Dodaj do ulubionych

A jakieś niemieckie marki? Sklepy?

09.02.08, 16:56
Witajcie :)
Od niedawna dopiero jestem uświadomiona ;) a z racji tego, że trochę
sceptyczna jestem to chciałabym sobie taki biustonosz w nowym rozmiarze
najpierw przymierzyć, zobaczyć się w nim zanim kupię. Dlatego mam pytanie czy
nie znacie może jakichś niemieckich marek? Bo ja właśnie za Odrą mieszkam i
ani allegro ani sklepy wysyłkowe z GB nie wchodzą dla mnie na razie w grę...
Wdzięczna będę bardzo za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 09.02.08, 17:39
      Zamawiajac przez net masz zawsze mozliwosc odeslania bez podania przyczyn. Prawo
      unijne. (Ta zasada nie dotyczy zakupow od osob prywatnych czyli allegro wlasnie.
      Ale juz firm na allegro dotyczy.)

Dlatego kupowanie przez net nie jest kupowaniem bez mierzenia, wrecz przeciwnie
      jest kupowaniem z olbrzymim komfortem mierzenia - przychodzi paczka, wyjmujesz
      staniki, zakladasz, ukladasz, zakladasz jedna bluzke, druga, trzecia, sweterek,
      sprawdzasz czy Ci sie podoba efekt, czy nie wylazi z dekoltow, czy po godzinie
      nie cisnie. Nie mozesz tylko zerwac metek i zostawic widocznych sladow uzytkowania.

Na LB niemieckie sklepy stacjonarne nie zostaly jeszcze wykryte (ale robi sie
      rekonesans w Berlinie, wiec kto wie?), niemieckie sklepy wysylkowe maja niestety
      niezle przebicie cenowe.

Rowniez nie zostala wykryta niemiecka marka produkujaca obwody ponizej 70 z
      miseczka powyzej D.

Chcesz sie przylaczyc do uswiadamiania Niemek?
      • aphrael Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 09.02.08, 19:11
        Problematyczne dla mnie nie jest samo zamawianie przez sieć, raczej to, że nie
        mam karty kredytowej, a tak właśnie trzeba płacić kupując w sklepach poza
        granicami Niemiec. Dlatego jeśli mogłabyś to podaj mi te które znasz, nawet
        jeśli przebicie cenowe jest skandaliczne - zbliżają się moje urodziny więc może
        zamknę oczy i zapłacę ;)
        Ach ci Niemcy, nie dość że jedzenie tu dziwne to jeszcze i porządnych
        biustonoszy nie ma... ;)
      • green-avocado Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 10.02.08, 00:06
        Znalazłam taki, niestety tylko jeden, czy to bardzo daleko od ciebie ?
        Mają sporo rozmiarów.
        www.lace.de/page/lace_flensburg

• turzyca Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 10.02.08, 00:41
          Flensburg jest daleko od wszystkiego. :) To miasto lezy pod sama dunska granica,
          wiec jesli aphrael przypadkiem nie wywialo na skrajna polnoc to raczej daleko ma.
          No ale prowadza sprzedaz wysylkowa.
          Swoja droga drugi znany mi sklep tez miesci sie stosunkowo na polnocy:
          www.dessous-xxl.com/shop_content.php?coID=3 (i tez maja dodatkowo
          sprzedaz naziemna).

Ale dlaczego oni w ogole nie prowadza 60 to ja nie jestem w stanie zrozumiec!
          • aphrael Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 10.02.08, 12:12
            Może to kwestia stereotypów o Niemkach? Wiesz, że są duże, z dużym biustem i
            takie raczej... kwadratowe? ;) Niewiele ma to wspólnego z rzeczywistością, ale
            jak się tak człowiek po sklepach rozejrzy to produkują naprawdę na jakieś dziwne
            kształty... :)
            Dziękuję za typy, sprawdzę zaraz - dobrze że wysyłkę też mają, bo ja mam jednak
            bliżej do Holandii niż Danii :)
            • asinek Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 10.02.08, 12:18
              Witajcie! jetsem tu nowa (winny jest blog Katinkovej ;-) ) i raczej
              na krotko (malo czasu) ale rekonesans w DE prowadze juz od czasu
              dluzszego i co tu kryc - rozmiary ponizej sakramentalnego 75B sa
              rzadkoscia. Miekkie 70B jest tez nieczeste. Co mnie bardzo zdziwilo
              podczas ogladania angielskich sklepow netowych z bielizna jest fakt
              ze Triumph jak najbardziej produkuje rozmiar 65 ale nie na rynek
              niemiecki.

Czasem mozna dostac Lejaby lub Aubade (np na www.cazar.de), ale
              rzadko, no i niestety nie sa to tanie ani nawet srednio drogie
              marki.

Dosc cywilizowana rozmiarowke ma Naturana (jesli szukamy stanika
              malo wymyslnego) , ich 70 jest dosc waskie w obwodzie, ale ponizej
              70 tez nie ma nic.
              • asinek Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 19.02.08, 21:48
                www.kronederschoepfung.de/
                Raczej dla biusciastych niz dla malobiusciastych, ale sa i Freye i
                Panache
                Na przebitke cenowa opuscmy zaslone milczenia ... moja wredna istota
                zastanawia sie nad zamowieniem celem przymierzenia, odeslaniem
                (zwroty do sklepow netowo-wysylkowych - pod warunkiem ze zwracamy
                wszystko co zamowilysmy - sa w DE za darmoche, takie prawo) i
                zrobieniem zakupow za Kanalem La Manche ....
                hmmm

Swoja droga ciekawe ze nawet takie firmy jak Lejaby czy Simone
                Perele, ktore produkuja rozmiar 65 (przynajmniej do miski D, nie
                orientuje sie dokladnie) w Niemczech oferuja rozmiarowke dopiero od
                obwodu 70.
                Acha - jeszcze jeden sklep mi sie przypomnial:
                www.nicetomeetyou.de
                dla Biusciastych raczej ...
                • domek_na_drzewie A sklepy w Austrii w Wiedniu? 25.07.08, 21:23
                  Nie znalazłam takiego wątku ani tu, ani na siostrzanym forum, więc podpinam się pod ten, jako że to też obszar niemieckojęzyczny. W razie czego proszę o oddzielenie tematu.

Znacie jakieś sklepy w Wiedniu sprzedające staniki z obwodami 65 i 60?
            • bibea Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 20.02.08, 10:48
              aphrael, nie ciesz się ta Holandią.
              Tam 70 ok, znajdzie się swobodnie. Honkemoeller i takie tam.
              Własnie na marktplaats.nl takim ichniejszym ebayu poszukałam 65tek.
              Wynik: 5 sztuki. Z czego 4 65a i jedno 65b :/
    • asinek Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 20.02.08, 22:25
      jeszcze jeden sklep (tez stacjonarny, w Wiesbaden), tez raczej dla
      biusciastych bo obwodu ponizej 70 nie stwierdzono, ale za to
      kolekcja misek jest niezla i maja oferty.
      www.velvetcat.de/body_index.html
      (byc moze da sie zamowic przez maila, na pewno w sklepie ichnim na
      ebayu search.ebay.de/_W0QQsassZvelvetcat-de)

Hunkemollera nie polecam za bardzo - tzn jakosciowo ichnia bielizna
      jest niezla, ale trudno o "mientkie" staniki z miseczka wieksza od B
      lub C, obwodu ponizej 70 tez nie stwierdzono.

Sassa Moden produkuje skromna (ale jednak) kolekcje 70D. Wieksze
      miski i mniejsze obwody - oczywiscie sa utopia.
      (czy ja nie mam nic lepszego do roboty ;-)?)
      www.sassamoden.de/
    • asinek Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 26.02.08, 09:21
      z najnowszych odkryc - warto zajrzec na francuski ebay (oczywiscie
      trzeba brac poprawke na francuska rozmiarowke)
      I jeszcze firma Bonaparte - to jest dunska firma ciuchowa, produkuja
      tez bielizne, spory wybor ladnych modeli, rozmiary od 70 do 100,
      miseczka w prawie wszystkich rozmiarach do E. Wiem ze niepowalajaco,
      ale z braku laku ...
      Ceny strawne, sprzedaz wysylkowa (www.bonaparte.de).
      Niesprawdzane empirycznie (jeszcze ;-))
      • turzyca Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 26.02.08, 11:15
        Szczerze? Jakie z "braku laku"? Jak moge zamowic brytyjski stanik w rozmiarze
        65H, to nie bede zamawiac dunskiego/niemieckiego w rozmiarze 70E. Przeciez i tak
        zamawiam przez net, to gdzie roznica? A roznica miedzy stanikiem w dobrym
        rozmiarze a "prawie dobrym" (czyt. jedynym dostepnym, mniej wiecej podobnym do
        mojego) rozmiarze jest kolosalna.
        • asinek Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 26.02.08, 12:38
          Roznica jest dla osob z Niemiec. Na terenie DE odsyla sie
          niepasujace rzeczy za darmo. Za przesylke do UK musze zaplacic co
          najmniej 8 euro (jesli chce byc pewna ze nie zginie albo jest warta
          wiecej niz 35 euro to kosztuje raptem 18 euro). Na to nie kazdego
          stac (albo nie chce, np ja), zaplacic 8 albo 18 euronow tylko za
          przymierzenie.

Jesli ma sie 70D i staniki z Danii nie okaza sie rozciagliwcami to
          dlaczego nie?
          Jasne ze dla 65 nie jest to alternatywa, jak i dla misek wiekszych
          od F.
          • turzyca Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 26.02.08, 22:25
            asinek, jestem osoba z Niemiec.
            Ale jakbym nosila 70D to bym sie nie wyglupiala z zamawianiem przez neta tylko
            szla do duzego sklepu i brala cale narecze stanikow do mierzenia - nawet na
            mojej prowincji w takim rozmiarze sa staniki kilku producentow do wyboru.
            • asinek Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 27.02.08, 12:08
              Myslalam ze moze sie ten link komus przyda, jak nie to sie nie
              przyda, mozna usunac post i tyle...

Co do prowincji oraz zaopatrzenia sklepow - coz ... roznie to bywa
              przyznaje ze ja po sklepach niechetnie chodze, taka konstrukcja moja
              i juz ;-).
          • turzyca Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 29.02.08, 20:52
            Jeszcze jedno pytanie: skad 18 euro?

Maxibrief kosztuje 4,5, moze wazyc do 2 kg i miec wartosc ponad 3000 euro. Niech
            bedzie ze z potwierdzeniem nadania - to jeszcze 2,05. To wciaz mniej niz 8 i 18.
            Sklepy nie chca, zeby im wysylac rzeczy z potwierdzeniem nadania, a poza tym
            niemiecka poczta to nie polska, wiec ja bym nie wariowala.

Maxibrief International
            Länge (L): von 140 bis 600 mm
            Breite (B): von 90 bis 600 mm
            L + B + H: bis 900 mm
            dabei keine Seite länger als 600 mm
            Gewicht: bis 2000 g
            Wert möglich: bis 3179 EUR
            Versiegelung: ab 256 EUR
            • asinek Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 29.02.08, 23:33
              widzisz, moje praktyczne doswiadczenia z wysylkami zagranicznymi
              stad sa duuzo inne jesli chodzi o ceny. Rowniez zdarzalo mi sie ze
              przesylki z ktorymi poczta polska nie miala nic do czynienia ginely.
              Ergo - wole nie ryzykowac (oczywiscie sa to moje zupelnie
              subiektywne doswiadczenia i wnioski).

Straszny OT nam wyszedl nb.
              • turzyca Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 01.03.08, 01:17
                Siedze i sie zastanawiam, co Ty moglas wysylac i w jaki sposob, ze Cie to tyle
                kosztowalo. Bo ja w ramach obowiazkow zawodowych m.in. przygotowuje rzeczy do
                wysylki i 100 plakatow w formacie A4 wysylam do Wiednia wlasnie listem za 4,5 euro.
                Staniki z potwierdzeniem nadania, ale przeciez bez zwrotki czyli jeszcze 2,05.
                Nie priorytetem, bo zazwyczaj jest 28 dni na zwrot.
                To co jeszcze mozna dolozyc do listu, zeby byl tak nieprawdopodobnie drogi?

No chyba ze wysylac jako pakiet, ale przeciez tego nikt nie robi.

OT? Do czegos musi sluzyc administracja forum. ;) Poza tym zdaje sie, ze piszemy
                informacje uzyteczne i w ogolnym kontekscie watku.
    • a_gneskka Hamburg 01.03.08, 20:31
      Przeklejam wypowiedź znalezioną na Kafeterii:

"Pisze bo chce sie pochwalić dzisiejszym zakupem Poszalm z koleżanka szukać dla siebie stanika w Hamburgu,mimo ze było bardzo ciężko .W sklepie Karstadt jak zapytałam o staniki rozmiarów 32GGlub H to ekspedientki patrzyły na mnie jak bym z kosmosu była,ale znalazła sie jakaś jedna,której sie przypomnialo,ze chyba maja jeden w tym rozmiarze. Okazało sie,ze to Freya 32H i już sie ucieszyłam. Przymierzyłam i okazał sie zamaly jeszcze model czarny AA5409BK może w tym modelu wypadają miseczki zaniżone trochę .W sumie sama nie wiem. Ladnie zbierał z boków,ale biust w nim wyglądał bardzo szpiczasto.Nie znam sie i nie wiem czy to tak ma by,no ale pomimo tego i tak był za mały Jedna pani podała mi adres sklepu CHANGE i tam udałyśmy sie z koleżanka.W tym sklepie są staniki od65do100 a miseczki od A do J Wiec zaczęło sie przymierzanie...Skończyło sie na 70J za 44,95euro czarny (wolałabym biały)Pani zaproponowała,ze mi taki sam biały zamówi i jeżeli kupie ten czary to biały dostane GRATIS Wiec czarny kupiłam i czekam na zamówiony biały Polecam ta firmę bo maja duży wybór trudno dostępnych rozmiarów .Opłacało sie bardzo za nie cale 45euro 2 śliczne staniczki w dwóch kolorkach"

by perbst
      • turzyca a_gneskka kocham Cie! 03.03.08, 01:14
        Jak mi sie jeszcze tylko uda ustalic, gdzie jest sklep o jakze rzadkiej nazwie
        "change" to calkiem blisko jakis punkt stanikowy.
        a ja myslalam, ze Niemcy to totalna pustynia...
      • a_gneskka Re: Hamburg 03.03.08, 01:25
        Turzyca, bo się zarumienię :D

C.d.:
        "perbst:
        Centrum handlowe Europa Passage (kolo dużego Karstadu)ul.Ballindamm 40 ,Hamburg
        .Sklep z bielizna CHANGE Tel.04079416437 rozmiary od 65do100 miseczki A-J
        Ciekawy asortyment,dobre ceny,czesto promocje,mila fachowa obsługa. Bywają
        również stroje kąpielowe.Sklep znajduje sie na pierwszym pietrze,czynny od
        poniedziałku do piątku od 10 do 20h.Polecam i życzę udanych zakupów."
        • ja_joanna Re: Hamburg 19.03.08, 01:09
          Wygrzebałam: www.change.com/htm/stores-de.asp
          Niestety w Berlinie jeszcze nie ma...
          • antycyponek Berlin 03.07.08, 11:19
            Już jest w Berlinie.
            Hip hip, huraaaa!
            (Szczecinianka)
            • ja_joanna Re: Berlin 04.07.08, 17:41
              Wow, faktycznie! (niech tylko przyjdzie moja pensja... :-P)
              • ja_joanna Change - strona internetowa 04.07.08, 17:55
                Przyjrzałam się stronce internetowej: modelki mają za małe biustonosze niestety,
                prawie każdej odstaje stanik na mostku i miseczki nie obejmują całej piersi od
                strony pachy. Szkoda, bo przy takiej rozmiarówce mogliby już się lepiej postarać
                dopasować biustonosze modelkom.

I jeszcze mnie rozbawił zakres rozmiarów:
                Sizes range from: 65-100 A B C D DD E F G H I J
                DD jest, a FF, GG, HH, JJ brak?

Na stronie Alexii nie znalazłam, gdzie Change sprzedają, może w ramach jakiegoś
                innego butiku, a nie jako samodzielny sklep?
    • turzyca oglaszam publicznie ze plone wstydem 19.04.08, 22:28
      za szkalowanie biednych Niemcow.
      Prosze sprawdzic tutaj:
      www.freyalingerie.co.uk//stockist_search.asp?search=true
      ja do najblizszego sklepu oferujacego Freye mam zaledwie 150 metrow. Inna sprawa
      czy sprzedaja tam tak egzotyczne rozmiary jak 65FF i czy przebicie cenowe nie
      jest zabojcze. Sprawdze w poniedzialek.
      • pierwszalitera Re: oglaszam publicznie ze plone wstydem 19.04.08, 23:38
        No ja zaraz padnę z wrażenia. U mnie w mieście są co najmniej trzy punkty sprzedaży, a w dalszej okolicy cała fura. Przynajmniej niektóre modele pooglądać, a może nawet do sklepu zamówić będę mogła. Juuuupiiii! Parę euronek za staniki więcej niż na Wyspach za taki service, to byłoby mi nawet warte. I ja mam do tego tak bosko nieskomplikowany brytyjski rozmiar 32E. :-) Dzięki turzyca!
      • ja_joanna Re: oglaszam publicznie ze plone wstydem 20.04.08, 23:01
        WOW! Dzięki! W Berlinie siedem... a ja Freyę z Wysp sprowadzam... (i w
        dodatku niepasującą) Następnym razem pójdę do stacjonarnego. Hurra!
        • turzyca Re: oglaszam publicznie ze plone wstydem 20.04.08, 23:24
          Zanim zaczniesz tanczyc taniec radosci to zaaplikuj sobie pigulke rozsadku i
          uwzglednij braki w rozmiarowce i przebicie cenowe.
          Ale jak mi sie uda jutro czarna freye rio kupic w moim rozmiarze za 40 euro, to
          bede tanczyc na ulicy. :)
      • turzyca przestalam plonac 21.04.08, 17:38
        w moim miescie sa dwa sklepy.
        W jednym za antoinette zadaja 54 euro (kosztuje na bravissimo 35,5) i maja dwa,
        trzy staniki z calej freyi w moim rozmiarze.
        W drugim owszem moj rozmiar jest do wyboru do koloru ale oczekuja za stanik
        69-79 euro! W porywach do 90! No ja przepraszam, ale Gdynia to sie przy tym
        chowa! To jest co najmniej 55 funtow za stanik Freyi! 40, 45 euro byloby jeszcze
        do przyjecia, dwukrotne przebicie moga sobie wsadzic tam gdzie slonce nie
        dochodzi. Ide walczyc z bankiem o kredytowke. Albo z facetem, zeby mi uzyczyl
        swojej. ;)

(taki sam post opublikowalam na lb, ale uwazam ze to sie moze przydac i tu i tu.)
    • ja_joanna Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 24.06.08, 23:49
      Melduję, że zaczęłam się orientować powoli w stacjonarnych w
      Berlinie i napisałam maile do kilku z nich. W jednym z nich - Lady M
      - sprzedają m.in. Freyę, ale od 70 niestety, więc to nic dla mnie.

Natomiast pani ze [stacjonarnego] sklepu bh-total.de
      odpisała, że mają od 65, a miseczki "do H lub K" (cokolwiek to lub
      znaczy). Sklep jest pięć minut od mojej uczelni (!), więc na pewno
      tam się wybiorę jak będę miała zasobniejszy portfel i dam znać, co z
      tego wynikło.
      • kizombalover Sklepy w Berlinie? 01.07.08, 16:50
        Wybieram się do Berlina 10 lipca, większą grupą jedziemy pociągiem na bilet
        Berlin-Brandengurg (do 5 osób jedzie na jeden bilet za ok. 100 zł - w dwie strony!).
        Pytanie pierwsze: gdzie się udać, żeby poprzymierzać te sławetne 65tki z Frei i
        jej podobnych Panachów? Bardzo proszę o adresy.
        Pytanie drugie: kto chce się wybrać? Podróż za 20-30 zł. ze Szczecina do Berlina
        to chyba jak za darmo?
        • pierwszalitera Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 00:07
          Robisz tak: Na stronie internetowej freyi www.freyalingerie.co.uk//stockist_search.asp?search=true
          szukasz adresów w Berlinie (Germany). Następnie sprawdzasz na mapie miasta (koniecznie wziąć ze sobą), które sklepy są w miarę centralnie, albo leżą niedaleko miejsc, które chcesz w Berlinie zobaczyć. Ponieważ nie wszytkie sklepy prowadzą pełny sortyment i rozmiarów 65 może wcale tam nie być, albo są na przykład o wiele droższe niż na Wyspach, można skorzystać z podanych do adresów telefonów i się najpierw upewnić. No chyba, że ktoś ma tu na forum jakiś super sprawdzony sklep w Berlinie i się faktycznie opłaca tam pojechać. Bo musisz wiedzieć, że komunikacja miejska w Berlinie jest wprawdzie genialna, ale kosztuje trochę i do tego to naprawdę wielkie miasto, więc jeżeli jest się tam tylko krótko, to szkoda chyba czasu i pieniędzy, by uganiać się za niepewnymi stanikami. Do kupowania staników lepszy jest jednak internet, a w Berlinie jest mnóstwo innych rzeczy do zobaczenia. ;-)
          Acha, by zaoszczędzić na biletach tramwajowych itp. znajdź sobie odpowiednią kartę na stronie: www.berlin.de/tourismus/infos/mobil/nahverkehr/tarifteilbereiche/index.php
          Albo tu: www.berlin-polska.pl/content.php?l1=195&l2=209&l3=211
          Dla turystów są różne możliwości. Od karty dziennej, po przeróżne, ważne kilka dni i specjalne dla grup. Opłaca się przeliczyć, bo jedna jazda w jedną stronę kosztuje chyba 2 euro, jeżeli nie więcej. :-)
          • kizombalover Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 00:33
            Bardzo dziękuję za rady ;-)
            A jak znaleźć panache? Bo na razie wydaje mi się, sądząc po różnych opisach, że
            potrzebuję szerszych fiszbin.

Jeśli chodzi o komunikację miejską, to cenowo nie ma problemu - bilet
            Berlin-Brandenburg działa także na metro, tak więc wychodzi naprawdę tanio. A że
            do Berlina mam bliżej niż do Poznania, na przykład, to mogę sobie pozwolić na
            zwiedzanie sklepów z bielizną zamiast zabytków ;-)). Może ktoś się skusi jechać
            razem ze mną?
            Pozdrawiam!
            • lucky_bounce Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 10:01
              Nie chcę studzić Twojego entuzjazmu, ale jak znam niemiecki handel,
              to taka podróż to zwyczajna strata czasu. Obejrzyj sobie dla
              przykładu stronkę berlińskiego "Fachgeschaeftu" z bielizną:
              www.ladym-dessous.de/
              Szczycą się tym, że mają 64 różne rozmiary, a jak się czyta dalej,
              to okazuje się, że prowadzą obwody 70-105, miski A-H.
              Przy czym jest to sklep prowadzony przez panią, która regularnie
              występuje w telewizji jako ekspertka w dziedzinie biustonoszy.
              Podejrzewam, że jak zapytasz tam o 65-tki, to Cię wyślą do
              dziecięcego działu w C&A ;)
              A tak poza tym, to w każdym dużym centrum handlowym (np. Potsdamer
              Platz Arkaden)są sklepy z piękną bielizną, Panache pewnie tam nie
              znajdziesz, ale za to może kupisz coś w złym rozmiarze, bo ładne;)
              No ale jak już będziesz w Arkadach, to przynajmniej dobre lody zjesz
              w Caffé e Gelato.
              Sorry za pesymizm, życzę Ci mimo to udanych zakupów:)
              Pozdr.
              • fidyrytko Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 10:12
                w Kaufhofie na Alexanderplatz sa staniki Freya, ale od 70 pod
                biustem.
                • ja_joanna Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 23:36
                  Kontaktowałam się z panią ze sklepu bh-total.de i mówiła, że ma
                  obwody od 65 i miseczki do "H i K" (nie wiem, dlaczego oddzielnie,
                  może chodziło o różne rozmiarówki).
                  • ja_joanna Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 23:38
                    PS: W www.chantal-dessous.com/ można podobno kupić staniki
                    poniżej 70, ale informacja jest niepotwierdzona.
                    • pierwszalitera Re: Sklepy w Berlinie? 04.07.08, 00:46
                      Tylko jak wynika z listy prowadzonach w sklepie marek, Freyi i Panache
                      tam nie kupisz.
                      • ja_joanna Re: Sklepy w Berlinie? 04.07.08, 17:39
                        To wiem, ale to nie znaczy, że te marki nie są warte uwagi i sprawdzenia,
                        prawda? Freya i Panache na forum są sprawdzone, ale zawsze warto szukać czegoś
                        nowego.
                        • pierwszalitera Re: Sklepy w Berlinie? 04.07.08, 19:06
                          Z całej listy, to chyba tylko Leyaby ma obwody poniżej 70 i wyższe miseczki. Te inne zachwycają tylko cenami. ;-)
                          • ja_joanna Re: Sklepy w Berlinie? 04.07.08, 19:15
                            Aha, no widzisz, ja niestety nie znam jeszcze aż tylu marek stanikowych, żeby to
                            wiedzieć od ręki, ale wszystko w swoim czasie :-)
                            Zresztą i tak się najpierw wybieram do bh-total (link niżej), bo jest tuż koło
                            mojej uczelni.
                            • pierwszalitera Re: Sklepy w Berlinie? 04.07.08, 22:04
                              Od ręki, to ja też nie wiedziałam. :-) Tylko, że klikając na daną markę przechodziło się bezpośrednio na stronę firmy, a tam można sprawdzić jakie mają rozmiary. :-)
                • carthia Re: Sklepy w Berlinie? 24.09.08, 15:10
                  To już niestety nieaktualne: od sierpnia Galeria Kaufhof na
                  Alexanderplatz wycofała ten jeden jedyny maleńki stojak z Freyą. Tak
                  więc nawet majtek do kompletu dokupić nie można :-(
              • ja_joanna Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 23:34
                Korespondowałam już mailowo z Lady M i nie mają nic poniżej 70.
                • kizombalover Re: Sklepy w Berlinie? 03.07.08, 16:27
                  Dzięki, to już zawęża w jakimś stopniu pole poszukiwań ;-)
            • ja_joanna Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 23:35
              Jak znajdziesz gdzieś w Berlinie Panache to będę po stopach całować ;-
              )

Słyszałam o kilku sklepach, gdzie jest Freya, ale Panache jeszcze
              nigdzie, a mieszkam w Berlinie, więc fajnie by było...
        • turzyca Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 19:55
          To ja jeszcze dopisze, ze jak sie jedzie pociagiem od Szczecina w kierunku
          Lubeki to tez jest pare sklepow (pierwszy dwie godziny drogi od Szczecina), wiec
          mozna by tez te sklepy obdzwonic/obmaiowac z pytaniem o rozmiarowke i ceny i ew.
          zorganizowac "biusciasta" wycieczke. Ale nie wiem, czy wycieczka do Zielonej
          Gory nie ma wiecej sensu, tam jest tez szansa na porzadny bra-fitting, a
          rozmiarowka na pewno pelna i wybor modeli olbrzymi.
          • kizombalover Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 21:41
            OOOooo! Tego jeszcze nie doczytałam.
            A gdzie w Zielonej taki luksus można sobie sprawić?
            • turzyca Re: Sklepy w Berlinie? 02.07.08, 22:11
              Bo trzeba czytac obydwa fora. ;)
              www.karoline.pl/index.php?d=kontakt
              • kasia_j Jak z 60-tkami w Berlinie? 24.09.08, 09:48
                Macie jakieś świeże informację? Niedługo będę w Lipsku i Berlinie i
                chcę się wybrać na zakupy, ale z tego co czytała kiepsko tam z
                małymi obwodami, a ja do tego potrzebuję 60D małomiseczkowe;( A
                jakies inne marki niż Freya i Panache?
                • ja_joanna Re: Jak z 60-tkami w Berlinie? 24.09.08, 14:23
                  O 60tkach jeszcze nigdzie nie słyszałam, najwyżej o 65tkach, np. w
                  bh-total.de, tu masz ich marki: www.capitol-
                  markthalle.de/bh-total-dessous.html
                  Na razie Berlin nie jest jeszcze zbadany za bardzo, niestety. Ja nie
                  miałam ostatnio czasu chodzić po sklepach, a inne berlińskie forumki
                  mają inne rozmiary niż Ty, ale może tu busenfreundinnen.net/viewforum.php?f=26 znajdziesz jednak coś
                  dla siebie, albo przynajmniej inspirację.
                  • kasia_j Re: Jak z 60-tkami w Berlinie? 25.09.08, 08:52
                    Dzięki
    • ja_joanna Panache w Niemczech 10.07.08, 13:53
      Napisałam maila do Panache kilka dni temu z pytaniem, czy dostanę
      gdzieś w Berlinie ich staniki w moim rozmiarze, bo Google niestety
      nie był zbyt pomocny. W formularzu trzba było również podać numer
      telefonu..
      No i bardzo się przed chwilą zdziwiłam, bo zadzwonił do mnie
      niemiecki przedstawiciel Panache. Powiedział, że Panache dopiero
      startuje na niemieckim rynku i on zajmuje się całą organizacją. Jest
      bardzo otwarty na życzenia klientek i chętnie dowie się, do jakich
      sklepów warto się zgłosić. Powiedział, że nawet jeśli jakiś sklep
      się nie zgodzi na pełną rozmiarówkę to możne indywidualne rozmiary
      przysłać do danego sklepu na zamówienie klientki.
      Wymienił kilka miast, gdzie można już dostać Panache: Würzburg,
      Hamburg, Bremen, Kiel...
      W Berlinie ma się Panache pojawić m.in. w Lady M, podałam mu jeszcze
      jednego linka.
      Ponadto przedstawiciel był bardzo zainteresowany współpracą z naszym
      nowopowstającym niemieckim forum. Obiecał regularnie się ze mną
      kontaktować i informować o nowościach. Tymczasem zapowiedział, że na
      wiosnę przyszłego roku Panache wprowadza nową markę o nazwie Cleo:
      "młoda, modna i fantazyjna bielizna" - jak to określił.
      Muszę powiedzieć, że to była bardzo owocna rozmowa i byłam
      zaskoczona profesjonalizmem i otwartością pana (!) przedstawiciela,
      który rzucał różnymi rozmiarami i z dużym szacunkiem wypowiadał się
      o kobietach i ich figurach. Opowiadał, że wcześniej pracował chyba z
      siedem lat dla Frei i powiedział też, dlaczego postanowił zmienić
      firmę na Panache. Nie wiem, czy byłoby politycznie poprawne pisać
      tutaj, dlaczego. Więc pozostanę przy tej informacji.

To tyle informacji z placu boju, Niemki mogą się zacząć cieszyć :-)
    • pierwszalitera Targi Body Look w Düsseldorfie 10.07.08, 21:20
      Przy pomocy zaangażowej koleżanki forumki ja_joanna odkryłam właśnie i uprzejmie wszystkich informuję, że 27-29 lipca 2008 odbędą się w Düsseldorfie targi bieliźniane Body Look. Do wystawców należeć będą między innymi firma EVEDEN, czyli Freya i firma Panache. Oprócz tego 150 innych producentów.
      Dla zainteresowanych informacja w języku niemieckim:
      www.bodylook.de/
      • pierwszalitera Sprostowanie 10.07.08, 21:40
        Wygląda na to, że targi otwarte są tylko dla fachowej publiczności, tzn. sprzedawców bielizny. Sorry za zamieszanie. Ale może komuś informacja się przyda.
    • domek_na_drzewie A sklepy w Austrii w Wiedniu? 25.07.08, 21:26
      Nie znalazłam takiego wątku ani tu, ani na siostrzanym forum, więc podpinam się
      pod ten, jako że to też obszar niemieckojęzyczny. W razie czego proszę o
      oddzielenie tematu.

Znacie jakieś sklepy w Wiedniu sprzedające staniki z obwodami 65 i 60?

Przepraszam za zamieszanie i proszę o skasowanie podwójnych postów. Technika
      czasem mnie przerasta :/
      • sbarazzina Re: A sklepy w Austrii w Wiedniu? 24.09.08, 22:41
        Szukam od kilku miesięcy ale niestety jeszcze nie znalazłam.

Ekspedientka w Wolfordzie powiedziała mi, że "takie obwody nie
        istnieją"! Oczywiście odpowiedziałam jej, że owszem istnieją, ale
        nie w jej sklepie.

Dzisiaj jadąc tramwajem widziałam sklep cytuję "dla nietypowych
        biustów" ;) na witrynie było napisane 70-120 D-J. Niestety nie
        mogłam wysiąść, bo inaczej weszłabym i trochę polobbowała :)

Palmers ostatnio ma reklamę "miseczki od A do E". WOW, normalnie
        padam na kolana z wrażenia!
      • sbarazzina domek_na_drzewie - masz @ :) 25.09.08, 23:14

• tasti111 wprawdzie nie stacjonarny ale za to niemiecki 26.09.08, 17:01
      www.kronederschoepfung.de/
      Wlasnie zamowilam tam biustonosz w rozmiarze, ktory wyszedl mi z kalkulatora
      czyli 60D

Jest to na razie jedyny niemiecki sklep online z tak waskim obwodem pod biustem.
      Przesylka ma dojsc za pare dni, wiec mam nadzieje, ze bedzie czym sie pochwalic.

PS. Namiar na sklep znalazlam na niemieckim forum blizniaczym busenfreundinnen.de
      • tasti111 errata 26.09.08, 17:03
        Jedyny sklep niemiecki z takim rozmiarem, ktory na szybko znalazlam.
        Ale na pewno nie jedyny w ogole :)
        • carthia Re: errata 26.09.08, 17:37
          Niestety miałam z tym sklepem (Krone der Schöpfung) średnio ciekawe
          doświadczenia :-(
          18 sierpnia zamówiłam u nich niebieskiego Aragona i czarne Tango
          Plunge, oba 30D. Paczka nie doszła do dziś, bo... szukali Aragona w
          moim rozmiarze u - cytat z mojej ożywionej korespondencji z tym
          sklepem - "samego producenta" i podobno nie można już go zdobyć,
          choć na ich stronie stoi nadal jak wół przy wyborze dostępnych
          rozmiarów. Hm. W końcu stwierdzili, że zwrócą mi kasę za Aragona i
          przyślą samo Tango. Czekam w tej chwili i na przesyłkę, i na zwrot
          kasy. A było jej niemało, bo za Aragona życzą sobie 49,95 Euro.
          Plusem jest darmowa przesyłka w obrębie Niemiec. Ogólnie wielka
          szkoda, bo właśnie na Aragonie zależało mi przede wszystkim i muszę
          teraz próbować szczęścia na eBayu. Z tym, że i tam ten sklep
          wystawia swoją ofertę, tym razem już nie mamiąc oczu 60- i 65-tkami.
          Mam nadzieję, że tylko ja miałam z nimi takiego pecha. To przykre,
          że klient po upływie ponad miesiąca dowiaduje się o tym, że
          zamówionego towaru nie mają na stanie.
          • tasti111 Re: errata 27.09.08, 18:11
            Dzieki za informacje. Ja odczekam jeszcze z tydzien (rzekomo przesylaja w
            przeciagu 5 dni) i wtedy zaczne do nich dzwonic. Napisze jak sie sytuacja rozwija.
          • tasti111 na razie cisza z ich strony 06.10.08, 16:25
            Do tej pory nic mi nie przyslali, nawet mejla o statusie zamowienia
            nie mam. Jedynie pieniadze z konta juz sciagneli. Tak wiec daje im
            czas do jutra, kiedy to zamierzam rozpoczac odyseje mejlowo-
            telefoniczna... Szkoda, ze tak sie to zaczyna...
          • tasti111 Re: errata 09.10.08, 08:38
            Dostalam odpowiedz. Podobnie jak u Ciebie Carthia nie maja mojego stanika na
            stanie. Byc moze dostana go na poczatku przyszlego tygodnia (czyli nawet nie
            wiadomo czy na pewno).

Wniosek jest taki, ze sklepu nie polecam, bo:
            - obiecuja przesylke w 3 do 5 dni
            - nie pisza czego nie maja na stanie
            - pieniadze za to biora juz na poczatku z gory (dla nowych klientow)
            - jesli dobrze pojdzie to dostane stanik w miesiac po zlozeniu zamowienia, ale i
            to nie jest pewne.

Pozdrawiam i zycze milszych doswiadczen.
            • carthia Re: errata 09.10.08, 11:12
              Przykro mi, że musiałaś mieć podobnie niemiłe doświadczenia z tym sklepem co ja.
              Nadal czekam na obiecany przez nich zwrot ściągniętej z konta sumy i choć raz
              już ich popędziłam, nadal ani widu, ani słychu.
              Ale przynajmniej zrobili korektę dostępnych rozmiarów, to tyle dobrego, co mogę
              o nich powiedzieć. Niestety.
              • tasti111 Re: errata 02.11.08, 20:53
                Dostalam dzis zwrot pieniedzy za stanik.

Nie mieli jednak mojego rozmiaru i ciagle mi obiecywali, ze bedzie pod koniec
                tygodnia lub na poczatku przyszlego. W koncu poprosilam o zwrot pieniedzy.

Cala akcja z zamawianiem stanika, czekaniem na niego i czekaniem na zwrot
                pieniedzy trwala jakies 5 tygodni.
    • sbarazzina Re: A jakieś niemieckie marki? Sklepy? 04.10.08, 14:41
      Nie wiem czy nie powinnam zalozyc nowego watku pt Austria/Wieden.
      Narazie wpisze sie tu, no i moze w koncu zaloguje sie na niemieckim
      siostrzanym forum, bo niemieckie strony sa dosc popularne w Austrii,
      wiec moze tam bedzie bardziej odpowiednie miejsce.

Zrobilam dzisiaj wycieczke po wiedenskich sklepach bieliznianych.
      Znalazlam 2 z rozszerzona rozmiarowka.

1.Charnelle, Währingerstrasse 71 (zaraz obok Volksoper)
      Obwody 70-120, miseczki D-K.
      Kobieta w sklepie powiedziala mi, ze jestem pierwsza osoba, ktora
      pyta o obwody ponizej 70, ale ze moze mi sprowadzic na zyczenie z
      niektorych modeli. Nic nie mierzylam.
      Marki: Anita, Marie JO, Prima Donna i in.

2. Mylady, Westbahnstrasse 18 (zaraz obok Neubaustrasse)
      www.mylady.at
      Obwody 65-100, miseczki B-H.
      Marki: Prima Donna (65 do sprowadzenia), Chantelle, La Perla, Marie
      Jo

Tutaj Pani ekspedientka wydawala sie w miare uswiadomiona. Gdy
      poprosilam o 65E/F lub 70DD (zachecona watkiem o eksperymentach i
      ciasnych chantelle), powiedziala ze nie ma teraz takiego rozmiaru,
      ale zaprasza do przymierzalni, zebysmy najpierw mogly ustalic
      rozmiar :) Zaciekawiona tym ustalaniem rozmiaru, ochoczo poszlam sie
      rozbierac:)

Dala do przymierzenia 75D, ktore bylo na mnie wszedzie za duze.
      Pokazuje kobiecie obwod, ktorym moge sie obwiazac dookola i
      przyznala mi racje. Stwierdzila, ze u niej powinnam miec 70E.

Pokazalam jej moja Masquarade Regency 65E, ktora jest przymalawa i
      tlumacze co i jak.
      Obmacala mnie :) i mowi ´´Aha, to Pani lubi tak ciasno, rozumiem´´.
      Pytala jeszcze jaka to marka, opowiedzialam jej, ze brytyjska i ze
      sa firmy produkujace obwod 60.

Wytlumaczylam kobiecie, ze ja majac pod biustem 70cm, nie moge nosic
      70-tek, bo material jest elastyczny i rozciagnelam jej jeden stanik
      dla przykladu :) Wytlumaczylam, ze miseczki roznia sie wielkoscia w
      zaleznosci od obowdu. To chyba wiedziala, ale wolalam sie upewnic.

Stanelo na tym, ze dala mi katalogi, zaznaczyla ktore modele moze
      sprowadzic w rozmiarze 65 i umowilysmy sie, ze wysle jej maila ktore
      modele mnie interesuja i ona mi je sprowadzi.

Widze potencjal i swiatelko w tunelu. Piekna bielizna, tylko ceny
      porazajace:(

Mam zamiar wyslac jej mailem linki do niemieckiego forum i moze do
      jakis sklepow internetowych.
      Macie moze jakies wskazowki jak lobbowac?

No i koniecznie musze zapoznac sie z niemieckim slownictwem
      stanikowo-biusciastym :)
    • jo-ana77 Re: Jak z 60-tkami w Berlinie? 17.12.08, 12:59
      zmieniło się coś może w Berlinie, czy nadal nie ma 60 -tek? Wybieram
      się tam na kilka dni i jeśli sie pojawiły 60-ki w jakimś sklepie to
      chętnie zajrzę.
      • ja_joanna Ja nic nie wiem 18.12.08, 20:34
        Nie mam pojęcia. Nic jeszcze nie kupowałam w berlińskich
        stacjonarnych, a na forum Berlin na razie słabo reprezentowany,
        głównie Monachium i inne miasta, także nie pomogę niestety.
        Słyszałam tylko o 65tkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka