martyna0808 06.05.08, 00:24 Może ktoś zna,lub wie gdzie poszukać piosenki o tematyce wiosennej z opisem ilustracji ruchowej. Moje poszukiwania w internecie jak dotąd bezskuteczne Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przedszkolanka_anka Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 06.05.08, 06:36 Seria ksiązeczek z plytkami'Śpiewające brzdące" wydawnictwa Akord.Chyba sa w kazdym przedszkolu(bo dosyc drogie) u Was nie ma? Odpowiedz Link
tarantella Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 06.05.08, 07:48 Ja tez nie znam. Gdzie można je kupić? Odpowiedz Link
el-qu Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 06.05.08, 21:14 W Klanzie jest ich trochę pod nazwą tańce integracyjne, np "Ku - ku" "Zajoncek" "Deszczyk". Muzyka dostępna na płytach Klanzy "Zajoncek" (wyr. gwarowe) A za tą górecką siedział zajonc I nóżkami swymi przebierając I ja bym tak przebierała / Gdybym takie nóżki miała / 2 razy Jak ten zajonc. "Ku - ku" KU - KU, KU – KU PRECZ ZIMO ZŁA / całość 2 razy JUŻ BOCIEK LECI CIESZĄ SIĘ DZIECI WIOSNA, WIOSNA IDZIE PRZEZ ŚWIAT / całość 2 razy KU- KU, KU- KU JUŻ CIEPŁY WIATR / całość 2x W GAŁĄZKACH DRZEWA JUŻ PTASZEK ŚPIEWA WIOSNA, WIOSNA IDZIE PRZEZ ŚWIAT / całość 2x KU- KU, KU- KU JUŻ KWITNIE SAD / całość 2x ZATAŃCZMY WKOŁO BO NAM WESOŁO WIOSNA, WIOSNA IDZIE PRZEZ ŚWIAT /2x "Deszczyk" Pada deszczyk, pada deszczyk Wieje, wieje wiatr Pada deszczy, pada deszczy Wieje, wieje wiatr Błyskawica , grzmot Błyskawica, grzmot A na niebie kolorowa tęcza Gdybyś była w wielkiej potrzebie to daj znać.W zamian zapraszam na moją stronkę www.qbacka.cba.pl Odpowiedz Link
martyna0808 Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 06.05.08, 23:29 Dziewczyny,dziękuję za pomoc: Przedszkolanko_anko,nie mamy w przedszkolu "Śpiewających brzdąców", ale spróbuę zdobyć,na pewno się przyda Elu,weszłam na Twoją stronkę,gratuluję pomysłu,wiele ciekawych rzeczy na zajęcia i inne okazje,godna plecenia Myślę,że wykorzystam "Ku-ku" z Klanzy. Ale chodzi mi o głowie jeszcze ilustracja ruch. do piosenki"Jestem sobie ogrodniczka".Dzieci pięknie ją śpiewają.Na pewno byłaby dziewczynka-przebrana za ogrodniczkę,która śpiewa zwrotki,pozostałe dzieci refren.Zastanawiam się,co mogłyby robić dzieci(grupa 22 osobowa 4i5 latki) Może masz jakiś ciekawy pomysł? Chciałabym,żeby występ był atrakcyjny,przedstawiamy go na pikniku Pozdrawiam Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 07.05.08, 16:31 Bardzo lubie korzystac z serii 'Spiewające Brzdące" : www.akord-poznan.pl www.akord-poznan.pl/katalog/ (nie ma tu wszystkich) Odpowiedz Link
el-qu Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 07.05.08, 23:29 Ze "Śpiewającymi brzdącami" pierwszy raz się spotkałam ale przyznam, że po zobaczeniu oferty już mam na nie chrapkę Jeśli chodzi o ilustrację piosenki "Jestem sobie ogrodniczka" to nie jestem pewna czy spodobają Ci się takie pomysły ale np. dzieci mogą podczas refrenu przygrywać na instr., albo wystukiwać rytm plastikowymi butelkami, albo jakiś bardzo prosty układ: klaskanie, drobny bieg w miejscu, klaskanie i obrót dookoła własnej osi. Jeśli potrzebny Ci podkład i opis układu do piosenki "Ku-ku" to daj znać. Odpowiedz Link
martyna0808 Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 08.05.08, 00:43 Układ i muzyczkę do "Ku-ku" już mam,więc dziękuję Myślę,że pomysł z wystukiwaniem rytmu plastikowymi butelkami jest super! Dla dzieci nowość,na pewno im się spodoba,a publiczności myślę również Elu,jeszcze raz wielkie dzięki Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Piosenki ilustrowane ruchem o tematyce wiose 02.03.11, 11:30 Odpowiedz Link