doris65 25.07.04, 17:57 Czy można coś podawać dziecku (11 lat) przeciw pasożytom. Badania nic nie wykazują ale często ją boli brzuszek etc. Niektórzy mówią, że to mogą być lamblie. Czy jest jakiś homeopatyczny sposób na pasożyty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Profilaktycznie - na pasożyty 25.07.04, 18:05 Przede wszystkim - nie: niektorzy mowia, tylko zrob dzecku badania! Zanim jakis homeo cos napisze - pestki z dyni na noc, ok 200g - wszelkie robactwo ich nienawidzi. Pogrzeb jeszcze w forum, by bylo o pasozytach, nie pamietam tytulu watku, wpisz tasiemiec na przyklad 16%VOL 22%VAT (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow) Odpowiedz Link
doris65 Re: Profilaktycznie - na pasożyty 25.07.04, 18:09 Dziękuję. Badanie kału nic nie wykazało. Co jeszcze mogę zrobić? Dziwnie, mam przeczucie,że jednak cos jej jest... Odpowiedz Link
beba2 Re: Profilaktycznie - na pasożyty 25.07.04, 18:14 Na razie poczekaj. Może Akownik się wyświetli i coś podpowie, bo ja na robale nic nie kojarzę. Ale w kwestii badań : bardzo często badania nie wykazują obecności pasozytów w kale, a jednak są one obecne w organizmie. Tak niestety jest i robienie kolejnych badań może równiez nic nie wykazać. Odpowiedz Link
akownik Re: Profilaktycznie - na pasożyty 25.07.04, 21:58 na lamblie porada bedzie nieklasyczna,pewnie mnie zgania za to,ale trudno. Lek nazywa sie HOMEODOSE 18 3XDZIENNIE po 20 kropli przez 6 tygodni.potem 4 tygodnie przerwy i znowu 2 tygodnie leku.w miedzyczasie badanie kalu.poza tym dokladny opis dziecka,wyproznien,charakter i czas bolu,po jakich pokarmach,pora roku,w jakiej pozycji przestaje bolec,moze to skutki tremy,strach...itd Odpowiedz Link
beba2 Re: Profilaktycznie - na pasożyty 25.07.04, 22:36 Nikt Cię Marek nie będzie ganił. Nie zawsze trzeba konstytucyjnym pojechać...sam o tym dobrze wiesz, prowokatorze jeden ;) Odpowiedz Link
astria1 Re: Profilaktycznie - na pasożyty 25.07.04, 23:03 beba2 napisała: > Nikt Cię Marek nie będzie ganił. Nie zawsze trzeba konstytucyjnym > pojechać...sam o tym dobrze wiesz, prowokatorze jeden ;) Cie prowokator.... :-))))))))) Odpowiedz Link
adhom Re: Profilaktycznie - na pasożyty 26.07.04, 10:30 Mozesz podac dziecku Nux vomica 30 rano, 1 dawke i Stannum metallicum 200 1 dawke wieczorem przez 3 tygodnie. Odpowiedz Link
very_martini Re: Profilaktycznie - na pasożyty 26.07.04, 17:28 Doris, musisz zdecydwowac - albo Marek, albo Adhom:) Polaczenie obu sposobow to zly pomysl 16%VOL 22%VAT (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow) Odpowiedz Link
elza5622 Re: Profilaktycznie - na pasożyty 11.01.19, 14:08 Jestem mamą 6-mc bobasa. Wiele objawów wskazuje, że może mieć pasożyty (cienie pod oczami, okropne tarcie nosa i oczu (już od ponad 3 miesięcy i się nasila), kłopoty ze snem, napady płaczu, problemy z poziomem hemoglobiny etc. Czy dla tak małego dziecka można spróbować podawać któryś z homeopatycznych preparatów? Odpowiedz Link