pitu_finka 13.12.07, 17:18 Może któreś dziecko ma ochotę:) www.mother-2-mother.com/momsicles.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
druuna Re: Lizaki z mleka:) 14.12.07, 22:24 A tak korzystając z okazji, że mamy tu z powrotem te nasze "momsickles" ;) zastanawiam się czy rzeczywiście lody (czyt. tak niska temperatura) są zdrowe dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Lizaki z mleka:) 14.12.07, 22:49 Tez sie nad tym zastanawialam, ale w sumie dlaczego by nie. Sa przeciez takie gryzaki na zabkowanie ktore sie wsadza do lodowki wiec tak sobie kombinuje ze jakiemus ciezko przechodzacemu zabkowanie maluchowi moze przynioslyby ulge? Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: Lizaki z mleka:) 14.12.07, 23:01 Jak Zuzi daję do ręki mrożonkę typu groszek albo marchewkę to cieszy się niesamowicie ale wypuszcza szybko z ręki bo za zimne dla niej. Hmmm ciekawam czy dałaby się namówić na takiego lodziaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Lizaki z mleka:) 14.12.07, 23:44 pitu_finka napisała: > Tez sie nad tym zastanawialam, ale w sumie dlaczego by nie. Sa > przeciez takie gryzaki na zabkowanie ktore sie wsadza do lodowki > wiec tak sobie kombinuje ze jakiemus ciezko przechodzacemu > zabkowanie maluchowi moze przynioslyby ulge? Ale jednak gryzak się nie rozpuszcza i nie leci do brzucha. Z drugiej strony ja próbowałam robić kostki ziołowe (teraz już nie pamiętam z czego - może nagietek??) do pocierania dziasel i dla mnie się to nie sprawdza, wyślizgiwały się z palców i bałam się, że mała je połknie. Dlatego takie lody na patyku, czy to z mleka, czy np. z przecieru owocowego albo warzywnego, to wg mnie super pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: Lizaki z mleka:) 14.12.07, 23:38 Tutaj w UK sa bardzo popularne takie zwykle 'ice lollies' ktore mozna samemu robic. Swietne sa np na bol gardla, jak moj synek mial ospe i nie chcial pic ani jesc, lekarz kazal dawac mu wlasnie te lizaki (zamrozony sok jakistam). W ogole podobno na choroby gardla lodowe lizaki sa dobre, zawsze daje synkowi jesli cos ma z gardlem:) Byc moze dlatego moje dziecko nigdy na gardlo nie choruje bo od malego wszystko co z lodowki pije zimne:) Odpowiedz Link Zgłoś