Gość: Mike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 18:56 Czy to jest prawda? Czy bohaterowie homo są bardziej fascynujący i ciekawi od bohaterów hetero? Czy są bardziej plastyczni? Czy bardziej działają na wyobraźnię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ben-oni Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 02.02.06, 19:02 - Dlaczego tak sadzisz, Watsonie? Skąd u ciebie takie domysły? Potrzebuję więcej danych faktograficznych by móc zająć jakieś konstruktywne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:04 Ja nie być Watson. Ja być ciekaw co myślą inni... Odpowiedz Link Zgłoś
prettybubble Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 02.02.06, 19:07 Nie znam żadnego bohatera homo. A może chodzi ci o jakieś erotyczne książki :P Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 02.02.06, 19:06 Uhaha, fantastyczny dowcip. Coz za trafiona ironia. Ojej. Sturlalam sie pod biurko, doprawdy. Prosze wiecej takich celnych kaskow :-D Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 02.02.06, 19:13 oczywiscie na wyobraźnie Romana i jego chłopców - na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia.Grypa Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:46 Wot czto za roman? O krasiwych kisejnych baryszniach? Nu, kak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:35 A...aa...aaa....aaaaaapsiiiik!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 02.02.06, 22:00 praca na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 01:03 Kto pyta, nie błądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 03.02.06, 11:30 Poszukujesz tożsamości?? czy jesteś tropicielem grzechów głównych??:)) Nie wiem nic o wyższości, ale prawdą jest, że autorzy dość "delikatnie" obchodzą sie z tym tematem. Taki Meaulnes (chyba dobrze zapamietałem pisownię - ta przeklęta ortografia francuska!), to osobnik miły nad wyraz, pełen cech pociągających również dla płci przeciwnej. Ale homo z całą pewnością. Ale pedalstwo w "Rozmowie w katedrze" nie ma w sobie ni krzty uroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:38 Dla inteligentnych. Temat jest odpowiedzią na wątek: "Wyższość zła nad dobrem w sztuce". A jaka to odpowiedź? Domyśl się sam, wszak jesteś genialnym detektywem. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 03.02.06, 12:50 Ale fajnie. Okazalo sie, zem inteligentna. Ale dlaczego dowcip jakos malo mnie rozsmieszyl? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:56 Może to nie miał być dowcip...? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 03.02.06, 13:38 Tak na powaznie sie zaangazowales? To jakas dziejowa misja? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syx Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:14 Mike, a może najpierw powiedz, zanim zaczniesz przepytywać innych, co tak wstrząsnęło Twoją wyobraźnią? Jakieś tytuły podaj... Bo na razie to ustawiasz się na pozycji oglądacza, a to niezdrowo ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:19 Syx, specjalnie dla ciebie. Myślę, że skrojone na wielką i wysoką postać: "Koci z kogucim grzebieniem" oraz "Łysy z klasą do pasa"... Wystarczy, czy może jeszcze coś ciekawszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syx Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:39 Niezła kultura, piękne tytuły, Mike. Gratuluje gustu i przypominam, że to ty zacząłeś ten wątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:54 Syx, nie masz poczucia humoru? Trudno.... Może eeeli się podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 03.02.06, 22:00 Tytuly bardzo ciekawe, niestety, nie znam tych pozycji :-D Odpowiedz Link Zgłoś
wladek47 Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 05.02.06, 12:49 Polecam uwadze ksiazke Jamesa Baldwina "Inny Swiat" - jest wlasnie o tym. Wydana chyba w PIW, gdzies wkoncu lat siedemdziesiatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:37 Czyli, że jednak tak...? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 07.02.06, 17:49 Co ze jednak tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skajstop Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:53 Że jednak tak (patrz tytuł wątku), bo taka była pierwotna teza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 07.02.06, 17:53 Aha :-) Eee to jednak nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skajstop Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:06 eeela napisała: > Aha :-) > Eee > to jednak nie :-) No ja też, że nie, ale zaraz nas Mike wyrówna, że jednak tak ;P Chyba założę wątek "O wyższości liter białych nad czarnymi, i dlaczego ten rasistowski watek nalezy usunąć" ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:26 Dlaczego mam wrażenie, że do niektórych nic nie dociera? Czy to znak czasów "?" Skajstop, jeżeli to dla ciebie za trudne, zapytaj eeelę. Sąsiadowi z dołu proponuję przypiąć po jednym haczyku "?" do każdego ucha. Będzie wzorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skajstop Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:13 Gość portalu: Mike napisał(a): > Dlaczego mam wrażenie, że do niektórych nic nie dociera? Czy to znak czasów > "?" > Skajstop, jeżeli to dla ciebie za trudne, zapytaj eeelę. Będziesz mnie wieszać za ziobro? :P Do mnie dociera, dociera, tylko mam takie nieodparte wrażenie, że jedną tezę preferujesz. Może mylnie mam to wrażenie - ale zerknąłem, co było wcześniej i jak widzę takie (cytuję z pamięci, więc może niedokładnie) "Ale jednak tak?", no to co ja mam sobie pomyśleć? Mnie tam bez różnicy. Tożsamość seksualną mam rozpoznaną, a książki czytam bez względu na homo- czy heteroseksualnośc bohaterów :) Ale jeśli poczułeś sie dotknięty moim poprzednim wpisem, to przepraszam. Czasem trzymają sie mnie płoche żarty ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.06, 18:08 prawdziwa przewagę posiada dopiero 'bi' -jednopłciowcy z definicji są zdeterminowani :) 'bi' pany! ..i wezmy na ten przyklad takiego burroughsa i jego kolegów ps na marginesie: czemu az tak idiotyczne pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 23:11 Drobiazg, nawet nie zauważyłem, ale zająłeś miejsce Zbyszko... Odpowiedz Link Zgłoś
terefereqq2 Re: Wyższość bohatera homo nad hetero w literatur 07.02.06, 23:36 Gość portalu: Mike napisał(a): > Czy są bardziej plastyczni? Hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
schizo_zalogowany Oczywiście, że tak! 08.02.06, 07:08 Weźmy na przykład takiego Kmicica. Postać zdecydowanie plastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mind surfer Re: Oczywiście, że tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:00 No ja tam nie wiem - na pierwszą myśl przyszedł mi baron Charlus postać ciekawa, ale jego skłonność degrengoluje go raczej niż uplastycznia. Rozumiem, że kolega Mike tropi w książkach szczątki swego self-esteem które poniosło niepowetowane straty w mrocznym starciu z własnym superego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Jak mogłoby być inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 02:14 mind surfer oczywiście nic nie rozumie. Minął siebie w swojej jaźni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mind surfer Re: Jak mogłoby być inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 23:18 oj Majki, Majki - lepiej siebie minąć niż we własnej d.pie zginąć. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mind.surfer [...] 13.02.06, 20:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mind.surfer ooo, to ciekawe 14.02.06, 00:07 Widzę, że na tym forum działa ciekawa cenzura. Wycięto dwa posty Mike i moje zawierające takie wzajemne poszturchiwanie się i nie ma po nich śladu... Został tylko ślad po moim poście w którym nie byłem szczególnie wulgarny... hm... No.. Odpowiedz Link Zgłoś