Dodaj do ulubionych

Pytanie do Reni o Cathrin w Stavros.

IP: *.biol.uni.lodz.pl 24.06.03, 12:01
Czesc,
Nareszcie ktos sie odezwal, kto byl w Apatamentach Cathrin. Czy mogalabys
cos jeszcze powiedziec o warunkach lokalowo-bytowych. Ja jade w sierpniu z
Triada wlasnie tam. Mielismy wybrac Little Bay ze wzgledu na piekne
polozenie ale wybralismy Cathrin (mimo ze drozsza) bo fajnie sie polenic
troche na basenie. Moze jakies inne pozyteczne wskazowki, np. o fajnej plazy
(takiej gdzie mozna troche poplywac z fajka) czy taniej tawernie. Twoje
wskazowki dotyczace wycieczki do Samarii sa swietne - mysle, ze skorzystamy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: reni Re: Pytanie do Reni o Cathrin w Stavros. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 09:22
      Witam.
      Ciesze sie że moge pomóc.
      Cathrin wygląda dokładnie tak samo jak na zdjęciu w folderze. Lezy jakieś 200 m
      od plaży. A na plaży leżaki i piasek. Trochę dalej plaża pumeksowa i następna
      kąpielowa zatoczka. Z fajką można wszędzie. Mój mężczyzna zabrał i piankę i
      fajkę i trochę nurkował. Mówił, że bardzo fajnie. Wiadomo, że nie są tu takie
      widoki jak np w morzu przy Gramvousa (tam podobno było lepiej widać i ciekawsze
      żyjątka). Ale rozgwiazdę na plaże dostałam i ładne muszelki. A mój nurek
      podobno i ośmiornice widział i ukwiały i jeszcze jakieś cida. A i meduz nie
      było. Dla mnie niestety woda nie jest naturalnym środowiskiem, ale włożyłam
      gogle i blisjko brzegu rybki - takie przezroczyste poogklądałam.
      W Cathrin sprzątanie codziennie - bardzo miła pani Rosjanka. Po tygodniu pobytu
      zmiana ręczników i pościeli. Ogólnie czysto i spokojnie. Basen na zdjęciu
      wydawał się większy ale i tak by ł super. Szczególnie po powrocie z rowerowej
      wyprawy. W apartamentach kuchenka elektryczna z dużym i małym palnikiem,
      lodówka i wszystkie naczynia. My mieszkaliśmy na piętrze w pok. 12 z widokiem
      na górki i zatoczkę. Było cudnie bo rano troszke słoneczka a po południu fajny
      chłodek i cień. Po przyjeździe pierwsza pobiegłam do recepcji i może dlatego
      dostaliśmy pokój z widokiem? Ale 12 polecam, mimo, że balkon mniejszy niż np. w
      2., która była pod nami.
      jeśli chodzi o Samarię to nie wiem czy napisałam, że jeśli pojedziecie
      autobusem ze Stavros o 7.30 to tez zdązycie przejśc i pokąpać się w morzu
      libijskim. (koniecznie fajki).
      Poza tym polecam piesza wycieczkę do Agia Katholiko i dalej Governeto i Triada.
      (pisałam już gdzieś o tym). Schodząc wąwozem mozna dojśc do pieknej ztoczki.
      Gorzej z powrotem - bo trzeba asfaltem, ale zawsze moza wrócić tą sama drogą.
      jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem
      • Gość: Kretka Re: Pytanie do Reni o Cathrin w Stavros. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 10:51
        Ile trwa taka piesza wycieczka do klasztorów na półwyspie?
        Proszę jeszcze namiary na sympatyczne tawerny (takie nie dla masowego turysty)
        • Gość: reni Re: Pytanie do Reni o Cathrin w Stavros. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 12:20
          Jesli chodzi o tawerny... My nie bywaliśmy. Ale podobno jesli już to najlepiej
          udać się do Tawerny u Stawrosa - przy drodze do Chanii, kawałek przed Kathrin.
          Ludzie od nas mieli śniadania w Cristinie i nie smakowły im. Poza tym Cristina
          to taki wielki namiot i masówka - tak mi się przynajmniej wydaje. Można sie
          zfotografować z Oscarem za Greka Zorbę. ;)
          Ile czasu potrzeba na wycieczkę do klasztorów? Hm. Na pewno cały dzień
          wystarczy. My niestety trochę dłużej szliśmy bo dźwigalismy na plecach
          rowery ;). Ale naszym znajomym udało się szybko i sprawnie w obie strony
          wąwozem. Wyszli pewnie ok. 10-11 a wrócili chyba ok 17. Nie jestem pewna. Ale
          chyba jakoś tak. No i jeszcze trzeba doliczyć kąpiel w morzu... Wycieczka na 1
          dzień.
          polecam!
          • Gość: Aga Re: Pytanie do Reni o Cathrin w Stavros. IP: *.biol.uni.lodz.pl 30.06.03, 10:34
            Czesc,
            Bardzo dziekuje za praktyczne wskazowki. Ciesze sie, ze juz niedlugo (1,5
            miesiaca!!!) tam bede. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka