Dodaj do ulubionych

Wspaniały antykwariat w Warszawie

28.06.04, 18:07
Przy ul Dąbrowskiego, stacja metra Racławicka. Weszłam i nie mogłam wyjść.
Stare wydania klasyki - np. XIX wieczne tomiki Słowackiego, historia,
technika (jest książka o tramwajach), stare przewodniki, albumy, wielki wybór
książek z serii Nike i PIW-owskiej z czarnym kotem, stare książki dla dzieci
(za 2.50 kupiłam "Rymy dziecięce" Iłłakowiczówny), a przede wszystkim wielkie
pudła pełne starych, peerelowskich kryminałów, m.in. z serii z jamnikiem po 5
zł. Widziałam Zeydlera-Zborowskiego, Edigeya, Joe Alexa, niebieskie zeszyty
O7 zgłoś się itp. Nic tylko szaleć! Z wrażenia wysłałam ten post najpierw na
inne forum.
Obserwuj wątek
    • sutekh1 Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie 06.07.04, 12:45
      a bataille"a HISTORIE EROTYZMU Albo z serii transgresje OSOBY znajdzie się może?
      albo jeszcze numer 10-1985 LITERATURY NNA ŚWIECIE?
      • pierans Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie 06.07.04, 14:25
        z tego co widziałam tam, to są duże szanse
      • Gość: ość Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: 217.11.142.* 27.08.04, 12:16
        Spróbuj w antykwariacie Troszkiewczów - chwalą się, że specjalizują się w
        humanistyce.
        www.books-troszkiewicz.com.pl

Seria Transgresje była ostatnio na allegro
      • Gość: ość Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: 217.11.142.* 27.08.04, 12:23
        LnŚ tyż na allegro znajdziesz. Przymierzałąm się,ale na razie się wstrzymam (16
        zł)...
        wyszukaj pod hasłem: Literatura na świecie (Bataille) (akcja numer 30226459)
      • Gość: Brat Marthy Stuart Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 15:42
        Literaturę na świecie będę mógł odsprzedać, w dobrym stanie nie podam numerów
        bo znajduje się ona w piwnicy, al jeżeli jest ktoś zainteresowany, niech poda
        te numery, a ja zajrzę. gg 5702348. Warszawa
    • yanga Re: Ludzie! A zwłaszcza - KAWKO! 30.07.04, 14:24
      Byłam tam wczoraj znowu i mało nie padłam z wrażenia. Odkupiłam sobie dawno
      utracone, przez rodzinę oddane bez mojej wiedzy tzw. "biednym
      dzieciom" "Skrzydlate przyjaciółki"! To samo, najmilsze wydanie z zapamiętanymi
      z dzieciństwa ilustracjami... I jeszcze "Gniazdo książąt Dżawacha" Czarskiej,
      przedwojenne wydanie! I widziałam, że na półce leży "Duch puszczy", może ktoś
      go szuka? Czym prędzej się wybierajcie, bo 8 sierpnia zamykają się na urlop!
      • Gość: Zdanka Re: Ludzie! A zwłaszcza - KAWKO! IP: *.devs.futuro.pl 30.07.04, 14:56
        A nie wiesz ,czy oni mają jakiś telefon? To by ułatwiło sprawę wielu ludziom:)
        • marianeq Re: Ludzie! A zwłaszcza - KAWKO! 30.07.04, 16:17
          Gość portalu: Zdanka napisał(a):

> A nie wiesz ,czy oni mają jakiś telefon? To by ułatwiło sprawę wielu ludziom:)

Na stronie www.b-files.prv.pl są telefony do większości antykwariatów w
          Warszawie.

Antykwariat "Gryf", ul. Jarosław Dąbrowskiego 71, tel. 848 07 25
    • yantichy Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie 24.08.04, 14:30
      Bardzo milym miejscem jest tez antykwariat przy Slonimskiego (miedzy DH Merkury
      a Urzedem Gminy Zoliborz). Na malej przestrzeni, stad ksiazki spietrzone pod
      sufit - na szczescie wlasciciel sprawnym ruchem potrafi wyciagnac poszukiwany
      tytul. Duzo starych wydan w przyjaznych cenach (mniej wiecej 5 zl/sztuka).
      • Gość: egry Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: *.man.polbox.pl 25.08.04, 12:14
        To jest ulica Słowackiego.
        • yantichy Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie 25.08.04, 14:23
          Zaiste, masz racje. Przepraszam za usterki :(
          • Gość: Antykwariata Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: 217.11.142.* 26.08.04, 12:18
            A czy ktores z Was bylo kiedys w Pałacu Starej Książki -Antykwariat CHIMERA II?
            Nazwa brzmi pretensjonalnie (zdalo by sie dodac do niej jeszcze pare slow, bo
            zbyt zwiezla jest), ale z informacji na stronie wynika, ze ceny w miare
            sensowne.
            • pieranka Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie 26.08.04, 15:01
              linka masz? to daj ;-)
              • Gość: antyk_wariata Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: 217.11.142.* 26.08.04, 15:18
                www.chimera.waw.pl/
                czesc zasobow wrzucono na strone. Podejrzewam jednak, ze informacje moga byc
                umiarkowanie aktualne - osoba opiekujaca sie strona jest na urlopie.
                • Gość: BIBEL Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:23
                  Ceny są regulowane. Jak książka leży, to jest tania. Jak ktoś się zainteresuje,
                  to cena rośnie. Uwaga na buty! Im lepsze, tym wyższe ceny!!!
                  • pucka69 jest dokładnie tak jak mówisz 31.08.04, 23:47
                    ... trzeba poza tym przygotować sie na to że książki są wyceniane bez sensu i
                    tak samo też są poukładane. Dobrze jest kupować dużo książek za jednym razem,
                    bo zawsze można poprosić o jakąś zniżkę, ewentualnie o dodatkową książkę jako
                    bonus. A poza tym pan liczy " w pamięci" i dobrze jest śledzić te kalkulacje,
                    bo pan często sie myli. W obie strony
                  • Gość: ość Re: Wspaniały antykwariat w Warszawie IP: 217.11.142.* 01.09.04, 10:02
                    Wstrząsające.
                    Do tej pory starałam się zdobyć serce antykwariusza zagajeniami wskazującymi,
                    że czytamy te same książki. Rozumiecie, ta wspólnota doświadczeń itp.
                    O, święta naiwności!
                    Zaczynam szukać gumofilców. Może ktoś ma, by pożyczyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka