wszdokitu 04.11.08, 20:52 Czy w ogóle jeszcze w Polsce wszywanie jest praktykowane? Czy może za granicą jest jeszcze szansa? Dajcie znać jak wiecie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daleh Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 20:56 wszdokitu napisała: > Czy w ogóle jeszcze w Polsce wszywanie jest praktykowane? Czy może > za granicą jest jeszcze szansa? Dajcie znać jak wiecie. Dziękuję. ------------------------ W każdej gazecie znajdziesz tel. do speca który Ci go wszyje ... Efekt z tego żaden zazwyczaj ,choć jakiś czas możesz nie pic... Odpowiedz Link Zgłoś
wszdokitu Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 21:03 Czy masz może taki numer? Dobre nawet trochę czasu bez picia. Jest w moim mieście przychodnia, w której wszywają ale nie ma gdzie kupić leku (czy jakkolwiek to nazwać). Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 21:05 tu jest kilka adresów www.google.pl/search?hl=pl&q=esperal Odpowiedz Link Zgłoś
krowibobek Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 22:39 wszdokitu napisała: > Czy masz może taki numer? Dobre nawet trochę czasu bez picia. Jest w > moim mieście przychodnia, w której wszywają ale nie ma gdzie kupić > leku (czy jakkolwiek to nazwać). Pooglądaj to działa lepiej jak esperal pl.youtube.com/watch?v=Ng7tzVCIfMo Odpowiedz Link Zgłoś
krowibobek Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 21:49 Miałem 4 razy wszywany czasami pomaga wyhamować ale nic więcej jest jeszcze gorszym wyzwalaczem taki granat w dupie nie pomaga . Ja za każdym razem piłem jeszcze więcej. Okres zaszycia początkowy przyjemny bo nagle nie pijesz ale jak nic nie robisz więcej dopadają głody alkoholowe drażliwość i ogólne wk.....ie po 6 miesiącach abstynencji nagroda !!! Tak to u mnie działało. Alkoholik jak coś MUSI robić to już tego nie lubi, a jak jeszcze na dodatek nie może pić bo mu coś w dupie przeszkadza to tragedia . Żeby nie pić trzeba tak naprawdę tylko zrobić jedną rzecz a właściwie zrozumieć słowa NIE CHCĘ PIĆ i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
daleh Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 21:58 krow... NIE CHCĘ PIĆ i to wszystko. ------------------------ Proste prawda...Ile czasu Ci to zajęło abyś to zrozumiał i co Cie do tego skłoniło... Odpowiedz Link Zgłoś
krowibobek Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 22:31 daleh napisał: > Proste prawda...Ile czasu Ci to zajęło abyś to zrozumiał i co Cie do tego > skłoniło... 20 lat picia i z pięć jak zacząłem myśleć że coś jest nie tak. A skłoniły mnie konsekwencje zwykły strach że straciłem wszystko. A i tak na początku nie piłem żeby inni widzieli że coś z sobą robię , pełny teatr ... Przemówiła do mnie terapeutka która mi uświadomiła że oprócz krzywd jakie wyrządzam swoim piciem bliskim krzywdzę siebie na początku nie rozumiałem . Z czasem zdałem sobie sprawę że CHCĘ trzeźwieć dla siebie bo z czasem będę mógł to oddać tym których kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 22:37 niektórzy mówią - chcę niepić pamiętam swój niepokój, bo wszyscy wokół gadali o tym nie chceniu i taki zachwyt okazywali, a ja nie potrafiłem powiedzieć nie piję, bo nie chcę... tyle razy, tyle rzeczy nie chciałem... se mogłem nie chcieć... ale odnalazłem swoją drogę - mogę mogę sobie być nie wiadomo jakim, skończonym alkoholikiem i mogę niepić! to była moja eureka Odpowiedz Link Zgłoś
krowibobek Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 04.11.08, 22:38 tenjaras napisał: > niektórzy mówią - chcę niepić > > pamiętam swój niepokój, bo wszyscy wokół gadali o tym nie chceniu i > taki zachwyt okazywali, a ja nie potrafiłem powiedzieć nie piję, bo > nie chcę... tyle razy, tyle rzeczy nie chciałem... se mogłem nie > chcieć... > > ale odnalazłem swoją drogę - mogę > > mogę sobie być nie wiadomo jakim, skończonym alkoholikiem i mogę > niepić! to była moja eureka > Po mojemu jedziesz właśnie na pasie obok :) Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 05.11.08, 12:26 nie bardzo rozumiem tej przenośni z wielopasmową drogą wyjaśnij, mi to proszę, bo moja mózgownica już zaczyna jakieś swoje produkcje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krowibobek Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 05.11.08, 16:26 tenjaras napisał: > nie bardzo rozumiem tej przenośni z wielopasmową drogą > wyjaśnij > To taka przenośnia droga wielopasmowa to droga trzeźwienia jedzie po niej wiele pojazdów na różnych pasach w jednym kierunku do nie picia każdy zajmuje sobie jakiś pas ruchu który mu odpowiada i jadą stosując się do ogólnych zasad tak by nie powodować wypadku i dojechać do celu bezpiecznie. Jednemu dobrze jechać środkiem innemu prawą stroną jak na normalnej drodze. I najważniejsza jest właśnie podróż. Kiedyś p. Kamiński ten od zdobywania biegunów powiedział że cały urok jego wypraw to nie zdobycie bieguna tylko właśnie droga do niego . :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 05.11.08, 17:25 i coś w tym jest, o ile nie staje to się jazdą "byle dalej od tego co za plecami", bo się przegapi to co w drodze... no i nie ma dróg na skróty Odpowiedz Link Zgłoś
krowibobek Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 05.11.08, 19:53 tenjaras napisał: > i coś w tym jest, o ile nie staje to się jazdą "byle dalej od tego > co za plecami", bo się przegapi to co w drodze... > > no i nie ma dróg na skróty > No i pełna zgoda . Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir A po co? 08.11.08, 07:47 Przecież to bezsensowne wykańczanie watroby! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=83726447&a=83756692 Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: A po co? 09.11.08, 11:41 zakładając, że z esperalu korzystają ludzie, którzy nie maja rzeczywistego zamiaru przestać pić, to argument z wykańczaniem wątroby do nich nie trafi, jaka dla takiej osoby to różnica, łatwo się domyślić... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: A po co? 09.11.08, 15:33 tenjaras napisał: > ... argument z wykańczaniem wątroby do nich nie trafi, jaka dla takiej osoby to różnica, łatwo się domyślić... ;-) ____________________________________________. Roznica jest w szybkosci wykonczenia sie...! Z esperalem idzie to "wyzwolenie" szybciej, jak po masle...! ;-)) A... Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: A po co? 09.11.08, 15:50 tenjaras napisał: > zakładając, że z esperalu korzystają ludzie, którzy nie maja > rzeczywistego zamiaru przestać pić, to argument z wykańczaniem > wątroby do nich nie trafi, jaka dla takiej osoby to różnica, łatwo > się domyślić... > ;-)> Nie odbieraj mi nadziei - mam nadzieję, że nasza Bratnia dusza czytając w podanych linkach zrozumie, że dobrze mu życze. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: A po co? 09.11.08, 20:17 w to, że Ty ludziom dobrze życzysz może wątpić tylko ktoś, kto sam sobie źle życzy, wszędzie widzi podstęp i węszy spisek kto uważa, że inni nie mają nic innego do roboty, jak tylko koncentrować się nim... Odpowiedz Link Zgłoś
kalikkq Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 31.03.09, 11:10 witam - biuro@alkamed.com.pl - tel.665-63-03-63 - fachowo i sprawnie - w niedzielę byłem na zabiegu - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l-nika Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 26.04.09, 16:23 czy moge prosic o dokladniejsze dane...tzn jakie to miasto i cene zabiegu razem z tabletkami...bede bardzo wdzieczna...potrzebuje pomocy juz.... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad0088 Re: Gdzie jeszcze można kupić esperal? 07.02.10, 20:44 Sprzedam Esperal..wiecej info pod nr tel. 693007506 Odpowiedz Link Zgłoś