Dodaj do ulubionych

Suche skórki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 17:13
Mam zadbane dłonie i jedyny problem sprawiają mi odstające, postrzępione skórki wokół paznokci. Gdy byłam młodsza miałam nawyk wygryzania ich i teraz mam takie widoczne "ubytki" naskórka. Gdy to się goi to naskórek nie jest gładki tylko robi się suchy, twardy i odstają takie zadry. Brzydko to wygląda. Może ktoś zna jakiś sposób, żeby skórki stały się miękkie jak te niewygryzane? Bardzo proszę o rady, bo wstydzę się pokazywać palce. Ach te nawyki z dzieciństwa...
Obserwuj wątek
    • Gość: mo_niki Re: Suche skórki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 18:12
      Olejek ryzynowy wcieraj w macież i skórki, możesz też podgrzewać sobie oliwkę z
      oliwek i maczać paluszki na 15-20 minut. Naprawdę pomaga, ale trzeba czasu :o(
      Powodzenia
      • Gość: kragmel Re: Suche skórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 21:39
        jeszcze jedno olejkowate, które pomaga to zawartość kapsułki z wit.A+E.
        przekłuj igła, wyciśnij i wcieraj w skórki.
    • Gość: kasia Re: Suche skórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:33
      najlepsza rada to je wycinaj, idź do manicurzystki,która zadba o twoje skórki
      • Gość: mo-niki Re: Suche skórki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 22:34
        NIC NIE WYCINAJ SAMA !!!!!
        Ale głupoty piszą. Skórka będzie odrastała coraz grubsza. Trzeba ją nawilżać i
        delikatnie odsuwać. To trwa ale efekty będą na stałe. Wycinanie nic nie da... i
        starcza na dzień, dwa. Skórki będą coraz grubsze. ODRADZAM
        • Gość: kasia Re: Suche skórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 13:47
          nie unoś się tak. jak są skórki małe, prawie niewidoczne to wystarczy tylko je
          odsunąć i wmasować odpowiedni krem czy odżywkę, ale jeżeli są duże,
          pozadzierane to odsuwanie nic nie pomoże. niektórzy i bez wycinania mają skórki
          na połowe paznokcia.
    • katija1 Re: Suche skórki 11.10.04, 13:56
      ja miałam to samo. teraz raz w tygodniu mocze łapy w cieplej oliwie. akupiłam
      tez w aptece olejek do pielegnacji paznokci i skórek - skrzyp. jakies 10 zl w
      aptekach. duuuza poprawa!
    • Gość: Jasna Re: Suche skórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:03
      A ja zawsze po kapieli ręcznikiem frotte pocieram skórę wokół paznokci rąk,
      pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka