Dodaj do ulubionych

Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Pastis

05.01.07, 00:00
Komunikat oficjalny
Spotkanie forumowe, odbędzie się w przyszły czwartek tj. 11.01
w restauracji Pastis - Dembego 10, budynek NCC (taki z blaszynmi
elewacjami ostatnich pięter ) /wejście od ul. Relaksowej/
Start - jak zwykle g. 20-ta

Pomny ostatniego spotaknia, informuję, iż
lepiej zaopatrzyć się w drobne w postaci gotówki i bilonu.
Obserwuj wątek
    • paulina.galli Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 05.01.07, 08:14
      postaram sie byc smile
      • claire_de_lune Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 05.01.07, 09:11
        bedziemy (ja w dwoch osobach smile
    • volta2 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 05.01.07, 09:47
      Na dzień dzisiejszy deklaruję wizytę w pastisie.
    • lezka_z_posen Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 05.01.07, 19:11
      to akurat w moje urodzinysmilewypijcie moje zdrowiewink
      • chiara76 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 06.01.07, 00:39
        lezka_z_posen napisała:

> to akurat w moje urodzinysmilewypijcie moje zdrowiewink

lezka, a ja myślałam ,że Ty świętujesz 10tego i miałam Ci życzenia składaćwink
        To z wyprzedzeniem najlepszego , chlup łyskaczykiemwink
        • effa.d Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 16:07
          czy ktoś nowy sie wybiera? bo wolałabym mieć towarzystwo w debiucie.... wygląda
          na to, że wreszcie uda mi się dotrzeć
          • anthonka Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 18:40
            Wszyscy nowi uczestnicy są zawsze mile witani - nawet jeżeli debiutują solo smile
        • lezka_z_posen Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 18:51
          chiara76 napisała:

> lezka_z_posen napisała:
          >
          > > to akurat w moje urodzinysmilewypijcie moje zdrowiewink
          >
          > lezka, a ja myślałam ,że Ty świętujesz 10tego i miałam Ci życzenia składaćwink
          > To z wyprzedzeniem najlepszego , chlup łyskaczykiemwink

11-stego,ale jeszcze 3 razy bede swietowac,potem o urodzinach nie chce slyszecwink
          a ja chyba sie obraze-bo na spotkania forumowe biegasz,a u nas nawet wirtualnie
          sie nie objawilaswink
          • chiara76 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 22:19
            lezka_z_posen napisała:

> chiara76 napisała:
            >
            > > lezka_z_posen napisała:
            > >
            > > > to akurat w moje urodzinysmilewypijcie moje zdrowiewink
            > >
            > > lezka, a ja myślałam ,że Ty świętujesz 10tego i miałam Ci życzenia składa
            > ćwink
            > > To z wyprzedzeniem najlepszego , chlup łyskaczykiemwink
            >
            > 11-stego,ale jeszcze 3 razy bede swietowac,potem o urodzinach nie chce
            slyszec;
            > )
            > a ja chyba sie obraze-bo na spotkania forumowe biegasz,a u nas nawet
            wirtualnie
            >
            > sie nie objawilaswink
            to idę zastukać, bo i tak Was czytam codziennie a niektóre wyrażenia są już w
            naszym codziennym języku skradzione od Waswink)
            • lezka_z_posen Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 10.01.07, 14:45
              > >
              > > sie nie objawilaswink
              > to idę zastukać, bo i tak Was czytam codziennie a niektóre wyrażenia są już
              w
              > naszym codziennym języku skradzione od Waswink)

milo nam,ze przyczyniamy sie do rozwoju mowy polskiejwink
              >
              • chiara76 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 10.01.07, 14:55
                lezka_z_posen napisała:

> > >
                > > > sie nie objawilaswink
                > > to idę zastukać, bo i tak Was czytam codziennie a niektóre wyrażenia są
                > już
                > w
                > > naszym codziennym języku skradzione od Waswink)
                >
                > milo nam,ze przyczyniamy sie do rozwoju mowy polskiejwink
                > >

a mowa! pewniewink
                Czekam na otwarcie odrzwi na razie...
    • jan-w Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 19:20
      I zabrać swój własny chleb tostowy, bo może zabraknąć wink
      • biljana Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 19:55
        jan-w napisał:

> I zabrać swój własny chleb tostowy, bo może zabraknąć wink

hmm w tym Pastisie jest tak dziwnie, czy sie zgrywacie z biednych, nieswiadomych
        ludzi, ktorzy nigdy tam nie byli? smile))

chyba ze lubimy taki survival knajpiany, ha cos w tym jestsmile
        • jan-w Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 20:37
          Ostatnio, nie podali pewnej potrawy, gdyż miała być na chlebie tostowym którego
          nie było. Był co prawda w sklepie sąsiadującym przez ścianę, ale szef firmy nie
          był tym zainteresowany. W Pastis jest dziwnie, ale damy mu szansę wink
        • chiara76 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 22:21
          biljana napisała:

> jan-w napisał:
          >
          > > I zabrać swój własny chleb tostowy, bo może zabraknąć wink
          >
          > hmm w tym Pastisie jest tak dziwnie, czy sie zgrywacie z biednych,
          nieswiadomyc
          > h
          > ludzi, ktorzy nigdy tam nie byli? smile))
          >
          > chyba ze lubimy taki survival knajpiany, ha cos w tym jestsmile
          >
          >

mnie tam zraziło coś zupełnie innego, ale to może opowiem, jeśli dotrzemy
          (ciągle nie wiem, ale być może? zobaczymy...)...
          • malgo19744 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 22:42
            jest szansa, ze i ja zadebiutuje w czwartek, przynajmniej sie postaramsmile
            • granadax Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 09.01.07, 23:32
              ja tez
    • claire_de_lune Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 10.01.07, 09:16
      no prosze. Okazuje sie, ze moga byc nas tlumy! smile

co do Pastisa, to chyba Was rozczaruje. Jak tam bylam oblewac zdany przeze mnie
      egzamin - to bylo niestety dosc...normalnie smile
      • chiara76 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 10.01.07, 10:03
        claire_de_lune napisała:

> no prosze. Okazuje sie, ze moga byc nas tlumy! smile
        >
        > co do Pastisa, to chyba Was rozczaruje. Jak tam bylam oblewac zdany przeze
        mnie
        >
        > egzamin - to bylo niestety dosc...normalnie smile

ja na jedzenie i obsługę nie narzekałam, jedynie na niektórych gości. Tak mi
        zbrzydzili, że z ponad pół roku albo i więcej nie byliśmywink
        • malgoszac Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 10.01.07, 14:30
          ja z mezem tez postaramy sie dotrzec
    • czarna_a Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 12:14
      Jeśli tak blisko, to może i mnie uda się wpaść pod koniec.
      • jan-w Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 18:20
        Dla kogo blisko, dla tego blisko...
        Dla mnie spacerek ponad 1,5 km sad
        • claire_de_lune Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 18:35
          janie-w, nastepnym razem wybierzemy cos w Twoim rejonie smile
          • rubeus Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 19:45
            Problem w tym, że jak na razie ni ma...
            Może coś się w końcu otworzy przy kateringu na Mielczarskiego
            • paulina.galli Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 22:44
              dzieki za mile spedzony czas... smile

mimo wszytko musze to napisac - to znaczy wystosowac niesmialy apel...
              never again Pastis'u wink

smilesmilesmile
              kto byl ten wie czemu smile
              • anthonka Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 22:49
                A ja mimo najszczerszych chęci nie dotarłam sad(((
              • chiara76 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 22:52
                paulina.galli napisała:

> dzieki za mile spedzony czas... smile
                >
                >
                > mimo wszytko musze to napisac - to znaczy wystosowac niesmialy apel...
                > never again Pastis'u wink
                >
                > smilesmilesmile
                > kto byl ten wie czemu smile
                >

hej, co się działo??smile
                Napisz, napisz...
                • paulina.galli Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 23:05
                  charo w wielkim skrocie:
                  - nabzdyczona na caly swiat panienka (choc nazwanie tej pani ->"panienka" to
                  duuuzy komplement)

- smiertelna obraza jak my smiemy brac oddzielne rachunki (a nie jeden
                  wspolny) i obrazonym placzliwym tonem pouczenie nas ze "takie rzeczy' to sie
                  zglasza na samym poczatku..."konsumpcji"

- tradycyjnie zamieszanie z reszta... i np zadanie drobnych w przypadku jak
                  rach. opiewal na 40 zeta a ja dalam banknot 50 zl- czyli do wydania bylo tylko
                  10 nie?smile no ale ja mam miec jeszcze bj "drobne" (sic!!!)

- i juz zupelnie prywatnie - co jak co ale drink tequila sunrise (z symboliczna
                  zawratoscia tequili smilesmilesmile za 25 zeta - to lekka przesada....( w knajpach w
                  centrum to ok. 20 zl )

Dobrze ze towarzystwo bylo mile smilesmilesmile i zrekompenowalo buraczana knajpe , bo
                  moim zdaniem PASTIS powinien zmienic nazwe na BURAK
                  smile
                  • chiara76 Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 23:08
                    jako, że ja zostałam zrażona przez inne sprawy, to tam z rok chyba już nie
                    bywamy...ale byłam ciekawa, co tym razem.
                    Dziwne, że te knajpki na Kabatach tak mają w nosie klientów...bo to akurat nie
                    pierwsza, na którą ludzie narzekają. Czyżby poczucie, że u nas ciągle jest mało
                    lokali tak na właścicieli działało? Hmmm.
                    Dzięki za przybliżenie problemuwink
              • biljana Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 22:53
                paulina.galli napisała:

> mimo wszytko musze to napisac - to znaczy wystosowac niesmialy apel...
                > never again Pastis'u wink

przyłączam się do apelu! jamais neversmile
                • anthonka Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 23:05
                  No mówcie kobitki, bo z ciekawości usycham!
                • biljana Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 11.01.07, 23:17
                  ja moge dodac od siebie, ze choc bardzo fajnie nam sie gadalo, to juz mniej
                  wiecej o 21.40 pani kelnerka zaczela nerwowo obserwowac nasz stoliksmile co wszyscy
                  odebrali jako sygrnal do odejsciasmile
                  i zaczelismy sie szybko zbierac, choc pewnie mozna byloby powiedziec jeszcze
                  chwilke.

a ja zostalam opie...na przez pania kelnerke, bo chcialam zaplacic banknotem 100 zl.
                  Uslyszalam wiache mniej wiecej w ten desen: co panstwo sobie wyobrazacie,
                  przychodzicie w 9 osob, kazdy rachunek po 20 zlotych i ja mam teraz kazdemu
                  wydawac! To sie trzeba inaczej przygotowac, umowic wczesniej, albo mnie
                  poinformowac przyt rezerwacji!

Coz, ja tam juz zadnych rezerwacji robic nie bede smile))))
                  • rubeus Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 00:19
                    trzeba chyba nauczyć się informować obsługę, żeby przygotowywali
                    osobne rachunki... Bo grono sptoykających się rozrasta i są mocno
                    zdezorientowani taką gromadką na raz smile))
                    No i zdecydowanie - dłuższe posiedzenia i pogwarki, to jedynie w GAL-u,
                    Coco Mocca Cafe i bodajże w Basilli [gdzie nie wyrzucają punkt 22-a]
                    • malgoszac Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 00:28
                      a nam sie nie udalo... i szkoda
                      ale tak juz mamy, ze poza weekendami to ciezko nam sie gdzies wybrac i tym
                      razem robota byla gora
                      moze trzecia proba sie powiedziesmile
                      • czarna_a Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 10:40
                        Ja też mimo najszczerszych chęci nie dotarłam – jakiś zmotoryzowany burak
                        ochlapał mnie na świętokrzyskiej i na kabaty dotarłam w totalnie mokrych
                        spodniachsad Burak (albo buraczana baba) musiał się bardzo starać, bo kałuża
                        była właściwie na chodniku! Zresztą z tego co piszecie wnioskuje, że zostałabym
                        zburczana przez obsługę za późne przybyciewink Może uda mi się następnym razem.
                        A na następne spotkanie nieśmiało zaproponuje lokal położony centralnie. Moje
                        typy to:
                        1.pierogarnia
                        2.sportowa knajpka w tesco
                  • paulina.galli Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 10:55
                    no przepraszam smilesmilesmile - moj rachunek (i nie tylko moj, jak podejrzewam
                    byl "ciut" wiekszy niz 20 zloych wink"

W sumie "Pani Obslugujaca" byla bardzo malownicza - smilesmilesmile
                    • anthonka Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 11:12
                      To musiało być naprawdę ciekawie wink
    • claire_de_lune Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 08:58
      Pastis Pastisem, ale ja Wam bardzo dziekuje za jak zwykle przemila atmosfere.
      Bardzo mi bylo milo poznac nowe osoby. Mam nadzieje, ze nasze grono bedzie sie
      nadal tak ladnie rozrastac smile
      • paulina.galli Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 10:51
        Mam pytanie!
        ak nazywalo sie to "kocie forum" na ktore mialam zajrzec?
        Na GW - prywatnych jest chyba z 5 nie wiem ktore "wlasciwe" smilesmilesmile
        • claire_de_lune Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 10:57
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10264
          zapraszamy smile
          • paulina.galli Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 12.01.07, 11:10
            a to biegne wink
      • granadax Re: Spotkanie forumowe - 11.01 - restauracja Past 14.01.07, 19:30
        czesc to ja nowa, ktorej niezwykle milo bylo was poznac. Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka