dzi1a 09.03.09, 08:40 oby nie urządzono temu ateiście jakiejś szopki pogrzebowej z udziałem księdza. www.dziennik.pl/opinie/article336713/Ateista_ktorego_szanowali_wierzacy.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 08:46 I jeszcze ktoś przypomni sobie że był w bolkowym BBWR po tym jak pewni bracia bohatersko spalili kukłę Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 08:55 dzi1a napisała: > oby nie urządzono temu ateiście jakiejś szopki pogrzebowej z udziałem księdza. > www.dziennik.pl/opinie/article336713/Ateista_ktorego_szanowali_wierzacy.html Też mnie zawsze zastanawiało, dlaczego ateistów w Polsce chowa się pod krzyżem. Nie wdziałam na cmentarzach grobów (z wyjątkiem żołnierzy armii radzieckiej i zasłużonych utrwalaczy PRL) bez krzyży. Jestem wierząca i wierzę, że Pan Bóg do siebie szybciej przyjmie żyjącego w zgodzie z własnym sumieniem ateistę niż zakłamanego rozmodlonego katolika. Niemniej to osobista sprawa rodziny i chyba tzw. opinii publicznej nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 09:41 a-siek napisała: > Nie wdziałam na cmentarzach grobów (z wyjątkiem > żołnierzy armii radzieckiej i zasłużonych utrwalaczy PRL) bez > krzyży. Naprawdę nie widziałaś? No to nie mam pojęcia, czym to wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 09:45 Asienka lansuje nam tu jakieś lewackie widzimisię. Co to komu przeszkadza czy leży pod krzyżem? Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 10:00 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Asienka lansuje nam tu jakieś lewackie widzimisię. Co to komu > przeszkadza czy leży pod krzyżem? Nie przeczytałeś chyba mojego posta do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 10:07 ja natomiast przeczytałem do końca. Naprawdę nie widziałaś nagrobków bez krzyży? (pomijam wspomnianych żołnierzy Armii czerwonej etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 11:59 ayran napisał: > ja natomiast przeczytałem do końca. Naprawdę nie widziałaś nagrobków > bez krzyży? (pomijam wspomnianych żołnierzy Armii czerwonej etc.) Na wszystkich grobach znanych mi ateistów (lub ludzi o jawnie antykościelnym nastawieniu) są krzyze a przy pochówku obecny był ksiądz. Działo się tak z woli rodziny BAdań statystycznych nie prowadzę i po cmentarzach nie chodzę codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 12:09 Proszę bardzo: upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/thumb/f/fb/Gomulka_rostek.jpg/600px-Gomulka_rostek.jpg upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e6/Nagrobek_henryk_jablonski.JPG/240px-Nagrobek_henryk_jablonski.JPG upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/51/Nagrobek_wincenty_krasko.JPG/240px-Nagrobek_wincenty_krasko.JPG upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/be/Nagrobek_hilary_minc.JPG/240px-Nagrobek_hilary_minc.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 12:30 cytuje z mojego postu w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=92416933&a=92417487 "z wyjątkiem żołnierzy armii radzieckiej i zasłużonych utrwalaczy PRL" Gomułka Jabłoński Witos Hinc Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 12:31 a-siek napisała: > cytuje z mojego postu w tym wątku: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=92416933&a=92417487 > "z wyjątkiem żołnierzy armii radzieckiej i zasłużonych utrwalaczy > PRL" > > Gomułka > Jabłoński > Witos > Hinc Minc Odpowiedz Link Zgłoś
ayran tak się składa... 09.03.09, 12:41 ... że zdjęć nagrobków ludzi mało znanych szuka się w internecie trochę trudniej, ale nawet w załączonym zestawieniu jest Jabłoński Hernyk, zmarły w 2003, a więc w czasach, w których obrona reputacji utwalacza nie bardzo się komukolwiek opłacała. Zresztą gdybym podesłał zdjęcia nagrobków osób kompletnie nieznanych, też mogłabyś twierdzić, że to utrwalacze, tyle że nieznani. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: tak się składa... 09.03.09, 12:44 ayran napisał: > Zresztą gdybym podesłał zdjęcia nagrobków osób kompletnie > nieznanych, też mogłabyś twierdzić, że to utrwalacze, tyle że > nieznani. Brnisz Ayranie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: tak się składa... 09.03.09, 12:46 a-siek napisała: > Brnisz Ayranie. :) Nie znam takiego czasownika. Na cmentarzu w moim rodzinnym mieście jest na przykład tzw. "świecki nagrobek" dyrektora szkoły podstawowej, do której w dziecięctwie chodziłem. No i co - powinienem zrobić zdjęcie i ci wysłać? Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: tak się składa... 09.03.09, 12:51 ayran napisał: > a-siek napisała: > > > Brnisz Ayranie. :) > > Nie znam takiego czasownika. Na cmentarzu w moim rodzinnym mieście > jest na przykład tzw. "świecki nagrobek" dyrektora szkoły > podstawowej, do której w dziecięctwie chodziłem. Wierzę na słowo, bez zdjęcia. Założę się, że dyrektorem był za komuny. W którym roku zmarł? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: tak się składa... 09.03.09, 13:01 a-siek napisała: > Wierzę na słowo, bez zdjęcia. No to prawdziwa rewelacja. > Założę się, że dyrektorem był za > komuny. Jesli przyjąc, że komuna skończyła się wraz z objęciem premierostwa przez Jarosława Kaczyńskiego, to wygrałabyś zakład. > W którym roku zmarł? Tego dokłądnie nie pamiętam, ale zdaje się że w czasach, kiedy na czele komunistycznego rządu stał Jerzy Buzek. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: tak się składa... 09.03.09, 13:36 ayran napisał: > a-siek napisała: > > > Wierzę na słowo, bez zdjęcia. > > No to prawdziwa rewelacja. > > > > Założę się, że dyrektorem był za > > komuny. > > Jesli przyjąc, że komuna skończyła się wraz z objęciem premierostwa > przez Jarosława Kaczyńskiego, to wygrałabyś zakład. > > > > W którym roku zmarł? > > Tego dokłądnie nie pamiętam, ale zdaje się że w czasach, kiedy na > czele komunistycznego rządu stał Jerzy Buzek. > > Zmarł za Buzka a dyrektorem przestał być jak Kaczyński objał tekę premiera? Wiesz, podeślij mi jednak tę fotkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: tak się składa... 09.03.09, 14:00 :))) Z rozumieniem słowa pisanego to coś u ciebie nie ten teges. Nikt nie napisał, że ów dyrektor przestał być dyrektorem wraz z objęciem premierostwa przez Kaczyńskiego. Zasugerowano jedynie, że jeśli komunizm skończył się w Polsce w 2006 roku, to tamten człowiek z pewnością dyrektorował za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran święta prawda... 09.03.09, 15:45 ... choć wypadałoby dodać, że miał też za sobą incydent kilkumiesięcznego dyrektorowania w wolnej Polsce, mianowicie za rządu Jana Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: tak się składa... 09.03.09, 12:54 Nie znasz takiego czasownika, bo dyrektorem Twojej szkoły był jakiś ateista. A zamiast brnić dalej, poproś może s-siekę, żeby podesłała fotki tych niezliczonych "krzyżowych" nagrobków ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 10:13 Zawsze czytam lewackie posty do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 12:01 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Zawsze czytam lewackie posty do końca. Cóż jest lewackiego w zastanawianiu się? Szanowanie woli rodziny jako jedynych uprawnionych do decydowaniu o pochówku najbliższych to jak najbardziej prawicowe podejście do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 12:27 Zastanawianie się dlaczego ateiści leżą pod krzyżem jest lewackie. Co im szkodzi że leżą pod krzyżem? Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 12:32 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Zastanawianie się dlaczego ateiści leżą pod krzyżem jest lewackie. > Co im szkodzi że leżą pod krzyżem? Szanowanie czyjejś woli nie jest lewackie. Prawicowość to nie obowiązek bycia katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 12:46 Szanowanie woli może lewackie nie jest ale szanowanie jakichś fanaberii juz tak. Co komu szkodzi że będzie leżał pod krzyżem będąc martwym? Skoro fanaberie odnośnie np. obecności krzyża w urzedach są strasznie lewackie to taka głupota gdy jest się martwym jest tym bardziej lewacka. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 11:01 > Też mnie zawsze zastanawiało, dlaczego ateistów w Polsce chowa się > pod krzyżem Rodziny zmarlych boja sie, ze katolicy beda pluc na grob. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 18:29 pies_na_czarnych napisała: > > Też mnie zawsze zastanawiało, dlaczego ateistów w Polsce chowa się > > pod krzyżem > > Rodziny zmarlych boja sie, ze katolicy beda pluc na grob. > > Nie wyznanie pobudza do plucia, raczej zdrada. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a "asiek" 09.03.09, 11:21 będąc we Francji lubię zajrzeć na ichne cmentarze z tego względu że są w odróżnieniu od naszych ładne. nie zobaczymy tam lastrika ,kiczowatych lampionów ,itp badziewia. oprócz wieży Eiffla polecam przebywającym we Francji wizyty i w tych przybytkach ,one tak wiele mówią o ludziach :))) tam 3/4 nagrobków jest bez krzyża. ateista jest grzebany jak przystalo na ateistę ,bez jakiś szopek i bez zakłamania. z tydzien temu byłem na pogrzebie mojego dobrego znajomego-ateisty. nie obyło się bez mszy ,księdza itp. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 11:30 Chociażby działacza partyjni miewali za PRLu często groby bez krzyża. Ze zniczami ewewntualnie zamiast nich. Pomijając że nie na wszystkich typowo katolickich widnieje krzyż;) Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 11:51 humbak napisał: > Chociażby działacza partyjni miewali za PRLu często groby bez krzyża. Cześć Humbak. Przecież o utrwalaczach PRL właśnie napisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 12:00 > Cześć Humbak. A dzieńdobrować. > Przecież o utrwalaczach PRL właśnie napisałam :) No to jak napisałem w temacie. Albo w twoich okolicach nie było: "pięknych świeckich pogrzebów":) Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 12:05 humbak napisał: > > Cześć Humbak. > A dzieńdobrować. > > > Przecież o utrwalaczach PRL właśnie napisałam :) > > No to jak napisałem w temacie. Albo w twoich okolicach nie było: "pięknych świe > ckich pogrzebów":) W okolicy jest nawet aleja zasłużonych. Dawno tamtędy się nie przechadzałam, ale nie zdziwiłabym się gdyby groby nawet najzagorzalszych utrwalaczy PRL w latach 90-tych przyozdobiono krzyżami. Celowo piszę, że przyozdobiono podkreślając powierzchowość takiego podejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 12:02 humbak napisał: > Chociażby działacza partyjni miewali za PRLu często groby bez krzyża Tak bylo za PRL. Teraz jest czarna dyktatura i lepiej kazac wyskrobac krzyzyk na nagrobku. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 12:06 pies_na_czarnych napisała: > humbak napisał: > > > Chociażby działacza partyjni miewali za PRLu często groby bez > krzyża > > Tak bylo za PRL. Teraz jest czarna dyktatura i lepiej kazac wyskrobac > krzyzyk na nagrobku. > Lepiej dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 12:07 a-siek napisała: > Lepiej dla kogo? Dla spokoju rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 12:09 Kto daje się zastraszyć, ten jest zastraszony;P Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Za mało się rozglądasz;) 09.03.09, 14:00 humbak napisał: > Kto daje się zastraszyć, ten jest zastraszony;P A jeśli daje się zastraszyć rodzina ateisty, to już zwyczajnie nie szanuje woli swojego zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Dlatego 09.03.09, 12:47 a-siek napisała: > Też mnie zawsze zastanawiało, dlaczego ateistów w Polsce chowa się > pod krzyżem. Ponieważ niewierzącym jest obojętne jakiego kształtu jest nagrobek i jakie zaklęcia na nim napisano. A w rodzinie zawsze się jakiś wierzący znajdzie, który będzie się upierać, że krzyż i ksiądz być MUSZĄ. No i jest "po katolicku". S. Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 10:10 A jak się dzisiaj czuje Buc-Borusewicz? Trzy miesiące temu nie wpuścił Religi na POsiedzenie Senatu. Ten wtedy już bardzo chory człowiek chciał tylko przedstawić stanowisko Prezydenta w sprawie ustawy zdrowotnej.Dlaczego B-B to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 10:14 tadzap napisał: > A jak się dzisiaj czuje Buc-Borusewicz? Trzy miesiące temu nie > wpuścił Religi na POsiedzenie Senatu. Ten wtedy już bardzo chory > człowiek chciał tylko przedstawić stanowisko Prezydenta w sprawie > ustawy zdrowotnej.Dlaczego B-B to zrobił? Pleciesz chłopie. O tym, że Religa był ciezko chory, wiedzieli wszyscy, w tym Borusewicz, Kaczyński lech, Kaczyński Jarosław i wszyscy ludzie z Kancelarii Prezydenta oraz klubu PiS (może poza paroma odjechanymi posłami w rodzaju Nelli Rokity). Nie zmieniało to w niczym faktu, że Religa był posłem PiS, a miał prezentować - teoretycznie apartyjne - stanowisko Kancelarii Prezydenta i że co najmniej z tego powodu było to niewłaściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 10:32 A jak się buc-weciak, który chciał wykorzystać śmiertelną chorobę Religi dla efektu propagandowego? Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 11:05 Buc-weciak chciał,aby jego stanowisko przedstawiła osoba najbardziej kompetentna.A tchórze się przestraszyli,że będzie zbyt przekonujący i zniechęci społeczeństwo do POparcia lodziarni im.Sawickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran nic się nie zmieniło... 09.03.09, 12:20 ... pleciesz w dalszym ciągu. Nie raz w ostatnich miesiącach miałem okazję słyszeć wypowiedzi Religi, ty zresztą tez - inna sprawa czy z tych okazji korzystałeś. Było to wypowiedzi ciężo chorego, bardzo cierpiącego człowieka, wielw w nich było emocji, a rzeczowej argumentacji prawie wcale. Nie dziwię się wszakże, że PiS i prezydent, tak długo jak się dało, woleli żeby za ich frontmana w sprawach zdrowotnych robił budzący współczucie Religa, niż umoczony w różne sprawki Piecha. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 11:11 tadzap napisał: > A jak się dzisiaj czuje Buc-Borusewicz? Niby jak ma sie czuc? Tylko dlatego, ze Religa byl umierajacy mial go do glosu dopuscic? Weciak mogl sam mowke palnac. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" 09.03.09, 18:35 tadzap napisał: > A jak się dzisiaj czuje Buc-Borusewicz? Trzy miesiące temu nie > wpuścił Religi na POsiedzenie Senatu. Ten wtedy już bardzo chory > człowiek chciał tylko przedstawić stanowisko Prezydenta w sprawie > ustawy zdrowotnej.Dlaczego B-B to zrobił? NIE UBLIŻAĆ!!! BB KING WIELKIM bluesmanem był!!! Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Kościelny pogrzeb - będzie mimo to?... 09.03.09, 14:17 Prezydent Zabrza zapowiedziała, że miejskie uroczystości pożegnalne profesora Religi odbędą się w najbliższą środę o godzinie 18 w miejscowym kościele pod wezwaniem św. Anny. Wezmą w nich udział m.in. zabrzańscy lekarze, samorządowcy, władze regionu i mieszkańcy Zabrza. "Zabrze chce pożegnać tego wielkiego człowieka u siebie" - mówi prezydent Mańka-Szulik. "Uroczystości mają być hołdem dla człowieka, któremu miasto bardzo wiele zawdzięcza" - dodaje www.dziennik.pl/wydarzenia/article337097/Zbigniew_Religa_patronem_ulicy.html Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Pożegnanie Go przez współpracowników, a nie pog- 09.03.09, 14:19 rzeb... masuma napisał: > Prezydent Zabrza zapowiedziała, że miejskie uroczystości pożegnalne profesora > Religi odbędą się w najbliższą środę o godzinie 18 w miejscowym kościele pod > wezwaniem św. Anny. > Wezmą w nich udział m.in. zabrzańscy lekarze, samorządowcy, władze regionu i > mieszkańcy Zabrza. "Zabrze chce pożegnać tego wielkiego człowieka u siebie" - > mówi prezydent Mańka-Szulik. "Uroczystości mają być hołdem dla człowieka, > któremu miasto bardzo wiele zawdzięcza" - dodaje > > www.dziennik.pl/wydarzenia/article337097/Zbigniew_Religa_patronem_ulicy.html Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kościelny pogrzeb - będzie mimo to?... 09.03.09, 16:04 Jeśli tak, to niech mi ktoś spróbuje powiedzieć, że dla tych, co chcą być bardziej papiescy od papieża, istnieje pojęcie: ostatnia wola. Przypomina mi się ks. Twardowski, który - wbrew swemu życzeniu, aby spocząć na ukochanych Powązkach - został pochowany w Świątyni Opatrzności :( Nieobecni nie mają racji. :p Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kościelny pogrzeb - będzie mimo to?... 09.03.09, 16:10 ave.duce napisała: > Jeśli tak, to niech mi ktoś spróbuje powiedzieć, że dla tych, co chcą być bardz > iej papiescy od papieża, istnieje pojęcie: ostatnia wola. Dziwiszowa tez nie uszanowala woli JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kościelny pogrzeb - będzie mimo to?... 10.03.09, 13:59 No przecież kościół nie na darmo od lat wpaja będącym u władzy, że wszelkie uroczystości nie mogą się odbywać bez jego udziału. Owieczki są juz tak przećwiczone w uroczystościach patriotyczno- religijnych, że nie wyobrazają sobie, iż coś o podniosłym nastroju może się odbyć bez siły przewodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl wątek obraża uczucia religijne 09.03.09, 18:14 oraz wszystko „co ludzkie” - a ponieważ klikanie w kosz nic nie daje, pozostaje sprowadzić rzecz do poziomu obrazowego, obowiązującego oraz zrozumiałego i zapytać: – jakie rodzaju szopka zostanie (została) odstawiona w przypadku odejścia bądź autora wątku lub któregoś z jego wszechstronnych merytorycznie rozmówców, bądź kogoś dla nich bliskiego? ps. o moderacji nie wspominając, bo to jest nieśmiertelne Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: wątek obraża uczucia religijne 09.03.09, 18:16 Religii ateistow? :p Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl wycieranie sobie gęby nazwiskiem Profesora 09.03.09, 18:30 tylko po to (bo wtedy jest merytorycznie), żeby umieszczać odzywki rodem z ławeczki na osiedlu zasługuje na reakcję, zarówno wobec autora wątku, jak i jego rozmówców ps. moderację pomijamy, bo to beznadziejne Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a "norek.pl " obrażasz Prezydenta RP 09.03.09, 23:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=91008042&a=91009053 Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski10 Skonczcie te zalosna szopke z robieniem z Profesor 09.03.09, 23:47 a Religii ateisty; to byl wielki lekarz, wielki czlowiek i AGNOSTYK, nieateista; nie da sie jednoczesnie rozmawiac o durnej Szczuce i manifie oraz o profesorze Relidze; tak samo jak nie da sie porownac niemadrych ateistow z madrymi agnostykami Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Skonczcie te zalosna szopke z robieniem z Pro 09.03.09, 23:49 silesiusmonachijski10 napisał: > a Religii ateisty; to byl wielki lekarz, wielki czlowiek i AGNOSTYK, nieateista > ; > nie da sie jednoczesnie rozmawiac o durnej Szczuce i manifie oraz o profesorze > Relidze; tak samo jak nie da sie porownac niemadrych ateistow z madrymi agnosty > kami ------------------ przeczytaj "silezjusie" tytuł 2 razy ,artykuł i wpisy internautów www.dziennik.pl/opinie/article336713/Ateista_ktorego_szanowali_wierzacy.html Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski10 "Dziennik" to nie Biblia, 09.03.09, 23:57 zassam wielokrtotnie sluchalem - uwaznie - slow Profesora (takze i na antenie RM), i wiem, ze byl AGNOSTYKIEM; nigdy nie przeczyl samemu istnieniu Boga; twierdzil jedynie, ze sam - jak i wielu innych - nie jest w stanie z nim rozmawiac, czy Go poznac; ludzie oczytani i kultiralni roznice dostrzegaja; no, chyba, ze "autorytetem" staje sie Szczuka, Gretkowska, Palikot czy "Dziennik" dzi1a napisała: > silesiusmonachijski10 napisał: > > > a Religii ateisty; to byl wielki lekarz, wielki czlowiek i AGNOSTYK, niea > teista > > ; > > nie da sie jednoczesnie rozmawiac o durnej Szczuce i manifie oraz o profe > sorze > > Relidze; tak samo jak nie da sie porownac niemadrych ateistow z madrymi a > gnosty > > kami > ------------------ > przeczytaj "silezjusie" tytuł 2 razy ,artykuł i wpisy internautów > www.dziennik.pl/opinie/article336713/Ateista_ktorego_szanowali_wierzacy.html Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: "Dziennik" to nie Biblia, 10.03.09, 00:08 Może i "zassasz", ale raczej nikogo nie przekonasz. No, chyba że udowodnisz Dziennikowi manipulację, albo ordynarny fałsz. Póki tego nie zrobisz będzie wyglądało na to, że usiłujesz zarzucić Relidze ignorancję i nieumiejętność odróżniania ateizmu od agnostycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski10 Nie jestem Czarus Michalski alboinny Karnowski 10.03.09, 00:18 a horyzonty mojego myslenia i pojmowania swiata nie wyznacza mi Axel Springer witek.bis napisał: > Może i "zassasz", ale raczej nikogo nie przekonasz. No, chyba że udowodnisz > Dziennikowi manipulację, albo ordynarny fałsz. Póki tego nie zrobisz będzie > wyglądało na to, że usiłujesz zarzucić Relidze ignorancję i nieumiejętność > odróżniania ateizmu od agnostycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Nie jestem Czarus Michalski alboinny Karnowsk 10.03.09, 00:30 Tych horyzontów nie wyznacza ci również Religa. I żeby nawet tysiąc razy powtórzył, że jest ateistą, to ty i tak będziesz wiedział lepiej. Tu masz trochę obszerniejszy fragment: I nie zastanawia się pan, gdzie pan będzie, kiedy tu pana nie będzie? Nie muszę, wiem, gdzie będę. W ziemi. Rozumiem, że jest się ateistą, kiedy jest się młodym, zdrowym, świat jest piękny i wszystko przed nami. Ale im bliżej końca tym - wydawałoby się - więcej pytań o to, co będzie dalej. U mnie jest na odwrót. Jestem ateistą coraz bardziej. Kiedyś był pan bardziej skłonny uwierzyć w siły nadprzyrodzone? Ja pochodzę z rodziny katolickiej. Był taki okres w moim dzieciństwie, kiedy wierzyłem w Boga. Potem zacząłem się nad tym wszystkim zastanawiać i z tego zastanowienia wynikło, że nie wierzę w to wszystko. Ale muszę jasno powiedzieć: ja nie jestem wojującym ateistą. Wydaje mi się, że jestem przykładem osoby tolerancyjnej. Moje dzieci były wychowane tak, jak same chciały. Jeśli chciały chodzić na religię, to mogły. Nigdy im nie zabraniałem. Zresztą nigdy na ten temat nie rozmawiałem z nimi, dawałem im pełne prawo wyboru. I co wybrały? Wydaje mi się, że ateizm, choć chyba nie tak zdecydowanie jak ja, bo mają w głowie jakieś znaki zapytania. Swoje dzieci wychowują tak samo. Ale jeśli panie myślą, że zbliżam się teraz do śmierci i w związku z tym zmieniłem zdanie w sprawie wiary, to nie mają panie racji. Nie widzę powodu, żeby zmieniać zdanie. Jestem coraz bardziej niewierzący, ale to jest prywatna sprawa. Nigdy tego nie manifestowałem na zewnątrz. www.dziennik.pl/opinie/article259157/Jestem_dumny_z_mojego_zycia.html Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Skonczcie te zalosna szopke z robieniem z Pro 09.03.09, 23:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=92453894&a=92463024 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Skonczcie te zalosna szopke 10.03.09, 01:05 Wołanie na puszczy :( :p Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt A w jakim celu o tym dyskutować? 10.03.09, 09:00 Jest ktoś na ziemi by cokolwiek w tej sprawie udowodnić na TAK? Czy jest ktoś na ziemi by cokolwiek w tej sprawie udowodnić na NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a szacun dla rodziny 10.03.09, 13:17 wiadomosci.onet.pl/1931201,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Prof.Religa : "Boga nie ma" > pogrzeb :( 10.03.09, 13:34 www.tvn24.pl/-1,1590067,0,1,pogrzeb-prof-religi-w-piatek,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Prof. Religę pochowa prawdopodobnie kobieta 10.03.09, 14:06 ... Pogrzeb profesora Zbigniewa Religi będzie świecki i poprowadzi go najprawdopodobniej kobieta, mistrzyni ceremonii żałobnej Anna Borowik - ustalił DZIENNIK. Słynny kardiochirurg spocznie w piątek na warszawskich Powązkach ... www.dziennik.pl/wydarzenia/article337852/Relige_pochowa_kobieta_a_nie_ksiadz.html :p Odpowiedz Link Zgłoś