Gość: pol IP: *.chello.pl 13.09.08, 16:28 u czy tez wybrac inna ...nice??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl wyszukiwarka... 13.09.08, 16:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=84412459&a=84412459 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "obrońca-przestęp" prezes SM im Paderewskiego pomaga złodziejom . IP: *.chello.pl 27.10.08, 02:14 Szykuje się znowu afera z przenoszeniem liczników prądu na korytarze lokatorskie.Starsi ludzie pamiętają jak mieszkali w starych czynszowych domach gdzie liczniki były na we wspólnym korytarzu,jak nieraz byli okradani z prądu. Aby dać zarobić znajomej firmie a przy okazji zarobić samej wymyśliła i realizuje złodziejski remont .NAM NIEPOTRZEBNY.Liczniki są własnością zakładu energetycznego ,które dzierżawią spółdzielcy i płacą za prąd tylko tyle ile go zużyją. Dowiadywałam sie i okazuje się ,że bardzo łatwo jest podłączyć się do nie swojego licznika i kraść komuś prąd .Liczniki są w szafkach, ale dla złodziei żadne zamki nie są przeszkodą.We wspólnych koryrtarzach będą liczniki staruszków i cwanych złodziei ,którzy nie będą mieli skrupułów okradać tych biednych,bezradnych ludzi. Kto pomoże,tym biednym okradanym ludziom. Natomiast złodzieje otrzymując taką szansę powiększą grono zwolenników prezes Zadróż.Mając za sobą swoich pracowników,którzy obowiązkowo muszą głosować,ich współmałżonkowie również,bo wykupili za nasze pieniądze udziały członkowskie .To jeszcze do tego grona dołączą bezwzględni złodzieje,bo przecież będą musieli sie odwdzięczyć swojej dobrodziejce .I wtedy uczciwi ludzie ,będą skazani już na całkiowitą tyranię mafii spółdzielczej . Piszę to dlatego ,bo sługus prezes Zadróż czyli zastępca przewodniczącego RN adwokat J.Feliks posuwa się do działań mogę powiedzieć przestępczych, to jest do manipulowania Sędzią Sądu Okręgowego aby mnie uznano za przestępcę . Dlatego,jeszcze w tym tygodniu zgłoszę w prokuraturze ,ten złodziejski remont .To ,że może zatwierdziła ten remont rada Nadzorcza lub "nasi przedstawiciele" nie usprawiedliwia tego. To wyprowadzenie liczników prądu służy tylko złodziejom .Powie prezes, że takich nie ma .A przecież okradając nas z pieniędzy za wodę pisze, że również dlatego musimy dopłacać w tym roku 188000zł za wodę ,bo kradną złodzieje wodę .Również za złodziei są uważani ci którym pozakładała plomby na kaloryfery.Wiedząc ,że wśród spółdzielców są złodzieje stwarza im okazje do złodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: prezes SM im Paderewskiego pomaga złodziejom IP: *.centertel.pl 27.10.08, 08:00 To dlaczego jako spółdzielcy na to pozwalacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: prezes SM im Paderewskiego pomaga złodziejom IP: *.chello.pl 27.10.08, 09:13 Myślisz ,że łatwo jest walczyć z mafią .Jedynie co nam pozostaje to sądy i prokuratura ,ale komu chce sie chodzić po sądach .A i tam odbywają sie swingowane procesy .Zgłaszane przestępstwa w prokuraturze zostają skręcone . Wiem ,bo drugi rok trwa już proces w którym za pomocą pionków posługując się swoimi sługusami pragnie mnie umieścić w więzieniu jako przestępcę ta mafia spółdzielcza kierowana przez prezes Zadróż. Jej sługus nastręczony pionkom ,którymi gra ma nawet okazuje sie wpływy w Sądzie Okręgowym . Teraz chce poszerzyć krąg swoich zwolennikow o złodziei ,którym stwarza okazję ,ale wpierw napychając sobie kieszeń dzieląc się zyskami z nikomu niepotrzebnego remontu z wyjątkiem złodziei , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobik Re: prezes SM im Paderewskiego pomaga złodziejom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 13:02 . Odpowiedz Link Zgłoś
a_rafal_na_to kropki sie stawia BEZ spacji 18.12.08, 11:33 Zdanie sie konczy kropką wstawioną BEZ spacji. Po kropce stawiamy spację. Taka sama zasada obowiązuje w przypadku innych znakow przestankowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "obrońca" - a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępca" IP: *.chello.pl 27.10.08, 02:33 Na zebraniach przygotowywała nas do tego złodziejskiego skoku na naszą kasę .Mówiąc tak ,że teraz ludzie używają więcej energochłonnych urządzeń ,bo oprócz pralek mają zmywarki,czajniki elektryczne i te przewody podobno miały nie wytrzymać mocy tych urządzeń .Ale czy wyniesienie licznika na wspólny korytarz ma umożliwić jednoczesne włączenie pralki ,odkurzacza ,zmywarki i czajnika.Wiem ,że może są niezorientowani ludzie którzy uwierzyli w te kłamstwa ,aleja wiem,że złodziejom stworzyła okazje. Nie zdejmuje się trującego azbestu ,tylko się robi remont,który daje tylko jej zysk i sprytnym złodziejom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paderwea Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 27.10.08, 21:23 Niestety, oprócz zamieszczenia jednego odnośnika, nikt z przedmówców nie ustosunkował się do pytania autora postu. :( Moim zdaniem, warto mieszkać na Paderewie. Nie jest tu idealnie, ale w którym blokowisku jest? Atutem jest bliskośc Doliny Trzech Stawów (spacery i rekreacja na świeżym powietrzu), rzut beretem do Centrum Katowic i do centrum handlowego 3 Stawy. W miarę cicho, jeśli nie wybierze się klatki w bloku blisko autostrady (chocaiż mają być nowe ekrany)lub samej ulicy Granicznej, sporo sklepów, targowisko, wszystkie usługi na miejscu, 3 przedszkola, 2 gimnazja, szkoła podstawowa, dobra komunikacja z Centrum. Są też domofony w blokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieruchomości Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 28.10.08, 00:58 Doskonale wynajmują sie mieszkania na Paderewskiego. Jedna wizyta z klientem i mieszkanie jest wynajęte. Dla kontrahentów ważniejsze od Doliny Trzech Stawów czy centrum handlowego jest bliskość do urzędów wojewódzkich, Uniwersytetu, Politechniki , Biblioteki, Banków, Kampanii Węglowej. Niestety amatorów kupna mieszkania na Paderewskiego nie jest już tak dużo a to z powodu azbestowego ocieplenia. W przyszłym roku kazdy dom, blok będzie musiał posiadać atest termoizolacyjny. Azbest w tym ateście jest poniżej zera. Mieszkańcy powinni zacząć sie domagać innego niż azbest ocieplenia bloków, bo z azbestem tracą i będą tracic na wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 28.10.08, 09:35 Ale złodziejska mafia spółdzielcza azbestem sie nie przejmuje.Wstawia więzienne ,przerabia piony a przede wszystkim burzy spokój ludziom.A teraz wyprowadza,liczniki prądu ,aby złodzieje mogli okradać ludzi w podeszłym wieku ,którzy nie będą sobie mogli poradzić sobie ze złodziejami. Te korupcjogenne remonty napychają jej kieszenie ,a my spółdzielcy płacący najwyższe stawki na remont i eksploatacje będziemy skazani na azbest. Ale siedzibę swoją urządza jak pałac .Można już teraz oglądać schody do tego pałacu . A wszystko dlatgo ,że ludziom się nie chce zebrać i tę mafię oderwać od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drobina Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 28.10.08, 10:25 Wiosna tego roku na forum gazety pojawił sie wątek zatytułowany Azbestowe Osiedle. Śledziłam wpisy, informacje o wysokiej zachorowalności i śmiertelności mieszkańców na choroby nowotworowe. Zgadzałam sie z postulatami mieszkańców aby zdjęcie azbestowych ociepleń przyjąć za sprawę peiorytetową osiedla. Działania Prezesów wprowadziły mnie w osłupienie. Oto w gazetce z czerwca 2008 roku poinformowanomieszkańców o przyjęciu przez Zebranie Grupy Członkowskiej nastpujęcego wniosku: "Ustalić termin rozpoczęcia wymiany płyt azbestowo -cementowych, w tym również budynków przy ul. Granicznej i Sikorskiego najwcześniej na rok 2018" Wniosek jest kuriozalny z dwóch powodów . Po pierwsze objął dwa rejony Sikorskiego i Graniczną co nigdy dotąd nie miało miejsca. Po drugie wkazuje konkretną datę rok 2018, kiedy to obie prezeski będą juz na emeryturze, pozostawiając najtrudniejszy problem do rozwiązania swoim następcom. Jest rzeczą niemożliwą aby wniosek ten był niezależna wolą nawet najbardziej bezmyślnego mieszkańca Osiedla Paderewskiego. Widać wyrażnie jak prezeski manipulują swoimi zaufanymi ludźmi wkładając im w usta swoje najbardziej łajdackie pomysły. Wnioskowanie o osunięcie rozwiązania sprawy azbestu po roku 2018 jest bardzo niebezpieczną manipulacją Zarządu Spółdzielni, na co chciałam mieszkańcom zwrócić uwagę. Oto w jednym z najblizszych numerów w rubryce realizacja wniosków możemy oczekiwać, że prezesi prozytywnie ustosunkują się do wniosku mieszkańca / najprawdopodobniej członka rady nadzorczej lub przedstawiciela grupy członkowskiej i sprawę azbestu odsuną ad acta. Przepraszam autora otwartego na tym forum wątku z pytaniem , czy warto zamieszkać na Paderewskiego. Jeśli tak, lepiej żeby wiedział że Osiedle ma bardzo powazne problemy z tzw władzą spółdzielczą, która dba wyłącznie o własne interesy. Powyższy przykład dobitnie o tym świadczy. Pozdrowienia dla piszących na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artus Dobrze połozone ale toksyczne osiedle IP: *.chello.pl 28.10.08, 14:44 Całkowicie zgadzam sie z Drobiną. Mądry i ważny głos w sprawie osiedla. Zajrzałem do osiedlowej gazetki z czerwca 2008 roku. Nie do wiary ale taki wniosek jest. Także moim zdaniem został postawiony przez podstawionego przez prezesów wnioskodawcę. Chciałbym znać jego nazwsko i uzasadnienie. Skąd wziął się 2018 rok!!!! Typuję Gardulskiego, Madeja lub Feliksa jako najbardziej służebnych pachołków Zadróż. W ostatnich zebraniach wzięło udział od 1,5 % do 2,5% procent mieszkańców poszczególnych rejonów. Tego jeszcze nie było. Lamentowano przy 5% obecności. Obecna statystyka świadczy dobitnie o całkowitym rozjechaniu się interesów spółdzielczych działaczy i pracowników z mieszkańcami. Przychodzą już tylko pracownicy spółdzielni i pupile prezesek. Przyjęcie wniosku przegłosowanego przez grupkę nie reprezentującą nasze interesy, nie może mieć żadnego znaczenia. Oczywiście można powiedzieć , że trzeba na zebrania przychodzić. Ale żaden szanujący sie człowiek w w takiej fikcji jaką jest zebranie członków, na którym nie mamy wpływu na porządek obrad, obserwujemy manipulacje przy wnioskach, chowanych, albo przekladanych na koniec zebrania, kiedy sala jest pusta , nie będzie brał udziału. Poza tym arogancja pań przechwalających się wygrywanymi procesami sądowymi budzi zniesmaczenie. Nie chcę ich, ani serwowanego przez nie widowiska z rumianym w środku przewodniczącym rady panem Gajdą, oglądać. Wracając do azbestu, sprawa jest niezwykle poważna. Rzeczywiście zachorowalność na raka na naszym osiedlu jest zatrważająca. Ostatnio na białaczkę zmarł 20 letni student. Zachorował w grudniu 2007 a juz w lutym został pochowany. Pani Grodowska utrzymuje, ze płyty pomalowane płyty azbestowe nie są szkodliwe. Czy swój dom w OSwięcimiu też ociepliła azbestem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca ale wg sługusa Zadróż przestępca . IP: *.chello.pl 28.10.08, 21:54 Zgadzam się z mądra wypowiedzią Drobiny w sprawie azbestu.Ale to nic nie pomoże ,dopóki ,nie zjednoczymy się i nie odwołamy tej złodziejskiej mafii.Sami jesteśmy sobie winni .Gdy niszczyła Panią redaktor Puczek ,nikt nie stanął w obronie dzielnej Pani Redaktor.Potem mądrzejsi o doświadczenie (a może jednak nie ) skrzyknęliśmy się i powstała inicjatywna grupa ,w ktorej znałazła sie moja skromna osoba.Ale zabrakło głosów do odwołania tej złodziejskiej mafii.Natomiast grupa sługusów prezes Zadróż napisała otwarty list ,który nas mieszał z błotem Pozwoliliśmy sobie na to . Nie żalę się ale widzę jakie wpływy jej sługus J.Feliks ,którego nastręczyła oszustom z którymi muszę się spotykać w sądzie ma w prokuraturze i w sądzie rejonowym . W moim bloku umarł na nowotwór sąsiad mieszkający pode mną ,drugi mieszakający naprzeciw mnie .Umarli w tym samym dniu i roku.Również ja jestem pacjentką poradni w Gliwicach (mam szczęście ,że w porę poddałam sie leczeniu ).Na 5 piętrze też wiem ,że zmarł człowiek na raka .Zmarła parę lat temu ,młoda kobieta,która zostawiła nastoletniego syna, który zachorował poważnie i w tej chwili jest na rencie .Te wszystkie przypadki ,ktore mogę udokumentować ,zdarzyły się w mojej klatce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 28.10.08, 22:14 My z ulicy Sowińskiego jesteśmy najgorzej traktowani .Bo prezes myśli ,że jesteśmy z wyburzeń ,i jesteśmy hołotą,na ktorą się nasyła kontrole ,mieszkań a ostatnio kontrole ,ktore mają stwierdzić ,czy w gniazdkach płynie prąd . To u nas na Sowińskiego zrobiła niepotrzebny remont instalacji gazowej i założyła skrzynki ,to również na Sowińskiego 45 założyła ludziom więzienne drzwi i zburzyła ludziom spokój sąsiedzki .To u nas na Sowińskiego 35 powstał pierwszy burdel za przyzwoleniem zarządu . A w planie oczyszczenia naszych domów z azbestu nas nie ma . Czekajmy będzie jeszcze lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowińskiego Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 29.10.08, 09:31 Forum jest pilnie czytane w Spółdzielni. Przykładem nie tylko azbest i zareagowanie wnioskiem o przełożeniu zrywania azbestu z elewacji na 2018. Na forum pojawiła się krytyka wstawienia drzwi przeciwpożarowych ciężkich i niepotrzebnych. Reakcja prezesów była natychmiastowa. Zorganizowały podziękowania dla Zarządu ze zdjęciem / wszystko to niby inicjatywa mieszkańców / owych drzwi + notatka o "znakomitej dbałości Zarządu o komfort i bezpieczeństwo mieszkańców". Notatkę podpisano: Mieszkańcy bloku przy ulicy Sowińskiego 45. Od zawsze mieszkam pod tym adresem. Pod niczym się nie podpisywałam i o żadnej akcji zberania podpisów nic mi nie wiadowo. Proszę w moim imieniu jako lokatora Sowińskiego 45 takich tekstów nie publikować. Mam zupełnie inne zdanie na powyższy temat i pracę Zarządu. Proszę prezesów o nie manipulowanie mieszkańcami!!!!! Jeśli chodzi o azbest. Uważam że pieniądze wydane na kafelkowanie podcieni trzeba było przeznaczyć na likwidację azbestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obronca Re: a wg sługusa prezes Zadróż " przestępca IP: *.chello.pl 29.10.08, 11:42 To ,że forum jest czytane ,to wiadomo .Natomiast nie wszystkim wiadomo ,że jest zakaz odpowiadania na nasze wpisy.Najlepiej złodziejom działać po cichu .Najlepiej żeby jak najszybciej spadł wątek na dalsze strony . Ale to najlepszy wniosek ,że mafia już wie ,że ludzie są świadomi i niedługo nasza cierpliwość się skończy.Wystarczy ,żeby na zebranie przyszło więcej ludzi ,którzy mają świadomość ,że azbest zabija nas i zagłosowali za odwołaniem sługusów z Rady Nadzorczej i powołanie nowej Rady ,który odwoła tą złodziejską mafię . Mamy mocne dowody,na przestepczą działalność Zadroż tylko chodzi o to ,żeby trafiły do Prokuratury. Ale tak jak powtarzam ta mała grupa ludzi ,która zaczęła proces odwołania złodziei nie poparta obecnością na zebraniu spółdzielcow,utwierdziła ,prezes Zadroż ,że choć wiemy o jej przestępczych działaniach nie jesteśmy solidarni jako społeczność na tym osiedlu. I dlatego dokonała tego złodziejskiego remontu na Sowińskiego 45,a teraz dokonuje następnego ,wyprowadzając na korytarze lokatorskie liczniki prądu . Jeżeli nie zgłosimy tego przestępstwa do Prokuratury a polegającego na zagłosowaniu za przełożeniem usunięcia azbestu na 2018 rok i to tylko dla ulicy Sikorskiego i Granicznej będziemy umierać na raka. Czasami wydaje mi się ,że mamy mentalnośc murzynów z Afryki ,którzy w dużej mierze zawdzięczają sobie wysoką śmiertelność na AIDS. Przecież to tylko nam zależeć powinno kiedy będzie usunięty azbest. Nie dawno czytałam na tym forum ,że jej podnóżek Madej dostał za bardzo małe pieniądze mieszkanie z garażem i nie w strefie gdzie jest azbest.Było by dobrze dowiedzieć się ,czy to nie on wystąpił w roli Morcinka (pisarz, który zgłosił przemianowanie Katowic na Stalinogród ) i zgłosił ten zbrodniczy wniosek.Zbrodniczy ,bo wiemy,że azbest zabija . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 29.10.08, 11:53 Wracając jeszcze raz do Twego wątku mieszkańcu ul.Sowińskiego ,mogę tylko twierdzic ,że kafelki w podcieniach przyniosły jej zysk o jakim można tylko marzyć a ,usunięcie azbestu było by w dużej mierze finansowane z pieniędzy Uni Europejskiej z których musiała by się skrupulatnie rozliczyć . W tej chwili ,zadłużyła spółdzielnię na 16 milionów zł ,mamy najwyższy fundusz eksploatacyjny i remontowy i nam spółdzielcom jest wara od tych pieniędzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: a podobno wg sługusa prezes Zadróż "przestępc IP: *.chello.pl 29.10.08, 14:12 a mialem tam kupic mieszkanie jak zaczalem czytac o zlodziejstwie tej prezes i innych to zrezygnowalem , teraz jestem w trakcie kupna mieszkania o takim samym metrazu w innej spoldzielni i czynsz ktory powinien byc porownywalny bo tez 10 p bloki podobny uklad mieszkan itp jest srednio o 50 zl nizszy , usredniam bo kilka mieszkan ogladalem na paderewskiego i zawsze pytalem o czynsz pozdrowienia dla lokatorow walczcie o swoje to wasze pieniadze a zadrozdz czy jak jej tam nie jest nawet czlonkiem spoldzielni wiec ma wszystko w d..pie i tylko chce was okrasc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosynier Jeśli ma się olej w głowie to inwestuje się rozsą IP: 195.16.90.* 29.10.08, 18:08 A więc kupno mieszkania to jest inwestycja bardzo poważna i nleży tak inwestowac aby wartośc z każdym rokiem rosła. Tymczasem bloki z płyt budowano na 50 lat i po tym terminie jeśli się beda rozlatywa to normalka. Teren jest własnością gminy i za dzierżawe(wietrzystą własnośc) należy płacic czynsz do gminy. W razie gdy budynek się rozleci właściciel musi sprzątnąc gruz i działke przekazac gminie-a więc właścicielowi pozostają tylko koszty. Teren jest połozony nad wyrobiskami górniczymi a więc niewątpliwie nastąpi ruch górotworu. Budynki są ocieplone azbestem który musi byc usunięty a usunięcie i składowanie jest bardzo kosztowne i zrozumiałe należy wykonac nowe ocieplenie,czy to się będzie oplacac bardzo watpie.Mieszkańców na to niebędzie stac i łatwiej będzie wybużyc budynek teren sprzedac a spółdzielcy dac pomieszczenie socjalne na obżeżach miasta.Kosynier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli ma się olej w głowie to inwestuje się IP: *.chello.pl 29.10.08, 19:45 Naucz sie ortograficznie pisać wysłanniku Zadróż. Bać powinni się przestępcy a nie ich ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosynier Re: Jeśli ma się olej w głowie to inwestuje się IP: 195.16.90.* 29.10.08, 21:31 A czy to ważne czy ortograficznie -ważne,że mający olej w głowie zrozumie-kupowanie mieszkania z wielkiej plyty na szkodach górniczych ocieplanych azbestem jest bez sęsu no jeśli kogoś stac na trwonienie pieniędzy to jego sprawa. Napewno nie jestem niczyim wyslannikiem ,gdybym był kłamałby i pisał inaczej natomiast oni o tym wiedzą i przygotowywują sobie cieplutki dochód remontując kosztem spóldzielców siedzibe i wynajmując siedzibe spóldzielni i rezonas oraz parking można z tego miec niezły dochód a spóldzielcą pozostawią długi zaciągnięte na psełdo remonty cwaniackie kredyty i przekręty.Już dział spółdzielców wygonili do wylotu i powolutku cała siedziba zostanie wydzierżawiona a pani prezes bedzie inkasowac do wlasnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca a wg jej sługusa przestępca . IP: *.chello.pl 29.10.08, 22:50 Ale dopóki sądy i prokuratura będą grały tak jak im adw.Feliks jej sługus każe ,to nic sie nie da zrobić .Zawsze powtarzałam ,że mamy tak jak chcemy.Nasze osiedle pójdzie pod młotek ,któregoś banku .Dlatego uważam ,że trzeba tworzyć wspólnoty ,a przede wszystkim wyodrębnić swoje mieszkania jako własność odrębną bo własnościowe spółdzielcze ona uważa za swoje. Udało sie jej zniszczyć Panią Redaktor Puczek i odebrać nam nasze pismo . Nic sąd nie zrobił jej jak dokonała na mnie stalinowskiego napadu . Później był swingowany proces o skrzynki i za to złodziejstwo włos jej zgłowy nie spadł . Później wyłudzenie podpisów in blanco od spółdzielców i sprawie ukręcono łeb w prokuraturze . A teraz gdy zgłoszę te dwa bezprawne remonty tj więzienne drzwi i niszczenie ludziom spokoju oraz wynoszenie liczników prądu na korytarz i nie poprze tego nasza społecznośc osiedlowa to będzie tak jak mówisz. Ja będe w tym czasie w więzieniu ,bo jej sługus jest na etapie załatwiania mi więzienia .Mają nasze pieniądze ,więc nawet prokuratura stoi za złodziejami i oszustami . Wiemy jak działają sądy ,a teraz w szczególności . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosynier Re: a wg jej sługusa przestępca . IP: 195.16.90.* 30.10.08, 13:06 Będoc dzieckiem pewna zacna osoba powiedziała-zło wraca tam skąd wyszło. I proszę byc pewnym,przez dziesiątki lat obserwacji to się sprawdza niemam co do tego najmniejszej wątpliwości. Przyjdzie czas(i to szybciej niż myślimy)że te kanalje wypowiedzą-i poco mi to było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: a wg jej sługusa przestępca . IP: *.chello.pl 30.10.08, 16:45 Nie .Jednak jesteś jej wysłannikiem,jeżeli każesz nam biernie czekać. Mafia nie ma honoru i jest bezwzgledna ,nawet ,że wie ,że rak na naszym osiedlu zbiera takie żniwo . Złodzieje aby nie kradli musza się znaleźć za kratkami. Ona ma nieograniczona władze a ta deprawuje.A oprócz tego ma nasze gigantyczne pieniądze i wzięte kredyty,z ktorych przed nikim nie musi się rozliczać . Niewygodnych wykańcza,bo wiemy co zrobiła z Panią redaktor Eweliną Puczek.Mnie również chciała stalinowską metodą wysłać do psychuszki. A jak sie nie udało to znalazła oszustów (nawet jak sie okazuje przemytników),którzy zgodzili się być pionkami a sługus adw.J Feliks próbuje ich wykorzystać i wsadzić mnie do więzienia . Gdyby się to udało to nikt jej wtedy nie podskoczy.Będa spółdzielcy niewolnikami Zadróż w dwudziestym pierwszym wieku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosynier Nie namawiam do bierności IP: 195.16.90.* 02.11.08, 10:37 Usłuje dac odpowiedz czy warto kupic mieszkanie na osiedlu w Spółdzielni im IJ Paderewskiego. A więc moim zdaniem niewarto kupowac mieszkania z wielkiej płyty. Budownicwa wielkopłytowego zaniechano ze względu na bezpieczeństwo,fabryki domów zlikwidowano. Niewarto kupowac mieszkania w budynku ocieplonym azbestem,bardzo duże koszty usunięcia i od nowa ocieplenia nową technologja. Niewarto kupowac mieszkania w budynkach które stoją na gruncie dzierżawionym duże koszty dzierżawy. A budynki na osiedlu im.IJ. Paderewskiego w/w wady mają. Pozatym dodatkową wadą to ,że są spółdzielcz a spóldzielczośc to armia pasożytów,krętaczy a bywa,że i złodzieji żyjących kosztem spółdzielców.Ponieważ cała otoczka spółdzielczości kożyta z profitów spółdzielczości to prawo spóldzielcze to jedna wielka bzdura,a oplacani radcy prawni,prokuratorzy,sędzipwie zrobią wsystko aby ten stan uczymac bo spóldzielczośc to dla nich złota żyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: a wg sługusa prezes Zadróż " przestępca IP: *.chello.pl 03.11.08, 23:10 Nie masz racji ,jeżeli ktoś nie ma dużej forsy a nie chce mieszkać na ulicy to powinien kupić mieszkanie z wielkiej płyty.A to ,że nie mamy usuniętego azbestu to nasza sprawa ,że pozwalamy tej mafi spółdzielczej robić pseudoremonty a do tego niszczące nam spokój, na ktorych ta banda zarabia krocie.Robi też przeglądy takie jak teraz w naszym bloku ,nasyła szpicli ,którzy sprawdzają czy w gniazdkach płynie prąd .A nie tak dawno robiła przegląd ogólny naszych mieszkań. Inaczej wygląda blok tam gdzie mieszka księgowa,przewodniczący rady nadzorczej albo Na Sowińskiego 35 ,gdzie jest dochodowy burdel. Inaczej wyglądaqją bloki z wielkiej płyty w ktorych jest wspólnota i czynsze są o wiele mniejsze . Dopóki nie ockniemy się sami ta banda będzie miała na sumieniu nie tylko ludzi umierających na nowotwory ,zawałowców ,ludzi ,ktorzy dostawali wylewu walcząc z tą mafią ale i przestępcę ,ktorego podobno na polecenie sługusa jej adw. Feliksa mam zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Problem w tym,że mafia ma swą otoczke obrońców. IP: 195.16.90.* 04.11.08, 18:00 Spóldzielczość to eldorado dla wszelkiej maści cwaniaków,przekrętów,złodzieji. Oni mając dużą kase poprostu mają przekupione sądy,prokuratury,urzędy itd. itp. Aby to zrozumieć należy być ofiarą tej mafi ja jestem i zrozumiałem ich działanie bardzo dobrze. Dzisiaj wiem ,że nie jestem jedyną ofiarą to jest system do robienia kasy przez Zadruż Uszoka i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: nie pozwólmy aby to trwało . 22.11.08, 11:29 Wczoraj spotykam ,koleżankę z osiedla z Sikorskiego jechała do szpitala do męża ,człowieka ,ktorego rownież zabija azbest .Jest w szpitalu ,bierze chemię ,stan zdrowia wg słów mojej koleżanki cięzki. Ile ludzi ,jeszcze musi umrzeć na raka abyśmy sie opamiętali . Cynicznymi i bezczelnymi wypowiedziami ,że dba o nasze bezpieczeństwo przeciw pożarowe wstawia więzienne drzwi do naszych korytarzy lokatorskich. Kłamstwami ,że będziemy mogli używać teraz wszystkich urządzeń takich jak czajniki, zmywarki, piece elektryczne usprawiedliwia te korupcjogenne pseudoremonty w postaci wynoszenia liczników prądu do korytarz .Z których to będą mieli korzyść złodzieje i ona sama . A azbest i liczba ludzi chorująca na nowotwory i umierająca ,to już prezes Zadróż nie obchodzi. ALe nas obchodzi !!! Oddychamy rozkładającym sie pcv który stanowi wykładzinę naszych korytarzy ,który też jest nieobojętny dla naszego zdrowia .Też musimy o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: nie pozwólmy aby to trwało . IP: 195.16.90.* 22.11.08, 13:01 A więc niepozwólmy i weżmy sie do roboty. Należy odpowiedzieć co jest przyczyną tego stanu. Moim zdaniem powodem tego stanu jest rużnica interesów. Interesem spóldzielców jest w miare możliwości wygodnie i zdrowo oraz w miare możliwości tanio mieszkać a interesem zażądu jest robić kase bez względu na interesy spóldzielców. Niepoto się jeżdzi z Dąbrowy Górniczej,Oświęcimia i innych miejscowości ościennych aby realizować interesy spóldzielców którzy niepotrafią zarządzać swoim majątkiem. Chcąć zmienić istniejący stan należy zarządać zmiany statutu (przywrucić statut do właściwego stanu)prezesem i pozostałymi członkami zarządu mogą być tylko członkowie spóldzielni zamieszkujacy w zasobach spóldzielni,wtedy interesy zarządu bedą zgodne z interesami spóldzielców. Aby do tego doprowadzić nalerzy zrobić plebiscyt spóldzielców aby się opowiedzieli i zebrać podpisy, A dalej sama się sprawa wyklaruje i przyjdzie szybko czas ,że bedziemy rozstawać sie ze wszelkimi nalecialościami (darmozjadami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: PAderewskiego warto kupic mieszkanie na tym o IP: *.domainunused.net 22.11.08, 19:43 Jedna lub nawet dwie kontrole , miesięcznie włóczą się po mieszkaniach, ukręcają plomby albo fałszują wskazania ( montują podsłuchy???) by za tydzień przyszli następni , niby naprawiać stwierdzone usterki naganiać kasę kumplom - naprawiaczom.Ostatnio tak ukręcili drut przy plombie (sprawdzacze uziemienia )a jak ochrzaniełm - to się nawet stawiali. Za trzy dni już przyleciał kumpel i ...szybciutko poprawił, nawet o dziwo,za darmo, bo ochrzantusa był ciąg dalszy. Podobnie z ....wentylacją: sprawdzali wiosną 2008 i było w normie; teraz - 1750 czy coś przy kratce w łazience, przy termie gazowej... a terma nie byłą używana, bo cały czas mieszkam w domu letnim, kawalerka pusta, terma nie była używana,może - sporadycznie, zapalarka elektryczna, gaz odcięty całe lato.... nagle: zalecenie: czyścić piecyk, tak się zatkał???Płatnie...! No to w grudniu zawołam dodatkową ,zewnętrzną kontrolę i zobaczymy, co się dzieje!!!Akurat ustalenia tych panów postaram się zweryfikować, bo już jestem na miejscu. Łażą takie deputacje wieloosobowe, rozłażą się po mieszkaniu , kasy szukają,graciarnie na klatkach oglądają ,przewracają się na zużytych podłogach ..Trzeba to towarzystwo jednak sprawdzać, pilnować.bo koszty generują! A ptaki jak siedziały tak nadal siedzą w kominach i świergolą! Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: PAderewskiego warto kupic mieszkanie na tym o 22.11.08, 22:08 Żadnych kontroli nie trzeba wpuszczać .jak teraz chodzili i sprawdzali czy w gniazdkach jest prąd ,to ich nie wpuściłam i nic się nie stało .Nie tak dawno to robili przegląd całkowity mieszkań. Nie można było się dowiedzieć ile ten przegląd kosztował nas i protokoł z tej kontroli był tajny.Kolejne przestępstwo.Albo kontrole albo korupcjogenne pseudo remonty. Ma wyłudzone in blanco podpisy spółdzielcow ,to zawsze może twierdzić że to my chcemy.Tak zrobiła ,jak założyła ludziom na Sowińskiego 45 więzienne drzwi, zniszczyła ludziom spokój,wtedy w swej tubie propagandowej napisała ,że wysłali jej podziękowania za to draństwo .Wyjątkowe łajdactwo . Windy w naszym bloku(Sowińskiego 43 ) się chwieją,dobrze ,że nie korzystam ,bo mieszkam na 2 piętrze ,aż będzie jakieś nieszczęście Blok obłożony azbestem .Z każdego piętra już po kilku zmarło na nowotwory . Siedzibę tylko sobie przerabia na pałac . Jedynie pozostaje nam to doniesienie do prokuratury na te wszystkie przestepstwa ,bo to są przestepstwa,podpisane przez wielu,bo jak będzie podpis jednej osoby ,to sprawie łeb ukręcą. Tak jak wtedy gdy złożyłam doniesienie o przestępstwie wyłudzenia podpisów in blanco pod rzekomym listem do premiera . Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: PAderewskiego warto kupic mieszkanie na tym o 22.11.08, 22:20 Skorumpowała nawet Sąd Rejonowy ,i myśli ,że pójdę siedzieć na dwa lata .Posłużyła sie w tym celu pospolitymi oszustami, którym naraiła adwokata jednocześnie zastępcę przewodniczącego Rady Nadzorczej. Myślę ,że Sąd II instancji,wiedząc ,że oszust jednak jest oszustem ,bo musiał mi zwrócić pieniądze ,nie wsadzi mnie do więzienia, za to tylko, że napisałam co spotkało mnie od oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółka Re: PAderewskiego warto kupic mieszkanie na tym o IP: 195.16.90.* 24.11.08, 12:54 Spółdzielnie to przeklęństwo siermiężnego tow.W.Gomułki. Płacisz więcej jak za dom własny a jesteś całe życie ograbiany przez wszelkiej maści elemety przestępcze często z dyplomami noszącymi białe kołnierzyki. Spóldzielczość to wynalazek pasożytów-jak legalnie okradać biedaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: PAderewskiego warto kupic mieszkanie na tym oś IP: 195.16.90.* 25.11.08, 06:52 Nie kupuje się slamsów z moich obserwacji wynika,że co druga osoba umiera w tym osiedlu na raka płuc co jest przyczyną ocieplenia azbestowego a tragedją będzie gdy azbest będa zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: PAderewskiego warto kupic mieszkanie na tym o IP: *.chello.pl 27.11.08, 15:31 Nie ma się co pieklic na działania spółdzielni. Łajdactwo stało sie wyznacznikiem działań prezesów. Otoczeni dobrze opłacanymi pracownikami spółdzielni i członkami rady nadzorczej w ktorej kazdy kuje swój interes/ wystarczy popatrzeć ilu z nich zamieniło w czasie kadencji mieszkania na osiedlu/ prezeski czują sie i działają bezkarnie. Byle jak najwięcej do emerytury złupic mieszkańców, napędzić firmy króre przynoszą największe prowizje. Niestety nasze pieniądze w sposób coraz bardziej monstrualnie wypływają z naszych funduszy na remonty choćby na remont siedziby prezesów. Zmiany wejść do obiektu, wiata nad przewiązką to chorendalne koszty ukryte w kosztach na remonty naszych bloków, podobnych do slamsów. Będzie zatem na Osiedlu pałac i rudery. Niech prezeski udławią się swoja zachłannością i pazernością a bieda naszych emerytów niech niech im kością w gardle stanie. Tego życzy im mieszkaniec żyjący za 740 zł Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 28.11.08, 00:34 Zacznijmy akcję .Dziś rozmawiałam z człowiekiem interesującym się stanem naszego osiedla.Mówi ,że farba z tych płyt azbestowych już prawie złuszczyła się. Przestrzenie międzyblokami są jak ciągi kominowe,gdy wieją wiatry to są one silniejsze niż na otwartej przestrzeni albo tam gdzie stoją niższe bloki.Włókna azbestowe fruwają a my je wdychamy . Bada się ,czy prąd płynie w gniazdkach i robi się lustrację naszych mieszkań a nie zleci nikt badań ile ludzi umarło na nowotwory a ile ludzi żyje ,tylko dlatego że wcześniej zgłosiło się do szpitala . Tak nie może być aby robiło się pseudoremonty,wynoszenie na korytarze liczników gazu ,prądu ,te czerwone okładziny na parterze które wg kłamstw ktorymi częstowano nas na zebraniach miały dawać izolację i mieliśmy mieć cieplej w mieszkaniach.Przeróbki korytarzy aby wstawić więzienne drzwi i zniszczyć ludziom spokój.Budowane sobie pałacu za nasze pieniądze. Nie możemy być bierni . Wiem ze swego doświadczenia ,że z oszustami można wygrać. Chociaż cała kancelaria J.Feliksa był zaangażowana ,wygrałam jeden proces z oszustami,musieli mi zwrócić pieniądze. A ten drugi karny ,ktory już był ustawiony ,bo oszust cieszył się na myśl co ma mnie spotkać we wtorek ,też wygram,bo Sąd wie już kim są dla prezes Zadroż oszuści . Okazało się ,że Sąd jednak okazał się sprawiedliwy i wysłał sprawę do powtórnego rozpatrzenia do pierwszej instancji.I wiem ,że nie mogę z oszustami przegrać ,bo to nie ja oszukiwałam. Dzisiaj ten człowiek z którym rozmawiałam członek naszej spółdzielni również wygrał sprawę z Zarządem.Musze dodać że to starszy już człowiek i na dodatek inwalida.(przepraszam Pana ,że musiałam zdradzić Pana wiek ) ale chcę pokazać przykład ,że to od nas zależy czy będziemy umierać,czy zawalczymy o swoje to co poza godnością mamy najcenniejsze to jest o swoje zdrowie . Zebrania nic nie dają ,bo to przecież farsa ,na których obraża sie nas. Jedyny sposób to zgłoszenie tego przestępstwa do prokuratury . Bedę walczyć ale nie mogę być pozostawiona sama.Czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu IP: 195.16.90.* 29.11.08, 06:19 Ja jestem ciekawy kto to łajdacwo sprowadził do spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 29.11.08, 10:14 Jak chcesz tracić czas na dochodzenie kto sprowadził ich do spółdzielni to sobie sprawdzaj .Ja na pewno nie ,ani nikt z okradanych spłdzielców. Wczoraj znowu dowiedziałam się ,że młoda kobieta z osiedla choruje na raka płuc. Nie mamy za wiele czasu aby tę mafię zmusić żeby zamiast robiła korupcjogenne remonty zdjęła azbest z bloków . Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 30.11.08, 11:53 Moi dziadkowie zmarli na raka płuc krótko po tym, jak im blok ocieplili azbestem. To mi przypomina o jednym: azbest jest najbardziej niebezpieczny właśnie wtedy, gdy się go rusza (zakłada, zdejmuje, tnie na płyty) - wtedy te śmiercionośne opiłki lądują w płucach. Pewnie, sam chciałbym mieszkać w bloku ocieplonym styropianem, watą szklaną czy czym tam jeszcze, boję się tylko, co będzie jak się w końcu wezmą za zdejmowanie tego g*wna - całe osiedle będzie się wtedy nadawało do wysiedlenia! Proszę o tym pamiętać! Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 01.12.08, 12:47 chattab ma na myśli fachowców takich jakich w tej chwili zatrudnia prezes Zadroż .W piątek u mojej sąsiadki wymieniali liczniki wody (legalizacja ).Fachowiec, robił to trzy godziny,mówił ,że poprzednik musiał chyba ten licznik zamurować (tak się tłumaczył ),bo nie mógł odkręcic tego licznika .Oprócz tego był palaczem, więc otwierał co chwilę balkon aby palić przy nim papierosy ,zaziębiła się przy okazji moja sąsiadka. Do zdejmowania,które nie można porównać do zakładania azbestu trzeba wziąć fachowcow i napewno nie będziemy narażeni na wdychanie azbestu ,tak jak teraz .Powtarzam farba już się z tych płyt złuszczyła się i wdychamy azbest i dlatego tyle ludzi z osiedla umiera z powodu nowotworów . Żyjemy w gettcie azbestowym i tylko ,powtarzam tylko od nas to będzie zależało ,bo prezes na rekę taka sytuacja . Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 01.12.08, 22:26 Fachowcy nie fachowcy, taka czy inna prezes - nie o to mi chodzi. Po prostu nie wyobrażam sobie, że siedzę w mieszkaniu, a ktoś za oknem demontuje mi te płyty. Tym bardziej, jeśli azbest po tylu latach jest w fatalnym stanie - nie wierzę, żeby w czasie demontażu się nie pokruszył. A pokruszony, połamany azbest to śmierć pewna. Wolę o tym nie myśleć, tym bardziej że mam małe dziecko. Prędzej wyprowadzę się gdzieś na wieś, w Beskidy (chociaż mam sentyment do Paderewy), niż doczekam tej akcji. A tak przy okazji, dużo bardziej w tej chwili bulwersuje mnie inna sprawa - menelstwo, które zalęgło się w bloku (na klatce schodowej) przy ulicy Granicznej 61. Mowa tu zwłaszcza o jednym dziadu o pseudonimie artystycznym Diabeł, który mieszka w piwnicy (raz już się zresztą paliła, rzekomo podpalona przez dzieciaki), żebrze o drobne na tanie piwo z Lidla, które potem żłopie z kolesiami na schodach. W windach walają się puszki, naplute, naszczane - wcześniej tak nie było. Czy nie można wszarza skutecznie eksmitować, wywieźć do przytułku, doprowadzić do porządku? Jeżeli faktycznie te wpisy czyta ktoś ze spółdzielni - bardzo proszę to sobie wziąć pod rozwagę! Wywieszenie kartki o zakazie wpuszczania do klatki osób postronnych to za mało. Ja sam staram się nikomu nie wadzić i przestrzegam uznanych norm zwyczajowych życia w społeczności lokalnej, i nie po to płacę słony czynsz, żeby mieć na co dzień do czynienia z tego rodzaju hołotą. Dzisiaj będą chcieli złotówkę na browara, jutro wsadzą kosę pod żebro komuś z mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca I jeszcze nale pomyśleć o kosztach operacji azbest IP: 195.16.90.* 02.12.08, 12:41 Szkodliwośc operacji niewielka ale za to koszty wysokie bardzo wysokie i kto to pokryje.Spółdzielnia już zadłużona z powodu chorych wydatków zarządu bardzo chorych.Moim zdaniem zarząd i rada nadzorcza usilnie pracuje nad tym jak najszybciej zgnoić spóldzielnie. A sami kreując się na bochaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: I jeszcze nale pomyśleć o kosztach operacji a 02.12.08, 19:02 Zawsze ta mafia mówi na zebraniach ,że spółdzielnia nie jest zadłużona, że mają płynność finansową .Gdy była grupa spółdzielców ,która nie chciała aby brali tę trzecią pożyczkę (najpierw 1,6 mln,następnie 6 mln ) nie uzyskała wsparcia od spółdzielców .I nie wykurzyliśmy wtedy tej mafii. Przecież jeszcze wszystkiego nie wydali, a są jeszcze pieniądze z Banku Ochrony Środowiska na niski procent. Płacimy horrendalnne składki na remonty .Spłacimy to, tylko nie z tym zarządem. Proszę przecież abyście poparli mnie w doniesieniu tych wszystkich przestępstw do prokuratury ,ale nie widze odzewu . Sama gdy zgłosiłam przestępstwo wyłudzenia podpisów in blanco w prokuraturze ,sprawie łeb ukręcono .Bo zgłosiłam to sama jedna. A potem nawet prezeska chciała mnie razem z adw.Feliksem wsadzić do więzienia na dwa lata.(biorąc do współpracy oszustow z Giszowca ) Wydawało sie jej ,że sędziowie będą brać udział w tym łajdactwie ale jak poznali prawde wycofali sie i na pewwno nie będę siedzieć dwa lata tak jak chcieli . Kto podpisze się razem ze mna pod tym pismem do prokuratury ,które mam przygotowane. Jak długo mamy żyć w gettcie azbestowym a oni budować sobie pałac ? Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: I jeszcze nale pomyśleć o kosztach operacji a 02.12.08, 19:05 Nie wiem tylko o jakim bohaterstwie mówisz,wiemy kim jest ten zarząd i żadna kreacja im nie pomoże . Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 02.12.08, 20:06 Widziałeś kiedy jak zamiata się podwórko, mądry gospodarz?, skrapia wodą ,a głupi zamiata na sucho i wdycha kurz .Przy zdejmowaniu trzeba będzie ten azbest specjalną cieczą myślę ,że to będzie pewno jakaś emulsja zaimpregnować ,żeby się nie pylił Zresztą nie jestem specjalistą od zdejmowania azbestu ,tylko chemikiem . A druga sprawa ,o której piszesz to właśnie to o co chodzi prezes Zadróż .Zawsze straszyła nas pożarami ,wtedy gdy przerabiała nam instalacje gazową i zakładała skrzynki na gazometry . Gdy przerabiała korytarze i wstawiała więzienne drzwi na Sowińskiego 45 też tłumaczyła to względami przeciwpożarowymi . Więc nie licz na to ,że kiwnie palcem w sprawie tych meneli. Każdy pożar upoważni ją do korupcjogennych remontów ,których nikt sobie nie życzy. Znam podobną sytuację na innym osiedlu tam działa piroman,który podpala ciągle piwnice .Policja go zamyka i jest spokój a jak wypuści ludziom grozi ewakuacja,bo znowu coś podpali ,Spółdzielni to nie obchodzi,jedynie to to ,że nie robią im z tego powodu korupcjogennych remontow.Musicie sami sie zmobilizować i z policją zrobić straż całodobową i wykurzyć menelstwo .Prezesom przecież wykurzenie nie przyniesie zysku ,wręcz przeciwnie pożar będzie wytłumaczeniem aby założyć w następnej klatce więzienne drzwi. Azbestowe getto ,więzienne drzwi a menele niech sobie harcują.Mnie pod oknem na trawniku parkuje samochód i też sie nie da nic z tym zrobić. Chcą nasi "dobroczyńcy" chca załatwić nam nie zważając na efekt cieplarniany całoroczne ogrzewanie. Już teraz nie można otworzyć okna z powodu spalin i bliskości autostrady i mamy wystarczająco ciepło bo nie można wietrzyć a co będzie jak będzie ogrzewanie w lecie . Czy to szemrane towarzystwo wogóle myśli ? Czy tylko chce nas narażać na dodatkowe koszty i niszczyć srodowisko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chattab Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu IP: *.chello.pl 02.12.08, 22:25 Proszę, nie miej mi za złe, ale odnoszę wrażenie, że o czymkolwiek byśmy nie rozmawiali i jakiegokolwiek tematu nie poruszyli (pogoda, kuchnia włoska, recenzje książek, premiera filmu, globalne ocieplenie, moda damska i męska czy chemia organiczna), zawsze i tak skończy się na prezes Zadróż. Zdaję sobie doskonale sprawę, że toczysz na tym froncie własną prywatną wojnę i jesteś na nią cięta, ale kiedy czytam po raz stutysięczny o więziennych drzwiach, wyłudzonych kredytach i skorumpowanych pretorianach, humor mi się nie poprawia - wręcz przeciwnie. Polemizowaliśmy na ten temat już kilkakrotnie i nie chcę się więcej angażować w tego rodzaju dyskusje (mimo iż w wielu kwestiach naprawdę się z Tobą zgadzam i podzielam część Twoich argumentów - np. te związane z ekologią). Po części dlatego, że nigdy nie miałem żadnych osobistych powodów do skarg na nikogo ze spółdzielni (nie wiem, z czego to wynika - być może miałem farta, być może za krótko tu mieszkam, nie wiem jak wygląda prezes Zadróż i nie kojarzę nikogo z jej otoczenia - nie licząc jednego nieco demonicznego, charakterystycznego kowboja w skórzanym płaszczu, kapeluszu i długich, powiewających na wietrze siwych włosach, oraz drugiego, łysego jak kolano z siwym wąsem, który w tempie ekspresowym zwrócił mi pieniądze za wymianę okien - innych twarzy nie kojarzę). A po części dlatego, że nie wierzę, by na miejsce jednej, przeżartej złem i korupcją ekipy zjawiła się inna o krystalicznie czystych sumieniach, by w tempie ekspresowym zdjąć azbest na całym osiedlu, obniżyć o połowę fundusz remontowy, porobić parkingi (żeby auta nie stały na trawniku), wyrzucić meneli, obsiać wszystkie klomby niezapominajkami i sprawić, by zamiast wody z cmentarza w Goczałkowicach, z kranów popłynął miód spadziowy i czekolada marki Lindt. Po prostu nie wierzę w takie katharsis i cuda w Kanie Galilejskiej. Wierzę natmiast, że problem menela śpiącego w piwnicy bloku przy Granicznej 61 i jego kamratów jest do rozwiązania w najbliższej przyszłości. Nie wydaje mi się, żeby komukolwiek (w tym prezes spółdzielni) było na rękę hodowanie takiego dziadostwa na swoim terenie - pomijam już fakt, że dzięki takim zakazanym mordom i śmierdzącym piwskiem i szczynami klatkom traci wizerunek osiedla, ale gdyby - odpukać - jeden śmierdziel z drugim w trakcie libacji zaprószyli ogień i doszłoby do tragedii (np. ktoś zatrułby się dymem i trującymi oparami), to kto za to beknie? Kto będzie miał na karku prokuraturę, policję, Sanepid i straż pożarną? Raczej nie ja. Dlatego panowie i panie pretorianie ze spółdzielni, czy jak was tam zwą - macie możliwość w łatwy sposób się wykazać, usuwając chwasta, jak Boguś Linda w "Psach". Zróbcie to, ja nie jestem od tego, żeby pełnić nocną straż obywatelską na klatce schodowej! Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 02.12.08, 22:56 Sprytny jesteś z tym apelem do ich ambicji ,żeby Ci usunęli menela. Może to Twój sposób na pozbywanie sie kłopotów.Gratuluję . Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 02.12.08, 23:18 To jest naprawde moja ostatnia odpowiedź do Ciebie Chattab,jeżeli uważasz ,że to co robię jest moją prywatną wojną z Zadróż. Jak masz takie przekonanie ,to sobie miej i szkoda mojego czasu na przekonywanie .Widocznie nie widziałeś innych osiedli,zarządzanych przez uczciwych ludzi .Ale to Twoje zmartwienie . Ten wątek akurat nie jest o kuchni ,ani o modzie a właśnie o naszym azbestowym gettcie . Chyba ,że go chcesz zmieniać w recenzje przeczytanej ostatnio przez Ciebie książce ,to sobie zmieniaj .Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 02.12.08, 23:26 Na osiedlu ,na którym grasuje podpalacz kłopot mają tylko ludzie żadna głowa prezesa nie poleciała .Dlatego pani prezes Zadróż prosze nie bać się tych gróźb Chattaba. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 02.12.08, 23:44 Pisząc o wysokim funduszu remontowym uzasadniałam ,że moglibyśmy spłacić pożyczkę na usunięcie azbestu .A jak pisze chattab w wątku powyżej .Ano tak :,że płaci słony czynsz nie po to ,żeby miał do czynienia z hołotą . Mnie się wydawało ,że dla chattaba nasze czynsze są niskie ,to tylko ja narzekam ,a tu prosze bardzo dla niego też są słone. I za te słone czynsze zarząd ma wystwić chattabowi ochrone przed jego blokiem aby nie wchodzili menele. Gratuluje obłudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu IP: *.chello.pl 02.12.08, 22:34 Chcę napisać o sprawie wyprowadzania liczników na korytarz. Żadne przepisy tego nie wymagają. Jedna lokatorka nie zgodziła sie na przeniesienie licznika z mieszkania na korytarz. Prezesi ukarali ją wyłączeniem prądu. Sprawę zgłosiła w elektrowni. Natychmiast prezesi podłączyli prąd na nowo. W Zakładzie Energetycznym dowiedziała sie też, że wszelkie wyprowadzania liczników na zewnątrz muszą być uzgodnione z mieszkańcem jako właścicielem mieszkania, który wcale nie musi się na to zgodzić. To co się dzieje na osiedlu to jest samowolka prezesów za nasze ciężkie pieniądze. Wymontowuje się na Sowińskiego, żal patrzeć, dobre tablice rozdzielcze, elektrycy biorą je sobie do domu a zakładane są nowe bez względu na to że poprzednie mogły służyc lata. Rację miała Redaktor Puczek,która pisała że nasze pieniądze rzeką wypływają ze spółdzielni. Ta niegospodarność pozostaję bez najmniejszej reakcji ze strony skorumpowanej z zarządem -radzie nadzorczej. Dla Gajdy wszystko jest w porządku, wszystko jest pod kontrolą. Harcerzyku, kiedy zmienisz płytę? Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 02.12.08, 23:02 Niegospodarnością to można nazwać złe gospodarzenie swoimi pieniędzmi.Ale zarząd nie ma swoich pieniędzy ,tylko nasze i marnotrawienie naszych pieniędzy to nazywa sie złodziejstwo .Nie bójmy się tego powiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Mobilizujmy się przeciw łajdactwu 02.12.08, 23:49 Harcerzyk płyty nie zmieni ,to my musimy chcieć zmienić harcerzyka .Bo inaczej będzie jeszcze gorzej,niż jest .Na osiedlu Tysiąclecia sami mieszkańcy zrobili porządek . Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: i jeszczo jedna sprawa . 02.12.08, 23:58 Prywatną wojnę z prezes Zadróż narazie wygrałam ,nie wsadził mnie na dwa lata do więzienia Sąd ,tak jak wnioskował o to adw.J.Feliks (żeby spotkała mnie dotkliwa kara ).Myślę ,że już żaden Sąd nie będzie firmował tych łajdactw spółki: oszuści z Giszowca i mafia spółdzielcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radca Zarząd tak robi jak mu rada nadzorcza pozwala IP: 195.16.90.* 03.12.08, 11:04 To winna jest rada nadzorcza,oni mogą odwołać zarząd mogą niewyrazić zgody na branie kredytów itd. A więc kogoście sobie wybrali to takie macie panowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosynier Re: Zarząd tak robi jak mu rada nadzorcza pozwal IP: 195.16.90.* 04.12.08, 11:51 Prezydent kraju może być tylko dwie kadencje i wybierany w powszechnych wyborach. Dlaczego nie wprowadzić do statutu,że członek rady nadzorczej może być tylko dwie kadencje,przewodniczący tylko jedną,kandydować do rady nadzorczej i zarządu mogą tylko członkowie spółdzielni i napewno wtedy zmieni się stosunek spóldzielców do spóldzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawiciel Re: Zarząd tak robi jak mu rada nadzorcza pozwal IP: *.chello.pl 04.12.08, 12:16 Do dzis przechowuję w swoim archiwum projekt statutu naszej spółdzielni, który proponował dla pezesa kontrakt menadżerski. Autorami tego projektu nowatorskiego nie tylko w tym punkcie byli dwaj członkowie Rady trzy kadencje wstecz. Reformowanie spółdzielni skończyło się kiedy Sielańczyk wyprowadził się z osiedla, Pająk zdał egzamin radcowski i zaczł pracować w kancelarii Wiśniewskiej i stał się jej przybocznym. Wszelkim poczynaniom mającym na względzie dobro mieszkańców ostatecznie ucięto łeb podając Panią Puczek do sądu. Warto przypomnieć kto w tym bezprawiu wspierał prezesów: Gardulski do dziś w radzie, Budzyn, Madej, Pisarski, Pająk, Banach, Kuberek, Czober, Sajdak Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Zarząd tak robi jak mu rada nadzorcza pozwal 04.12.08, 21:44 Jak widać po tych wpisach Przedstawiciela ,Kosyniera ,prezes się już tak okopała ,że żadne zmiany statutu ,nie wchodzą w grę.Odwołanie skorumpowanej rady nadzorczej przy demokracji spóldzielczej zafundownej nam przez Zadroż też nie jest możliwe. Wiele ludzi w podeszłym wieku nie ma już siły walczyć ta patologią . Niektórych zaś młodych wypowiedzi,że płacą słono i wymagają tylko aby meneli nie było w ich klatkach a działanie prezes ich nie obchodzi ,bo nawet jej nie widzieli są żenujące i na nich nie mamy co liczyć . Ale znajdzie sie napewno grupa,która widzi te przestępcze praktyki i złoży doniesienie do prokuratury .Jeżeli pod takim dokumentem podpisze się jedna osoba,to ukręcą łeb sprawie jak już nie jednej. Wiemy o samotnej walce Pani Puczek ,ale gdy nas będzie więcej ,napewno sie uda tę mafię odsunąć . Musimy tylko chcieć tego. Chyba ,że chcemy życ w azbestowym getcie, płacić coraz większe czynsze aby prezes budowała sobie pałac.Brała kredyty, abyśmy płacili za wodę nie wg wskazań naszych liczników tylko dlatego ,że zarząd jest niekompetentny i nie chcemu się tego zmienić .Aby robiła korupcjogenne remonty, rury z gazu miały korodowac i wynosiła nam instalacje na korytarze ,a teraz liczniki prądu .Aby niszczyła nam nasze sąsiedzkie życię .Niech powie na co wyłudziła pod pozorem listu do Premiera podpisy in blanco spółdzielców. Po co są te przeglądy naszych mieszkań po których protokoły są tajne .I nie wiadomo ile te kontrole nas kosztują. Odłożenie sprawy usunięcia azbestu do 2018r a w dodatku uwzględnienie tylko dwóch ulic a pominięcie Sowińskiego jest przestępstwem .Jezeli jest forsa na pałace a nie ma na azbest ,to jak możemy siedzić cicho i nie zgłosić tego do prokuratury . Czas na mobilizacje a nie na wspominanie co mogło być. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Zarząd tak robi jak mu rada nadzorcza pozwal 04.12.08, 22:19 Jeszcze chce przypomnieć ,że mimo ,że prezes miała do dyspozycji kancelarię Wiśniewskiej wygrał z nią starszy człowiek (p.E.S.) ,wystepujacy w sądzie bez adwokata .Na pierwszą rozprawę jak już wspominałam przyszły takie dwie diwy z tej kancelarii i nie przyniosły odpowiedzi na pozew.!!! Wygrała też sprawę z prezes Pani z Sowińskiego 35 ,którą chciała pozbawić mieszkania .Stanęli za tą osoba sąsiedzi i nie udało sie prezes Zadróż. Mnie również udało się wygrać w sądzie choć do dyspozycji oddała oszustom cała kancelarię adw.Feliksa. (zastępca przewodniczącego Rady Nadzorczej). Pamiętam na jedną rozprawę to aż cztery pełnomocnictwa były złożone z tej kancelarii.Ja byłam sama. I też myślała prezes ,ze spędzę dwa lata w więzieniu . Ale przecież najpierw chciała ,żebym znalazła się w psychuszce przysyłając do mnie karetke ze szpitala pszychiatrycznego 2.lutego 2004 roku .(stara stalinowska metoda ) Tak ,że nie ma się co za bardzo bać,demokracja w Sądach się umacnia,po głośnych skandalach.Żaden Sąd nie będzie firmował tych łajdactw mafii spółdzielczej.Uwierzmy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosynier Noi ma czego chciał-jest taka piosenka IP: 195.16.90.* 06.12.08, 12:29 Spółdzielcy niepotrafili decydować o swoim majątku przyjeli menażera to go mają. Gdybym ja był menażerem też bym tak robił, z azbestem bym poczekał aż ochrona środowiska pokryje koszty.Liczniki elektryczne przeniósł na korytarz i jednocześnie podniósł przydział mocy na mieszkanie to pozwoliłoby ewolucyjne likwidacje gazu w mieszkaniach a tym samym podniusł wartość mieszkań.Pod byle głupim pretekstem wyrzucałbym spóldzielców na bruk bez zwrotu wkładów,przekupowałbym prokuratorów,sędzów,wchodził w układy z prezydentem miasta i chulaj dusza śmierć frajerom.Oj napewno bym inaczej postępował gdybym był wybranym prezesem przez członków spóldzielni i był członkiem i mieszkańcem tej spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadrożne Chory kupuje stare dziadostwo komunistyczne. IP: 195.16.90.* 10.12.08, 07:41 I nietylko kupuje ale wchodzi w struktury czerwone,płaci nic nie jest własnością i w każdej chwili przez układy czerwone może być "wypiurczony" jak wielu ze struktór czerwonych mieszkających pod mostami w krzakach na dworcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Chory kupuje stare dziadostwo komunistyczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 09:06 s11.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=98218 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernardyn Re: Chory kupuje stare dziadostwo komunistyczne. IP: *.domainunused.net 10.12.08, 09:50 To to... zdrożne....krew mu ślepia zalewa czy przeżywa jesień średniowiecznie zachodzącego słońca?... weź kapucynie napij się może święconej wody, na czarne ci przejdzie i złagodnieje nieco obrzęk lewej półkuli mózgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InterNista Re: Chory kupuje stare dziadostwo komunistyczne. IP: 195.187.134.* 10.12.08, 14:47 Hehehe,chłechłehhehe...a czarnych to ten ślepy zadrożny nie widzi, mimmo, ze ich jest 95% populacji. Ale czerwoni dali mu w tyłek, oj dali, szkoda , bo jak taki zadrożny matoł nie dostanie raz porządnie w łeb, co całe życie potem głupi jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadrożny Internisto niemasz zielonego pojęcia co jest "gran IP: 195.16.90.* 12.12.08, 10:30 Ci co w komunie mieli dobrze dziś mają jeszcze lepiej. Natomiast ci co mieli żle dziś mają gorzej albo tragedje. Wracając do kupna mieszkania mający olej w głowie niekupuje mieszkania postawionego na gruncie cudzym,ocieplonego azbestem,zarządzanego przez metody komunistyczne (pasożytnicze). Kupując mieszkanie w spóldzielni płaci się za m2 tak jak u dewopelera i następnie czynsz tak jak w TBS a niejednokrotnie więcej bo koszty stada pasożytów są bardzo wysokie i mieszka się za swoje pieniądze jak na łasce decydentów (pasożytów)wystarczy,że niezapłacisz przez miesiąc czynszu i jesteś pod mostem bo mafia działa bardzo skutecznie ma przekupione sądy,prokuratury,prezydent miast bo spóldzielczość to eldorado dla wszelkiej maści przekrętasów. Być może kupno domku czy mieszkania u dewopelera pozornie wygląda drożej ale mam inwestycje nowoczesną która z każdym dnie wartość rośnie i jest moją własnością a nie zgraji darmozjadów czerwonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kołchożnik Re: Internisto niemasz zielonego pojęcia co jest IP: 195.16.90.* 17.12.08, 16:07 Swieto prowda ale to nawyki do praktyki,jak się w kołchozie wychowa do do kołchozu wluzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cipek Re: Internisto niemasz zielonego pojęcia co jest IP: 195.187.134.* 18.12.08, 12:12 Ale za to największy utrg mają czarni słudzy bozi na tych komuszych blokach, wisz pan niedrożny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmiot Kupić można ale czy warto ? IP: 195.16.90.* 18.12.08, 05:42 Jak się ma gotówke do wyciepniecia ewentualnie jak się jest wychowany w drylu PZPR to nawet należy. Odpowiedz Link Zgłoś