tina181 08.01.09, 13:37 SZukam rozsądnego ortopedy w Lux-medzie w Warszawie, chodzi mi o problemy z bolącym kręgosłupem u dorosłej osoby. Kiedys była dr Feder, ale teraz przyjmuje tylko dzieci... Znacie kogoś OK? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bestero Re: Dobry ortopeda w Lux-med? 08.01.09, 14:35 Nie wiem czy to ma znaczenie, rola ortopedy w zespołach bólowych kręgosłupa ogranicza się do ew. diagnostyki obrazowej, wykluczenia poważniejszych i na szczęście rzadszych schorzeń oraz skierowaniu na fizjoterapię. Akurat ta ostatnia w Luxmedzie jest na nie najgorszym i w większości przypadków wystarczającym poziomie. Kiedyś obiło mi się, żę w LM pracuje dr Piotr Godek, oprócz tego że jest ortopedą to także terapeutą manualnym (a to w takich przypadkach rząd wielkości wyżej). Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Dobry ortopeda w Lux-med? 08.01.09, 19:15 tina181 napisał: > SZukam rozsądnego ortopedy w Lux-medzie w Warszawie, chodzi mi o > problemy z bolącym kręgosłupem u dorosłej osoby. Kiedys była dr > Feder, ale teraz przyjmuje tylko dzieci... Znacie kogoś OK? Chirurg-ortopeda jedynie w krańcowych przypadkach jest wskazany np. przy dyskopatii gdy konieczna jest operacja. W innych przypadkach ortopeda czy nawet prof.jest mało kompetentny. Przeglądając stronę Lux -Med doszedłem do wniosku, że dla Lux-Med liczy się jedynie zysk w stylu amerykańskim. Brak szczegółowych,fachowych informacji zastępuje się zbiorem nazw egzotycznych zabiegów fizykoterapeutycznych, których skuteczność kwestionuje wiele badań klinicznych. Niestety prywatyzacja nie oznacza poprawy jakości bo sprywatyzowani specjaliści nie odbiegają poziomem od innych pracujących w publicznych szpitalach. Spector Odpowiedz Link Zgłoś
bestero Re: Dobry ortopeda w Lux-med? 08.01.09, 19:53 Spector, LM koncentruje się na obsłudze firm, które za kilkadziesiąt złotych abonamentu zapewniają swoim pracownikom "atrakcyjne warunki socjalne". Niestety poziom wielu pracujących tam lekarzy jest taki jak opisałeś - gratuluję zdalnej dedukcji. Za to przynajmniej można się umówić na konkretną godzinę i być w jej okolicach przyjęty czekając w estetycznie wyglądającej poczekalni wśród dobrze ubranych ludzi. Pytanie autorki wynika prawdopodobnie z tego, że ma opłacany ten abonament. Fizjoterapeuci w LM używają głównie metody McKenzie, choć z mojego punktu widzenia niepoważnej, to jednak o niebo skuteczniejszej od tabletek zapisanych przez jakiegoś nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś
tina181 Re: Dobry ortopeda w Lux-med? 09.01.09, 13:07 No pewnie, ze trzyma mnie tam abonament, i to od lat. Ortopedow poznalam kilku: Jeden na wszystko ma stala recepte - zwolnienie na 14 dni. Do drugiego trafilam ze stanem zapalnym sciegna Achillesa, ale stwierdzil, ze nie boli mnie noga, tylko kregoslup, bo on jest lekarzem i wie lepiej. Trzeci wyleczyl mi to sciegno, ale nie zna sie na kregoslupie. Kolejny leczy, zlecajac rentgen, ale z wynikiem kaze isc do kogos innego, i daje mnostwo ulotek. Itd itp. Troche mam dosc eksperymentow. Dzieki za Wasze rady, skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
bestero Re: Dobry ortopeda w Lux-med? 09.01.09, 21:02 Poproś ortopedę o skierowanie na fizjoterapię, terapia indywidualna. Np. do p. Adamkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
attta Re: Dobry ortopeda w Lux-med? 10.01.09, 17:29 Jeśli możesz sobie pozwolić na wydanie 100zł nie koniecznie w LM to polecam prywatną przychodnie ORTO na ul. Królewskiej 1. Tam też przyjmuje wspomniany dr. Godek. Jeśli zadzwonisz i powiesz w czym problem to cie zapiszą do odpowiedniego lekarza bądź terapeuty. Odpowiedz Link Zgłoś
tina181 Fizjoterapeuta S. Gryszpanowicz? 02.03.09, 17:35 Dzięk iza pomoc, byłam u dr Godka, jest w poządku, skierował mnie na terapię indywidualną. Trafiłam do Sebastiana Gryszpanowicza - słyszeliście moze coś o nim, jest OK? Jeśli ktoś miał z nim kontakt, będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś