Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO

23.02.08, 15:29
Czy też macie takie problemy ?:prędkość zamiast gwarantowanej
512kp/s to jest od 2 do 50kb/s , jak zadzwonię do biura to zawsze
słyszę że tylko ja mam takie problemy z internetem , prędkość jest
bardzo niestabilna np.1024kb/s przez pół minuty potem 5- 10kb/s
przez 20 minut , kontakt telefoniczny z właścicielem od jakiegoś
czasu jest zerowy ponieważ nie odbiera telefonu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 80.53.238.* 02.03.08, 11:35
      Witam ,ja mam to samo już niemam nerwów do tej firmy chyba
      zrezygnuje,bo dzwoniąc to nic nie skutkuje, servisanci twierdzą ze
      oni nic nie wiedzą na temat braku czy zaniku internetu ,jeszcze
      troche i to się zmieni jak podaje szefowa mediów elektronicznych
      pozdrawiam i zycze wytrwania tomasz.
      • Gość: ziooch Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 212.87.241.* 03.03.08, 15:36
        ja mam również problemy z szybkoscia i jakościa netu z tej firmy. ręce juz
        opadaja bo dzwoni sie po kilka razy z rzędu i zgłasza problemy a oni, ze
        przekaża, będzie poprawione itd, a nic z tego nie wynika. w zeszłym tygodniu
        dzwoniłem 3-4 dni z rzędu do biura i zgłaszałem,że net wolno chodzi i
        przerywa-nic nie zrobili. Piatego dnia zadzwoniłem prosto do administratora a
        ten "że przeciez o co mi chodzi, bo oni to zgodnie z kolejności zgłoszeń sie
        zajmuja". no załosne normalnie-przez prawie tydzień czasu nic nie zdażyli
        zrobić. kiedyś byłem zadowolony z netu z BJO ale tez myśle żeby zrezygnować, bo
        nadzieji na poprawę nie ma.
        • Gość: Jerzy Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 80.53.238.* 04.03.08, 18:11
          Witajcie, ja tak sobie czytam i ręce opadają te same wady występują
          u wszystkich tu pisączych, dzis po południu dwie godziny całkowicie
          bez netu a teraz niemożna nawet otworzyc strony, czekanie po pare
          minut chyba tez zrezygnuje ,teraz się wymaga na wyszym poziomie a
          dostawców nie brakuje naprzykład Wimax przy ulicy Rejtana odbiór w
          promieniu około 20 km , ludzie chwalą bez problemów pozdrawiam i
          zycze dużo zaparcia Jerzy
          • Gość: A Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 80.53.238.* 04.03.08, 18:41

Dobrze, ze rozwinął sie ten wątek, ponieważ dowiedziałam się , że nie tylko ja
            tracę nerwy, kiedy muszę skorzystać z internetu. Osobiście w listopadzie 2007r
            zgłaszałam w/w problem w biurze przy ul.J.Pawła i miała być wydelegowana osoba w
            celu sprawdzenia przyczyny.Dzisiaj jest już marzec i nikogo nie było a internet
            pojawia się i znika, albo nie ma " siły " się otworzyć. Też zastanawiam się czy
            nie rozwiąże umowy. Teraz jest tyle firm oferujących usługi internetowe,że
            można skorzystać.
            • Gość: Tomek Z innej beczki IP: *.gre.pl 04.03.08, 21:33
              A mnie rozbawiło na ich stronie internetowej zdjęcie po lewej stronie ze znakiem
              wodnym "PHOTOS.COM >>" :-)
              • Gość: Jerzy Re: firma BJO IP: *.flatpla.net 05.03.08, 22:06
                I ja ponownie po paru dniach w dalszym ciągu to samo i mam
                pytanie .Czy Szanowni właściciele firmy BJO nie czytają forum jak
                ludzie na nich narzekają , nie mówiąc o tych paniach które odbierają
                telefony przy ulicy J. Pawła ,czy nie przekazują tych tych uwag,co
                mówią abonamenci internetu. Więcej panowie zainteresowania co się
                dzieje w firmie,bo ja ponownie w dniu dzisiejszym od godzin
                popołudniowych mam braki waszego internetu dopiero teraz a jest
                godzina 21.45 moge choc pare zdan napisac co mysle o waszym
                internecie dno. Jak wszyscy piszą na tym poscie to jest święta
                racjia 10% siły sygnału służe wydrukami,nagle 50 i znowu w dół,
                Panowie przejeliscie firme Net Komp która też niedawała sobie rady
                byłem ich abonentem i widze że wy też nie macie ochoty na lepszy
                transfer ,z poważaniem wasz konczący z wami umowe odbiorca Jerzy
                • Gość: calluci Re: firma BJO IP: 212.87.241.* 17.03.08, 22:40
                  Również jestem niezadowolony z usług tej firmy, właściwie od pół roku stale są
                  jakieś problemy, a to co się dzieje w ostatnich trzech miesiącach przechodzi już
                  wszelkie granice !!! Mam dokładnie te same problemy o których pisze "szczęśliwa"
                  użytkowniczka, która rozpoczęła wątek. Nie pomagają żadne telefony ani do biura
                  ani do pana Jacka. Ostatnio tak poprawił mi internet, że teraz moje parametry to
                  22 kbit/s i 2,8 kByte/s. Ja już podjąłem decyzję, że odchodzę z tej firmy, która
                  naspuła mi tyle nerwów i wydałem tyle pieniędzy na telefony do nich, nie mówiąc
                  o stratach typu umówiona rozmowa z kuzynem z Australii w niedzielne południe na
                  skype, która nie doszła do skutku(niejednokrotnie) lub niemożność dokonania
                  przelewów drogą internetową, że nie zamierzam nawet dotrzymywać terminu
                  trzymiesięcznego wypowiedzenia. Raz Pan Jacek jak do niego zadzwoniłem
                  powiedział mi ,że poprawi internet kiedyś , jak będzie mógł bo teraz nie może (
                  później zapomniał ) Radzę wszystkim uciekajcie z tej firmy , bo tutaj nie bedzie
                  dobrze. Dla mnie jedna nauczka - poleciłem tą firmę kilku znajomym, teraz na
                  mnie dziwnie patrzą. Rezygnujcie z tej firmy nie liczcie na to, że będzie lepiej
                  bo nie będzie. Ta firma to jedna wielka partyzantka i żenada. Pozdrawiam Pior
                  • Gość: pawel Re: firma BJO IP: 89.174.23.* 18.03.08, 14:55
                    Ja mam Alfanet, myslalem, ze to jest dziadostwo, ale czytajac Wasze
                    wypowiedzi dochodze do wniosku, ze jednak (w miare)dobrze
                    wybralem:)))

Pseudo Internetowi mowimy stanowcze NIE!:)

A co do oszukanczej predkosci, to polecam powiadomic Rzecznika
                    Konsumentów w UM (emailem)-doradzi, jak odzyskac jakąs rekompensate
                    z tego abonamentu, albo UOKIK.
                    • Gość: salsero Re: firma BJO IP: 212.87.241.* 18.03.08, 22:40
                      dzięki bardzo Pawle za wskazówkę , ja skorzystam z rady skontaktowania się z
                      rzecznikiem. Mój kolega korzysta z firmy delnet czy ktoś wie coś na jej temat
                      czy korzystający są zadowoleni ?? Pozdrawiam Piotr
                      • Gość: Jerzy Re: firma BJO IP: *.flatpla.net 19.03.08, 20:20
                        Witam, ponownie na łamach forum ja też mam już dosyc w dalszym ciągu
                        jak opisywałem nic się nie zmieniło codzien brak internetu po pare
                        godzin ja już przestałem dzwonic szkoda pieniędzy i zdrowia czyli
                        samo dno jak wszyscy uzytkownicy zauwazyli,do Callucci ja tez nie
                        bede wymawiał trzy miesiące to absurd,i to od kwietnia do pawła
                        dzięki za informacjie skorzystam napewno z UK, bo to jest zdzierstwo
                        i niepoważne tak traktowac klijenta ,pozdrawiam wszyskich i tak
                        trzymac Jerzy 50
    • Gość: Pawel Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 89.174.23.* 20.03.08, 12:19
      BIURO MIEJSKIEGO RZECZNIKA KONSUMENTÓW -

MIEJSKI RZECZNIK KONSUMENTÓW WOJCIECH KROGULEC
      ul. Śląska 11/13, tel. 034 370 73 50
      rk@czestochowa.um.gov.pl

Godziny pracy:
      pn, śr, cz - 7:30 - 15:30
      wt - 7:30 - 17:00
      pt - 7:30 - 15:00
      • Gość: kawa Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.flatpla.net 20.03.08, 19:12
        witam w klubie oszukanych przez bjo ja takze mam ten problem ale umowe mam do
        kwietnia i napewno zrezygnuje bo nie bede tygodniami wydzwaniac do firmyz
        problemami bo to sa ich problemy a ja niestety ponosze koszty---koniec
      • Gość: Jerzy Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.flatpla.net 20.03.08, 23:08
        Czytam umowe z firmą BJO na dostawe internetu i włosy się jeżą ,np .
        płatne usługi ddatkowe.
        i tak np. Kara za przeterminowe zerwanie umowy na czas okreslony 200
        zł,nieuzasadnione wezwanie serwisanta 30 zł za dojazd serwisanta do
        klijenta 20 zł i pytanie jaka kara dla Firmy BJO ZE NIE WYWIĄZUJE
        SIĘ Z UMOWY O DOSTARCZANIU INTERNETU ZAWARTEGO W UMOWIE NP. 512 kbit
        a jest zero lub 1 kbit i jakie potrącenia przez abonamenta odpowiedz
        zadne , umowa niezgodna z wytycznymi UE .
        • Gość: konrad Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.30.46.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.13, 21:52
          radzę się trzymać od nich z daleka, internet to totalna porażka, mnie miesiąc przed koćem umowy zginął zasięg, zgłosiłem nic, a potem musiałem zapłacić za ten miesiąc i karę za wysłanie wezwania. Zgłaszać sprawę do odpowiednich instytucji i omijać z daleka
    • Gość: calluci Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 212.87.241.* 21.03.08, 21:31
      Znając życie to Pan Jacek na pewno przygotował nam atrakcje na święta w postaci
      przerw w dostawach internetu , nie może być inaczej. :)
      • Gość: calluci Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 212.87.241.* 21.03.08, 21:36
        Dzisiaj internecik oczywiście słabiutki (chociaż i tak nieźle jak na BJO 142
        kbit/s i 17 kByte/s ) jak firma Pana Jacka. Może zrobimy jakąś wspólną
        inicjatywę polegającą na solidarnym opuszczeniu firmy BJO , wtedy my będziemy
        mieli spokój i Pan Jacek też ponieważ nie będzie miał już narzekających na zły
        internet klientów !! To co się dzieje to powtórzę jeszcze raz : żenada !!
        • Gość: abc Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 89.174.23.* 21.03.08, 21:49
          Bardzo Wam wspolczuje, bo to co robi ta firma wola o pomstę do
          nieba. Ja na pewno bym tego tak łatwo nie zostawil....
          Na pewno na odchodne napisalbym do "pana prezesa" ladny i grzeczny
          list, w ktorym opisałbym powody opuszczenia jego pozal sie firmy i
          jej uslug z adnotacją, ze przechodze do konkurencji. Moze i ma
          wyzsze ceny, ale lepsza jakos usług, bo taka jest prada:)))

A i na odchodne zglosilbym ich "firme" do UOKIK-U. Taki suprise na
          goodbye:)))
    • Gość: fdwf Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 21:51
      moze byc
      • Gość: kawa Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.flatpla.net 22.03.08, 19:57
        ok ja mam internet od bjo do konca kwietnia i napewno -koniec ale dajcie namiary
        na solidna firme ktora ma radiówke na terenie miasta i okolice ----pozdrawiam
        wszystkich oszukanych [ja tez jestem w tym klubie]
        • Gość: Pawel Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 89.174.23.* 22.03.08, 20:06
          Jesli chodzi o radiowke, to moze Alfanet? www.alfanet24.pl Nie jest
          to szczyt doskonalosci, jak wszedzie są jakies lepsze i gorsze dni,
          ale bez przesady. Transfer mam 200 w dzien i 400 w nocy i spr. go od
          czasu do czasu na testerach i jest w zgodzie z umową. Na pewno o 100
          raz lepszy od BJO.
          • Gość: Akagi Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 20:59
            naprawde,macie ludzie problemy.............
            Internet do dupy,to olejcie umowe,wysyła się pismo,że w związku z faktem,że
            firma nie zapewnia wam usług na własciwym poziomie,rezygnujecie z ich usług w
            trybie natychmiastowym i finito.
            Mogą wam naskoczyć ,ja tak zrobiłem z Masterkomem.
            Teraz mam My Net i ze zdziwieniem stwierdzam,że gość to co obiecał,to zapewnia a
            nawet więcej.Reakcja na problemy jest natychmiastowa.
            Płace 65 zł za 1 mega i rzadko kiedy spada poniżej tej wartości,przewaznie
            utrzymuje sie na poziomie 1,5 Mega
            • Gość: Tomasz Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.flatpla.net 23.03.08, 21:29
              A co sądzicie o Skay Net firmy Lansoft z Brzeznickiej prosze o
              podpowiedz mam zamiar się z nimi zadac pozdro tomasz
            • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.spidernet.pl 25.03.08, 13:42
              > Płace 65 zł za 1 mega i rzadko kiedy spada poniżej tej wartości,przewaznie
              to ja bym juz wybral neostrade 59zl/mc niz placic 65 zl za wspoldzielonego dsla
              z innymi
              ja przesiadlem sie z mastekomu na bjo potem na delnet, pierwsze fatalnie , bjo
              podobnie , delnet dzialal o niebo lepiej, obecnie mam spidernet ktorego bym
              obecnie nie zamienil na nic, lacze mam GOLD 2mbit/s do tego dostalem rabat 25%
              od kwoty 50zl brutto za zmiane operatora, nie chce sie chwalic ale w nocy osiagi
              mam max do 12 mbit/s bo w moim przypadku majac pakiet GOLD tyle nam serwuja,
              problememn jest tylko w spidernet instalacja i jej czas, czekalem 3 tygodnie na
              uruchomienie uslugi, ale jestem zadowolony bardzo, na poczatku w spidernet
              mialem problemy z gra w csa, ale to z mojej winy zla konfiguracja systemu i
              hamachi, reakcja po zgloszeniu usterki byla natychmiastowa,
              dla majacych bjo badzcie wytrwali i cierpliwi pamietajcie ze majac umowe tam na
              czas nieokreslony do delnet moglem sie podlaczyc dopiero po 3 miesiacach, w
              delnet problemow z rezygnacja nie bylo
              pozdr0
    • Gość: as Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 22:25
      siedleczka.myminicity.com
      • Gość: Nowik Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 212.87.241.* 30.03.08, 13:51
        Witam.
        Tez mam internet BJO i gram w counter strike i sie nie da grac bo raz internet
        jest a raz go nie ma. Dzwoni sie do biura i nic nie robią;/. nie wiem co o tej
        firmie myśleć ale lipa totalna. A del net ma mój kolega i jest zadowolony.
        www.delnet.pl/ Ja osobiście zmieniam tą firme bo wiecej wydaje sie na
        telegony niz na internet. Pozdrawiam
    • Gość: vcxvx Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:16
      cxvc
      • lansman Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO 23.06.13, 15:37
        Niestety, Bjo dalej ma swoich klientów głęboko gdzieś. Zazwyczaj nie ma internetu, ale jak już jest to fatalny. Ping na poziomie 300-2000 ms. Przy umowie 2mb/s czasami się zdarza że prędkość przekracza 0,5 mb/s. NIE POLECAM!!!
    • Gość: camel Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 212.87.241.* 12.05.08, 15:14
      to ze macie 512kbs to nic ja mam tego neta od dwoch lat pan jacus nigdy
      nieograniczal szybkosci az tu nagle cos przestalo dzialac ograniczyl kazdemu
      lacza i mowi ze nic sie niezmienilo to poprostu oszusci spadam z tej firmy a do
      tego pan jacek urzadzil sobie teraz wakacje
      • Gość: alonso Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 07:56
        a co najciekawsze firma My Net bierze lacze od BJO :)
        • freehappyboy Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO 16.07.08, 08:25
          dokladnie.
          Zalozyciele tych firm mieszkali w jednym bloku na niepodleglosci i keidys mieli
          jedna siec. Potem cos zazgrzytalo i sie rozdzielili... widac nie na dlugo.

A traci na tym tylko Klient
          • Gość: gość Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO IP: 212.87.241.* 16.07.08, 12:27
            Z tego co wiem to i tak to są dwie różne firmy. A że MyNet bierze łącze od BJO
            to już ich sprawa. Wiele pomniejszych sieci bierze łącza od większych i chyba
            nic w tym dziwnego.
            • calluci Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO 26.09.08, 15:52
              Właśnie rozstaję się z tą firmą jeszcze tylko dwa z trzech miesięcy
              wypowiedzenia. Uważam, że jeżeli coś za co płacę jest złe to należy to zmieniać
              aż osiągnę poziom satysfakcjonujący mnie. Uważam, że jakość (jeżeli można w
              ogóle w przypadku tej firmy używać słowa jakość) oferowanych usług przez BJO jak
              i obsługa klienta są żenujące na poziomie z wczesnego Gierka. Żegnaj firmo BJO,
              myślę że rynek sam pokaże Ci gdzie jest Twoje miejsce.
              • lansman Re: Co sądzicie o dostawcy internetu firmie BJO 23.06.13, 15:39
                Niestety, Bjo dalej ma swoich klientów głęboko gdzieś. Zazwyczaj nie ma internetu, ale jak już jest to fatalny. Ping na poziomie 300-2000 ms. Przy umowie 2mb/s czasami się zdarza że prędkość przekracza 0,5 mb/s. NIE POLECAM!!! Firma tylko wysyła fakturę raz na miesiąc :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka