venilia 25.08.06, 19:51 Miejsce dla wszystkich, którzy przeszli pierwsze "sito" i chcą więcej, czyli mianowania :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mandi123 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 02.09.06, 17:31 Witam, od 1 września rozpoczynam staż na n-la mianowanego, w tym celu poszukuję przykładowego planu rozwoju. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby mi go ktoś mógł przesłać na maila: mandi123@interia.pl. Z góry dziękuję :-))) Odpowiedz Link
cutsson Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 02.09.06, 19:26 Podłączam się do prośby - cutsson@gazeta.pl -- "The Darkness around me... Shores of the Solar sea..." Odpowiedz Link
venilia Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 03.09.06, 19:21 mianowanie - mój problem mary.tate 03.09.06, 12:19 + odpowiedz Witam, Jestem już po egzaminie, ale moje szczęście z powodu mianowania nie trwało długo. Właśnie dowiedziałam się, że w związku z tym, że mój wniosek o wszczęcie postępowania egzaminacyjnego wpłynął po 30 czerwca, decyzję o nadaniu stopnia awansu dostanę do dnia 31 grudnia. Tyle tylko, że tak naprawdę wina wydaje się leżeć po stronie dyrekcji. Ocenę opiekuna stażu dostałam z końcem maja i złożyłam ją razem z moją teczką na początku czerwca. Chodziłam, prosiłam dyrekcję o możliwie szybkie załatwienie sprawy, niestety, pomimo tego, że tak naprawdwe ma 21 dni na wystawienie oceny, zrobił to na początku lipca. Oczywiście z datą czerwcową, tak aby w papierach wszystko grało. Niestety, wtedy nie wiedziałam, że obowiązują dwa terminy składania wniosków,i że ten pierwszy to 30 czerwca, bo wtedy oceny oczywiście nie podpisałabym Czy istnieją jakieś szanse na odkręcenie całej sprawy?? Nie ukrywam, że to kolejne 4 miesiące czekania na podwyżkę :(( Pozdrawiam Odpowiedz Link
anuska25 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 17.09.06, 18:17 Venilio,no to współczuję, ale chyba nic się nie da zrobic "bez dobrej woli" dyrekcji. Po co podpisywałaś???? Teraz ci powiedzą, że skoro nie znasz przepisów ( a jest tam mowa o wniosku- musi być dostarczony do 30 czerwca), to tym bardziej nie msz prawa się burzyć. Ja z nieco innym problemem się zgłaszam:) Czy jeśli w okresie stażu zmieniłam szkołę, to muszę pisać sprawozdanie z "całości", czy tylko z ostatniego roku? Już pisałam "częsciowe sprawozdanie i mam "cząstkową ocenę".Czy opisać sprawozdanie z ostatniej szkoły jako "aneks do sprawozdania", czy "sprawozdanie.."? kurcze, a jak jest z planem rozwoju: ja złożyłam do nowej szkoły aneks, ale boję się, że trzeba było napisać nowy plan rozwoju. Pomózcie Odpowiedz Link
tiggera Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 17.09.06, 20:39 miałam podobną sytuację: pierwszy rok stażu w jednej szkole, później zmiana miejsca pracy. kiedy skończyłam staz napisałam sprawozdanie z awansu w drugiej szkole, do tego załączyłam ocenę cząstkową i reszte 'makulatury' z pierwszej szkoły i z tym do dyrektorki sie udałam:) sprawozdanie z ostatniej szkoły nie było aneksem, bo to nie był dokument dodany w trakcie trwania stażu. nie wiem, co rozumiesz przez 'złożyłam do nowej szkoły aneks', ale pamiętam, że kiedy składałam dokumentację, to na moim drugim planie rozwoju (minimalnie zmienionym w stosunku do pierwszego) nie było słowa 'aneks' i to 'Miła Pani' kazała mi poprawić, tzn. powtórnie wydrukowałam pierwszą stronę ze słowem 'aneks' we właściwym miejscu. i pamiętam, że Dyrektorka musiała poprawiać jakiś fragment w końcowej ocenie za staż mówiący, że po zapoznaniu się z oceną cząstkową dokonała oceny całości (zapomniała o ocenie cząstkowej). mam nadzieję, ze to będzie pomocne:) Odpowiedz Link
anuska25 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 18.09.06, 11:31 tiggero, a gdzie było "to właściwe miejsce"?:) Ja właśnie poprawiam dokumenty i już wiem, że maja być dwa plany rozwoju i dwa sprawozdania. A ponieważ mój drugi plan rozwoju zbiegł się ze zmianami w rozporządzeniu, więc napisałam "Aneks do planu rozwoju..... związany ze zmianami w rozporządzeniu.... oraz zmianą miejsca pracy"- tak mi poradzili na forum dla nauczycieli. Odpowiedz Link
tiggera Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 18.09.06, 15:27 właśnie wygrzebałam moją wirtualną teczkę:) to właściwe miejsce wyglądało tak 'Aneks nr 1 do PLANU ROZWOJU ZAWODOWEGO od 1.09.2003 do 31.05.2005', a był to, jak pisałam, troche zmodyfikowany plan rozwoju. i też miałam 2 plany rozwoju i 2 sprawozdania. zmiany w rozporządzeniu weszły kiedy akurat byłam na macierzyńskim, w trakcie mojego stażu. w planie nie zmieniałam już nic, ale sprawozdanie pisałam wg nowego rozporządzenia. Odpowiedz Link
anuska25 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 18.09.06, 21:19 No, i tak zrobię:) Dziękuję za radę. Już mi zaczyna się rozjaśniać , jak ta cała teczka ma wyglądać:) Odpowiedz Link
venilia Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 12.04.07, 23:35 • Wniosek i teczka na mianowanego margarita1979 12.04.07, 10:27 + odpowiedz Od czego zacząć kompletowanie? Teczkę zakupiła, taka cienką w twrdej okładce, kokleżanka kazała mi w taka oprawke w ogóle wziąć, bo teraz tak mało potrzeba tych papierków, no i wniosek, może macie jakiś wzór i w ogóle poprosze o podpowiedzi w jakiej kolejności układac papierki itp. Dzięki. • Re: Wniosek i teczka na mianowanego aniulekq 12.04.07, 17:34 + odpowiedz Ja mam segregator. Dyrekcja radziła aby każdą kartkę włożyc do osobnej koszulki, żeby komisja nie musiała wyciagac każdego dokumentu. Odpowiedz Link
venilia Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 15.05.07, 21:38 • N-l mianowany, wczesniejszy wniosek?? evel_m 15.05.07, 19:15 + odpowiedz Mam ogrona prosbe. Obecnie jestem na I roku odpoczynku, po awansie na n-la kontraktowego. W karcie n-la natknelam sie na paragraf, ze mozna napisac wniosek do dyr. z prosba o wczesniejsze rozpoczecie stazu na mianowanego. Chcialabym zapytac Was, co mozna napisac w takim wniosku, czy wogole wiecie cos na ten temat. Bardzo prosze o pomoc. Odpowiedz Link
aga2811 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 15.05.07, 22:27 Staż skończyłam 19 kwietnia, mam 30 dni na złożenie sprawozdania do dyrekcji, czy na złożenie teczki w jednostce prowadzącej. Ja się pogubiłam , moja dyrekcja też. Boję się, żeby nie przekroczyc terminu, tym bardziej, że ze wzgledu na zwolnienie lekarskie w ciąży staż mi sie przedłuzył.sprawozdanie oddałam już dawnoi dyrekcja zwleka z wystawieniem oceny (bo matury itd.). Staż odbywałam w dwóch szkołach (podział szkół na młodzieżową i dla dorosłych), teraz okazało się, że moja cząstkowa ocena zawieruszyła się w papierach w szkole, czekam więc na wystawienie po raz drugi.Boję się, żeby ten brak czasu u dyrekcji nie opóźniłoddania przeze mnie dokumentacji. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link
aniulekq Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 17.05.07, 23:05 Ja skończyłam staż 21 kwietnia i też miałam przedłużony z powodu ciąży i urlopu macierzyńskiego. Jestem więc na bieżąco w przepisach i tak: 1. Na złożenie teczki masz czas do 30 czerwca jeśli chcesz miec egzamin w wakacje (do 30 sierpnia)i podwyżkę od 1 września lub do końca października (tego nie jestem pewna do końca-trzeba by sprawdzic)jeśli egzamin ma byc do końca roku i podwyżka z nowym rokiem. 2. Dyrekcja musi napisac ocenę dorobku w ciągu 21 dni nie więcej!!! 3. Opiekun stażu składa ocenę dorobku zaw. w ciągu 14 dni od zakończenia awansu Odpowiedz Link
frida331 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 20.07.07, 21:24 szukam przykładowego planu rozwoju logopedy na nauczyciela mianowanego, pozdrawiam ciepło :-) Ania Odpowiedz Link
venilia Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 28.08.07, 18:20 Jak wyglada wzor wniosu o rozpoczecie stazu na... kaisa25 28.08.07, 13:09 Odpowiedz mianowanego? Jest jakis specjalny Odpowiedz Link
kaha1 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 07.12.07, 10:20 witam jestem pedagogiem. Z powodu różnych opóźnień i przepisów dopiero zaczynam swój staż na mianowanego. Mam napisać plan rozwoju zawodowego i nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Jeśli ktoś może oświecić mnie linkiem do przepisów, wzorów lub inną pomocą to baardzo proszę, bo nie mam w szkole na kim się oprzeć - jestem jedyna z mojej specjalizacji no i wszystko zupełnie sama robię. pozdrawiam Odpowiedz Link
karolcia44 Re: Chcę zostać mianowanym - problemy, porady 18.07.08, 22:00 Witam. Od września mam rozpocząć pracę w innej szkole.Wracam do pracy po długiej przerwie: jako nauczyciel kontraktowy pracowałam do połowy czerwca,następnie pół roku byłam na zwolnieniu lekarskim, od listopada 2006 -urlop macierzyński, a teraz jestem na urlopie wychowawczym... Nie wiem czy mogę od razu składać podanie o staż na nauczyciela mainowanego, gdyż miedzy jednym stażem a drugim powinnam przepracować niby 2 lata. Czy muszę czekać następny rok pracując, czy mimo moich przerw mogę złożyć to podanie? Pozdrawiam Odpowiedz Link