iza30_1979 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 15.05.07, 20:22 w jakim zestawie kupilas gondola stelaz spacerowa i fotelik czy inaczej? interesuje mnie cena w PL takiego zestawu pozdr. iza Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 15.05.07, 22:46 iza30_1979 napisała: > w jakim zestawie kupilas gondola stelaz spacerowa i fotelik czy inaczej? > interesuje mnie cena w PL takiego zestawu > pozdr. iza sama spacerówkę ,ale na allegro masz ceny z gondolą i fotelikiem też chyba:) Sama spacerówka z protect folią 1300 zł około Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 01.06.07, 22:27 > Hej! > mam pytanie do Ciebie bo posiadasz taki wózek > mój synek ma 3,5 msc ale muszę kupić wózek spacerowy i koniecznie z przekładaną > > rączką bo jak nie śpi to się drze, a jak będzie mnie widział to moze będzie > lepiej :) i na płasko musi się rozkładac bo to maluszek jeszcze > czy możesz spojrzeć na link poniższy i powiedzieć czy warto > www.allegro.pl/item201127300_bebe_confort_loola.html > i ogólnie jak Ci się jeździ, czy się nadaje dla takiego malutkiego diecka i czy w miarę szerokie siedzenie jak kółka itp > będę wdzięczna!!!!!!!!! > marta Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 01.06.07, 23:14 Witam! Można przodem i tyłem spacerówkę przekładać. Jest stosunkowo płaska ,ale 3,5 mies.może kup używkę gondolę do tego? Moj mały jeżdził w gondoli tak do 5 miesiąca .Ale teraz jak ciepło to tragedii nie ma . Dla mojego synka dość miejsca z zapasem jeszcze ,ale on ma teraz 16 mies.i 10,5 kg. Troszkę ciężko się podbija pod krawężniki ,ale i tak duużo lepiej niż klasyczne parasolki. Miałam allegro plus i sprzedałam właśnie dlatego. Co do ogłoszenia trochę mało wypisali i budka nie jest od looli tylko od opery innej spacerówki . Wypytaj o stelaż czy porysowany ? Ja miałam wcześniej stelaż trophy ze spacerówką,gondolą i resztą tez jest super teraz wzieła go ode mnie bratowa ,bo rodzi w czerwcu. Wózek jest cichy, materiał jest miły,składa się naprawdę łatwo i sam stoi . Zajmuje mniej miejsca niż klasyczna parasolka jest krótszy po złożeniu. A i co do kólek jeśli więcej po mieście to super ,a jak na wieś to lepiej trophy . Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 10:42 dzieki śliczne za INFO! A mam jeszcze pytanie - czy oparcie na plecki i to na zym dziecko siedzi po rozłożeniu do pozycji leżącej (na płasko) tworzy kąt 180st? czyli jest zupełnie na płasko czy raczej tak jak w leżaczku czyli pupcia wyżej...? Pytam bo to ważne - bo mój synek lubi spać na boku i wtedy nie mogłabym go tak połozyc. dzięki marta PS mój jeździł a spacerowce tylko jak było zimno, a teraz juz nie chce bo czasami jak mu podniosę ciut oparcie to jest spokojny :) Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 12:19 Jest jak w leżaczku no może trochę lepiej ,ale na boku nie bardzo.Troszkę mały ten twój synek kurcze ,ale dzeci tak szybko rosną,że zaraz będzie ok. Ja jednak polecam gondolę do 5 miesiąca wtedy nawet na brzuszku dzidiza pośpi ....zobacz jakąś uzywkę na ten czas i póżniej sprzedaż? pomyśl. Co do amortyzacji no nie jest to wózek na wielkich pompowanych kołach ,ale jeśli nie masz ochoty na kupwanie co chwila innego wózka i żeby starczył ci do tak zwanego końca wózkowania to polecam loolę.Jedno jednak jeszcze ważne ja mam 170 cm wzrostu i jest mi na styk z wysokością jeśli jesteś wyższa weż trophy z operą bebbe confortu jest większy i ma lepszą amortyzację. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:05 dzięki za info - czyli rozumiem ze nie jest na płasko po rozlożeniu...szkoda. ja mam teraz chicco 4Wd Tech gondola i spacerówka ale to wielki i cięzki wózek. Więc chciałam cos lżejszego własnie do sklepu czy na chodnik, i przede wszystkim z rączką z przodu - bo to jest priorytet - bo maly jak spi to super ale jak się obudzi to wrzeszczy wiec pomyslalam ze jak bedzie mnie widzial to bedzie lepiej. i teraz to juz sama nie wiem co robic... ten wózek do sprzedania jest we Wroclawu i ja tez jestem z Wrocławia wiec moze pojade i go oglądne po prostu Inna formułowiczka mi podała namiary: www.allegro.pl/show_item.php?item=197965233 www.allegro.pl/show_item.php?item=199040960 www.allegro.pl/show_item.php?item=201578337 ale te wózki coś mi się wydaja "słabe" i takie "drewniane" - co myślicie dziewczyny>? Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 21:51 Słuchaj ja proponuję pobujaj jeszcze się w tym co masz narazie i woż dzidzie w gondolce. Naprawdę najlepiej ,no wiem ciężko ,ale każdy lepszy wózek trochę waży .Twoja dzidzia jest za mała na te wszystkie co Ci przysłały linki forumowiczki - przynajmniej moim skromnym zdaniem. A jak będzie większa dzidzia to wtedy kup coś porządnego ,ale z amortyzacją. Ja też pochopnie kupiłam allegro plus bebe confortu i sprzedałam ,bo wolę więcej dzwigać niż żeby moję dziecko siedziało jak neptyk w niewygodnym wózku. Słuchaj wiesz przypomniało mi się jest co prawda chińska podróba ,ale wygląda jak loola nazywa się coneco solar i kosztuje połowę tego co loola ,a ma dodatkowo jeszcze okrycie na nóżki i reszta to samo co loola czyli przód tył ładne materiały widziałam na żywo u nas w mieście i powiem ci ,że jest tak dobrze zdobiony ,ze się nawet trochę wkurzyłam bo kosztuje około 600 zł.NOWY!! Teraz ostatnio na allegro nie było pewnie płyną z chin, ale zerknij sobie jakiś pewnie będzie do zobaczenia??? Jedno sprawdż tą wysokość i sprawdz w sklepie jak idziesz intensywnym szybkim krokiem czy nie nachodzisz na tył wózka ,bo ja tak miałam w allegro plus szału można było dostać!!!!! Myślę ,że ten wózek który masz narazie Ci starczy ,a lekka spacerówka to jest dla dziecka około roku tak naprawdę a loola też waży około 10 kg .Ale to minimum przyzwoitego wózka wagowo,tak myślę ,a przeleciałam w sklepie nie jeden i każdy ma jakieś wady i zalety . Dużo osób chwali sobie maclareny ,ale można tylko tyłem prowadzić wózek ,a mój synek lubi różnie. I koniecznie przymierz dziecko do każdego wózka jaki planujesz kupić ,bo nie każdy jest dla dziecka wygodny i inaczej prowadzi się wózek z dzieckiem inaczej pusty! Pozdrawiam i prosze ochłoń i woż dziecko w gondolce jeszce się najeżdzi w spacerówce uwierz mi. EWELINA Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 22:32 Zobacz ten co ci pisałam coneco solar www.allegro.pl/item202344101_rewelacyjna_spacerowka_coneco_solar_.html Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 04.06.07, 12:10 dzieki za wszystkie informacje! znalazłam na stronie coneco spacerówki i oni sie chyba specjalizuja w przekładanych raczkach - szkoda ze ich nie widzialam na zywo, a Ty moze mialas z któryms z tych wózków do czynienia? www.totamto.com.pl/index.php?p3853,wozek-spacerowy-coneco-jupiter-kol-02-czerwony-oslona-na-nogi-z-przekladana-raczka-nowosc www.totamto.com.pl/index.php?p3735,wozek-spacerowy-parasolka-coneco-astral-bezowy www.totamto.com.pl/index.php?p2854,wozek-spacerowy-coneco-solar-kol-03-blue i jesli chodzi o solar to nie pisza o raczce przekładanej, ale jesli mówisz ze jest to OK. mi generalnie chodzi o to ze zbliza sie lato - mozliwosc dluuuugich spacerów z dzieckiem i jak mi sie obudzi (tyłem do mnie) to bedzie RYK, a nie zamierzam go kiliometrami nosic wiec dlatego tak sie upieram przy zakupie. wiem, wiem potem za rok bede chciala cos jeszcze lzejszego i znowu wydatek...:) co myslisz o tych wózkach powyzej? dzieki marta Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:05 aha i ma 176 cm wzrostu - czyli będzie problem...? Odpowiedz Link Zgłoś
kajona Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 11:24 kupilam loole i..... na pewno jest śliczna. ale... ciesze sę, że mam drugi wózek na pompowanych kołach, który prowadzi sę lekko i jest idealny na dziurawe chodniki i inne przeszkody drogowe. jak wracam z loola ze spaceru, jestem zmęczona, bolą mnie ręce od prowadzenia, nie wspominając o stresie przy podbijaniu! siedzisko jest wygodne dla synka (6mies.), ale nie rozklada sę całkiem na płasko, myślę, że dla 3,5mies. dziecka za wcześnie na loole. złaszcza, że kółka sa małe i dziurawe chodniki są lepiej odczuwalne. loola do centrum handlowego, na deptak - tak jako jedyny wózek - zdecydowanie nie ps. za 550zł. - 600zł. znajdziesz loole w dużo lepszym stanie niż wyżej pokazana! Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:24 dziewczyny a ten: www.allegro.pl/item200978598_bebe_confort_trophy_air_6_2_budy_spiwor_super.html co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
abraj Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:50 Marcelina, przecież w opisie tej aukcji pisze, że "Siedzisko LOOLa można zamontować tylko przodem do kierunku jazdy - na tym stelażu", a wcześniej podkreślałaś, że chcesz wozić synka przodem do siebie - i prawidłowo, biorąc pod uwagę jego wiek... Ja bym Ci proponowała powożenie dziecka w gondoli do 5-6 mca i dopiero przesiadkę do spacerówki, wtedy też w tych pieniądzach, które chcesz wydać - ok. 600 zł (z takimi cenami starowymi pokazujesz aukcje), a nawet mniejszych kupisz sobie do równoległego użytkowania tą lekką i nową spacerówkę, te które pokazujesz, nie są w stanie zbyt dobrym, nie rozkładają się na płasko i czy lekkie?... Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 22:31 Loolę i trophy te dwa stelaże mozna wpinac spacerówke przodem i tyłem!! Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 22:36 ten wózek to jest jakis składak nie polecam ci to jak złożenie malucha z mercedesem ? nie rozumiem czemu ktoś to tak sprzedaje? jakieś resztki mu zostały po wózkach czy jak? TRAGEDIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 04.06.07, 14:04 aha i wazne jest chyba kwestia - czy jest przekładana rączka czy całe siedzisko? chodzi mi o to że jeśli wózek ma np z przodu 2 podwójne koła skrętne to jeśli przekłada się tylko rączka to jak jest potem z tymi kółkami ktore wczesniej były z przodu i pomagały manewrować a teraz są z tyłu...? Moze któraś z was ma dośw w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 04.06.07, 18:49 siedzisko przekładasz Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 15:44 hej, byłam dzisiaj w sklepie i widziałam na zywo bebe confort loola i jest cudooooooowna!!!!!!!!!!!! zakochałam się w niej! nawet pomyslalam ze moze kupie nowa....ale troche mi szkoda bo za rok pewnie bede chciala jeszcze mniejsza spacerówke....sama nie wiem. A mam do Ciebie pytanie jako do specjalistki - czy jak ktos sprzedaje na allegro np sam stelaz i ktos inny tapicerke (siedzisko) to czy to da rade złożyc....??? czy musi byc jeszcze jakis element..? dzieki marta Odpowiedz Link Zgłoś
kajona Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 15:58 przepraszam, jesli se wtracam, w sklepie kupujesz stelaz z siedziskiem i dokupujesz od razu tapicerke w danym kolorze, i ewent. budke z folia przeciwdeszczowa. proponuje, zebys w sklepie przejechala se z dzieckiem w looli, bo tez zakochalam se w tym wozku, ale po pierwszym spacerze moj zapal zdecydowanie zmalal! powtorze raz jeszcze: loola jest swietnym DRUGIM WOZKIEM, NIE JEDYNYM! Odpowiedz Link Zgłoś
iza30_1979 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 19:11 a co powiedzie na bebe car rversus pozdr iza www.90n.pl/sklep/produkt/p/45/bebecar,rversus.html Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 20:44 spokojnie :) ja wozilam tylko w sklepie i bylo super! innego porownania nie mam niestety a dlaczego mówisz ze po pierwszym spacerze zmienilas zdanie? ja mam juz głeboko spacerowy chicco na dlugie spacery a ten chcialam wlasnie jako drugi Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 06.06.07, 18:25 tak tapicerkę kupujesz teoretycznie osobno ,ale na allegro masz już w cenie i podajesz tylko kolor jaki chcesz. Ja tam dalej uwielbiam ten wózek!!!!! A mój synek jeszcze bardziej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: do etxxx!!!!! 12.06.07, 14:19 hej, dzisiaj byłam ponownie w sklepie i dlaje jestem zakochana w loololi :) ale w końcu zobaczylam na żywo bebe confort OPERA - i ma wg mnie strasznie małe siedzisko - w porównaniu do LOOLOLI :((( i sie zmartwiłam.... i nie wiem co robic?? Ty chyba miałas kiedys siedzisko oPERA prawda? Czy jak dziecko bedzie większe to się TAM zmieści??? pleaseeee Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: do etxxx!!!!! 26.06.07, 23:02 Generalnie w opera dziecko ma mniej wygodnie ja w looli.Siedzisko looli jest większe i to dużo na samej długości i głebokości widzę ,bo małego przesadziłam z jednego do drugiego i jest różnica.A le w operze eż by przeżył! Odpowiedz Link Zgłoś