Dodaj do ulubionych

Zbójeckie ceny w Zakopanem

IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 20:05
Dla jadących do Zakopanego kilka cen:
- parkingi w mieście : 1zł za pierwszą godz. do 3 zł za każdą następną
- parking przy Łysej Polanie w drodze nad Morskie Oko:19,50zł, w Dolinie
Chochołowskiej 12 zł, Kościeliskiej do 15zł
- wejście do Parku Tatrzańskiego : normalny 4,4zł, ulgowy 2,2zł
- dojazd wozem konnym do Morskiego Oka (9km)30 zł, w dół 20zł od osoby(nie
opuszczą, wolą jechać pustym wozem!!!). To chyba najdroższa linia w
Polsce!!.Ciekawe czy ktoś kontroluje ilość przejazdów, bo konie pod górą
ciągną ostatkiem sił.
Do ceny kolejki na Kasprowy trzeba doliczyć "koników" chyba, że będziemy tam
bardzo, bardzo wcześnie to mamy szansę na krótki czas oczekiwania(1-3 godz.)
Duch Janosika Na Podhalu ciągle żywy- łupią ceprów ,że aż strach.
Obserwuj wątek
    • acinpreis Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem 09.08.05, 21:01
      Taki już jest wolny rynek. A że turyści chcą płacić...... Przecież jest w
      Polsce wiele pięknych i tańszych miejsc. Ja osobiście przepadam za Bieszczadami
      i Karkonoszami. W Bieszczadach ceny przyzwoite w Karkonoszach ciut wyższe (
      karpacz, Szkalrska Poręba) ale bez przesady. Więc apeluję do wszystkich
      chcących tanio wypocząć - nie jedzcie do Zakopanego.Stracicie kupe kasy, przez
      kolejki mało zobaczycie, za jedzonko zapłacicie dużooooo. Pozdrawiam i
      zapraszam w Karkonosze
      • Gość: Darek Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.chello.pl 16.08.05, 22:08
        Ale Tatry to przynajmnie sa wyższe, bardziej ekscytujace, piękniejsze i to bez
        porównania.
    • travel_wawa Dlatego polecam Słowację. 09.08.05, 21:03
      Mniej ludzi, nie ma haraczu, parking na Łysej Polanie dużo tańszy (oczywiscie
      po drugiej stronie Białki, a nikt Ci nie broni zostawic samochodu na słowackim
      parkingu i wrócić do Polski...choc Dolina Białej Wody pusta...)
      • Gość: majka Re: Dlatego polecam Słowację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:17
        E tam, przesadzacie. A kto każe jeździć koniem lub kolejką tudzież samochodem?
        "Więc głowa do góry, gdy dzień wstaje rano, od tego są nogi, by łazić na nich"
        (bynajmniej nie po krupówkach) i ja się tego trzymam i wcale majątku w
        Zakopanem nie straciłam.
    • Gość: mija Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.76.classcom.pl 09.08.05, 22:43
      tak samo z dorozkami - wola z powrotem dolina koscieliska przegonic konia za darmo (czyt. pusta dorozke) niz obnizyc cene... ehhh
      a na pytanie za ile przejazd: '80, a tak na prawde to 100'
      gorale wydaja mi sie strasznymi centusiami - w kwestii pieniedzy nie mozna liczyc na 'dogadanie sie'...
    • hermina5 Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem 10.08.05, 09:28
      Sorry, jak ktoś przyjeżdza do Zakopanego samochodem, a potem tym samochodem
      chce jeżdzić po miescie i dojazdowo!, Do Morskiego Oka nie moze dojść i
      zejść , ale musi koniem pojechac, podobnie jak na Kasprowy nie może wejśc, ale
      musi wjechac, no to sorry, ale coś sie tu chyba komuś pomyliło...Po co w góry
      jedzie, po miescie moze sobie swoim pojeżdzić:P

Wszyscy doskonale wiedzą, że samochodem to można sobie dojechać na kwaterę , a
      potem jeżdzi sie busami i PKS-em (szybko, tanio i co pól godziny), do parku
      kupuje sie bilet karnetowy, który kosztuje na 7 dni 18 zł normalnie i 9
      ulgowo:P, a Z kasprowego mozna zjechać bez żadnej kolejki za połowę ceny wjazu -
      tylko trzeba tem wejśc na własnych nogach...Właściwie to nawet dobrze, że
      drogo, im będzie drożej z tymi atrakcjami, tym więcej będzie turystów, którzy
      chodzą, a nie domagają się , aby ich wozić po Tatrach.
      • Gość: mija Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.76.classcom.pl 10.08.05, 12:10
        taaa a gorale splajutuja z braku klientow i zaczna wypasac owce... marzenia scietej glowy.

ja wypowiadalam sie jako osoba, ktora wlasnie auta nie ma, wiec wszedzie na piechotke - uwazam ze nie mozna od razu fukac na wszystkich, ktorym nie podobaja sie ceny. ja jezdze pks-em, uzywam nozek i ceny mnie strasznie raza - i nie mam zamiaru zgrywac 'prawdziwego' turysty. chcialam sie przejechac dorozka, bo tak, bo moze jestem za leniwa zeby wracac dolinka z powrotem kiedy zbiera sie na deszcz, a moze poprostu chcialam sie przejechac. z cenami przeginaja i juz...
        • Gość: Rafał Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: 217.17.35.* 10.08.05, 13:03
          Naślij na nich inspekcję robotniczo - chłopską , albo jeździj gdzie indziej....
          Ceny od 1989r dyktuje relacja popytu i podaży.
          • Gość: mija Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.76.classcom.pl 12.08.05, 11:51
            ta?? to jestem jak najbardziej za tym zeby gorale zaopatrzyli sie w kasy fiskalne... bylby to wspanialy zastrzyk gotowki do kasy panstwa...
            • Gość: Rafał Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: 217.17.35.* 14.08.05, 11:43
              Gość portalu: mija napisał(a):

> ta?? to jestem jak najbardziej za tym zeby gorale zaopatrzyli sie w kasy
              fiskal
              > ne... bylby to wspanialy zastrzyk gotowki do kasy panstwa...

Ja również jestem za tym . Większość usług turystycznych w Zakopanem to szara
              strefa ( jeśli nie czarna....)
              Niemniej jednak każdy turysta ma prawo zażądać faktury za nocleg czy przejazd
              bryczką. Najwyżej rozjuszony góral pogoni go ciupaską ... :)
              A ofiara w następnym roku pojedzie na Słowację , ku swojej i Braci Słowaków
              radości. Góry są tam ładniejsze , niż na zadeptanej , nadzakopiańskiej stronie.
              • Gość: Darek Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.chello.pl 16.08.05, 22:14
                O nie, Tatry Polskie najładniejsze. :)
      • Gość: KA Anegdota IP: 217.153.16.* 17.08.05, 14:25
        hermina5 napisała:
        tylko trzeba tem wejśc na własnych nogach...Właściwie to nawet dobrze, że
        > drogo, im będzie drożej z tymi atrakcjami, tym więcej będzie turystów, którzy
        > chodzą, a nie domagają się , aby ich wozić po Tatrach.
        Tak mi sie przypomniało, opowiadał mi kierowca Busa.
        Lato, niedziela połowa miesiąca parking Busów pod dworcem PKS.
        Podchodzi paniusia, mini szpile, tipsy, full makijaż i puta:
        - Przepraszam a na Giewont to Pan jedzie????
        - Aaaaaaaaa, Taaaaaaaak, ale tylko w środy.
        - Acha, to ja przyjdę

Pozdrawiam KA
    • basbusaa Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem 10.08.05, 13:36
      mojefinanse.interia.pl/news?inf=654201
      • dupekzoledny Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem 12.08.05, 18:01
        czyzsty żywy kapitalizm-ZYSK,ZYSK,ZYSK.górale robią dokąłdnie to do czego są od
        16 lat zachęcani.to do kogo pretensje?-do garbatego że ma proste dzieci?
      • basbusaa Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem 13.08.05, 12:17
        W tym roku zrobiłam ten błąd i pojechałam do Zakopanego. Był to czwarty i
        ostatni raz w tym miejscu. Za to co wydałam w dwa tygodnie (nie prowadziłam
        rozpustnego życie, raczej wręcz przeciwnie) mogłabym pojechać za granicę na
        ciepłą plażę i byłoby bez górali robiących łachę i traktujących turystów jak
        intruzów. Następnym razem jeśli Tatry to tylko na Słowacji, taniej, góry wcale
        nie gorsze niż u nas, nie ma tłoku na szlakach i nie spotkalam jeszcze osób
        które mają wypisane na twarzy, płać tyle ile chcę i s.........j.
        • Gość: lolo Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: 62.233.173.* 13.08.05, 15:52
          chyba przesadzasz!! ! Ja bylam w tamtym roku w Zakopcu i nie narzekam, bylo bardzo milo i nie dziw sie kazdy chce zarobic!! Fak ceny sa wysokie, ale nad morzem tez sie cenia! Uwielbiam Zakopane i tatry!
          Ps. nie spotkalam sie jeszcze z nieuprzejmoscia gorali, wrecz przeciwnie :)
          Gdybys ty prowadzila jakis interes uzalezniony od chojnosci tyrystow tez bys dawala jak najwyzsze ceny!!! Sztuka jest umiejetnosc targowania sie ;)
          • travel_wawa Sztuka przyciągania (odstraszania) klienta. 13.08.05, 19:50
            > Gdybys ty prowadzila jakis interes uzalezniony od chojnosci tyrystow tez bys
            > dawala jak najwyzsze ceny!!!

Nieprawda!
            Cała sztuka zarabiac nie na wysokości marzy, ale na ilosci klientow.
            Ceny nad morzem sa tak zawrotne, ze coraz wiecej ludzi woli pojechac do Turcji
            czy Grecji i potwierdzaja to statystyki.

Ja należę juz do tej grupy, która NIEKONIECZNIE odwiedzi Zakopane.
            (Jutro jedziemy na 2 tyg. urlop na Podhale)
            Pierwszym miejscem, jakie odwiedzę, będzie KANTOR wymiany walut prowadzacy
            sprzedaż słowackich koron...
            I pomimo spania po polskiej stronie zapewne ta waluta będzie częsciej w użyciu.

Powód?
            Parkingi, brak opłat za wstępy do parków, zniżki dla dzieci (do 6 roku zycia
            dzieci na Słowacji praktycznie za nic nie płacą. Np. dla 5-cio latka wjazd na
            Łomnicę ZA DARMO. Co jest w Polsce dla 5-cio latka za darmo?)
            • Gość: Klara Re: Sztuka przyciągania (odstraszania) klienta. IP: *.4web.pl 14.08.05, 10:54
              Aha, tylko, że wlasciwie w słowackich Tatrach większość szczytów, na które
              chce sie iść to szczyty z przewodnikiem...No i to załatwia Ci dwa razy tyle
              kasy, co w Polsce - opłaty w parku powinny być , bo płacisz za utrzymanie tego
              miejsca, za remont łańcuchów ...itp Jak to jest kurde mozliwe, że ja mam super
              kwaterę w Zakopcu za 18 zl, bilet wstępu na dwa tygodnie za 20 zł i jakoś nie
              narzekam na tłok, bowiem, którędy chodzić?
              Malkontentowi zawsze będzie zle wszędzie.
              • monikinda Re: Sztuka przyciągania (odstraszania) klienta. 17.08.05, 19:21
                tak a możesz podać namiar na tą kwaterę? i w której części zakopca czy pod?
                • Gość: Klara Re: Sztuka przyciągania (odstraszania) klienta. IP: *.4web.pl 18.08.05, 10:02
                  Gubaowka -Furmanowa. Do zakopca 20 minut w Gubalówki sie schodzi.
    • Gość: marta Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 20:50
      a macie moze zdjecia z zakopca.Potrzebuje na gwałt.
    • vinca Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem 14.08.05, 12:22
      Zbójeckie ceny? Bez przesady... Mnie wkurza tylko to że w restauracjach/barach
      itp trzeba płacić za toaletę nawet gdy jest się ich klientem.
      Poza tym: nocleg - 25 PLN/1 os z\spokojnie można znaleźć. Jeśli ktoś nie chce
      jadać w restauracjach (a zaznaczam że obiad można zjeść za 13 PLN/1 os) zawsze
      moze gotować sobie sam - w czym problem?
      Za tym by opłaty za partkingi były słone - jestem całym sercem ponieważ nie od
      tego są góry by rozbijać się po nich samochodami. To samo tyczy się ceny biletu
      do TPN - skoro tyle turystów się po Tatrach przewija powinni płacić za
      utrzymanie czystości skoro sami śmiecą na szlakach na potęgę.
      Ktoś czuje potrzebę pojeżdżenia doroszką - no cóż jedni wolą iść w góry drudzy
      wynajdują sobie sposoby na spędzanie czasu na dole;-D Wcale nie dziwię się
      góralom że korzystają jak mogą;-)
      Ja Zakopane lubię, Tatry uwielbiam a jeśli Wy przestanienie tam jeździć- tym
      lepiej dla prawdziwych turystów;-))
      • Gość: mm Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.05, 12:57
        wracając do drogi nad Morskie Oko. Rzeczywiście mamy kapitalizm i niech tak
        zostanie. Ale "wozacy" rzeczywiście powinni mieć kasy fiskalne. Poza tym
        ciekawe kto przydziela tam koncesje i za ile? Policzcie- wóz zabiera 15 osób x
        30 zł = 450zł za pół godziny pracy(konia). Każdy by chciał tam jeździć!
        Tylko koni żal.
      • Gość: KA Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: 217.153.16.* 18.08.05, 10:42
        vinca napisała:

> Zbójeckie ceny? Bez przesady... Mnie wkurza tylko to że w
        restauracjach/barach
        > itp trzeba płacić za toaletę nawet gdy jest się ich klientem.
        > Poza tym: nocleg - 25 PLN/1 os z\spokojnie można znaleźć. Jeśli ktoś nie chce
        > jadać w restauracjach (a zaznaczam że obiad można zjeść za 13 PLN/1 os)
        zawsze
        > moze gotować sobie sam - w czym problem?
        > Za tym by opłaty za partkingi były słone - jestem całym sercem ponieważ nie
        od
        > tego są góry by rozbijać się po nich samochodami. To samo tyczy się ceny
        biletu
        >
        > do TPN - skoro tyle turystów się po Tatrach przewija powinni płacić za
        > utrzymanie czystości skoro sami śmiecą na szlakach na potęgę.
        > Ktoś czuje potrzebę pojeżdżenia doroszką - no cóż jedni wolą iść w góry
        drudzy
        > wynajdują sobie sposoby na spędzanie czasu na dole;-D Wcale nie dziwię się
        > góralom że korzystają jak mogą;-)
        > Ja Zakopane lubię, Tatry uwielbiam a jeśli Wy przestanienie tam jeździć- tym
        > lepiej dla prawdziwych turystów;-))
        Podpisuje się pod tym apelem omijajcie Zakopane drożyzna, tłok, i cholera wie
        co jeszcze. ;))
        KA
    • Gość: e70 Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: 80.51.222.* 14.08.05, 23:28
      zbojeckie ceny w Zakopanem?? zapraszam do Wisły czy Ustronia!! gdzie parking
      kosztuje 2 zl za godzine i noclegi drozsze,
      ja na ceny w Zakopanym nie narzekam, nocleg w centrum mam za 20zl, a obiad
      dwudaniowy mozna zjesc za 10zl, po okolicy poruszam sie busami i wychodzi
      taniej niz parking, a zreszta, jak ktos przyjezdza pochodzic po gorach to malo
      kiedy schodzi ze szlaku tam gdzie zaczyna wchodzi
      lubie Zakopane i nawet te skrytykowane Krupowki, dla mnie maja swoj urok,
      najwiekszy wieczorem, no i Tatry ...
    • Gość: Fakir Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.05, 09:53
      W takich miejscach jak Zakopane samochód powinien stac na parkingu pod
      pensjonatem - w góry chyba sie jedzie po to zeby pochodzić. czasami mam wrazenie
      ze rozkreciła sie u nas turystyka w stylu amerykańskim - zwiedzanie nalepiej
      bez wysiadania z auta...
      • Gość: Ania Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:09
        wiem że to nie bardzo na temat ,ale przeczytałam wszystkie wątki a wybieram
        sie od 28 sierpnia własnie w tatry i jeśli ktos z was mógłby mnie poratować
        jakimś fajnym adresem kwater i o których tu piszecie byłabym bardzo wdzieczna
        pozdrawiam ......a to ile chcemy wydac wiemy sami i ile ludzi tyle opini
        wszędzie można wydać mniej lub więcej (ja anleże do tej grupy ludzi ktorzy wolą
        mniej a częściej bywać w gorach)
        • banan123 Re: Zbójeckie ceny w Zakopanem 17.08.05, 13:51
          Wiesz ja byłam od 1-7 sierpnia w Zakopanem w Willi " U daniela"
          Pardałówka 18b(ok. 20 min do centrum).
          Kwatera 30,-zł (własna łazienka),mozna było zamówic obiady(15,-zł)naprawde
          dobre, obsługa miła.Bezpłatny parking, hustawki dla dzieci, gril.Ładny widok na
          góry.W przyszłym roku też tam pojade.tel.01820 631 44 kom. 0601514788.
          Email daniel@udaniela.pl www.udaniela.pl. Polecam fajna chata.Obok
          resteuracja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka