Dodaj do ulubionych

informacje na temat Jantaru

IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.06.05, 16:42
chcialabym zdobyc jak najwiecej informacji na temat Jantaru. Jak tam jest
(wiem ze to jakas wioska), jakie plaze, czy w sezonie letnim jest duzo ludzi
i wogole rozrywka (chociaz slyszalam ze dyskoteka to podobno w Mikoszewie
jest). przeszukalam pelno stron internetowych i za wiele nie znalazlam
ciekawych informacji. z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: aferka Re: informacje na temat Jantaru IP: 80.72.34.* 02.06.05, 20:24
      my do jantara jeżdzimy co roku, jest to typowa wioska, cicha i spokojna, jeżeli ktoś lubi spokój to jest właśnie to, cała rozrywka skupia się w stegnie ( 5 km. ) lub krynicy morskiej ( 30 km. ). w jantarze są dyskoteki, sklepiki, do plaży tam , gdzie my kwaterujemy jest około 600 m. malowniczo idzie się przez las.
      poszukaj na tym forum naszego nicka, tam jest telefon do właścicielki p. werbowej, u niej jest extra - jeżdzimy tylko do niej.
      • Gość: kama. wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.06.05, 21:38
        dzięki wielkie. zastanawiam się czy dla mnie nie będzie tam za spokojnie :P
        fakt chce odpocząć ale też nie zanudzić:) my juz mamy załatwiony domek ale jak
        tam zajedziemy to chętnie zajrzymy do tej Pani. juz czytałam ten post. czekam
        może ktoś jeszcze się wypowie:)
        • joasia78 Re: informacje na temat Jantaru 03.06.05, 08:51
          Witaj
          my byliśmy w Jantarze w ubiegłe wakacje, cóż rzeczywiście STRASZNY spokój.
          Generalnie jest to miejscowość na wypoczynek rodzin z małymi dziećmi; na
          plażach 80% turystów to dziadkowie z wnukami. Plaża bardzo ładna - piaszczysta,
          czysta, przy plaży ubikacje (nawet czyste). Minusem dla mnie było to że żeby
          dojść do plaży trzeba było spory kawałek iść przez las, brakowało mi też że nie
          było normalnych miejsc gdzie można by zjeść coś na ciepło, ale prawdziwymi
          sztućcami a nie podane na plastikowym talerzu i z takimi sztućcami.
          Generalnie naprawdę cisza i spokój - tylko jak nie ma pogody to nie ma co
          robić, a my właśnie trafiliśmy na pogodę w kratkę. No bo oczywiście jak jest
          słońce to wszędzie jest fajnie - można leżeć i opalać się.
          Pozdrawiam
          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.06.05, 10:19
            no to ten STRASZNY spokoj wcale mnie nie zadowala :/ oj ale co sie nie robi dla
            rodzinki... jakos wytrzymam... chociaz zeby byla ta ladna pogoda... oj a mialam
            na poczatku napisac ze prosze tylko o pozytywne informacje :P hehe ale pewnie
            bym sie za wiele ich nie spodziawala :) dzieki wielkie joasia78 za informacje i
            serdecznie pozdrawiam
            • Gość: joasia78 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:44
              Przykro mi, że to nie było zbyt pozytywne, no ale ja się troszkę rozczarowałam
              tym, że tam prawie nic nie ma - coż nie lubię zbytniego gwaru i cwaniactwa pod
              knajpkami i klubami, ale muszę przyznać, ze brakowało mi jakiech knajpek żeby
              usiąćś i coś zjeść. Tam niestety wszystko to takie w stylu fast food'ów (zupka
              owszem, ale pewnie z torebki no i te nieszczęśne sztućce). Ale za to okolice
              plaży zadbane. A wiadomo - jak jest pogoda to i tk cały dzień na plaży się
              leżakuje :)
              Pozdrawiam i życzę sloneczka
              • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.06.05, 22:58
                dzięki za słonko. mam nadzieje że będzie chociaż to :)jeśli chodzi o jedzenie
                to mały kłopot. to sie da przeżyć. samemu też można coś ugotować a jak jest
                gorąco to i tak sie za bardzo jeść nie chce. wystarczą kanapki na plaży. dobra
                jakoś wytrzymam:)w sumie to obiecywałam sobie solidny odpoczynek ale mimo
                wszytsko nie za cene takiego spokoju :/ jeszczce raz dzięki za szczerą opinię.
                pozdrawiam
      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 21:19
        aha jeszczce jedno:P czy jest tam jakis bank albo jakis bankomat? :) podobno to
        wioska ale jesli sa turysci? hehehe
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.06.05, 11:40
      wydaje mi się, że duzo forumowiczów nie jeździ do Jantara, bo juz się nikt nie
      wypowiada... :( ale czekam dalej może ktoś jakieś miłe informacje przekarze:)
      pozdrawiam wszystkich
      • Gość: siwy Re: informacje na temat Jantaru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.05, 12:44
        Zrezygnowałem z Jantaru, bo faktycznie wszystko tam jest prowizorka - budy z
        jedzonkiem, stragany itp. To ze idzie sie przez las nad morze to tylko plus
        mozna sie nawdychac superpowietrza. A w sezonie ludzi jest tam sporo (nie
        porównywać do Łeby) i faktycznie 80% to rodziny. A dzidków to tam jest dużo ale
        we wrześniu, raz byłem-super spokój, ale czułem się jak w sanatorium :)
        • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.06.05, 12:56
          :/ no ja juz nie mam mozliwosci rezygnacji z Jantaru. w sumie tez tam jade z
          rodzinka ale odstrasza mnie tylko ta nuda i wlasnie tak jak piszesz zeby sie
          nie czuc jak w sanatorium:)dzieki za wiadomosci.. hehe czyli nie ma sie czym
          zachwycac.. no trudno.. z jednej strony taki odpoczynek super ale... bez
          przesady... troche rozrywki wkoncu tez sie nalezy...
          najwazniejsze zebym wytrzymala ta podroz pociagiem przez cala Polske, a sie
          okazuje ze polikwidowali intercity a w pospieszynych trzeba samemu polowac na
          miejscowki + ten moj zwierzak (kot):/. pozdrawiam
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.06.05, 22:48
      plisss prosze o chociaz jedno zdanie dobre na temat Jantaru. no juz nie mowcie
      ze az tak smetnie tam jest...
      • Gość: jantarowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 06.06.05, 23:32
        Imprezy - są, w "U Jana" przy torach wąskotorówki i nieco dalej (od morza)
        w "Bachusie" - obie knajpy ul. Portowa i to prawie non stop.
        Kolejne miejsce z imprezami jest na ul. Gdańskiej, po lewej stronie jak się
        jedzie do Gdańska kilkadziesiąt metrów za mijaną po prawej Pocztową, w
        okolicach przystanku PKS w stronę Gdańska, na przeciwko - opisuję, bo nie
        pamiętam nazwy, można tam zjeść normalnymi widelcami :)
        polecam też dojście do morza ulicą Rybacką na wprost do lasu, pod górkę,
        kilkudziesięciometrową wydmą z góry widok jest super, potem bardzo długi
        spacer przez las - w lesie jest pełno jagód, poziomek, jeżyn... zapachy leśne
        jak w żadnym miejscu polski
        i cały czas słychać szum morza, aż lądujesz na dzikiej plaży, tam po sztormach
        w patyczkach pełno bursztynków odrobina cierpliwości i znajdziesz taki
        wielkości opuszka męskiego palca :) ba może nawet kciuka :)
        Ponadto polecam ciuchcię wąskotorową "jantar-express" sztutowo-prawy brzeg
        wisły, z wagonikami bez szyb... aha, wracając z plaży ul Portową tuż przed
        stacją jantar-port w willi po prawej stronie jest lodziarnia-cukiernia lody
        u "Idziego" są super:) jeśli skręcisz w lewo, za tą lodziarnią, to właśnie idąc
        w stronę Rybackiej, po lewej masz ośrodek z kortami tenisowymi!..
        • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 00:13
          dzieki jantarowicz za info. wkoncu cos ciekawego:) musze to sobie zanotowac:)
          jesli chodzi o ta ciuchcie waskotorowa to gdzies czytalam o tym ale dobrze
          wiedziec wiecej i odnosnie tych zaludnionych troche miejsc:) a jesli chodzi o
          ten widok z wydmy - to musze zobaczyc:) i poszukac bursztynow tych "wielkosci
          opuszka meskiego palca" hehee. a korty fajnie ze sa ale i tak z nich nie bede
          potrafila skorzystac :P pozdrawiam. wreszcie jakies konkretne dobre opinie.
          • ch-wilenska Re: informacje na temat Jantaru 07.06.05, 11:07
            spoko :) co do tych bursztynów - no to najlepiej z rańca po sztormie :0)
            jedna uwaga, co do kąpieli w morzu - są zimne prądy, a dno ma wędrujace doły i
            mielizny, bardzo szybko wędrujące, można wyjść w morze nawet i 50m od brzegu,
            mając po kolana czy po pas wodę, ale powrót może się okazać koniecznością
            przepłynięcia nawet 2,5 metrowej głębokości 10m od brzegu, a nawet niskie fale
            b. ciężko się przepływa (cofają do morza!).
            Z niedalekich atrakcji, oprócz Gdańska Starówki, świetne na spacer tanie
            malownicze ZOO w G-Oliwie; w deszczowy czy pochmurny dzień polecam zamek
            Malbork (pół dnia - 30pln/os!)i Frombork - po drodze - sympatyczna starówka w
            Elblągu...
            Pozdr!
            (jantarowicz)
            • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 11:23
              dzieki za ostrzezenie z tymi mieliznami i wedrujacymi dolami. a sa tam chociaz
              jacys ratownicy? :P i dzieki tez za te atrakcje. a jesli chodzi o te bursztyny
              i zbieranie z rana, to bedzie gorzej z tym wstaniem ale poswiece sie wkoncu co
              to za pobyt nad morzem bez szukania bursztynow:) jakby co to czekam jeszczce na
              jakies nowinki:) pozdrawiam
            • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 16:57
              Jantarowicz czy twoj pseudonim oznacza ze tam mieszkasz? bo w sumie dobrze by
              to sie skladalo. chodzi o to ze moja rodzinka zarezerwowala domki u takich
              panstwa Spytkowskich z ul. Gdanskiej. Mozesz cos powiedziec na temat tego (nie
              wiem jak to nazwac) pola ( tylko ze to pole jest na jakiejs innej ulicy ale nie
              mam pojecia jakiej)? :) bo w sumie jeszcze tam nie zajechalismy a juz mamy
              problemy male bo chca podniesc ceny (a juz wplacili zaliczke). A moze
              orientujesz sie gdzie mozna jeszcze wynajac w Jantarze kwatery (tylko zeby
              mozna bylo z psiakiem i kotem byc) no i nie byly za bardzo drogie? a moze ktos
              jeszcze inny wie cos na ten temat? czekam na wiadomosci i serdecznie
              pozdrawiam:)
              • ch-wilenska Re: informacje na temat Jantaru 07.06.05, 17:38
                Gdybym tam mieszkał, to byłbym precyzyjniejszy:) jestem tylko fanem tego
                miejsca, ale nie z powodu atrakcji tylko sentymentu ;), jestem z Warszawy.
                Państwa Spytkowskich nie znam, ale skoro robią problemy, to wytrzymajcie u nich
                do równowartości zaliczki (pod jakimiś pretekstami) i hajda! na miejscu łatwo o
                niezłą kwaterę!
                Psy i koty (też jeździłem z menażerią) na pewno dopuszczalne u pani z tyłu
                knajpki "u Jana", po drugiej stronie skrzyżowania, zaraz na rogu, Ci od "U
                Jana" też chyba, nad sklepikiem by pozwolili. Spokojnie na miejscu coś extra
                Wam się trafi, możnaby jechać w ciemno, hm to znaczy ja mógłbym :)
                Chyba będę musiał się z Wami zabrać! ;D :P
                • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 19:12
                  heheh a juz myslalam ze to ktos tamtejszy:P no wiesz jak na fanatyka tego
                  miejsca ale nie miejscowego to nie zle opisales co gdzie sie znajduje:) tylko
                  pogratulowac. teraz tylko narysowac sobie mapke i dawaj na zwiedzanie Jantaru:)
                  hehehe a jak trza bedzie, to i na miejscu bedziemy cos szukac... no moze i tak
                  byc ze gdzies na miejscu sie natkniesz na nas hehehe. jak zobaczysz kota i psa
                  i pare osob to my :P dzieki za info pozdrowienia
                  • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 21:21
                    A w tym Jantarze są jakieś banki i bankomaty?:) I jakie to banki.
                    • Gość: jantarowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 07.06.05, 21:45
                      ach, dwa bankomaty, są dopiero w stegnie! ale może się coś zmieniło?
                      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 22:18
                        dzieki wielkie, ewentualnie sie zalatwi dluugi spacerek :)
                        • Gość: jantarowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 09.06.05, 18:16
                          można się wykończyć takim spacerkiem
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.06.05, 22:24
      no teraz to jestem tylko ciekawa jaka bedzie pogoda w lipcu nad morzem... oby
      ladna bo inaczej... chyba zrezygnuje sie z takiego dalekiego wypadu nad morze
      ( a ostatni raz bylam w '97)i pojechac chociaz gdzies nad jeziorko blizej
      mojego miasta... pogoda zmienna jest... wrrrr
      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.06.05, 18:30
        miastowemu przyda się troche ruchu:) przynajmniej bede miala dosyc spacerów
        przez długi okres czasu :)
        • Gość: Nessie Re: informacje na temat Jantaru IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 20:47
          Hej, Kama, spędzałam wakacje w Jantarze 4 razy, już mam dość :o) ale było bardzo
          sympatycznie. Na miejscu spokój jak w mieście duchów :) bo byłam we wrześniu i
          wszystko pozamykane (nawet poczta!).

Ale do Stegny spacerem po plaży idzie się tylko 30 minut. Można podjechać
          ciuchcią lub autokarem 2 przystanki i już jesteś w mieście: bankomat, apteka,
          sklepy wielobranżowe, chyba i kino jest.

Za to plaża Jantarowa jest piękna, piaszczysta, dzika, przyjemnie się spaceruje
          nawet gdy nie ma ładnej pogody. Obłędne ilości jagód i grzybów w lesie.
          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.06.05, 22:14
            dzięki Nessie :) no to dobrze ze az tak cicho nie jest w lipcu:) ale mam
            nadzieje ze pogoda bedzie ladna .. bo jak ma zamiar byc taka zmienna do polowy
            lipca to nie wiem czy nie zrezygnujemy z tak dalekiej podrozy :( a jesli chodzi
            o spacerek to... plaza.... mmm z wielka przyjemnoscia sobie pospaceruje.. 30
            min to nie tak duzo a tyle jeszczce bede w stanie przejsc :) pozdrawiam
            • Gość: jantarowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 09.06.05, 23:09
              30 minut :) plażą??! korzeniowski? (7km przez piach, w słońcu...) raczej
              półtora h - w jedną stronę!
              • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.06.05, 23:28
                no juz nie ostudzaj tak mojego zapalu Jantarowicz:) jak trzeba bedzie to sie
                jakos poswieci:) albo sie tym pksem pojedzie . no bo w sumie jak zakupy to raz
                a porzadnie... bedzie jak bedzie.. oby tylko pogoda nie szwankowala
                • Gość: jantarowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 10.06.05, 09:34
                  ...a bo te 30min! ;/ no, można liczyć na mikroklimat Jantara, upały, a w burze
                  chmury potrafią zahaczać o średniej wysokości drzewa :)

jest jeszcze jedna opcja "spacerowa" - lub ciuchcią - na lewy brzeg Wisły
                  (Mikoszewo) przez Wisłę promem, z prawego brzegu Wisły autobusem podmiejskim
                  gdańskiego MZK (Świbno leży w granicach administracyjnych Gdańska(!)) pod sam
                  dworzec główny PKP; wychodzi tanio jak barszcz!
                  należy pilnować Gdańska pod kątem Jarmarku Dominikańskiego, full imprez, pokazy
                  sztucznych ogni itp.
                  • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.06.05, 10:15
                    no tez dobre wyjscie, chyba nawet bardziej interesujace... Gdansk tez by sie
                    przydalo zwiedzic, bo wogole w tej czesci Polski jeszczce ani razu nie bylam :)
                    o ten Jarmark Dominikanski napewno zahaczymy :) a jesli chodzi o ta przeprawa z
                    Jantara do Gdanska to juz pierwszego dnia sie sprawdzi, bo i tak do Gdanska
                    pociagiem a z tamtad do Jantaru wiec ta wersje bedziemy juz znali. ale do
                    Stegny czasami tez sie wybierzemy, przeciez nie bedziemy po kilka rzeczy do
                    Gdanska jechac:)
                    • Gość: jantarowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 14.06.05, 11:07
                      z bagażami i zwierzętami to jednak lepiej spokojnie pks-kiem, jest połączony z
                      dworcem pkp, a ciuchcia to nie metro, wąsko- i jednotorówka!
    • Gość: beta75 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 15:45
      Witam, A może ktoś ma konkretne namiary na niedroga kwaterę dla dwóch osób z
      małym dzieckiem w JAntarze?
      • Gość: Marta Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:08
        Jutro będę w Jantarze, wezmę kilka telefonów od wynajmujących i podam namiary w
        poniedzialek tutaj na forum.
        pozdr
        Marta
        PS: a ja kocham jantar...będę tam odpoczywac już 5 raz, niby spokoj ale
        fajnie:))
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.06.05, 19:49
      Beta zobacz na ta strone internetowa. tu sa kwatery ze zdjeciami wiekszosc. jak
      na mapie zaznaczysz Jantar i okolice to bedziesz miala nawet spory wybor ale
      nie wiem czy cenowo to trzeba by bylo zadzwonic. emeteor.pl/
      ja jestem w gorszej sytuacji bo jade z kotem a inni znajomi z psem .. to sie
      nazywa wypad.
      Marta jakbys mogla to popytaj gdzie jeszczce mozna z psem i kotem , bo my juz
      zaczynamy miec problemy z pewnym panstwem i zastanawiamy sie nad zmiana miejsca.
      pozdrawiam serdecznie!!!
    • Gość: beta75 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 11:06
      Witam Czy może ktoś był u Barbary iPIotra Piechnik
      www.mierzeja.pl/hupkas
      Bo ja chyba się tam zdecyduję! POZRAWIAM
      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.06.05, 11:40
        a ja szukalam na tej stronie jakis kwater w Jantarze i nie moglam znalesc:)
        musze przyznac ze trafilas na bardzo fajna kwatere. ja osobiscie nic nie wiem
        na temat tych panstwa ale moze Jantarowicz bedzie cos wiedzial jak sie zjawi na
        forum. pozdrawiam
    • Gość: beta75 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 23:10
      witam polecam stronę www.mierzeja.pl POzdrawiam
      • Gość: beta75 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 23:12
        www.mierzeja.pl
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.06.05, 12:06
      no juz przejrzalam ta stronke jest duzo ciekawych osrodkow albo prywatnych
      kwater w Jantarze no ale trzeba sie liczyc jeszczce z kasa i naszymi
      zwierzakami... i oby pogoda byla ladna i miejsca w pociagu:)
      pozdrawiam
    • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 13.06.05, 15:52
      Hm..to i ja sie podczepie tutaj :-) moze byl ktos z kolei w Jantarze-
      Lesniczówce.. wybieram sie tam w sierpniu- a miejsce na zdjeciu wyglada
      fantastycznie :-), opinie wszelakie mile widziane..a wlasnie- jak to jest z
      kapiela na mierzeji- slyszalam swietne opinie na temat plaz :) ale juz baaardzo
      rozne na temat czystosci wody :-)...a i dzieki panie jantarowicz ;)- za info na
      miare paru bursztynow ;)
      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.06.05, 17:35
        czytalam na jednej stronie internetowej ze plaze czyste i ze bedzie sie mozna
        spokojnie kapac w zatoce gdanskiej w sezonie letnim bo przeprowadzili jakies
        badania wody. chociaz nie powiem bo zawsze mi sie wydawalo ze tam jest
        najbrudniejsza woda no ale coz eksperci mowia wiec chyba mozna im zaufac. jakby
        co to bede ostrzegac po powrocie (pod koniec lipca) jesi sie okarze ze wszyscy
        z wody wychodza w czerwonych plamach czy czyms takim:) a jesli chodzi o ta
        Lesniczowke to jesli sie gdzies na nia napatocze albo uslysze jakies opinie o
        niej to tez dam znac:)
        pozdrawiam
        • Gość: marta Re: informacje na temat Jantaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:15
          ja jeżdżę do jantaru od kilku lat, o Lesniczówce co prawda nie słyszałam, ale
          nie zauważyłam nikogo kto mialby "czerwone plamy":)) od morskiej wody w tym
          rejonie. Mój synek kapie się co roku w dużych ilościach:)) i nigdy nie mialam
          problemów z jego skórą ani innymi chorobami, ktore mozna złapać z brudnej wody.
          jantar polecam goraco, zwłaszcza osobom z dziećmi, dla nich to raj, bez
          nadmiaru karuzel itp., co nie znaczy, że dzieci się źle bawią:))
          do zobaczenia w Jantarze
          Marta
          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.06.05, 09:32
            to dobrze ze nie ma zadnych "plamistych" objawow:) hihii
            tez czytalam na jednej stronie internetowej ze tam sa jedne z najczystszych
            plaz i czysta woda. No oby tylko pogoda pozwolila na zanurzenie sie w morzu.
            Mam nadzieje ze to co oferuje Jantar sprawi nam mila niespodzianke po dluugiej
            i meczacej podrozy.. :)
            pozdrawiam serdecznie!!!
            • Gość: jntrowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 14.06.05, 11:15
              w morzu - często pływają wodorosty, znam z własnego doświadczenia góra 30
              kwater, ale nie wszystkie :) wiem jednak standard jest dość wyrównany...
              miejsce jest takie że jak pada to nic nie pocieszy a jak nie pada to nie masz
              szans być w pomieszczeniu dłużej niż podstawowe czynności fizjologicze i
              porządkowe :) więc olejcie standard, bo on się w ogóle tam nie liczy! w liceum
              spędziłem tam tydzień nocując na plaży - ale to koncepcja poza konkursem

aha przypomniała mi sie ta knajpa na ul. Gdańskiej - tzn. właściciel: Morawski
              • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.06.05, 13:04
                hehehe jesli chodzi o ta knajpe tego wlasciciela to rozumiem ze mamy sie
                powolywac na ciebie ;) a jesli chodzi o ten standard to faktycznie w upalny
                dzien to sie w sumie wogole w kwaterze nie bywa .. dlatego lepiej zeby byla
                super pogoda:)
                p.s. no to teraz juz wiem jantarowicz skad ten sentyment do Jantaru (mam na
                mysli tydzien nocowania na plazy :)hihihi
                pozdrawiam
                • Gość: jantarowicz Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 15.06.05, 22:57
                  niee, ten tydzień nocowania, to już był - z sentymentu :)
                  w jantarze byłem około 30 razy; to juz moje magiczne miejsce, całość wioski...
                  • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.06.05, 16:01
                    :) rozumiem doskonale... moze tez nam sie tam spodoba i bedziemy chcieli
                    wrocic nastepnego lata... chociaz przyznam ze az 30 razy to bym chyba nie
                    wytrzymala :) ( no ale to zalezy od sentymentu :)
                    pozdrawiam
        • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 22.06.05, 14:12
          Kama- napisz koniecznie po powrocie z mierzeji- jak ten Jantar i okolice, i
          plaze i woda ofkoz.. dowiedzialam sie,ze w tamtym roku pojawily sie paskudne
          sinice w tamtych okolicach- i zagrozenie takie jest mozliwe przy upalnym
          lecie..ale to nam podobno neigrozi hehe, co do samego Jantaru- na onecie jest
          ranking "polskich plaz"-z ubieglego roku.. nie wyglada to zle- jantar wyzej niz
          mega-slawne Dębki ;-O plaze.onet.pl/3486,1177139,artykuly.html
          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 10:59
            nie ma sprawy dam znac jak wroce z Jantaru. o ile wkoncu pojdae tam bo mam pare
            przeszkod... sprawdze wode, plaze heheh i wystawie punkty:) a propo sinic to na
            tej stronie turystycznej onetu znalazlam jakis czas temu infomacje ze wlasnie
            gdansk i ogolnie zatoka gdanska to w tym roku nie ma zagrozenia i ze czyste
            plaze i woda (choc musze przyznac ze zawsze uwazalam i slyszlam ze tam jest
            brudna woda) no ale sie sprawdzi. i faktycznie az tak slabo Jantar nie wypadl w
            tej punktacji.
            pozdrawiam
    • beta75 Re: informacje na temat Jantaru 17.06.05, 18:47
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.06.05, 22:09
      jantarowicz mam prosbe
      powiedz mi z reka na sercu jaka woda w morzu jest w Jantarze? jedna osoba przy
      innym temacie napisala ze nad zatoka jest brudna woda, pelno glonow i
      smieci..czy to prawda???
    • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 23.06.05, 12:28
      no no- 52 posty na temat Jantaru ;-) miejscowosc wyglada na hit sezonu ;-D
      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 23:43
        hehe tylko zobacz ile osob sie tu wypowiada:) w porownaniu do liczby wypowiedzi
        na temat Jantaru:) hihi
    • Gość: mammamia Astra w Jantarze czy ktoś zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:34
      oferują też wyżywienie
      brać ?
      • Gość: Marta Re: Astra w Jantarze czy ktoś zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:51
        Byłam w Astrze, co prawda kilka lat temu, ale było Ok, czyste, zadbane pokoje,
        smaczne jedzienie (niestety moje dzieci jedza tylko kilka wybranych potraw i
        ich porcje musialabym wyrzucac, a u nich bez wyzywniea nie można wynająć
        pokoju), z tego co wiem teraz powiększyli plac zabaw i lepiej go
        zagospodarowali. Więc jesli takie jedzenie o konkretnej godzinie Ci nie
        przeszkadza, to bierz - sam pensjonat jest OK, włascicielka również.
        pozdr
        Marta
    • beta75 Re: informacje na temat Jantaru 01.07.05, 20:26
      Witam. Czy poleceacie wyjazd do Jantara w ciemno na weekend. Czy jest szansa na
      coś taniego? Pozdrawaim
    • joasia78 Re: informacje na temat Jantaru 08.07.05, 10:38
      Kochani podlącze się do Was bo tu strasznie namiętna dyskusja trwa :)
      Ja chyba też pojadę do Jantaru w lipcu i to z małym Bobasem (w zeszłym roku
      byłam z wielkim brzuchem hihi)
      No i mam pytanie - w zeszłym roku byłam rozczarowana brakim w miarę normalnych
      miejsc gastronomicznych, tzn, żeby można zjeść domowy normalny obiad a nie
      ciągle pizze i kiełbaski z grilla i to normalnymi nie plastikowymi sztućcami.
      Czy możecie mi coś takiego polecić
      Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich
      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.07.05, 15:17
        no chyba za bardzo nikt nie ma pojęcia o normalnym obiedzie, w normalnych
        talerzach i sztućcach:) tzn jedna z pierwszych odpowiedzi dotyczyła co gdzie
        można zjeść itd.... i chyba było wspomniane cos o normalnych obiadach (patrz na
        odpowiedzi jantarowicza). a jak nie to sie nie martw nie tylko tobie pozostanie
        szukac takich miejsc:)
        pozdrowionka
        • Gość: joasia78 Re: informacje na temat Jantaru IP: 195.116.92.* 08.07.05, 15:34
          Ojejku już myślałam że nikt się nie odezwie (mimo że wcześniej dyskusja byla
          zaciekła) :)
          Pozdrawiam
          PS Mam nadzieję, że pogoda dopisze i będzie słoneczko
          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.07.05, 21:18
            musi byc pogoda ladna bo inaczej ja tam nie wytrzymam ani jednego dnia!!! :)
    • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 12.07.05, 19:08
      Widze,że wątek jantarowy nie gaśnie i dobrze ;-)..hej, pamiętajcie Ci Wszyscy
      (Kama, Ty już w Jantarze??), którzy odwiedzicie te okolice aby napisać parę
      słów po powrocie-jak tam jest.. czytam opinie o sąsiedniej Stegnie i włos się
      jeży na głowie- brudny piasek, brudna woda,korki, tłumy i inne przyjemności ;-
      /i już sama nie wiem czy wierzyć właścicielom miejsca do którego jadę, ze ich
      goście korzystają z dzikiej, pustej plaży z piaskiem jak mąka ;-))..aha może
      ktoś powie-czy jeździ w tym roku kolejka wąskotorowa?? :)
      • Gość: MARTA Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:20
        kolejka nadal jeździ - widziałam miesiac temu na własne oczy, a w Jantarze będę
        już w sobote - nie po raz pierwszy zresztą:)). Na plaży w Stegnie nie byłam,
        ale prawdę mówiąc nasze nadmorskie "kurorty" sa do siebie podobne i nie uważam,
        żeby Stegna czy Jantar były gorsze od innych. Ja z Jantaru mam miłe wspomnienia
        i dlatego teraz zabieram tam swoje maluchy - dla dzieci jest tam napewno super.
        po powrocie napiszę jak było tym razem
        pozdr i zyczę wszystkim dużżżo sloneczka na plaży
        Marta
    • beta75 Re: informacje na temat Jantaru 13.07.05, 13:06
      Hej ja właśnie wróciłam. Byłam w Jantarze i jest to mała wioska, kwater poro i
      można znaleźć dobrą. Przy drodzie do plaży sa różne bary i ja jadłam w jednym
      obiad domowy: zupa, drugie, mięso, warzywka itp i to całkiem tanio. Pogodę
      miałam super ale jak pada to kiepsko, bo tam naprawdę nie ma co robić. Chyba że
      ma się samochód to można się przejchać do Gdańska, Krynicy. KOlejka jeżdzi co
      dwie godizny od 10 do 18. A plaża taka sobie woda średnio czysta, w niektórych
      miejscach pływają jakieś glony, a już 2 m dalej ich nie ma. Byłam też w
      Sztutowie tak woda i plaża o wiele lepsza. Ale tam daleko do plaży i w
      niedziele problem z parkingiem. Moim zdaniem na krótki wypad to dobre miejsce
      ale na dwa tygodnie to nudno.
      • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 13.07.05, 15:29
        Marta- Tobie też słoneczka non-stop :) a Tobie beta -dzięki za
        relacje :)..trochę mnie te glony zmartwiły..jeszcze sinic do kompletu
        brakuje..hm ..znajomy twierdzi, ze i tak najdziwniejszą rzeczą jest to, że woda
        w zatoce w tych okolicach nie jest słona ;-) a co do nudzenia sie potencjalnego-
        liczę jeszcze na rowery..podobno sporo szlaków w lesie..a na plażach jakieś
        wieczory tematyczne - wyczytałam, że załapiemy sie na jakąś noc afrykańską i
        kubańską (sierpień) ..hm..może da sie przeżyc jakoś te.. 3 tygodnie!! ;-)
      • Gość: ewa 13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.05, 17:58
        czy zauważyłaś w Jantarze ośrodek "medyk"? jak się prezentuje (bo w
        internecie - bardzo dobrze)i jeszcze jedno pytanko - czy plaża w Jantarze jest
        zatłoczona
        • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.05, 18:49
          hej jona ja jade w niedziele ta albo w poniedzialek tam... jakos nie wiem czemu
          ale mi sie juz odechciewa.mam nadzieje ze sie milo zaskocze na miejscu. martwi
          mnie tylko perspektywa jazdy pociagiem przez cala Polske i niestety z kotem....
          a jesli chodzi u nude podczas brzydkiej pogody......mam nadzieje ze nikt nie
          bedzie taki zlosliwy i takiej zlej mi zazyczy:) jakw roce od razu zloze relacje
          pozdawiam wszytskich
          • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 14.07.05, 17:55
            Hm..mówisz, ze przez całą Polske zapychasz? To moze z Kraka przypadkiem?? Bo ja
            tyż przez cała - z Kraka wlasnie:)..ale uwielbiam jezdzic pociągami ;-) a co do
            przewozu kocurka- bedzie dobrze, niedawno jechalam w pełnym przedziale z dwoma
            kotami-trzymajcie sie tylko z dala od dzieciaków, ktore koniecznie chca
            poglasakac, zagladaja do transporterka.. no i fajnego, slonecznego i absolutnie
            nie-nudnego pobytu!! :))) Aha i jeszcze cos na temat ;) ..tylko link jakis
            pochrzaniony... www.elblag24.home.pl/index.php?
            option=com_content&task=view&id=1318&Itemid=174 pozdr!
        • Gość: k Re: informacje na temat Jantaru IP: *.crowley.pl 14.07.05, 14:36
          Medyk jest ok, przyzwoity - mniej więcej tak jak na zdjęciach w internecie :))
          trochę brak tam drzew i cienia między domkami, ale przecież i tak głownie
          będziesz pewnie siedziec na plaży :)))
      • Gość: joasia78 Re: informacje na temat Jantaru IP: 195.116.92.* 15.07.05, 09:26
        Witaj
        ja jadę w niedzielę i mam pytanie
        czy mozesz dać jakieś dokłądniejsze namiary na to miejsce ze smacznymi
        obiadami, ponieważ w zeszłym roku to tylko doatępne były grillowane kiełbaski i
        pizze :)
        Pozdrawiam
        • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.07.05, 11:20
          hej jona ja jade z wrocławia:) a kocurkowi zaaplikujemy tabletke uspokajajacą
          bo nasz to sie drze. i dzieki za ta stronke z imprezkami. my w sumie trafimy
          tylko na wieczor flamenco ale hehehe moze byc fajnie:)
          joasia78 ja dokladnie nie znam tych namiarow ale przeczytaj odpowiedzi
          jantarowicza on tam w ktoryms pisal mnie wiecej jak dojsc do smacznego i
          niedrogiego jedzonka:)tez musze sobie spisac wszytsko bo nawet dokladnie
          wytlumaczyl (w prawo w lewo itd) hehehe
          pozdrawiam wszystkich serdecznie a poniewaz jantar za duzy nie jest wiec sie
          nie zdziwie jak sie gdzies na siebie natkniemy:) tez zycze wam udanego urlopu i
          duzo slonca- bo nie mam zamiaru sie nudzic w brzydka pogode:)
        • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.07.05, 11:25
          znalazłam te opis jantarowicza cytuję: "Kolejne miejsce z imprezami jest na ul.
          Gdańskiej, po lewej stronie jak się
          jedzie do Gdańska kilkadziesiąt metrów za mijaną po prawej Pocztową, w
          okolicach przystanku PKS w stronę Gdańska, na przeciwko - opisuję, bo nie
          pamiętam nazwy, można tam zjeść normalnymi widelcami :)" to chyba nawet
          wystarczy zeby znalesc dobry obiadek:) wkoncu to mala wioska rybacka:)
          jeszczce raz pozdrawiam buzka
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.07.05, 23:18
      no bilety juz kupione:) w poniedzialek z samiutkiego rana wybywam.jak wroce
      zdam relacje jak ja postrzegam Jantar... mam nadzieje ze bedzie przewyzszajaca
      ilosc dobrywch wspomnien niz zlych..
      pozdrawiam
    • Gość: aferka Re: informacje na temat Jantaru IP: *.sasiedzi.pl 17.07.05, 08:23
      napisz jak jest tam teraz w wakacje , ja byłam tam w weekend majowy
      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.07.05, 12:08
        no mam nadzieje ze bede w stanie dotrzymac slowa i zdac relacje ale nie wiem
        czy nie bede musiala z rodzinka odwolac wyjazdu ze wzgledow zdrowotnych:(
        najgorsze ze bilety juz kupione i nastawienie bylo odpowiednie na
        wyjazd....zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. jak nie bedzie zle to pojedziemy
        a jak bedzie gorzej to niestety ale kto inny bedzie musial zdac relacje...mam
        tylko nadzieje ze nie bedzie zle i bedzie mozna jechac..
        pozdrawiam
        • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.07.05, 15:26
          :) na szczescie lekarz nie dal zadnych przeciwskazan do wyjazdu:) wiec polowa
          rodzinki bedzie sie kurowac nad morzem:) po powrocie zdam relacje... mozecie
          sie spodziewac naprawde szczerej opinii:)tym co tez teraz wyjezdzaja zycze
          rowniez udanego urlopu i landej pogody
          pozdrawiam:)
          • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 18:28
            hej Kama, ja jadę do jantara 09.08. nigdy tam nie byłam - dotychczas
            wyjeżdżałam na środkowe wybrzeże. mam nadzieję, że będzie pogoda i naładujemy
            akumulatory do następnych wakacji. jestem tylko niepocieszona brakiem
            informacji co do "gęstości zaludnienia" plaży. czekam z niecierpliwością na
            Twoją relację po powrocie.
            • Gość: kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.07.05, 21:10
              no ja tez mam nadzieje ze naladuje akumulatorki:) ja wyjezdzam na 10 dni.
              dluzej raczej nie pobede... jesli chodzi o zaludnienie to zalezy to tez od
              miesiaca i pogody:) czekajcie na relacje... ja sie tylko modle zebym wytrzymala
              dluuuga podroz pociagiem (dodatkowo ze meczy mnie przeziebienie)... najgorsze
              to wstac przed 5 :( i oby byla ladna pogoda...mam wiele watpliowsci tez
              dotyczacych samego miejsca... w dzien rozumiem plaza itd a wieczory... zeby
              mozna bylo gdzies posiedziec na piwku...
              no wiec tym pozostajacym w swoich miastach zycze rowniez ladnej pogody i zero
              nudow a innym wyjezdzajacym udanego urlopu itd.... buzka
    • Gość: aferka Re: informacje na temat Jantaru IP: *.sasiedzi.pl 17.07.05, 16:06
      na ile dni wyjeżdżasz ?
    • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 20.07.05, 17:26
      no tak - Kama wybyla do Jantaru i watek jantarowy podupada ;-))) widze, ze
      lipiec cieszy sie lepszym wzieciem jesli chodzi o nadmorskie wypady w tamte
      rejony..a czy ktos wybiera sie do Jantara w sierpniu??? w koncu w zadnym innym
      miesiacu zachod slonca nie wyglada tak bajecznie :)..a jeszcze nad morzem..
      • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.05, 22:44
        hej Jona, nie możemy pozwolić na upadek jantarowego wątku.
        do mojego wyjazdu pozostało ok. 2 tyg. (09.08) czekam i odliczam godziny.jestem
        pewna że super odpocznę. o pogodę się nie martwię - zawsze wyjeżdżam w sierpniu
        i pogododa jest bez zastrzeżeń. do zobaczenia (być mnoże) w jantarze - ja będę
        w medyku.
        • Gość: jona_ Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 01:00
        • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 26.07.05, 01:19
          cholercia jakis pustak mi sie wyslal- sorki ;-/ Ewa- ty 9.08 ja 11.08-o maly
          wlos a nad morzem bylabym teraz-i marzlabym!otoz to: sierpien=morze..podobno
          pierwszy tydzien sierpnia zimno- i to jak dla mnei calkowicie wyczerpuje
          przydzial brzydkiej pogody na sierpien, hm moze spotkamy sie na nocy kubanskiej
          na plazy heh-ma byc takowa w jantarze ponoc-w sobote 13.08 :)..czekam
          niecierpliwie na relacje Kamy- tym bardziej,ze namowilam kolejnych znajomych na
          Jantar! <ja akurat bede w jantarze-leniczowce..3 tygodnie-na wszelki wyapdek
          karty i szachy wygrzebalam z szafy ;-)..A skad jedziesz/jedziecie? :)
          • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 21:02
            jantar leśniczówka - to brzmi zachęcająco. ja równiez liczę na pogodę i będzie
            napewno, nigdy nie zawiodłam się na sierpniowym słoneczku. mam nadzieję że
            woda w tych okolicach jest cieplejsza niz na środkowyym wybrzeżu. w zeszłym
            roku w kołobrzegu temp. wody oscylowała wokół 10stopni ( przy 25 powietrza)
            totez plaża była spowita mgłą. ja jadę ze środeczka kraju. do zobaczenia w
            jantarze na kubanskich nocach i nietylko a przedtem chyba na forum po powrocie
            kamy.
            • norunio Re: informacje na temat Jantaru 27.07.05, 18:03
              my też zawitamy do Medyka 9.08 :)))
              Mam nadzieję, że wrażenia Kamy będą ok. ;)
              • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.05, 21:37
                no no, jeszcze trochę i okaże sę że forumowicze zjadą tłumnie do Jantar. jak
                widzę będzie "tłok" na plaży. pozdrawiam
                • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 00:04
                  helo helo no i jestem juz z powrotem.wlasnie z jakas godzinke temu zawitalam w
                  moich 4 scianach.... dzisiaj sie nie bede za bardzo rozpisywac ale chyba do
                  jutra wytrzymacie?:) zdam dokladniej relacje. dzisiaj tylko powiem ze juz w
                  gdansku czekajac na pks do jantara okazalo sie ze babka u ktorej zamiwlismy
                  domek (zaliczka byla wplacona) nas wyrolowala i komus innemu wynajela. wiec to
                  tu to tam sie spalo i w sumie przez te 2 tygodne 5 razy sie przeprowadzalam z
                  rodzina ale dzieki temu poznalam wielu sympatycznych gospodarzy.teraz poniewaz
                  pogoda sie poprawia ja mialam 2 tygodnie deszczu (tylko dwa dni na poczatek i
                  koniec urlopu) wiec nie jestem pod wzgledem pogody zadowolona... jesli chodzi o
                  medyk ladnie wyglada od zewnatrz (do srodka obcym nie mozna bylo wejsc) ale
                  jest ogromny.fajne domki sa... jantar lesniczowka to porzejezdzalam tylko pksem
                  ale brat jednej pani u ktorej wynajelismy pokoj wynajmuje tam domek i podobno
                  jest ladnie.... co wiecej....chyba dzisiaj na tyle jutro wam zdam dokladniej co
                  i jak,,ktoredy najlepiej na plaze, gdzie mozna dobrze i w miare tanio zjesc
                  itd... pozdrawiam i zazdroszczce wam bo zaloze sie ze w sierpniu bedziecie miec
                  o niebo lepsza pogode.juz dzisiaj grzalo a ja mialam pecha - jak z reszta 2 raz
                  z rzedu tam gdzie pojechalam brak pogody a w tym czasie we wroclawiu upaly. no
                  coz... za rok w sierpniu....jeszczce raz pozdrawiam.czekajcie na wiecej
                  informacji
                  • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 31.07.05, 17:06
                    hej hej Kama :) no jestes nareszcie- na Twoja relacje czeka tu juz caly klub
                    jantarowiczow ;-D ..no niezly misz-masz z tymi przeprowadzkami :) a ile kg
                    bursztynu przywiozlas hę ;-D oj jantarowy watek znowu nam sie piknie rozwinie ;)
            • Gość: omagdalen Re: informacje na temat Jantaru IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 05.07.06, 19:54
              Hej, ewa13, odgrzebałam wątek jantarowy z zeszłego roku, bo wybieram się do
              leśniczówki właśnie, ale może jeszcze mi odpiszesz. Byłaś, widziałaś, cudnie
              było? Proszę o jakieś info, wybieram się z 1,5 rocznym bąkiem i bardzo zależy
              mi na opinii o tym miejscu, a najbardziej nt. samej kwatery. Jak tam się
              odnajdzie taki maluch? Można posiedzieć sobie pod gruszą jak już dziecko uśnie?
              Jest sielsko, anielsko? Jak byś mogła na mailika to byłabym baaardzo wdzięczna.
              omagdalen@wp.pl Pozdrawiam
    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 17:17
      witam ponownie
      mam zamiar teraz pare informacji przedstawic na temat Jantaru ale jesli cos
      zapomne to pytajcie.
      Jesli chodzi o sam jantar to musze przyznac ze to wcale nie jest mała wioska.
      ciagnie sie jakis kawal drogi. jest ladny. jest spokojnie wieczorem tylko
      slychac czasami muzyke z dyskoteki w ktoryms osrodku lub z plazy... ale jest w
      sam raz dla rodzinki z malymi dziecmi i z duzymi nawet tez:) najwazniejsze to
      jest miec dobrane towarzystwo:)
      jezeli chodzi o kwatery to jest ich pelno ale musze przyznac ze mimo brzydkiej
      pogody to ciezko bylo cos znalesc gora na dwie nocy.a teraz to juz jak pogoda
      bedzie w sierpniu to tym bardziej nie bedzie miejsc...
      jesli chodzi o jedzenie to moge polecic kilka knajpek.. najpierw tylko powiem
      ze jak chcecie zrobic zakupy to sa dobrze zaopatrzone dwa sklepy
      ogolnospozywcze na ulicy rybackiej na przeciwko osrodka "Medyk". a jezeli
      chodzi o knajki to polecam na ulicy Bursztynowej 13 (ta droga sie idzie na
      plaze) jest maly bar.bardzo sympatyczna obsluga (obok jest jakby co warsztat
      samochodowy)dobre jedzonko.polecam bigosik, placki ziemniaczane, zurek,
      pomidorowa, maja pyszne zapiekanki...wogole jesli chodzi o ceny to w porownaniu
      do wroclawia to sa podobne albo mniejsze... inna knajpka ktora polecam to
      jest "Zagłoba" to jest na ulicy Portowej jak sie idzie w strone głownej
      plazy... to jest pod takim zadaszeniem jest taki wysuniety bar jak w
      klubach..maja pyszne drinki (chociaz drogie:/), piwko jest tez i jedzonko
      pycha...tzn ja mowie ze pycha bo mnie smakowalo ale wiadomo ze kazdy ma inne
      kulinarne upodobania. tam sa tez dobre placki ziemniaczane po zbojecku (cena 6
      zl o ile dobrze pamietam), pierogi ruskie, bigos, ciabata (taka kanapka z
      warzywami i np kurczakiem..to zalezy od tego jaka ciabata i kosztuje 5 zl ale
      pyszna)... jest wybor sa nawet rybki dla smakoszy ale nie powiem czy dobre bo
      nie lubie rybek:). obok - jesczce nalzey do "Zagloby"- sa pyszne duze i syte
      nalesniki.. innym dobrym miejscem z jedzonkiem jest "Restauracja u Romana" na
      glownej ulicy Gdanskiej jak sie jedzie w strone Mikoszewa.. wieksze zakupy
      mozna zrobic w Stegnie....
      wogole to jezdzi ta kolejka waskotorowa i jest fajna ale troche droga moim
      zdaniem z Jantara do stegny placi sie 5 zeta i nie ma ulgowych biletow..pks
      taniej wychodzi (hehe tylko zalezy to od tego czy przyjedzie wg rozkladu jazdy)
      aha jesli ktos ma ochote na wedzona rybke to polecam kupowanie u pani Eli na
      ulicy Rybackiej 68 (to jest za szkola) wiekszosc turystow do nich kilka razy po
      rybki przychodzili dlatego tez wspominam tym ktorzy takie rybki lubia...
      jezeli chodzi o dojscie do plazy to polecam 3 sprawdzone mozliwosci... w
      zaleznosci tez kto gdzie bedzie mial nocleg.. jezeli chodzi o dobre dojscie
      chodniczkiem (dojazd samochodem na parking niedaleko plazy) to ulica Portowa
      ciagle prosto (Portowa to jest ulica po prawej za kosciolem jezeli ktos jedzie
      od strony Stegny...lub po lewej przed kosciolkiem jezeli ktos jedzie ze strony
      Mikoszewa) jezeli ktos jedzie tam z malymi dziecmi to polecam to wejscie bo
      latwiej jest przebrnac tamtedy z wozkiem...idac na plze sa male kramiki i
      bary...niestety tam jest wielki tlok ale za to mozna tam w namiocie kupic
      piwko, cos zjesc..w czerwonym namiocie sa wieczorem dyskoteki,, sa
      przebieralnie, atrakcje dla dzieci w postaci dmuchanego palacu i takie tam i sa
      kibelki w stylu toi toi... drugie wejscie na plaze jest ulica bursztynowa
      (niedaleko baru i warsztatu samochodowego o ktorych wspominalam) i to jest
      najciezsze dojscie bo pod ta slawna gorke o ktorej pisal wczesniej jantarowicz.
      to wejscie proponuje osobom chcacym podniesc swoja kondycje fizyczna:) dalej
      idzie sie przez lasek i w jakies 10-15 minut jest sie na plazy... no tu nie ma
      juz toalet ani namiotow z jedzonkiem ale spacerkiem mozna sie przejsc na glowna
      plaze nie jest to w cale daleko...jeszczce inne wejscie jest od strony szkoly
      (ul Rybacka) za szkola idzie sie w lasek skreca sie w lewo i dalej piaszczysta
      droga na plaze...lagodniejsze wejscie i przyjemniejsze przez las... tamtedy
      mozna tez sie nawet przedrzec z wozkiem... te dwie ostatnie sa zwane plazami
      dzikimi...co by tu jeszcze... aha
      a propos rozrywki to za duzo tego nie ma - przynajmniej jesli chodzi o te
      miejsca ktore poznalam- typowa dyskoteka jest na plazy glownej w czerwonym
      namiocie... w sumie to nie jest typowo zrobione na dyskoteke ale jest dj i
      mozna potanczyc... ale nie wszytskim sie tam pewnie spodoba... innym miejscem
      to jest taka dyskoteka karaoke na ulicy portowej..i w "Zaglobie" mozna zjesc
      napic sie i potanczyc przy muzyce spiewanej przez pewien zespol.sa ta raczej
      piosenkiz dawnych lat i zaczyna sie to o 20 ale wszyscy tam tancowali (no
      oprocz mnie:).. niestety jak nie ma pogody to sie mozna w ciagu dnia
      ponudzic.dlatego tym ktorzy maja samochod proponuje zwiedzic Gdansk.wlasnie sie
      teraz zaczol sie jarmark dominikanski i ma ponoc 3 tygodnie trwac..warto
      zobaczyc tez zamek w Malborku (niektore pomieszczenia sa zamkniete ze wzgledu
      na remont ale mimo wszytsko warto zobaczyc to co jest mozliwe do zobaczenia),
      oprocz malborku warto jechac do Fromborka, do krynicy morskiej (chociaz
      slyszalam ze tam nic nie ma w sumie)no i sopot i gdynie...
      no ja zaliczylam 5 przeprowadzek ale musze przyznac ze dzieki temu poznalam
      wielu symatycznych ludzi i gospodarzy.jezeli ktos poszukuje kwatery (chociaz
      nie wiem czy juz nie jest wszytsko pozarezerwowane) to moge podac kilka przeze
      mnie sprawdzonych:)
      bardzo fajnie jest w "Arkadii" na ulicy Bursztynowej 8. (acha na tej ulicy tez
      jest poczta) jest to taka szeregowka gdzie jest w sumie 9 pokoi...na dole sa
      pokoje 3 osobowe (jak nie ma chetnych to i 2 osobom pani wynajmuje) gdzie w
      kazdym sa lazienki, aneksy kuchenne, czajnik bezprzewodowy, radiobudzik,
      lodowki.tylko w pokojach sie nie gotuje bo kiedys jak ryby ludzie smazyli to
      wszytsko pobrudzili wiec na dole jest zrobiona kuchnia letnia gdzie mozna
      gotowac i jesc i jest tam tez wstawiony telewizor bo nie wszytskie pokoje maja
      jeszczce telewizory (arkadia jest otwarta od 2 lat). na pietrze jest taras
      (acha kazdy pokoj ma przed wejsciem takie lawy gdzie mozna zjesc i palic
      fajeczki) i jest 5 pokoji 4-5 osobowych z antresolami...bardzo mi sie tam
      podobalo.....gospodyni bardzo sympatyczna i pomocna... gdyby nie ta pani bysmy
      spali pierwsze kilka dni pod golym niebem... na szcescie na 2 doby miala jeden
      pokoj wolny i na jedna dobe drugi... teren jest ogrodzony i na placy zostawia
      sie samochody.jest piaskownica dla dzieci i mala slizgawka oraz hustawka..jakby
      ktos chcial namiar telefoniczny to podam..mozna znalesc tez na stronie
      internetowej www.mierzeja.com./index.php?
      co=zielony&id=20050713_1157_5249 w sumie tam wszytsko jest podane... inna fajna
      kwatere polecam na ulicy Bursztynowej 13 za tym barem co pisalam ze jest jak
      sie idzie na plaze.. to sie nazywa "Komandor" te pokoje i goscie tez jedza w
      tym barze jezeli sobie tego zazycza. bar i ta kwatere prowadzi pani Ewa
      Marchlewska (jezeli ktos bedzie chcial namiar telefoniczny to dajcie znac)
      kwatera jest pod lasem i najblizej do morza... pokoje sa kilkuosobowe jeden
      jest z malym balkonikiem..sa z lazienkami, telewizorami i czajnikami
      bezprzewodowymi a lodowka jest na korytarzu ogolnodostepna. dwa pokoje maja
      wspolna duza lazienke ale to na pietrze...tam nadal sie to wszytsko rozkreca
      ale pokoje sa fajne... nie sa to drogie kwatery.. nawet tansze niz ten domek z
      ktorego nas pewna kobieta wyrolowala a i pokoje same w sobie o wiele
      fajniejsze...
      jezeli chodzi o osoby ktore nie potrzebuja az takich wielkich luksusow to
      polecam pokoj z wyjsciem na ogrodek u pani Eli na Rybackiej 68 (za szkola tam
      gdzie te wedzone rybki)tam mozna takze na podworzu wynajac przyczepe..kuchnia
      jest ogolnodostepna razem z gospodarzami
      • Gość: kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 17:19
        hej jona:) jesli chodzi o bursztyny to malo takich malutkich ziarenek:) nie
        bylo sztormu a za czesto sie przeprowadzalam zeby z rana gnac na plaze a samej
        nie chcieli mnie puscic.. buzka
      • Gość: kama. wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 17:20
        tam strona intrnetowa kwatery "Arkadia" sie dokladnie nie wyswietlila na
        wszelki wypadek jeszczce raz ja podaje
        www.mierzeja.com./index.php?co=zielony&id=20050713_1157_5249
      • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.05, 21:42
        hej Kama ,
        witam po powrocie, twoja relacja napawa mnie optymizmem. rozumiem że
        akumulatory zostały naładowane nawet mimo braku pogody. dzięki za wszystkie,
        oczywiście bardzo przydatne informacje. mam tylko jedno (chyba ostatnie już )
        pytanko - jak daleko w rzeczywistości jest do plaży (z medyka). pozdrowienia.
        ewa13
        • Gość: Kama. wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 22:15
          hej Ewa..jesli chodzi o naladowanie akumulatorow to jednak tak sie nie stalo w
          co wierzylam... fakt ze sie troche odpoczelo psychicznie od codziennosci ale
          meczace byly tez przeprowadzki z jednej kwatery na druga... ale naparwde jak ma
          sie towarzystwo to jest fajnie...nawet pogoda nie przeszkodzi..(tym bardziej
          jak ma sie samochod i mozna zwiedzac)
          teraz Twoje pytanie- to jesli chodzi o droge to na glowna plaze jest z jakies
          1,5 km ale naprawde nie zrazaj sie taka odlegloscia.pierwszy raz jak sie idzie
          to faktycznie ma sie wrazenie ze sie ciagnie ale potem jak sie chodzi to raz
          dwa i jest sie na miejscu.z jakies 10-15 minut spacerkiem.... jak wychodzisz z
          osrodka to idac w lewo wchodzisz w ulice Portowa i tamtedy wlasnie jest z
          jakies 1,5 km ale masz tez druga mozliwosc.jak skrecisz w prawo i potem znowu w
          prawo to znajdujesz sie na ulicy Bursztynowej i z tamtad ciagle prosto..jest
          tam ta gorka ale mozesz zobaczyc czy przeprawa przez nia jest dla ciebie
          trudna.szczerze mowiac nie jest taka zla ale z wozkiem i malymi dziecmi jest
          ciezko... mimo ze nie jestem sportmenka to za pierwszym razem sie zmeczylam
          idac tamtedy:) a tak to nawet nawet:)... ta droga jest w sumie krotsza.jak
          wejdziesz na gorke to dalej idziesz w dol laskiem...szczerze mowiac to polecam
          to wejscie z tych wzgledow ze jest tam mniej ludzi niz na plazy glownej..ale
          decyzja nalezy do was:) radze sprawdzic oba warianty... zycze wszytskim o wiele
          bardziej udanego urlopu niz moj:) a przede wszystkim ladnej pogody...
          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 22:37
            tylko nie wiem czy z medyka nie ma jakiegos wejscia od tylu osrodka.jakies
            blizsze.pewnie sie tam dowiesz z planu osrodka.ale fajnie tam jest bo jest
            boisko do siatki i tenisa (to widzialam bo bylo z ulicy widoczne) i wiem ze
            jest tam silownia, sa masaze...(akurat w recepcji bylam bo szukalismy
            lokum).sadze ze bedziesz z tego osrodka zadowolona
            • ola291 Re: informacje na temat Jantaru 01.08.05, 10:08
              Hej Kama,

Jesteś wspaniałym źródłem informacji o Jantarze. Ja wyjeżdżam z rodzinką
              (półtorarocznym synkiem i mężem)w najbliższy piątek. Jedziemy do domków na
              farmę agroturystyczną (przy ul. Gdańskiej1), czy słyszałaś może coś o tym
              miejscu?
              Pozdrawiam
              • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.08.05, 10:24
                hej Ola ...niestety jesli chodzi o twoje miesjce pobytu to nie za bardzo
                wiem...ja bylam z innej strony Jantaru...a wasza kwatera moze byc schowana w
                lasku... jesli chodzi o druga strone jantaru to przejezdzalam tam tylko
                ciuchcia waskotorowa... ale mysle ze nie bedzie zle...tam jest kilka takich
                osrodkow i nawet nie zle wygladaly...
                aha zapomnialam wspomniec malutkie dzieci jada za darmo ta ciuchcia, tylko
                dorosli i takie starsze pociechy placa... ja wiem tak do 6 lat raczej nie brali
                kasy (placi sie w ciuchci...chodza konduktorzy) tylko sie dowiedzcie gdzie sa
                przystanki tej ciuchci i rozklad jazdy(zazwyczaj w sklepikach sa wywieszone tez)
                zycze wam udanego urlopu z maluchem:)
                pozdrawiam
    • Gość: joasia78 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:30
      Niedawno wróciłam z jantaru (dokładnie 24.07) i koniec urlopu. Byliśmy tydzień
      z czego tylko 3 dni były na plażowanie :( Trudno może w przyszłym roku lepiej
      trafię
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka