Dodaj do ulubionych

Coś "domowego" na ropę na migdałkach?Pilne.

IP: *.petrus.com.pl 20.02.06, 19:51
Witam. Od kilku mc mam problem z migdałkami. W zasadzie to nie ma ani bólu
gardła, ani innych objawów poza lekkim gorączkowaniem. No i to jedno ognisko
ropne. Brałam już antybiotyk na anginę, ale to chyba była chybiona decyzja.
Czym można płukać gardło by to samo zeszło?
Obserwuj wątek
    • Gość: xena72 Re: Coś "domowego" na ropę na migdałkach?Pilne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:29
      Polecam Citrosept. Ja czesto chorowałam na anginę i miałam przewlekłe zapalenie
      migdałów. Ciągłe antybiotyki i potem bezgłos i zwolnienie za zwonienienim.
      Kupiłam sobie Citrosept - wyciag z grejpfruita i jak tylko mnie boli gardło (a
      miałam wrazliwe takie ze nawet nic ziemnego napic się nie mogłam ) topiję 10
      kropelek rozcienczonych w soku greipfriutowym i od razu lepiej. Mojemu synkowi
      10 letniemu podaję także i nic nas nie bierze od pol roku. Do tej pory co
      miesiąc były antybiotyki i potem grzybica bo zaburzona flora bakteryjna potem
      leczenie i tak wkoło macieju. Citroseptem mozna tez płukacsmile))
      Pozdrawiam
      • przed_nami Re: Coś "domowego" na ropę na migdałkach?Pilne. 20.02.06, 21:47
        polecam zwykłe płukanie sodą oczyszczoną
    • Gość: ala Re: Coś "domowego" na ropę na migdałkach?Pilne. IP: *.limes.com.pl 20.02.06, 22:43
      Ja proponuje czosneksmileMoim zdaniem najlepszy na prawie wszystki dolegliwosci.Mi
      czest pomagal przy bolach gardla.
      • kret24 Re: Coś "domowego" na ropę na migdałkach?Pilne. 20.02.06, 22:48
        Najlepiej roztwór 10% Dentoseptu.
    • Gość: k płyn lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:08
      witam też mam okropne problemy z gardłem i anginami laryngolog zaleciła mi
      płukać gardło płynem lugola (to jest jod rozpuszczony w glicerynie) kosztuje ok
      4 zł w aptece bez recepty mi pomaga jeśli masz czopy na migdałach to zamocz w
      tym patyczek z wacikiem i czymś takim pędzluj migdały ropa powinna zejsć, oprócz
      citroseptu który niestety dużo kosztuje i u mnie za szybko go ubywa używam
      citrogrep to to samo tylko kupione na słowacji a kosztuje 11 zł kiedyś myślałam
      że skończy się jak zwykle na lekarzu ale zażywałam bardzo dużą dawke tego
      grejpfruta przespałąm się i po kilku godzinach było mi trochę lepiej tak więc
      czasem uda się uniknąć kolejnego antybiotyku
    • joisana Re: Coś "domowego" na ropę na migdałkach?Pilne. 21.02.06, 10:27
      Właśnie kończę leczenie ropnego zapalenia migdałó. Mój cud dochtorek kazał mi
      głęboko płukać gardło taką miksturą: do szklanki wlać 3 łyżki azulanu+3łyżki
      wody utlenionej, dopełnić niezbyt ciepłą wodą do 2/3 wysokości szklanki.
      Wrażenia z płukania makabryczne wink, ale z tego co widzę jest to baaaardzo
      skuteczne.
    • Gość: Gosia Re: Coś "domowego" na ropę na migdałkach?Pilne. IP: *.petrus.com.pl 21.02.06, 12:10
      Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Będę eksperymentować smile Idę jeszcze
      dziś do internisty i zobaczę czy pójdzie na łatwiznę i znów przepisze antybiotyk.
      Ja jednak spróbuje "powalczyć" środkami, które tu zaproponowano.
      Pozdrawiam
      Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka