Dodaj do ulubionych

czym rózni sie cytologia od badania czystosci poch

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:23
czym rózni sie cytologia od badania czystosci pochwy? chodzę prywatnie i płacę
za badania w recepcji i nie wiem czy poiedziec ze cytologia czy badanie
czystości? to się czymś rózni? czy moze to jest to samo badanie tylko inaczej
nazwane?
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci 16.09.05, 14:48
      no, zdecydowanie sie rózni
      tylko my przecież nie wiemy, co ty chcesz zrobić
      polecam wyszukiwarkę
    • lidia1001 Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci 16.09.05, 15:07
      Wydaje mi się, że cytologia to badanie na obecność komórek nowotworowych, a
      stopień czystości na zanieczyszczenia typu bakterie, grzyby itp.
    • Gość: kasiulek Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:23
      Robiąc cytologię, bada się obecność komórek nowotworowych w szyjce macicy.
      Badanie zaleca się wykonywać młodym kobietom raz do roku. Badanie czystości
      pochwy pozwala wykryć drobnoustroje, które czają się w organizmie i wyleczyć je
      odpowiednimy lekami (antybiotykami, lekami grzybobójczymi itp w zależności od
      tego, co znajdą). Badanie czystości pochwy jest badaniem ważnym, ale
      zdecydowanie ważniejsza jest cytologia.
      • Gość: majka Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:33
        dzieki, właśnie o to mi chodziło, ciągle mam jakieś niby wyleczone stany
        zapalne, po porcji antybiotyków, albo leków przeciwgrzybicznych jest ok przez
        miesiąc i to znów wraca.
        Czyli powinnam zrobic bad. na czystość pochwy, a nie cytologię.
        • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:39
          Powinnas zrobic czystosc i posiew z pochwy.Jezeli jestes z Warszawy moge
          polecic dobre laboratorium.
          • Gość: majka Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:48
            jestem z warszawy.
            ale to prywatnie czy NFZ, bo na panstwową służbę zdrowia nie mam zdrowia...
            • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:00
              Majka,to jest prywatne laboratorium ,link podaje ponizej.Warto sie tam wybrac i
              zrobic posiew i czystosc,na miejscu pobieraja wymaz.Przed badaniem umyj sie
              sama woda bez mydla,ktore moze podniesc falszywie ph .Super laboratorium.

www.bakter.pl/
              • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:07
                Dodam,ze jezeli nekaja Cie nawracajace grzybice pochwy,przestan jesc slodycze i
                cukier.Mi sie udalo i juz 4 miesiace mam spokoj.Pij kefiry naturalne.Ale na
                wymaz idz koniecznie,moze to jakas bakteria.Jeszcze jedno zrob sobie dodatkowo
                w laboratorium posiew na bakterie beztlenowe,doplacisz 10 zl a bedziesz miala
                komplet badan.Pozdrawiam.
              • Gość: majka Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:07
                dzieki za stronę, ale żeby tam iść muszę mieć skierowanie? czy wystarczy jak tak
                po prostu z ulicy przyjdę? jak z cenami, bo na stronie nie znalazłam? dzieki za
                wszelkie informacje
                • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:11
                  Nie musisz miec zadnego skierowania ,za komplet badan czystosc,posiew i
                  beztlenowe placi sie ok.50 zl. Ja tak robie,ze jak mi cos dolegalo to szlam tam
                  najpierw i robilam te badania a potem dopiero z wynikiem do lekarza.W ten
                  sposob unikalam leczenia w ciemno ,no i sie wyleczylam...
                  • Gość: majka Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:16
                    Ewa z nieba mi spadasz. ja juz nie mam siły na kolejną porcję leków, ktore tylko
                    mnie zaleczają na kilka tygodni, mam nadzieje ze się uda, po wypałacie biegnę na
                    badania.
                    Na czym polega posiew? przepraszam, ale nie wiem, czy to jest tez wymaz z
                    pochwy, czy badanie moczu?
                    • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:38
                      Wymaz mozna pobrac z ucha,nosa,pochwy ,nosa a potem mozna badac w kier.bakerii
                      i grzybow i to badanie to jest posiew.Z moczu i krwi tez sie robi posiew.Ja
                      pisze Ci abys zrobila posiew i czystosc pochwy plus beztlenowe bakterie.
                      • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:41
                        A potem z wynikiem do dobrego i madrego lekarza.
                        • Gość: majka Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:46
                          dzieki, postaram sie załatwić to w ciągu najblizszych 2 tyg, miałam isc do gina
                          w srode, ale poczekam na wyniki badan, wielkie dzieki.
                          • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:50
                            własnie się zastanawiam..mam chyba nawrót grzybka, i jutro chcę zrobić czystość
                            i posiew.. Ale czekać tydzień, albo nawet 2 z grzybem i nic nie robić - nie
                            zwalczac go w tym czasie..? czy iśc teraz do gina i cokolwiek brac..?
                            • Gość: majka Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:51
                              ja juz wolalabym poczekać, po roku brania roznych specyfików czuję sie jak
                              krolik doświadczlny
                              • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:55
                                ale przecież ich się namnoży chyba jeszcze więcej przez 2 tyg, co?!
                                • Gość: majka Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:57
                                  nie mam pojęcia,
                                  • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:41
                                    Jezeli macie okropne dolegliwosci to proponuje jutro isc do laboratorium i
                                    zrobic wymaz.Nawet jak nie ma wyniku tomozna isc do gina po leki a potem po
                                    odbiorze wyniku dkonfigurowac je i odpowiednio dopasowac do
                                    choroby.Dziewczyny,najgorsze jest leczenie w ciemno,to jest bez sensu.
                                    • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:50
                                      popieram. właśnie tak postanowiłam zrobić-jutro badania, we wtorek gin, a potem
                                      po tym leczeniu może zrobię jeszcze raz, czy aby wyleczono wszystko i jeśłi coś
                                      jeszcze wyjdzie to będę dalej leczyć ale już konkret...
                                      • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:24
                                        Jezeli zrobisz dzisiaj to badanie to przed wizyta wtorkowa u gina zxadzwon do
                                        laboratorium i napewno uzyskasz informacje co wyhodowali.Mimo,ze nie bedziesz
                                        miala w reku wyniku,powiesz o tym ginekologowi.Ja tak robilam.
                                        • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 09:59
                                          właśnie tak! wink zrobiłam dziś: posiew z pochwy z bakteriami beztlenowymi i
                                          czystośc pochwy - razem 55 zł. Przemiła Pani powiedziała, że wszystko wyjdzie,
                                          zbadała mi pH. Bardzo polecam wykonanie tych badań. pozdrawiam!!!
                                          • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:05
                                            Jakie wyszlo ph?
                                            • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:09
                                              dobrze. 4,6 a norma to 4-5.
                                              • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:16
                                                Ciesze sie,ze zrobilas tam badania i faktycznie to Twoje ph jest ok.Zycze Ci
                                                zdrowka i trzymaj sie.Pozdrawiam.
                                                • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 11:48
                                                  dzięki. wink poza tym pani powiedział mi że nabłonek wygląda bardzo ładnie,
                                                  więc może mam jakieśschizy, ale ostrożności nigdy za wiele..
                                                  • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:00
                                                    Mysle,ze to ta sama mila Pani co ostatnio mi pobierala wymaz.Mi jak ostatnio
                                                    powiedziala to co teraz Tobie to nic nie wyszlo,zadne grzyby ani
                                                    bakterie.Mysle,ze przy prawidlowym ph u Ciebie tez bedzie wszystko ok.Jak
                                                    bedziesz odbierala wynik popros o konsultacje jakas madra osobe z tego
                                                    laboratorium i uzyskasz wiele cennych informacji.Wyobraz sobie,ze ja kiedys z
                                                    kazdym wynikiem bieglam do mojej gin a ona tylko nowe galki mi dawala.Okazalo
                                                    sie,jednak za pozno,ze tak zaburzyla mi mikroflore niepotrzebnym leczeniem,ze
                                                    caly rok meczylymnie stany zapalne.Jezeli w Twoim wyniku nie bedzie leukocytow
                                                    a bedzie duzo paleczek kwasu mlekowego to mimo,ze cos tam wyhoduja to nie
                                                    nalezy tego leczyc,sam organizm sobie z tym poradzi.Mowie Ci to z wlasnego
                                                    doswiadczenia i z wielu rozmow z Paniami z laboratorium.Pozdrawiam.
                                                  • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:10
                                                    ogromne dzięi. wink strasznie sympatyczna kobitka i z Ciebie. ale ta konsultacja
                                                    jest płatna..? sorki że pytam ale mam juz odłożoną sumkę na ewentualne leczenie
                                                    i wiesz.. w każdym razie wielkie dzięi za wszystkie rady!!! ;D
                                                  • Gość: ewa Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:23
                                                    Wiesz,ja robie tak.Odbieram wynik a potem z domu dzwonie tam i prosze kogos o
                                                    wytlumaczenie mi czy ten wynik jest prawidlowy? Wtedy do telefonu proszona jest
                                                    chyba wlascicielka laboratorium i naprawde fachowo tlumaczy czy to leczyc ,czy
                                                    nie.Widzisz,na tym forum jest wiele osob,ktore chca pomoc ale tez spora
                                                    czesc,ktora poloeca wyszukiwarke.Uwazam,ze warto komus pomoc bo mi tez ludzie
                                                    bardzo pomogli.Pozdrawiam.
                                                  • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:26
                                                    wielkie thx i miłego weekendu. czekam do środy na wyniki.. pozdrawiam!
                                                  • Gość: e Re: czym rózni sie cytologia od badania czystosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:51
                                                    NIC!!! nic nie mam, żadnych grzybów ani nic złego!!! ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka