Dodaj do ulubionych

Sałatka do smażonej ryby

22.03.08, 10:01
Macie może pomysł na sałatkę pasującą do smażonej tilapi, nie chciałbym po raz kolejny robić surówki z kiszonej kapusty bo wszyscy kręca nosem, a nic interesującego nie znalazłem :(
Mam do dyspozycji sporo warzyw ( marchewka, młoda kapusta, pomidory, kukurydza, groszek, czerwona fasola, seler korzeniowy, zioła, papryka żółta i czerwona, ogórek konserwowy i chyba to wszystko). Z góry dziękuję za pomoc.
Wesołych Świąt
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:Chyba jednak chodzi o surówkę.Sałatka to osobne 22.03.08, 10:16
      danie.
      Z młodej kapusty:
      1/2 główki młodej kapusty, sok z cytryny, koperek, pomidor lub ogórek, sól,
      biały pieprz.
      Kapustę po umyciu poszatkować. Włożyć do salaterki, doprawić solą, pieprzem i
      ugnieść dłonią. Dodać sok z cytryny i poszatkowany koperek. Dodać trochę oliwy.
      Wymieszać i schłodzić. Można dodać starty na tarce świeży ogórek bez skórki lub
      pokrojone drobno pomidory.

Z marchwi:
      3-4 marchwie, 2 jabłka, 2-3 łyżki soku z cytryny, cukier do smaku,
      3-4 łyżki kwaśnej śmietany 12%.

Zetrzeć marchewki na drobnych oczkach tarki a jabłka na dużych oczkach.Dodać sok
      z cytryny i ewentualnie posłodzić.Na końcu dodać śmietanę.
      • geo3 Re:Chyba jednak chodzi o surówkę.Sałatka to osobn 22.03.08, 10:37
        Dzięki chodziło o surówke sorki :P
    • roseanne Re: Sałatka do smażonej ryby 22.03.08, 11:56
      lubie zestaw selera z czerwona fasola, do tego poszatkowana surowa papryka i
      natka - tyle ze przez dodatek fasoli moze byc bardzo sycace, wtedy bez zadnego
      "dopelniacza" w postaci ziemniakow, ryzu itd

ogorek konserwowy +groszek +sos majnezowo jogurtowy

sama tarta marchewka z jablkiem jest u mnie bardzo lubiamyn dodatkiem do ryby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka