magdaz 09.05.08, 15:18 Czy ktoś zna to przedszkole? Jakie są opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigurd2 Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 19.05.08, 14:14 Mój syn chodzi do tego przedszkola i bardzo sobie chwalimy. Bardzo, ale to bardzo sensowne opiekunki, świetnie współpracujące z rodzicami. Nie mamy najmniejszych problemów z uzgodnieniem wspólnej z nimi linii postępowania z dzieckiem, dostajemy bardzo dokładną informację o tym, co sie działo, co było dobrze, nad czym trzeba pracować. Do tego bardzo doświadczona pani dyrektor, rozwiązująca świetnie pojawiające się problemy. Tyle się o tym rozpisuje, ponieważ to drugie nasze przedszkole - z pierwszego zabraliśmy syna właśnie ze względu na brak współpracy z opiekunkami, co nam dziecko (typowego wrażliwca) mocno rozsypało emocjonalnie. Panie mają sporo inwencji, a jednocześnie nie jest to takie przedszkole, w którym dziecko jest przeganiane z jednych zajęć na drugie. Panuje tam po prostu SPOKÓJ, nie ma dzikich wrzasków latających bez ładu dzieciaków, a jednocześnie dzieci się nie nudzą. Warunki lokalowe ok - duże sale, ale trochę małe okna (przedszkole jest w tzw. przyziemiu), czysto i schludnie. Bardzo dbają o bezpieczeństwo - drzwi stale zamknięte, aby otworzyć od środka, trzeba nacisnąć przycisk poza zasięgiem dzieci. Najsłabszą stroną jest catering, który może po prostu mojemu dziecku nie smakuje, w każdym razie często są rzeczy, których in nie lubi - ale to indywidualna sprawa... A po przejściach z poprzednim przedszkolem na tyle nam się system wartości przestawił, że uważamy to za drobniutką niedogodność Podsumowując: polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
biaemi Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 19.05.08, 16:52 A mozesz napisac (moze byc na poczte gazetowa) ktore to bylo to pierwsze przedszkole? Ja tez mam superwrazliwca i nie chcialabym trafic od razu zle, a tez jestem z Ursynowa (zrobilam zalozenie, ze Ty tez skoro synek chodzi do Jezykowej dolinki . Odpowiedz Link Zgłoś
sigurd2 Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 20.05.08, 17:00 Mogę napisać też tutaj, bo jakoś nie mam ochoty kryć tego przedszkola. To Przedszkole Misia Paddingtona na Górskiej, więc nie na Ursynowie (ale miałem po drodze do pracy, więc odległość nie była znaczącym minusem). Zrobiło na nas świetne wrażenie na początku, poleciłem je nawet siostrze (posłaliśmy tam oboje synów) a potem się posypało: dramatyczna rotacja kadry (wytrzymaliśmy 3 miesiące, w tym czasie w grupie zmieniły się 3 opiekunki, w całym przedszkolu chyba 5), wszechobecny chaos, brak współpracy z rodzicami, a czasem wręcz działanie wbrew naszym zaleceniom, niestosowanie się do opinii psychologa (potem się okazało, że dyrektorka tę opinię ZGUBIŁA), brak jakiejkolwiek dyscypliny (kiedy moje dziecko, które cwane jest i wyczuwa, kiedy może rządzić, stwierdzało, że nie chce np. iść na spacer, zostawała z nim w przedszkolu jedna opiekunka), okłamywanie nas, otwieranie okna w zimie w czasie rytmiki (siostrzeniec skończył z zapaleniem płuc) - i można tak długo. Skończyło się tak, że i ja, i siostra zabraliśmy dzieci z przedszkola z dnia na dzień. Całą historia sprawiła, że zupełnie zmieniliśmy kryteria doboru przedszkola - nie jest szczególnie ważny program, warunki lokalowe, ważny jest SPOKÓJ i jasne zasady, które dzieci rozumieją i respektują. Dlatego Jeżykową Dolinkę polecam, jeśli chcesz o coś zapytać, to możesz na priva, ale nie gazetowego, tylko sigurd(malpa)poczta.onet.pl - nie chcę tutaj nadmiernie chwalić, bo wiem, że właścicielka czytuje forum, jeszcze nam czesne podniesie Odpowiedz Link Zgłoś
wanilka2007 Re: Przedszkole Jeżykowa Dolinka na Ursynowie 22.05.08, 10:49 Polecam z czystym sumieniem,rządzi tam chyba najbardziej komunikatywna dyrektorka ze wszystkich "prywaciarzy" ale co sie dziwic,jak mozna przeczytac na stronce,posiada kilkadziesiat lat praktyki Odpowiedz Link Zgłoś