Dodaj do ulubionych

HSG w Damianie u dr Karwackiej

13.02.06, 07:47
Dziewczyny, które robiły HSG w narkozie u dr Karwackiej w Damianie powiedzcie
jak tam wyglada to badanie? Szperałam na Forum, ale znalazłam tylko
informacje, że kosztuje 800 zł i jest w narkozie. Powiedzcie jakich wymagają
badan przed HSG, jak to wygląda, tzn. czy przyjmuja na oddział i co po
badaniu? Jak czułyście się po narkozie? Czy HSG robia w jakies konkretne dni?
Strasznie boje się tego badania i będę wdzięczna za wszystkie informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aguniaxxx Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 13.02.06, 14:09
      Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś dr Krwacka robiła hsg w czwartki. Umawiasz
      się na konkretną godzinę, dają ci narkozę i po 20 min jest pow wszystkim. Potem
      przewożą cię na inną salę. Tam lezysz sobie, z tego co pamietam ok 2 godz,
      tyle, żeby dojść do siebie po narkozie. Nigdy wcześniej nie miałam narkozy wiec
      nie wiedziałam czego się spodziewać, a wygląda to tak, że w jednej chwili
      podłączali mi wenflon do dłoni i za chwilę usłyszyszałam "Pani Agnieszko już po
      wszystkim". Generalnie nie ma się czego bać. Co do badań, powinnaś mieć grupę
      krwi, i to praktycznie wszystko, bo pani dr nie podchodzi zbyt rygorystycznie
      do robienia wcześniej posiewów.
    • pajda Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 13.02.06, 17:43
      Cześć - ja miałam robione HSG w grudniu podobnie jak moja poprzedniczka w
      czwartek koło 15 i jest to chyba jedyny dzień kiedy HSG wykonuje właśnie doktor
      Karwacka, która jest suuuuper babką! Nie denerwuj się bo z całego zabiegu i tak
      nic nie będziesz pamiętać - jedyne co pamiętam to jak pilęgniarka podaje mi
      narkoze ... a potem budze się w jakims innym pokoju, 3 piętra wyżej i jedynym
      śladem zabiegu jest welfron i lekki ból brzucha jak podczas @. Wzięłam nospę i
      było ok - tyle że cały wieczór byłam jakaś "nieżywa", ale na następny dzień
      funkcjonowałam już normalnie. Z badań musiałam mieć tylko swoją grupę krwi.
      Naprawdę nie masz się czego obawiać. Powodzenia
    • vaian Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 14.02.06, 10:16
      Bardzo Wam dziękuję za informacje, teraz jestem trochę spokojniejsza.
      Pozdrawiam
      • zona29 Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 14.02.06, 20:05
        czesc kobietki.mam pytanko :czy zawsze jest narkoza przy hsg?mam pod koniec marca ale słuszałam że dają tyko zastrzyk .Boje sie bólu.(zabieg mam w Lublinie) pozdrawiam
        • lidek0 Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 15.02.06, 06:45
          Ja robiłam bez narkozy i nie było tak żle. Narkozę zostawiam sobie na sytuacje
          kiedy będzie na prawdę konieczna. Co do posiewu to bez niego HSG bym nie robiła
          bo bakterie dalej wpędzić można.
        • 56at Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 15.02.06, 06:49
          Ja miałam dolargan podany do żyły, do przeżycia dasz rade smile
        • portalegre Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 15.02.06, 22:58
          bardzo rzadko stosowana jest narkoza w czasie HSG, chyba tylko prywatnie,
          panstwowo to zawsze na zywca
          co do bolu - podobno jak jajowody sa drozne to da sie zniesc, a jak niedrozne
          to bol jest silny
    • mak752 HSG w Damianie u dr Karwackiej 22.02.06, 15:32
      u mnie takze HSG w Damianie u dr. karwackiej - badania grupa krwi, szczepienie
      p. żółtaczce typ B, posiew był zrobiony (ale nie specjalnie do HSG)badanie
      zrobione zostało źle, p. doktor wyszły jakies koszmarne bzdury typu torbiele,
      mięśniaki, i inne ze nie pamiętam. wiec przez miesiac żyłam w koszmarze. po
      konsultacji z innym lekarzem okazało sie że p. doktor zrobiła badanie pod zbyt
      małym cisnienie. i zadne inne badania nie potwierdziły tych bzdur.
    • agala73 Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 23.02.06, 16:14
      Moja koleżanka tam miała hsg bez dodatkowych badn. Miała tylko aktualną
      cytologię i wiem, ze zależało jaj na czasie. Bardzo chwaliła tamtejsza opiekę.
      • 15.06.1979-mk Re: HSG w Damianie u dr Karwackiej 09.03.06, 17:23
        Badanie hsg mnialam wczoraj w Dniu Kobiet ! Wynik wyszedl bardzo dobry (
        najpiekniejszy prezent ) .Dostalam narkoze .Trzymali mnie okolo 40 min.Bardzo
        krwawilam .Po narkozie nogi mnialam jak z waty i bez pomocy pielegniarki nie
        moglam sie sama ubrac i isc .Strasznie to przezylam .Kazda kobieta ma inny
        organizm wiec odczuwa co innego zatem nie wystrasz sie tym co pisze .Poprostu
        zle chyba przyjelam narkoze . Mnialam duzy bul pochwy , brzucha i krzyza.W domu
        potem spalam po zabiegu 6 godz.Czulam sie naprawde zle .Pozdrowienia ! MONIQA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka