Dodaj do ulubionych

W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!!

05.09.06, 23:04
Oglądacie Teraz My? Niewiarygodne, że ten kraj wydał na świat takich
zakłamanych, śliskich, cynicznych chłystków jak Wierzejski. Słucham jego
oszczerstw, jego pokrętnych, plugawych oskarżeń wobec Jacka Kuronia i pięści
same mi się zaciskają. Podziwiam Macieja Kuronia, że z takim stoickim spokojem
obserwuje ten łgawy cyrk.
A gdzie pan za przeproszeniem poseł był, kiedy Jacek Kuroń LATA spędzał w
więzeniach, po to, żeby teraz takie kanalie jak on mogły wygadywać co im się
podoba, opluwając wszystko i wszystkich?? Czym ten człowiek się dla tego kraju
zasłużył, że śmie oskarżać ludzi pokroju Jacka Kuronia?
Wybaczcie, ale się uniosłam.
Obserwuj wątek
    • reniatoja Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:11
      mały sku..synek, powinien wylecieć w powietrze. Takie normalnie zero, słów
      brakuje :(((( Ukłony dla Maćka Kuronia. Aż mi sie płakać chce, ale ja w ogóle
      nadwrażliwa jestem ostanio, może dlatego :(((
      • fjmurau Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:13
        mi sie wlasnie tez chce plakac.. masakra
        • reniatoja Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:20
          dlaczego tacy ludzie łażą po świecie i jeszcze mają cokolwiek do powiedzenia w
          Polsce :(((((( Ktoś powinien mu po prostu dać taki wpie.. zeby sie bał
          wiecej pokazać przed kamerami i zabierać głos na jakikolwiek temat .
          Przepraszam za słownictwo, ale nie mogę się opanować, co sie w tej Polsce
          dzieje, cała ta koalicja, ten Giertych wierzejski, lepper, kaczyński, to jest
          właśnie substancja, ale nie borowina, tylko to co śmierdzi :(((
          • rodzynia Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:28
            Straszny człowiek ;-(
            • offon Robal - po prostu robal 05.09.06, 23:33
              Tchórzliwy robal, wijacy się przez swiat polityki jak glista. Teraz ma swoje 5
              minut, więc wije się o wiele bardziej intensywnie niż zwykle, zanim bezlitosny
              czas wdepcze go w glebe.
              Pośle wierzejski, miej pan honor i nie pokazuj już swojej oslizłej maski w tv.
          • kubissimo Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:38
            sęk w tym, ze takie oszolomy zawsze byly i zawsze beda. ale dopiero w naszych
            czasach media zamiast omijac ich szerokim kolem, z utesknieniem czekaja na ich
            wypowiedzi na jakikolwiek temat.
            przeciez tak naprawde to media wykreowaly Wierzejskiego, o ktorym jeszcze rok
            temu malo kto slyszal, a teraz prosze bardzo - puszy sie toto i uwaza za
            sumienie narodu, ktore bedzie pouczac Pana Bartoszewskiego i oskarzac Jacka
            Kuronia
            jeden wielki niesmak
    • estu Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:30
      Moj syn twierdzi, ze nie chce zyc w kraju ,ktorym rzadza
      Wierzejscy,Giertychowie, Kaczynscy i zaraz po studiach wyjezdza byle dalej.
      Nawet nie wiem jakich argumentow uzyc, aby go zatrzymac- a zreszta nawet nie
      wiem, czy chce go zatrzymywac.Osobiscie nie znam nikogo, kto glosowal na PiS a
      tym bardziej na LPR.Wiec do cholery , KTO ICH WYBRAL??? W tym kraju juz nie
      daje sie zyc.Pan Maciek Kuron-duza klasa, zeby rozmawiac z taka gnidą i tylko
      raz rzucic kurwą.
      • boa-666 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:41
        Wybrali tych s......ów ci, którzy nie poszli na wybory!
        Taka jest bolesna prawda. Ja też nie chcę, żeby moje dzieci
        wyjeżdżały, dlatego tym razem dopilnuję wszystkich swoich
        znajomych, żeby poszli do urn! Bo to jest nasz OBOWIĄZEK
        proszę szanownej inteligencji! Współczuję Maćkowi Kuroniowi
        i gratuluję naprawdę dobrego smaku, zwłaszcza, że miał przed sobą
        wyjątkowo oleśną wesz polską!
    • el_padre Spokojnie, nie zapominajcie, że telewizja 05.09.06, 23:36
      to taki cyrk. Musi mieć swoje atrakcje. A to baba z brodą, a to facet z dwoma
      siurkami, a to człowiek bez mózgu.
      Tu chodzi o oglądalność. A skoro oglądacie, to znaczy
      że ten mechanizm działa. Sami podkręcacie mu publikę.
      A przecież jest pilot. I cały stos książek do przeczytania.
      A może nie ma:(
      • dzika_rzeka Re: Spokojnie, nie zapominajcie, że telewizja 05.09.06, 23:48
        El_padre - cały kłopot polega na tym, że to nie był film fabularny, Strefa 11
        czy inne opowieści z krypty. Zobaczyliśmy żywego człowieka, który z zimną krwią,
        stoickim spokojem, błogością na twarzy i lubością w głosie opluł jednego z
        najzacniejszych ludzi, jacy żyli w tym kraju. Nie wiem co kieruje Wierzejskim,
        zapewne myśli i o wysokiej oglądalności, słupkach popularności, itd, ale
        najbardziej przeraża mnie to, że jego plugawe poglądy znajdują posłuch w
        społeczeństwie, że są ludzie, którzy w jego cyniczne kłamstewka i przeinaczenia
        wierzą.
        I nawet cały stos przeczytanych książek nie pomoże zrozumieć tego, jak do
        cholery można być takim małym człowiekiem, brutalnym, pozbawionym skrupułów
        graczem, który z ideami "rodziny, ochrony życia poczętego, miłości Bożej, itp"
        na ustach, wykrzykuje obłąkane brednie o "pederastach", "holokauście
        nienarodzonych", czy opluwa dobre imię Jacka Kuronia.
        Pan Maciej Kuroń powiedział, że jego ojciec wybaczyłby LPRowi. Ja nie potrafię.
    • zabcia89 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:38
      Wielkie brawa dla pana Maćka Kuronia za sposób w jaki rozprawił się z
      Wierzejskim. A LPR-owcom przydałaby się porządna lekcja historii. Jeszcze raz
      brawo panie Maćku!
      • kinia1987 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:42
        pozostaje mi się pod tym podpisać
        • rumina Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:50
          Wklejam mój post z forum aktualności:

Przypomniała mi się piosenka Jonasz Kofty.
          Napisana przynajmniej 15 lat temu, śpiewał ją wtedy Janusz Gajos.
          Wydała mi się bardzo aktualna.

EPITAFIUM DLA FRAJERA

Żył raz Frajer
          Wierzył w bajer
          Potem umarł

Nad grobem cztery
          Inne Frajery
          Wbite w gajery
          Wytarte, starte
          W cholernym słońcu
          Stali bez końca
          Jakby po piwo
          Albo ćwiarę

Aż wreszcie jeden
          Niemłody Frajer
          Łzę łyknął gorzką
          Jak zajzajer
          I w taki gorąc
          O suchym gardle
          Na siebie biorąc
          Żałobne parle
          Powiedział:

Przyjacielu
          Trochę serca nam ubyło
          Ile naprawdę
          Jeszcze nie wiemy
          Pamięć o Tobie
          Poniesiemy
          Zrobimy z nią
          Ile umiemy
          Ci co z urzędu
          Wieńce kładli
          Musieli odejść
          Do swych spraw
          Nas tak jak Ciebie
          Czas nie nagli
          Frajerzy zawsze
          Mają czas
          Bracie spod jednej anatemy
          Żegnamy Cię i dziękujemy

Że Ci się chciało
          Być zakałą
          Gdy wystarczało
          Głośno klaskać
          Że Ci się chciało
          Widzieć całość
          Gdy wystarczała
          Biała laska

Że Ci się chciało
          Być tylko sobą
          Zwyczajnie dobro od zła
          Odróżniać
          Kiedy nikogo
          Nie było obok
          Tylko służalcza
          Szepcząca próżnia

Że Ci się chciało
          Myśleć tak mało
          O swoich własnych
          Nielekkich losach
          Że Ci godności
          Wystarczało
          By nie dorzucać
          Drewna do stosów
          Że Ci się chciało...

Że Ci się chciało
          Ciężki Frajerze
          Przeżyć po ludzku
          Swe ludzkie życie
          Choć w zmartwychwstanie
          Nikt z nas nie wierzył
          Ni w wieczną rzeczy pamięć
          W granice
          Bracie spod jednej anatemy
          Żegnamy Cię
          I dziękujemy

Cztery frajery
          Wbite w gajery
          Jeszcze postały
          Chwilkę na słońcu
          Ptaszki ćwierkali
          A oni stali
          Po dobrej chwili
          Poleźli w końcu

I zapomnieli dać po czerwońcu

Ja bym takiego klienta
          W życiu nie wpuścił na cmentarz
    • therania Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 05.09.06, 23:50
      tez ogladalam ten program i mialam podobne odczucia.Jako, ze siedzialam sama to
      klocilam sie z telewizorem. Pan Maciej Kuron zachowal sie wspaniale i pan
      Wierzynski nie byl dla niego przeciwnikiem.Ineresujace jest tez dla mnie powrot
      do moralnosci Kalego.Pan Jacek Kuron widzial w kazdym czlowieka, mysle , ze my
      tez musimy zobaczyc w dzialaczach LPR ludzi. Pomimo wszystko. Chociaz czasami
      zaciskaja sie piesci i na usta cisna sie slowa uwazane za obrazliwe.A ja zawsze
      bede szanowac Pana Jacka Kuronia i zawsze bedzie on dla mnie autorytetem.
    • gladiusz Re: Dobrze, bardzo dobrze 06.09.06, 00:24
      Od pierwszego dnia PiS i cała "koalicja", która potem powstała robią wszystko,
      aby przegrać nastęopne wybory. Myślałem, że są mimo wszystko cwańsi,
      sprytniejsi i politycznie dojrzalsi i kompromitacja totalna zajmie im ze 3
      lata. A tu taka
      niespodzianka ! Następne wybory przegrali już po nie całym roku rządzenia.
      Zupełny brak politycznego instynktu samozachowawczego. Zupełnie jak dzieci we
      mgle nocą. Szkoda tylko naszej gospodarki i wizerunku na świecie.
    • nnike Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 00:33
      Przypomnę jeszcze Zbigniewa Herberta, któremu też usiłowali zakłócić pośmiertny
      spokój...

Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy. Może coś jest w tym powiedzeniu i jakaś
      zaraza ich wytłucze?
      • eilean_donan Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 07:18
        Tak, w pełni się zgadzam. Teraz w Polsce można opluć każdego, np. parę tygodni
        temu Macierewicz obraził ministrów spraw zagranicznych,i co? Tylko mu trochę
        pogrożono palcem.Niszczy się dobre imię Jacka Kuronia,a znowu prezydent milczy,
        nie waży się usadzić takich szczekaczy ...
        Premier zapowiedział, że "czarne jest białe i białe jest czarne" i okazuje się,
        że ta freudowska pomyłka, staje się normą w IV RP.
        Na marginesie - wyjedzie z tego kraju nie tylko młodzież. Ja mam swoje lata,
        ale powoli zaczynam się pakować.
        • amikeo Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 07:38
          Szłam na wybory namawiając wszystkich gorąco do NIE głosowania na PiS. Nie
          słuchali, starsi czekali na te rozliczenia z przeszłościa, którymi rzygam już,
          bo mnie bardziej interesuje mnoja przyszłość-stabilna praca, tani kredyt,
          mieszkanie. Za dwa miesiące znowy wybory, może nie takie ważne jak te
          prezydenckie, ale LUDZIE MUSICIE IŚĆ!! I głosować na opozycje, po jakąkolwiek
          nazwą by się nie kryła!!Zróbmy cos z tym!
    • narazka Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 08:24
      Czy gdzieś to można obejrzeć? Przegapiłem.

Narazka
      • jedzoslaw Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 08:44
        Niestety, o to właśnie chodzi takim gnidom: żebyście ich oglądali i mówili o
        nich. LPR przy najbliższych wyborach nie wejdzie do Sejmu, więc robią wszystko,
        żeby zwrócić uwagę na siebie. To już i tak łabędzi śpiew tej całej Ligi
        Polskich Oszołomów. Mam wciąż nadzieję, że w ostatnich latach ludzie już
        nauczyli się na kogo głosować nie należy i do czego prowadzą rządy kretynów.
        Musimy teraz przełknąć tę żabę, żeby społeczeństwo wyciągnęło wnioski ze swoich
        błędnych decyzji wyborczych. Na Wierzejskiego nawet szkoda splunąć. Niech tam
        sobie pieprzy jak potrzaskanay. Za kilka lat trafi do politycznego lamusa razem
        z tymi swoimi wypierdkami polskiej demokracji.
    • ratzinger Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 08:36
      Kuroń słaby, jedyne co potrafił to porównać LPR do SB, przecież to głupawy epitet. Wierzejski, palant czy nie wypadł zaskakująco dobrze - a tu chodzo o to jak kto wypadnie a nie czy ma rację czy nie.
      • anmanika Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 09:03
        Moim zdaniem p. Maciej Kuroń zachował się z klasą którą wpoił mu ojciec. Taki
        Wierzejski mógły mu buty czyścić. Kto promuje to chodzące nieszczęście?
        Przecież on się kompromituje każdą ze swoich wypowiedzi.
        • jedzoslaw Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 09:09
          anmanika napisała:

> Kto promuje to chodzące nieszczęście?
          > Przecież on się kompromituje każdą ze swoich wypowiedzi

Jego i mu podobnych promuje pewien toruński pseudokaznodzieja...
          • anmanika Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 09:19
            To wiem ale dlaczego w tefauenie?
            • jedzoslaw Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 09:54
              anmanika napisała:

> To wiem ale dlaczego w tefauenie?

Myślę, że zasługą TVN-u jest to, że mogliśmy zobaczyć tego kretyna w całym
              jego kretynizmie.
              • cze67 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 10:15
                Dobrze, że tego nie oglądałem, bo czytając Wasze wpisy rozwaliłbym pewnie
                telewizor. Zresztą, do pewnego momentu jeszcze mnie te dyskusje, sprzeczki
                między przedstawicielami obozu rządzącego a uczciwymi ludźmi jeszcze bawiły.
                Ale w pewnej chwili kompletnie przestało to być zabawne.
    • cristinka Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 09:41
      No mnie trafił ten tytułowy szlag. Tragiczny, obleśny, głupi facet. Ale co
      ciekawe cały PiS składa sie z takich oszołomów, nie będę wymieniać bo wszyscy
      wiemy, wystarczy zacząć od góry poprzez Gosiewskiego i innych...
    • lanja Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 09:50
      Trafiłam na ostatnie 10 minut programu, a i tak ledwo wytrzymałam do końca.
      Ilekroć widzę Wierzejskiego czy Giertycha w TV to mam ochotę rzucić kapciem w
      telewizor. Wczoraj myślałam, że wyrzucę go przez okno (telewizor, nie
      Wierzejskiego, chociaż...).
      Wyrazy szacunku dla Pana Macieja Kuronia za klasę, opanowanie i spokój - ja bym
      tak nie potrafła.
      • paulina.galli Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 10:07
        Ja nie wytrzymalam i wylaczylam TV
        Moje zdrowie psychiczne bylo wazniejsze....

Z drugiej strony - tak sobie mysle moze dobrze ze wlasnie tak powiedzial W?
        Moze otworzy to co poniektorym oczy a innych zmobilizuje zeby powiedziec takim
        W. i innym ludzikom z jego paczki NIE ?
      • nadja Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 10:28

Nie ogladalam i chyba dobrze zrobilam.
        Naprawde na widok Wierzejskiego robie sie agresywna i nie jestem w stanie go
        sluchac. To jest nieprawdopodobne, zeby tacy ludzie, tak podli, cyniczni mogli
        rzadzic i zeby ktos ich chcial sluchac... Ja nie chce, to chyba jedyne co moge
        zrobic...

n.
        • bzy1 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 10:57
          wrrrr nóż w kieszeni mi się otwiera kiedy przypomne sobie ten program. tak mi
          się ciśnienie podniosło, że strach.
          a te idiotyczne teksty o tym, że oni dopiero teraz moga dojśc do głosu bo byli
          prześladowani - byli w głębokiej opozycji, a kolesie zmieniali sie co cztery
          lata... i nie trafia do pustej pały ŻE TO LUDZIE TAK GŁOSOWALI ! i teraz
          niestety zagłosowali tak, że LPR jest przy władzy z Kaczorami;(
          dlatego przywalić w zęby to cały czas mam ochotę tym którzy nie poszli głosować:
          (
          Panie Maciuju wielka klasa. Dziękuje i gratuluję.

• cristinka Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 11:06
            tak, zgadza się, głosowali ludzie. Ale są ludzie i ludzie. Ci którzy głosowali
            na te wszystkie gnomy to głupi ludzie i podobne pewnie oszołomy jak ci którzy
            nas jako kraj teraz kompromitują.
            • henryczek-czewa Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 11:13
              ten przygłup urodził sie w 1976 a ma czelność stawiać sie w roli autorytetu moralnego rozliczającego czasy PRL, matki w ciąży, kochających inaczej

czamu tacy ludzie robią w tym kraju kariere polityczną!?
    • bardu Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 11:34
      A mnie się zdaje, że ten obleśny typ mimo swojej buty, bezczelności i cynizmu
      czuł się wczoraj niewyraźnie. Usiłował robić dobrą minę do złej gry, ale nie
      wyszło. Zresztą cóż mógł odpowiedzieć Maćkowi Kuroniowi? Na szczęście porządny
      człowiek nawet jak go się obrzuci g...m porządnym człowiekiem zostanie. I o tym
      wie na szczęście większość Polaków. I jestem przekonana, że przyjdzie taki
      dzień, że te wszyskie wszechpolaki, pisiory itd. odejdą w niebyt - tam, gdzie
      jest ich miejsce.
      • misia007 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 11:54
        Dla mnie najbardziej zenujące jest brak zdecydowanej reakcji ze strony rządu.PiS
        to brzmi jak kpina z nas wszystkich.Niech zmienia nazwę jesli toleruja takie
        oszolomstwo aby ratować tę żałosna koalicje.
      • dormusz Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 11:58
        rzeczywiście odniosłam wrażenie ze pseudointelektualista czuł że plecie
        kompletne brednie jak patrze na ta wymuskana buziunie w art deco okularkach
        zaczynam rozumiec kto gej ukryty( nic do gejow nie mam )

Panie Macku gratuluje siły i dobrego wychowania nie zdzierżyłabym na Pana
        miejscu ma pan silne nerwy a z drugiej strony po co denerwować sie taką
        gnidą, MATKO SKĄD SIE BIORĄ TACY LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????
        • paulina.galli Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 12:11
          dormusz jest takie powiedzonko : jak zobaczysz gó...o na ulicy to co zrobisz?
          obejdziesz czy nadepniesz"?
          Obejdziesz zeby sobie butow nie brudzic
          I to wlasnie zrobil Pan Maciej Kuron :)
          • dormusz Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 12:14
            racja tak robie z prawie byłym mężem
        • anmanika Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 12:16
          Pozwolę lekko się nie zgodzić z tym:" teraz
          niestety zagłosowali tak, że LPR jest przy władzy z Kaczorami;("
          To dzięki Kaczoromi a nie elektoratowi mamy LPR przy władzy. Na nich głosowało
          3-4% ludności uprawnionej do głosowania przypominam a to chyba z ca 30 000
          ludków (niech mnie ktoś poprawi). Dlatego ta cała banda mówi głupoty bo
          przynajmniej zaistnieje medialnie. A dziennikarze to łykają, niestety.
          • sutekh1 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 12:58
            ja mam tylko jedna wizję napraway: jest nią rozróba ogólnopolska, która
            rozpocznie sie od ruchów wykluczonych a skończy krwawą wojną domową.
            a teraz do rzeczy: rzeczywiście winni są ci którzy jak ja na wybory nie
            poszedłem, nikt mi za to nipójście w ryj nie dał ale i tak czuję się "poniżej
            pasa"...
            problem jakby taki zdroworozsądkowy poleganatym, żeby takiego gnata
            zdelegalizować , tak jak oszołomy chcą zrobić z SLD. ani kurskiego ani
            wierzejskiego nikt do sądu nie podaje, nie mówię personalnie - bo kurski już
            jedzie (jemu sie wydaje, że nie) - ale zbiorowo wimię obywatelskiego moralnego
            obowiązku. jak takich pozwów kilkadziesiąt wpłynie z całej polski, pod którymi
            podpiszą się "szaredurnemasy prowokowane przez sld i czerwone pająki" to sie
            gościowi odechce, szczególnie jak ktoś zrobi lekki szumek w mediach
            zagranicznych i w BRukseli. inaczej bedziecie żyć w państwie oszołomów i
            opluwaczy, którzy fascynują się cechami roli kapo rozciągniętej na panowanie i
            kontrolę nad całym społeczeństwem.
            może bedzie troche trudno w to uwierzyć, ale są młodzi luidzie z prawem do
            głosowania, którzy recepcję politycznych sporów znają tylko ze strzępków
            wypowiedzi a na ich wybór wpływa tylko to jak skuteczny, silny i agresywny jest
            polityk. jeśli agresywny to znaczy, ze da radę z każdym a tacy zawsze są
            potrzebni w rządzie, więc zastanówmy się czy tylko pójście na wybory coś zmieni.
            za dużo lenistwa w tej dziedzinie aktywności.
    • lilith76 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 12:56
      Dostałam mailem i swój podpis wysłałam.

Jeśli ktoś chce się podpisać pod poniższym listem wystarczy wysłać na adres sekretariat@prawaczlowieka.pl swoje imię, nazwisko i
      miasto.

LIST KOMITETU HELSIŃSKIEGO W POLSCE +
      Myśleliśmy zrazu, że wystarczy w milczeniu udać się na cmentarz, by tam przy grobie Jacka Kuronia jeszcze raz uczcić jego
      pamięć – pamięć obrońcy praw człowieka, a w szczególności praw tych ludzi, których mało kto broni.
      Bronić pamięci Jacka Kuronia? W pierwszej chwili nie pomyśleliśmy, że to w ogóle potrzebne. Ta pamięć jest mocna w ludziach i
      tak oczywista, że nic jej nie podważy. Atakujący ją, jak minister Roman Giertych, sami sobie wystawiają świadectwo moralnej
      ślepoty. To powinno było wystarczyć, by odwrócić trend, który tacy ludzie lansują.
      Tak się jednak nie stało. Mimo licznych sygnałów oburzenia zewsząd, także spoza środowisk związanych z Jackiem Kuroniem czy to
      poglądami, czy doświadczeniami demokratycznej opozycji, obrzydliwa kampania trwa. Protest trzeba więc kontynuować i rozszerzać.
      Piszemy ten list później niż inni, wyciągając już wnioski z tego, co słyszymy. Protest musi mieć szerszy i głębszy charakter. A
      więc stwierdzamy: Nie chcemy, by Polskę nasycano pogardą, by społeczeństwo karmiono nieufnością i podejrzeniami na kredyt, a
      nieraz wbrew oczywistościom – jak ostatnio w przypadku Jacka.
      Najważniejsze i pierwsze wskazanie rozumu i sumienia to przede wszystkim nie krzywdzić!
      Powiedzmy to głośno. Może usłyszą to autorzy strategii wyborczych albo zatrudniający ich kandydaci, może usłyszą redaktorzy
      pism i właściciele mediów.
      Ten nasz list może podpisać każdy, kto zgadza się z jego treścią. Nie potrzeba do tego ani metryki, ani żadnej legitymacji.

Członkowie Komitetu Helsińskiego w Polsce:
      Teresa Bogucka, Halina Bortnowska, Marek Edelman, Janusz Grzelak, Zbigniew Hołda, Wojciech Maziarski, Michał Nawrocki, Marek
      Antoni Nowicki, Danuta Przywara, Stefan Starczewski

Zarząd w imieniu Stowarzyszenia Otwarta Rzeczpospolita:
      Krystyna Bratkowska, Maciej Geller, Marek Gumkowski, Teresa Holzer, Paula Sawicka, Danuta Stołecka-Wójcik, Janusz Szymczak
    • lilith76 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 12:58
      Znalazłam jeszcze coś takiego :)

"Działa strona www.solidarnizjackiem.pl. Jeżeli nie zgadzasz sie na
      łajdactwo, którego padł ofiarą Jacek Kuron, podpisz list i noś dzinsową
      wstązkę."

Uczniowie mają swoje manifestacje, a my?
      • anmanika Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 13:20
        Już się wpisałam.
    • grek.grek Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 13:42
      Jak zwykle w Polsce,wciery dostaje nie ten co trzeba...

Nieważne co robi Wierzejski,to są podrygi zrozpaczonego
      przywódcy partyjki kanapowej głupich smarków i tępych łysych,którzy
      dostają rozwolnienia kiedy tylko nie są w kupie.
      Mają poparcie ciut powyżej błędu statystycznego,a po ataku na Kuronia
      spadnie ono do ilości śladowych.Nie ma się co oburzać.

Wazniejsze kto za tym wszystkim stoi,kto napędza całą histerię
      agenturalną,kto tym zawiaduje i podsuwa Wierzejskim to co takie "tygrysy"
      najbardziej lubią.

IPN czyli Instytut PierreDolonego Nonsensu - dlaczego tego do
      tej pory nie zlikwidowano,a tzw.historyków nie wypędzono do
      handlu bobkami kozimi ? Zagadka równa sekretom piramidy w Gizie.

Kto stał się symbolem dzikiej lustracji ? Oczywiście.Bronio Wildstein,
      w podzięce dostał stołek prezesa TVP>

W jaki sposób rozstrzygnięto konkurs na szefa IPN i wsadzono tam
      tego zapyziałego Kurtykę,a usunięto niewygodnego dla PiSu A.Przewoźnika ?
      Oczywiście,za pomocą manipulacji teczkowej.

Wyczynów Macierewicza,Miodowicza,Giertycha i innych w komisji Orlenu,kiedy
      latali z każdym papierkiem do mediów i rozdmuchiwali byle bzdurkę do
      rangi "porażającego dokumentu" nie wspominam.POstawy mediów też nie,bo
      gdyby zachowywały się przyzwoicie i nie legitymizowały swoimi zachowaniami
      takich praktyk szybko cyrk by się skończył.Wystarczy popatrzeć jak się zachowują
      dziennikarze kiedy idą korytarzem jakieś Leppery,Koaczory i inne - mało sie nie
      zabiją z tymi mikrofonami i kamerami,żeby tylko dostać jakieś nic nie znaczące
      zdanko do serwisu.Byle co,byle był nius.
      A dzisiaj się obruszają.

A kościół ? Czarne podniebienie zaczęło mu drgać dopiero jak i jego funkcjonariuszy
      dopadły podejrzenia i kompromitujące fakty. Wcześniej mieli gdzieś gdy Bronek
      wyniósł listę z 300 tys nazwisk,ale wyjawienie dokonań O.hejmo nazwali
      potwornością niemalże,bluźnierstwem.takie czarna morale, że też jeszcze są tacy,
      dla których ta hołota pozostaje autorytetem jakimkolwiek.

Koleżka Kaczorów i Wierzejskiego - Rydzyk, ma juz pomnikowe zasługi w tym całym absurdzie.

Wszyscy są winni tej eskalacji,która ma dzisiaj miejsce.
      Wierzejski to tylko czubek góry lodowej.
      Na nim skupiają się głosy potępienia,a tak naprawdę rękoma głupiego Wierzejskiego
      swoje gry rozgrywają Kaczki - chwieją autorytetami,osiągnięciami po 89.,uprawiają wierchowieńszczyzne
      w najgorszej ,najbardziej płaskiej i oślizłej postaci.Wszystko dla własnej korzyści,
      dla głownej idei - splugawienia wszystkiego co było przed nim,aby siebie wykreować
      na zbawicieli i jednych sprawiedliwych,dać legitymacją swoim działaniom,alibi dla
      słuszności i celowości wprowdzania zamordyzmu dla utrzymani swej władzy. Bush ma swoją Al Kaidę,Kaczory mają Układ,aksjomat nie do
      zdarcia,jak celnie zauwazył pisał W.Frasyniuk.
      Szkalowanie Kuronia jest tego kolejnym etapem i nie łudźcie się,ze Wierzejski jest
      tu kimś ważnym.
      • krzys111 sila argumentacji 06.09.06, 15:20
        a mnie naprade ubawil, szeczegolnie wygadujac ze Kuron to w wiezieniu
        'negocjowal' a Maciej Giertych byl w radzie u Jaruzelskiego 'ale w jakich
        warunkach!'. Chyba niewygodny fotel mial i za malo mocna kawe parzyli?
    • off-line Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 17:52
      Obejrzałam tylko końcówkę, wkurzona i zdumiona (że w tym kraju jeszcze coś
      potrafi zdziwić). Wszystko już zostało napisane, więc tylko dodam odnośnie
      Wierzejskiego: dno dna.
      • wrocool Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 18:57
        Wierzejski to gnida jakich malo-bardzo maly czlowieczek. Drugi taki to dla mnie
        Kurski-sa siebie warci. Mam nadzieje ze przy najblizszych wyborach LPR
        przejdzie do historii...
    • babunowa Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 20:52
      wczoraj oglądalam program-brak słów
      dzisiaj weszłam na blog
      wierzejski.blog.onet.pl/
      i zaczynam zastanawiać się,czy to dobrze,że istnieje wolność słowa i każdy może
      takie bzdury pisać... :(
      • amikeo Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 21:11
        Przeczytałam ten blog... To jest straszne co rodzi się w głowie tego Kretyna.
        Nie ma słow... Chyba zacznę monitor gryźć. Kiedy się skończy ten LPR!? Dlaczego
        musze czekac jeszcze 3 lata??
        • kraksa2 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 21:38
          Ja mysle, ze to sie stanie wczesniej :) Jest nas wielu, wystarczy poczytac
          forum. Co ciekawe, ja na przyklad znam 1 (JEDNA) osobe, ktora popiera nasz rzad
          i Radyjo. Statystyki mowia same za siebie :)
          A programu wczoraj nie ogladalam. Zaluje, chociaz by meble z balkonu pewnie
          lecialy biorac pod uwage moj stosunek do tego.. no, tego w okularkach nju
          dyzajn... Grrrrr....
      • kd Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 21:36
        Proponuję bojkot tego polityka. Dziennikarze nie powinni go zapraszać do
        programów, ani biegać za nim po jakikolwiek komentarz. Jego niebyt medialny
        byłby jednocześniem końcem jego kariery politycznej.
        • kraksa2 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 21:40
          Swietna uwaga, popieram calym sercem. Ale gdyby to bylo takie proste, to nie
          byloby w polityce takich burakow, nieprawdaz?
      • off-line Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 21:45
        Nawet nie wchodzę na ten blog, o nerwy trzeba dbać.
        • amikeo Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 21:49
          A ja musiałam, bo znam kogos z tych twardoglowych Wszechpolakow i chcialam
          podyskutowac... Ludzie, nie ma dyskusji, pycha jest i zapiekła zajadlość.
    • cazioo Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 06.09.06, 22:43
      Oglądałem. Ten wierzejski to kawał ... (w sumie to szkoda pisać czego). Brawa
      dla pana Macieja Kuronia- ja nie usiadłbym z wierzejskim przy jednym stole.
      Mam nadzieję, że jak będą następne wybory to ludzie pójdą głosować, bo właśnie
      dzięki tym którzy nie głosowali, do włądzy doszły ugrupowania, które zmieniają
      Polskę w bagno.
      wierzejski mówił, że jego partia w poprzedniej kadencji była w głębokiej
      opozycji a dzisiaj rządzi. Myli się pan- LPR obecnie ma raptem 3% poparcia i
      zapewne w natępnym sejmie już nawet się nie znajdziecie, a do władzy doszliście
      tylko dlatego, że jarosław potrzebował maszynki do głosowania.
      • sutekh1 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 07.09.06, 14:13
        dobre>
        kwestia bloga jest dość łatwo domyślna, ktoś mu go pisze podejrzewaam , ze
        osobnik który chce sie zasłużyć i pójść dalej w w tej grze planszowej.
        z innej zupełnie strony: jeśli wbudza lpr taką nienawisć społeczną, to do
        cholery jasnej czamu szto nikt jeszcze nie pobił takiego przygłupa albo nie
        próbował go puknąć.??
        • khj Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 07.09.06, 14:26
          Bo ludzie madre sa - gowno pukna, a siedziec pojda jak za czlowieka...
    • karmela77 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 08.09.06, 09:53
      obejrzałam to wczoraj, miałam nagrane - to był błąd bo chciałam rozwalić
      telewizor. Rzeczywiśce takiego drugiego jak wierzejski to ze świecą
      szukać.Dziwię się ze Kuroń tyle wytrzymał, ja chyba dałabym mu w papę.
    • mm682 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 08.09.06, 11:15
      No co tu dużo pisać - Maciej Kuroń "zabił" chłystka swoją inteligencją -
      mądlala w dyskusji nie radził sobie zupełnie - może niech się lepiej zamknie.
      Panie Maćku - powodzenia i cierpliwości
    • xxzz5 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 09.09.06, 23:17
      Aż dziw bierze, że taki faszysta ma też zwolenników....
      • 374.4w Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 10.09.06, 10:35
        przeraża mnie to co się dzieje, naprawde przeraża.
        Po raz pierwszy powiedziałam mojemu synowi-choć jeszcze młody -, że powinien
        wyjechac z Polski, gdyz tu nie ma normalnej przyszłości.

Uwielbiam komentarze Ryszarda Kalisza, z ironią, inteligentne, a samego Kalisza
        nigdy nie lubiłam.

Podziwiam Maćka Kuronia, szkoła jego Ojca. Chylę czoła
    • dzika_rzeka Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 16.09.06, 14:20
      wiadomosci.onet.pl/1404042,327,item.html
      Cytat o dziennikarzach (w domyśle Szkła kontaktowego)

"...Myślą o sobie: jestem magister, czytam „Wyborczą”, oglądam TVN, drwię z
      tradycyjnego myślenia o moralności, irytują mnie ci z LPR, tacy zacofańcy, takie
      „-foby”, sympatyzuję ze wszystkimi mniejszościami, mam wolny światopogląd. To
      wszystko znaczy, że jestem mądry. - Człowieku, wcale nie jesteś mądry. Ty po
      prostu chciałbyś aspirować do jakiejś elity, ale twój pułap możliwości
      intelektualnych jest na tyle zaniżony, że potrafisz jedynie powtarzać komunały
      zapodane ci przez media. Ty nie myślisz samodzielnie. Ty klepiesz za „Wyborczą”
      stereotypy, kopiujesz farmazony i rechoczesz z lapsusów językowych. Ale to
      inteligencja!"

Czy tylko rewolucja jest w stanie uratować ten kraj?
      • grek.grek Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 16.09.06, 15:08
        Bełkot chłopaczka,który chciałby aspirować
        do elity,ale jest zbyt zacofanym,o intelektualnie zaniżonym
        poziomie, -fobem,klepiącym stereopypy,farmazony i komunały
        za Romanem Giertychem,które to są jego pułapem możliwości
        intelektualnych; a do tego myśli o sobie : jestem wykształciuchem,
        czytam "Nasz Dziennik",drwię z tolerancji i kultury,irytują mnie
        ci liberalni demokraci,tacy postępowi i myslący nowocześnie,rzucam
        kamieniami w Parady Równości,mam średniowieczny światopogląd.
        To wszystko znaczy,że jestem mądry.
      • amikeo Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 16.09.06, 21:40
        I to KRWAWA rewolucja...
      • xxx131 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 16.09.06, 22:51

Uff, ludzie glupi. Wierzeski ma racje - ludzie daja omamiac mediom. Taki "piekny" populizm kierowanych w koncu TEŻ do tych "madrych" i "pieknych". Na cale szczescie nie czuje sie po zadnej stronie - ani A. Michnika ani o. T. Rydzyka. Tych panow laczy typowe komuchowe myslenie, czyli: znalesc czlowieka, zlapac go i pozrec.
        Sami teraz sobie tego nawarzyliscie - wybierajcie miedzy socjalliberalizmem GW, a konsersocjalizmem RM :)
        • tomek9991 Hmmm,racja, fanatyzm kontra fanatyzm 17.09.06, 01:12
          Fanatycy z Wybiórczej przeciwko fanatykom Romana
          - jak dla mnie ten sam poziom głupoty, chamstwa, manipulacji,
          opluwania
    • kolka14 Re: W.Wierzejski - zaraz mnie szlag trafi!! 17.09.06, 07:52
      Bardzo dobrze powiedziane i od serca. Gratuluję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka