Dodaj do ulubionych

nie wiem kiedy dokładnie się starać po testach...

10.12.05, 18:53
Hej, właśnie zrobiłam test owui mam druga małą widoczną krezseczkę, myślę że
jutro będą obydwie ciemno różowe. Nie wiem tylko kiedy najlepiej wpółżyc po
pozytywnym teście? Jedni mówią że codziennie przez 5 dni inni , że 2 dni po
pozytywnym... sama nie wiem a nie chciałabym zmarnować szansy... Dziękuję
bardzo pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nowa_mama75 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 12:48
      Ja miałam przez 7 dni mało widoczną kreseczkę. Dopiero wczoraj pojawiły się
      dwie wyraźne, ta testowa nawet mocniejsza. Był to mój 18 dc. (cykle ok 32-34
      d.) Dzisiaj zresztą też kreska testowa jest wyraźniejsza od kontrolnej. Podobno
      lepiej współżyć co dwa dni. Ale chyba sama musisz zadecydować.

Pozdrawiam
      • mariolka55 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 16:45
        witam
        jezeli ci nie zalezy jakos specjalnie na płci to juz mozesz zaczac,a
        najbardziej płodne godz.sa po tescie pozytywnym
        • mariolka55 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 16:51
          a tutaj ci posyłam metody planowania płcismile
          JAK ZAPLANOWAĆ CHŁOPCA
          Planowanie chłopca jest o wiele prostsze niż dziewczynki i przy zastosowaniu
          się do zaleceń szanse wzrastają do 90%. Oto podstawowe 2 zalecenia !!!
          1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test
          owulacyjny go wykryje czekamy jeszcze 12 godzin i rozpoczynamy starania.
          Optymalny czas to zaczekać 20 godzin i starania podjąć pomiędzy 20 a 26
          godziną.
          2. Przynajmniej 4 dni przed wykryciem piku LH należy wstrzymać się od starań
          wówczas w nasieniu znacznie wzrasta ilość plemników męskotwórczych.

• mariolka55 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 16:52

JAK ZAPLANOWAĆ DZIEWCZYNKĘ
            Planowanie dziewczynki jest bardziej skomplikowane. I wynik nie jest aż tak
            dobry jak w przypadku planowania chłopca. Oto podstawowe 2 zalecenia !!!
            1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test
            owulacyjny go wykryje należy zaniechać wszelkie starania !!! przez kolejne 4
            dni.
            2. Ideałem byłoby gdyby ostatnie starania przypadły w godzinę piku LH. Zaleca
            się częste stosunki do tego momentu.

POWODZENIAsmile

• renius5 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 17.02.06, 19:44
            jedno pytanie proszę. Skąd wiemy że test nie był pozytywny już rano jeżeli
            robiłyśmy go np. wieczorem? Dzięki!!!!!!!!Jak długo jest podniesiony LH.?
        • nowa_mama75 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 17:36
          Wczoraj wyszedł mi pozytywny test. A następny robiony po 24 g. też wyszedł
          pozytywny. Starania były wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. Dzisiaj przez cały
          dzień bardzo boli mnie prawy jajnik (bolał od kilku dni, ale dzisiaj ból jest
          bardzo mocny). Nie wiem więc czy dzisiaj wieczorem też powinnam się starać? Nie
          wiem też, czy to dobrze, że test pozytywny utrzymuje się przez dwa dni?
          Pozdrawiam
          • anie5 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 18:11
            u mnie tez przez dwa dni utrzymywal sie pozytywny wynik. Test moze wyjsc
            pozytywny jeszcze zaraz po owulacji. Jajnik - moze tez bolec zaraz przed, w
            trakcie i po owulacji. Mozesz sie poprzytulac - jesli na plci Ci nie
            zalezy...nie zaszkodzi - tak mysle. A mierzysz temperature? obserwujesz sluz?
          • mariolka55 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 18:56
            no staraj sie ,jak masz ochotesmile
            test pozytywny wychodzi juz na ok.36 godz.przed owulacja,w trakcie i zaraz
            po ,tak ze pozytywny wynik moze byc przez kilka dni.
            Moim zdaniem jak ci wyjdzie pierwszy pozytywny test,to juz nie ma sensu
            testowac,bo wiadomo ze ow.tuz-tuz ,szkoda testówsmile wazne jest czeste testowanie
            przed ow.zeby wychwycic moment wzrostu tego piku LH
          • mariolka55 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 18:57
            a od kiedy zaczełas staranka o dzidzie?pierwszy cykl?
            • nowa_mama75 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 19:25
              Jest to mój drugi cykl. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Kiedyś miałam
              bardzo nieregularne cykle. Bałam się, że może być tak samo. Pierwszy cykl po
              odstawieniu tabletek - 31d. Silne bóle jajnika (lewego) miałam 17dc. Drugi cykl
              robiłam z testami. Pozytywny test wyszedł 18 i 19 dc. Przytulanko było 17 dc
              wieczorem, 18 dc wieczorem i 19 dc rano. A dzisiaj silny ból prawego jajnika i
              czuję, że powoli już mija. Temperatury nie mierzę, ale jak nic nie wyjdzie w
              tym cyklu to zacznę. Jeżeli chodzi o śluz płodny to zaobserwowałam trochę 15 dc
              i 17 dc ale raczej przy szyjce.
              Wygląda na to, że będę miała całkiem regularne cykle.

Pozdrawiam
              • mariolka55 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 19:40
                to daj znac jakie beda efektysmile
                mozesz wpadnac do nas na nowy watek"swiateczno-noworoczne staranka" jest nas
                tam wiecej "starajacych"siesmile
                • nowa_mama75 Re: nie wiem kiedy dokładnie się starać po testac 11.12.05, 21:09
                  Dziękismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka