Dodaj do ulubionych

Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie

09.05.08, 15:18
Czy ktoś zna to przedszkole? Jakie są opinie?
Obserwuj wątek
    • sigurd2 Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 19.05.08, 14:14
      Mój syn chodzi do tego przedszkola i bardzo sobie chwalimy. Bardzo, ale to
      bardzo sensowne opiekunki, świetnie współpracujące z rodzicami. Nie mamy
      najmniejszych problemów z uzgodnieniem wspólnej z nimi linii postępowania z
      dzieckiem, dostajemy bardzo dokładną informację o tym, co sie działo, co było
      dobrze, nad czym trzeba pracować. Do tego bardzo doświadczona pani dyrektor,
      rozwiązująca świetnie pojawiające się problemy.
      Tyle się o tym rozpisuje, ponieważ to drugie nasze przedszkole - z pierwszego
      zabraliśmy syna właśnie ze względu na brak współpracy z opiekunkami, co nam
      dziecko (typowego wrażliwca) mocno rozsypało emocjonalnie.
      Panie mają sporo inwencji, a jednocześnie nie jest to takie przedszkole, w
      którym dziecko jest przeganiane z jednych zajęć na drugie. Panuje tam po prostu
      SPOKÓJ, nie ma dzikich wrzasków latających bez ładu dzieciaków, a jednocześnie
      dzieci się nie nudzą.
      Warunki lokalowe ok - duże sale, ale trochę małe okna (przedszkole jest w tzw.
      przyziemiu), czysto i schludnie. Bardzo dbają o bezpieczeństwo - drzwi stale
      zamknięte, aby otworzyć od środka, trzeba nacisnąć przycisk poza zasięgiem dzieci.
      Najsłabszą stroną jest catering, który może po prostu mojemu dziecku nie
      smakuje, w każdym razie często są rzeczy, których in nie lubi - ale to
      indywidualna sprawa... A po przejściach z poprzednim przedszkolem na tyle nam
      się system wartości przestawił, że uważamy to za drobniutką niedogodność wink
      Podsumowując: polecam z czystym sumieniem.
      • biaemi Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 19.05.08, 16:52
        A mozesz napisac (moze byc na poczte gazetowa) ktore to bylo to
        pierwsze przedszkole? Ja tez mam superwrazliwca i nie chcialabym
        trafic od razu zle, a tez jestem z Ursynowa (zrobilam zalozenie, ze
        Ty tez skoro synek chodzi do Jezykowej dolinki wink.
        • sigurd2 Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 20.05.08, 17:00
          Mogę napisać też tutaj, bo jakoś nie mam ochoty kryć tego przedszkola. To
          Przedszkole Misia Paddingtona na Górskiej, więc nie na Ursynowie (ale miałem po
          drodze do pracy, więc odległość nie była znaczącym minusem). Zrobiło na nas
          świetne wrażenie na początku, poleciłem je nawet siostrze (posłaliśmy tam oboje
          synów) a potem się posypało: dramatyczna rotacja kadry (wytrzymaliśmy 3
          miesiące, w tym czasie w grupie zmieniły się 3 opiekunki, w całym przedszkolu
          chyba 5), wszechobecny chaos, brak współpracy z rodzicami, a czasem wręcz
          działanie wbrew naszym zaleceniom, niestosowanie się do opinii psychologa (potem
          się okazało, że dyrektorka tę opinię ZGUBIŁA), brak jakiejkolwiek dyscypliny
          (kiedy moje dziecko, które cwane jest i wyczuwa, kiedy może rządzić,
          stwierdzało, że nie chce np. iść na spacer, zostawała z nim w przedszkolu jedna
          opiekunka), okłamywanie nas, otwieranie okna w zimie w czasie rytmiki
          (siostrzeniec skończył z zapaleniem płuc) - i można tak długo.
          Skończyło się tak, że i ja, i siostra zabraliśmy dzieci z przedszkola z dnia na
          dzień.
          Całą historia sprawiła, że zupełnie zmieniliśmy kryteria doboru przedszkola -
          nie jest szczególnie ważny program, warunki lokalowe, ważny jest SPOKÓJ i jasne
          zasady, które dzieci rozumieją i respektują. Dlatego Jeżykową Dolinkę polecam,
          jeśli chcesz o coś zapytać, to możesz na priva, ale nie gazetowego, tylko
          sigurd(malpa)poczta.onet.pl - nie chcę tutaj nadmiernie chwalić, bo wiem, że
          właścicielka czytuje forum, jeszcze nam czesne podniesie wink
          • wanilka2007 Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 22.05.08, 10:49
            Polecam z czystym sumieniem,rządzi tam chyba najbardziej
            komunikatywna dyrektorka ze wszystkich "prywaciarzy" ale co sie
            dziwic,jak mozna przeczytac na stronce,posiada kilkadziesiat lat
            praktyki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka