Dodaj do ulubionych

Też tak uważacie? Problemy Nastolatek

05.01.10, 21:17
Poruszę w tym temacie kilka spraw. Jeszcze kilka lat temu byłyśmy małymi
dziewczynkami, które mogły mówić co chcą, miały swobodę, i uważały, że chłopaki to
przybysze z UFO? A teraz... Nagle dostajemy wszystkie w kość: miesiączka,
zainteresowanie chłopakami, próby dorosłości, problemy z rówieśnikami, rodzicami, oceny
w szkole, hormony, huśtawka nastrojów... I my same musimy sobie z tym radzić. Chyba
czas między 12 a 18 rokiem życia jest najgorszym okresem dla dziewczyn... Wy też tak
myślicie? Mieliście jakiś problem z tych co wymieniłam? Proszę o zdanie!
Obserwuj wątek
    • brook Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:18
      piszcie! No chyba że jestem sama!
      • brook Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:24
        • inna_97 Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:41
          Też tak uważam !
          Nie jesteś sama.
          Wczoraj pokłóciłam się z mamą i wszystko przezemnie !
          Na szczęście moja mama jest wspaniała , i szybko się pogodziłyśmy . Ale nie o tym mowa.
          Ja dostałam okres bardzo wcześnie , i myślę że to dlatego teraz dostaje różnych rzeczy ,
          które ukazują się u dziewczyn 14 letnich...
          Nie radzę sobie z tym . Najpierw jestem szczęśliwa i wgl , a za chwilę zła na cały świat !
          Też tak macie ?
          i ty brook ?
          ;]
          • brook Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:45
            dzięx smile
          • gazowa Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:47
            też tak mam ^^
            kurcze, najgorzej że większość dorosłych nie rozumie, że życie nastolatki to
            istny sajgon xdd i jeszcze nas dobijają (rodzice, nauczyciele)..
            ech..
            • niewiqedzicd Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 19.01.10, 09:55
              zgadzam sie z toba gazowa !
              ;q
          • petka Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:48
            Oczywiście że tak też mam, dużo kłócę się z mamą(a później źle mi na sumieniu)
            gdy dostaję 1 w szkole to zawala się mój świat, mam bardzo różny humor raz
            jestem szczęśliwa raz zła, ciągle zastanawiam się po co żyję, jest to normalny
            okres, który na szczęście przechodzismirk
            • klaudencja Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 09.01.10, 17:04
              Też tak mam np. w tej chwili. Wczoraj było fajnie i wgl. a teraz nie wiem co mam
              ze sobą zrobić... Dobija mnie to jeszcze bardziej uncertain
          • kasiula939 :D:D 05.01.10, 22:46
            Dziewczyny co wy w ogole mowicie ten okres jest najlepszy dla dziewczyny czas imprez
            wymarzonych chlopakow niczym sie nie przejmowania gdybym mogla nie chcialabym w
            tym roku konczyc 17 lat czcialabym powtorzyc jeszcze raz 2009 rok to najlepszy rok w
            moim zyciu poznalam tylu wspanialych ludzi... nie rozumiem was...;/
          • bubbless Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 10.01.10, 21:55
            Wg mnie masz w połowie racje , ale tez to najlepszy czas mojego zycia ( jak narazie ) wiec
            mysle, ze wiek miedzy 12 a 18 rokiem zycia ma swoje plusy i minusy. Zalezy od
            nastawienia : )
            • gabusiarbd Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 19.01.10, 10:06
              zgadzam sie z bubbless
              nastoltki w swoim zyciuu maja zwloty i upadki no tak juss to bywa Buśśkismirk
      • bialyemomurzyn Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 09.01.10, 17:22
        zgadzam się z Toba w 100% ;D ciągłe kłotnie z rodzicami, przyjaciolmi. Twoje
        najlepsze kumpele zazdrosne o innych kolesi. normlanie brak slow ;X
    • marcelinkaa Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:43
      zgadzam sie.......smile
      • pinky_love Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:48
        Zgadzam się również. Cóż, zakochuje się często i to jeszcze w osobach, w których nie powinnam, bo i tak nie mam szans xD
    • paulinusia4 . 05.01.10, 21:47
      nastroje są najgorsze.. ;x
      raz się śmieję, a zaraz mam ochotę płakać ;>
      • klakierzyca Re: . 05.01.10, 21:52
        mam identycznie. a grr ;x to jest potworne. czy ktoś zauważył, że kobiety mają gorzej w życiu od mężczyzny? -,- co za chamstwo. pójdę na skargę, tam na górę czy gdzieś tam xD poza tym nie lubię mieć okresu - podpaski jak pampersy albo korek. świetnie xd
        • misiaczek_97 Re: . 09.01.10, 17:27
          Brook nie jesteś sama...też tak mam...
          masakra...
          a najgorsze w tym wszystkim jest to że dorośli nic nie rozumieją...
          heh...dobrze ze to przejściowe
    • stop_it Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:49
      ja mam problem z wszytskimi z tych rzeczy ale starsi ode mnie mowia ze to "najpiekniejszy
      okres w zyciu" to moze cos w tym jest xd bo spojrzcie, jak jestesmy male nic z tego nie
      pamietamy a jak dorosle nic ciekawego sie juz nie wydarza najwiecej przygod jest wlasnie
      w takim okresie naszego zyciasmile
    • truuu Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:49
      Zgadzam się z Tobą.
      Ale to jest zupełnie naturalne.
      Chłopcy też tak mają, że kiedyś 'brzydzili' się nas dotknąć nawet małym palcem.
      A teraz zaczynają się popisywać, żeby tylko zwrócić naszą uwagę.
      Ale mają też polucję (mokre sny) wzwody i tam inne jeszcze.
      tongue_out
    • gosiaczek_94 Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:50
      100 % zgadzam się !!! Najbardziej wkurzają mnie laski typu "Ah Oh Eh" oraz dziewczyn co się chwalą ile miały chłopaków itd. Albo, że one TO już robiły... i czym tu się chwalić? Chyba MEGA głupotą. A potem płacz i z brzuchem do szkoły przychodzić wstyd. Ale tak to już jest... Ale tak to już jest . Pozdrawiam smile smilekiss
      • ewelinkaxd Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:53
        Zgadzam się z wamiwink
    • orginalna_ja Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:52
      Z miesiączką problemu nie ma .Podpaski i już ;] Oceny tak ;/ Jeszcze rok temu
      byłam znakomitą uczennicą a teraz szkoda gadać...sad Chłopcy interesują mnie
      trochę, zawiesiłam oko na jednym ;P
      • karmel_ Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:54
        Mam , straszny problem w ocenami , i rodzicami zarazem. Wdepnęłam w wielkie
        giee. : (
    • gosiaczek_94 Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:53
      Rodzice też marudzą, np. "Wogule się nie uczysz!!!" a przed książka 4 godzine siedze i mam dość! Albo moja mama wierzy, że TYLKO ja mam w klasie najgorsze oceny(nie mam samych 5, ale nie mam też 2) a w klasie 3/4 osób ma same dwóje!!
      • brook Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:54
        taaak wink
        Dzięki!
    • martussa Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 21:57
      ojj.. mam wszystkie te objawy które wymieniłas.. najgorsze sa hustawki nastrojów.. przez
      nie cierpie nie tylko ja, ale takze koledzy z mojej klasy xdd
      I uwazam że to najgorsze bo raz chce mi się płakac że nie wytrzymam potem popadam w
      spaniały błogi nastrój, że też nie wytrzymam, aż w końcu przeistacza sie to w okropną
      niekontrolowana złośc i zapotzrebowanie na coś słodkiego.. masakra..
      • mweezy Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 22:00
        wiadomo że każda nastolatka ma podobne problemy suspicious
        z rodzicami, szkołą, miłością etc.

dojrzewanie, ot co.
    • screamandcry Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 22:00
      Eee...nie uważałam, że chłopaki to UFO...ogólnie to od zawsze wole towarzystwo
      chłopców od dziewczyn.
      Problemy z rówieśnikami? Nie.
      Problemy z rodzicami? Tylko w kwestii komputera.
      Problemy z ocenami? O taak.
      Problemy z chłopakami? Już się nimi nie interesuje. Wole skupic się na nauce.
      Próby dojrzałości? Nie musze próbowac ;D
      Miesiączka? Żaden problem.
      Tak, też myśle, że czas między 12-18 rokiem życia jest najtrudniejszy w życiu kobiety.
    • light Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 22:05
      Huśtawki nastrojów... To głównie mną kieruje i jak każda, niezbyt potrafię nad
      tym zapanować.
      Dorastanie to najgorszy okres, na pewno - podwyższony poziom hormonów - główny
      powód. -.-

• zazdrosnakredka ... 05.01.10, 22:20
      nom ja też tak mam . wgl tyle osób się nagle okazuje dwulicowych... a moja
      psychika nie wytrzymuje . wydaje mi się że niedługo skończę w psychiatryku ,
      normalnie ! uncertain
      • zakochana_w_th ugh. 05.01.10, 22:26
        Ja się jedynie martwie ocenami. W 6 klasie 5.3 teraz zaledwie 4.0 . Wachania nastrojów
        mam, jak każdy chyba. Chłopacy mnie nie interesują. A okres... jak okres. Kłótnie z
        rodzicami sa codziennie, ale to się nawet nie zmieni.. od zawsze sie kłóce, taki mój
        charakter.
    • nici Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 22:27
      tez tak mam, juz sie ciesze jak dorosne
    • patrusia Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 22:45
      nie no problemy nastolatek zaczynaja sie o 14 roku zycia do 17 sa problemy xd
      • monjiczq Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 23:01
        wiecie co dziołchy.to jest normalne w tym wieku, to wszyscy wiemy i wiemy też że to
        bywa męczące.
        ale z drugiej strony to jest najpiękniejszy okres w naszym życiu, wtedy doświadczamy
        samych nowych rzeczy i pięknych chwil i powinniśmy się tym cieszyć ;d ja tam się ciesze
        ze wszystkiego co mnie w życiu spotka wink ale bądź co bądź 16 rok życia to najpiękniejsze
        chwile xD
        Ile ja bym dała, żeby nie mieć tych 17 teraz tongue_out
    • maciaa Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 22:53
      Pewnie, że tak uważam. Te problemy nie zmieniają się na przestrzeni pokoleń..
      Dorastanie jest strasznie trudne, skomplikowane i w ogóle.. ^^ dała bym wiele,
      żeby znów mieć 5 czy 6 lat..
    • karka99221 Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 22:57
      to prawda !!no ale z jednym się nie zgodze to jest dość trudny okres naszego
      życia ale zarazem najlepszy !!w wieku właśnie 12-18 lat !!poznaje się najwięcej
      z świata !!!! pierwsze zauroczenia ,pierwsi chłopacy ,pierwse miłości ,pierwsze
      pocałynki i u większości dziewczyn pierwsze stosunki xddd !!!to wszystko są
      wspaniale i napewno fajne uczucia ale na dojżewanie nic nie poradzimy i musimy
      się z tym pogodzić !chłopacy mają z jedej strony gożej od nas żę oni jak mają
      nocne wytryski to nie mają pojećia kiedy to się zdaży i nie mogą się na to
      pżygotować (podpaski xddd ) i wtedy bódzą się i mają krocze morke heh !!! mnie
      najbardziej w tym dojżewaniu wkórza żę ciągle się w kimś zauroczam !1i mam tego
      dosyć więc zaczełam to ignorować i jest git !1myśle sobie jedynie o tej osobie
      potajemnie ale i tak staram się nie myśleć !!Bo nie chce mając 13 lat mieć
      chłopaka przynajmniej narzie !!ja chce najwsześniej w 3 gim !!i wiem żę to możę
      być dziwne żę tak póżno ale w tak młodym wieku miłość nie istnieje bo nie wierze
      w to żeby para która zaczeła ze sobą chodzić powiedzmy w 1 klasie gimnazjum była
      ze sobą do końca szkół i póżniej wzieła ślub !!!ale się rozpisałam smilekisskisskisskiss
      • rosalinka Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 23:02
        chcialabym sie na nowo urodzic , poprawic bedy , byc lepsza i wgl. ale wiadomo
        ze tak nie bedzie .x
      • meerc Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 23:06
        ah , no niestety masz całkowitą raacje. życie daje nam w dupe , jest ciężko i wogóle ale
        chyba przez to uczymy się wytrwałości względem przyszłego życia w prawdziwej dżungliii
        dorosłych. -.- każdą z nas dotyka to samo. w mniejszym lub większym stopniu, wcześniej
        czy później , no ale musimy sobie radzić ,no nie? dziewczyny , wspierajmy się . ....
        kurcze , pewnie to zabrzmiało jak jakiś mega feministyczny okrzyk , no ale chyba mam
        racje ,nie ? ; D
      • poconacokomuto Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 05.01.10, 23:08
        Tak właśnie. 12-18 to najlepszy i najgorszy okres!
        Też mam tak, to jest okropne. Raz biegam, śmieję się, zaciechy z byle powodu...
        boom! i nagle zła na cały świat. los skrzywdził nas, dziewczyny! crytongue_out
    • lady_cat też tak uważam . 06.01.10, 12:23
      też tak uważam, jak ty .
      chłopacy byli dla mnie kiedyś z uFo .
      teraz za nimi latam .
      dziwne trochę. x d.
    • famous_ash Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 14:22
      Zgadzam sie z toba. Dziewczyny maja trudneiej w ty okresie zycia niz chlopcy. I
      dlaczego akurat dziewczyny musza tak miec angry
    • lousy11 Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 14:45
      zainteresowanie chłopakami, próby dorosłości, problemy z rówieśnikami,
      rodzicami, huśtawka nastrojów - to wszystko co miałam do tej pory . Chłopaki,
      rodzice i próby dorosłości są najgorsze ;/ Zawsze uważałam że gdy byłam mała np.
      6 lat było mi prościej miałam koleżanki, zabawki, rodzinę itp. tyle mi było
      potrzebne. A teraz !? Teraz jest okropne moje 'koleżanki' mnie wkurw.... z
      chłopakami oj ... są wielkie problemy, rodzice ? co chwile coś gadają że nic
      sama zrobić nie mogę itp. o próbach dorosłości wole nie mówić ;/ ale życie to
      życie wink
      • brook Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 14:48
        no widzicie smile
        • hepsio Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 14:56
          ` maxx, ten okres dojrzewania jest masakryczny, oczywiście zależy z jakiego
          punktu widzenia. może niektóre dziewczyny nie buntują się, aż tak żeby
          doprowadzać wszystkich do białej gorączki ?
          niestety u mnie jest tak, że mam humory, jestem wkurzająca i kłopotliwa. taki
          charakter, ale mam nadzieję że niedługo z tego wyrosnę ^^ oby ;.p
          • zabax3 Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 14:58
            tak masakra ;xx

miesiączka jest najgorsza..;/

• myszkaa Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 15:03
      też tak mam . ; x `

eh , zawsze dziewczyny mają sie najgorzej .

sciana
    • mroweczka_xxx Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 15:07
      hmmm ja mam 15 lat i nie jest aż tak źle ;d może dlatego że z wszystkiego sobie
      jaja robię a zły humor mam jak wstaje rano do szkoły... -.- . całe lekcje jestem
      nieprzytomna ;d a wieczorkiem już pełnia szczęścia ;d
    • emm_ Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 15:43
      No masz racje
    • patka__s Re: Też tak uważacie? Problemy Nastolatek 06.01.10, 15:51
      Tak to trudny okres... ; p
    • miley_cliqua hmm 06.01.10, 15:51
      no wiesz ja ci powiem czy to prawdziwe problemy jak skończe 40 tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka