djalli Re: Lutówki 2013 13.11.12, 12:15
        zapraszamy do nas forum.gazeta.pl/forum/f,205530,Lutowki_2013.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka