Dodaj do ulubionych

kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowiemWam

14.05.07, 23:16

Obserwuj wątek
    • iza30_1979 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 15.05.07, 20:22
      w jakim zestawie kupilas gondola stelaz spacerowa i fotelik czy inaczej?
      interesuje mnie cena w PL takiego zestawu
      pozdr. iza
      • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 15.05.07, 22:46
        iza30_1979 napisała:

> w jakim zestawie kupilas gondola stelaz spacerowa i fotelik czy inaczej?
        > interesuje mnie cena w PL takiego zestawu
        > pozdr. iza

sama spacerówkę ,ale na allegro masz ceny z gondolą i fotelikiem też chyba:)
        Sama spacerówka z protect folią 1300 zł około
    • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 01.06.07, 22:27

> Hej!
      > mam pytanie do Ciebie bo posiadasz taki wózek
      > mój synek ma 3,5 msc ale muszę kupić wózek spacerowy i koniecznie z
      przekładaną
      >
      > rączką bo jak nie śpi to się drze, a jak będzie mnie widział to moze będzie
      > lepiej :) i na płasko musi się rozkładac bo to maluszek jeszcze
      > czy możesz spojrzeć na link poniższy i powiedzieć czy warto
      > www.allegro.pl/item201127300_bebe_confort_loola.html
      > i ogólnie jak Ci się jeździ, czy się nadaje dla takiego malutkiego diecka i
      czy w miarę szerokie siedzenie jak kółka itp
      > będę wdzięczna!!!!!!!!!
      > marta
      • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 01.06.07, 23:14
        Witam!
        Można przodem i tyłem spacerówkę przekładać.
        Jest stosunkowo płaska ,ale 3,5 mies.może kup używkę gondolę do tego? Moj mały
        jeżdził w gondoli tak do 5 miesiąca .Ale teraz jak ciepło to tragedii nie ma .
        Dla mojego synka dość miejsca z zapasem jeszcze ,ale on ma teraz 16 mies.i 10,5
        kg.
        Troszkę ciężko się podbija pod krawężniki ,ale i tak duużo lepiej niż klasyczne
        parasolki.
        Miałam allegro plus i sprzedałam właśnie dlatego.
        Co do ogłoszenia trochę mało wypisali i budka nie jest od looli tylko od opery
        innej spacerówki .
        Wypytaj o stelaż czy porysowany ?
        Ja miałam wcześniej stelaż trophy ze spacerówką,gondolą i resztą tez jest super
        teraz wzieła go ode mnie bratowa ,bo rodzi w czerwcu.
        Wózek jest cichy, materiał jest miły,składa się naprawdę łatwo i sam stoi .
        Zajmuje mniej miejsca niż klasyczna parasolka jest krótszy po złożeniu.
        A i co do kólek jeśli więcej po mieście to super ,a jak na wieś to lepiej
        trophy .
        • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 10:42
          dzieki śliczne za INFO!
          A mam jeszcze pytanie - czy oparcie na plecki i to na zym dziecko siedzi po
          rozłożeniu do pozycji leżącej (na płasko) tworzy kąt 180st? czyli jest zupełnie
          na płasko czy raczej tak jak w leżaczku czyli pupcia wyżej...?
          Pytam bo to ważne - bo mój synek lubi spać na boku i wtedy nie mogłabym go tak
          połozyc.
          dzięki
          marta
          PS mój jeździł a spacerowce tylko jak było zimno, a teraz juz nie chce bo
          czasami jak mu podniosę ciut oparcie to jest spokojny :)
          • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 12:19
            Jest jak w leżaczku no może trochę lepiej ,ale na boku nie bardzo.Troszkę mały
            ten twój synek kurcze ,ale dzeci tak szybko rosną,że zaraz będzie ok.
            Ja jednak polecam gondolę do 5 miesiąca wtedy nawet na brzuszku dzidiza
            pośpi ....zobacz jakąś uzywkę na ten czas i póżniej sprzedaż? pomyśl.
            Co do amortyzacji no nie jest to wózek na wielkich pompowanych kołach ,ale
            jeśli nie masz ochoty na kupwanie co chwila innego wózka i żeby starczył ci do
            tak zwanego końca wózkowania to polecam loolę.Jedno jednak jeszcze ważne ja mam
            170 cm wzrostu i jest mi na styk z wysokością jeśli jesteś wyższa weż trophy z
            operą bebbe confortu jest większy i ma lepszą amortyzację.
            • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:05
              dzięki za info - czyli rozumiem ze nie jest na płasko po rozlożeniu...szkoda.
              ja mam teraz chicco 4Wd Tech gondola i spacerówka ale to wielki i cięzki wózek.
              Więc chciałam cos lżejszego własnie do sklepu czy na chodnik, i przede
              wszystkim z rączką z przodu - bo to jest priorytet - bo maly jak spi to super
              ale jak się obudzi to wrzeszczy wiec pomyslalam ze jak bedzie mnie widzial to
              bedzie lepiej.
              i teraz to juz sama nie wiem co robic...
              ten wózek do sprzedania jest we Wroclawu i ja tez jestem z Wrocławia wiec moze
              pojade i go oglądne po prostu
              Inna formułowiczka mi podała namiary:
              www.allegro.pl/show_item.php?item=197965233
              www.allegro.pl/show_item.php?item=199040960
              www.allegro.pl/show_item.php?item=201578337
              ale te wózki coś mi się wydaja "słabe" i takie "drewniane" - co myślicie
              dziewczyny>?
              • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 21:51
                Słuchaj ja proponuję pobujaj jeszcze się w tym co masz narazie i woż dzidzie w
                gondolce.
                Naprawdę najlepiej ,no wiem ciężko ,ale każdy lepszy wózek trochę waży .Twoja
                dzidzia jest za mała na te wszystkie co Ci przysłały linki forumowiczki -
                przynajmniej moim skromnym zdaniem.
                A jak będzie większa dzidzia to wtedy kup coś porządnego ,ale z amortyzacją.
                Ja też pochopnie kupiłam allegro plus bebe confortu i sprzedałam ,bo wolę
                więcej dzwigać niż żeby moję dziecko siedziało jak neptyk w niewygodnym wózku.
                Słuchaj wiesz przypomniało mi się jest co prawda chińska podróba ,ale wygląda
                jak loola nazywa się coneco solar i kosztuje połowę tego co loola ,a ma
                dodatkowo jeszcze okrycie na nóżki i reszta to samo co loola czyli przód tył
                ładne materiały widziałam na żywo u nas w mieście i powiem ci ,że jest tak
                dobrze zdobiony ,ze się nawet trochę wkurzyłam bo kosztuje około 600 zł.NOWY!!
                Teraz ostatnio na allegro nie było pewnie płyną z chin, ale zerknij sobie jakiś
                pewnie będzie do zobaczenia??? Jedno sprawdż tą wysokość i sprawdz w sklepie
                jak idziesz intensywnym szybkim krokiem czy nie nachodzisz na tył wózka ,bo ja
                tak miałam w allegro plus szału można było dostać!!!!!
                Myślę ,że ten wózek który masz narazie Ci starczy ,a lekka spacerówka to jest
                dla dziecka około roku tak naprawdę a loola też waży około 10 kg .Ale to
                minimum przyzwoitego wózka wagowo,tak myślę ,a przeleciałam w sklepie nie jeden
                i każdy ma jakieś wady i zalety .
                Dużo osób chwali sobie maclareny ,ale można tylko tyłem prowadzić wózek ,a mój
                synek lubi różnie.
                I koniecznie przymierz dziecko do każdego wózka jaki planujesz kupić ,bo nie
                każdy jest dla dziecka wygodny i inaczej prowadzi się wózek z dzieckiem inaczej
                pusty!
                Pozdrawiam i prosze ochłoń i woż dziecko w gondolce jeszce się najeżdzi w
                spacerówce uwierz mi.
                EWELINA
                • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 22:32
                  Zobacz ten co ci pisałam coneco solar
                  www.allegro.pl/item202344101_rewelacyjna_spacerowka_coneco_solar_.html
                • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 04.06.07, 12:10
                  dzieki za wszystkie informacje!
                  znalazłam na stronie coneco spacerówki
                  i oni sie chyba specjalizuja w przekładanych raczkach - szkoda ze ich nie
                  widzialam na zywo, a Ty moze mialas z któryms z tych wózków do czynienia?

www.totamto.com.pl/index.php?p3853,wozek-spacerowy-coneco-jupiter-kol-02-czerwony-oslona-na-nogi-z-przekladana-raczka-nowosc
                  www.totamto.com.pl/index.php?p3735,wozek-spacerowy-parasolka-coneco-astral-bezowy
                  www.totamto.com.pl/index.php?p2854,wozek-spacerowy-coneco-solar-kol-03-blue
                  i jesli chodzi o solar to nie pisza o raczce przekładanej, ale jesli mówisz ze
                  jest to OK.

mi generalnie chodzi o to ze zbliza sie lato - mozliwosc dluuuugich spacerów z
                  dzieckiem i jak mi sie obudzi (tyłem do mnie) to bedzie RYK, a nie zamierzam go
                  kiliometrami nosic wiec dlatego tak sie upieram przy zakupie.
                  wiem, wiem potem za rok bede chciala cos jeszcze lzejszego i znowu wydatek...:)
                  co myslisz o tych wózkach powyzej?
                  dzieki
                  marta
            • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:05
              aha
              i ma 176 cm wzrostu - czyli będzie problem...?
    • kajona Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 11:24
      kupilam loole i.....
      na pewno jest śliczna. ale... ciesze sę, że mam drugi wózek na pompowanych
      kołach, który prowadzi sę lekko i jest idealny na dziurawe chodniki i inne
      przeszkody drogowe. jak wracam z loola ze spaceru, jestem zmęczona, bolą mnie
      ręce od prowadzenia, nie wspominając o stresie przy podbijaniu!
      siedzisko jest wygodne dla synka (6mies.), ale nie rozklada sę całkiem na
      płasko, myślę, że dla 3,5mies. dziecka za wcześnie na loole. złaszcza, że kółka
      sa małe i dziurawe chodniki są lepiej odczuwalne.
      loola do centrum handlowego, na deptak - tak
      jako jedyny wózek - zdecydowanie nie
      ps.
      za 550zł. - 600zł. znajdziesz loole w dużo lepszym stanie niż wyżej pokazana!
    • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:24
      dziewczyny a ten:
      www.allegro.pl/item200978598_bebe_confort_trophy_air_6_2_budy_spiwor_super.html
      co myslicie?
      • abraj Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 02.06.07, 14:50
        Marcelina,
        przecież w opisie tej aukcji pisze, że
        "Siedzisko LOOLa można zamontować tylko przodem do kierunku jazdy - na tym
        stelażu", a wcześniej podkreślałaś, że chcesz wozić synka przodem do siebie - i
        prawidłowo, biorąc pod uwagę jego wiek...

Ja bym Ci proponowała powożenie dziecka w gondoli do 5-6 mca i dopiero
        przesiadkę do spacerówki, wtedy też w tych pieniądzach, które chcesz wydać -
        ok. 600 zł (z takimi cenami starowymi pokazujesz aukcje), a nawet mniejszych
        kupisz sobie do równoległego użytkowania tą lekką i nową spacerówkę, te które
        pokazujesz, nie są w stanie zbyt dobrym, nie rozkładają się na płasko i czy
        lekkie?...
        • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 22:31
          Loolę i trophy te dwa stelaże mozna wpinac spacerówke przodem i tyłem!!
      • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 03.06.07, 22:36
        ten wózek to jest jakis składak nie polecam ci to jak złożenie malucha z
        mercedesem ? nie rozumiem czemu ktoś to tak sprzedaje? jakieś resztki mu
        zostały po wózkach czy jak? TRAGEDIA !!!
        • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 04.06.07, 14:04
          aha i wazne jest chyba kwestia - czy jest przekładana rączka czy całe siedzisko?
          chodzi mi o to że jeśli wózek ma np z przodu 2 podwójne koła skrętne to jeśli
          przekłada się tylko rączka to jak jest potem z tymi kółkami ktore wczesniej
          były z przodu i pomagały manewrować a teraz są z tyłu...?
          Moze któraś z was ma dośw w tej kwestii?
          • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 04.06.07, 18:49
            siedzisko przekładasz
            • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 15:44
              hej,
              byłam dzisiaj w sklepie i widziałam na zywo bebe confort loola i jest
              cudooooooowna!!!!!!!!!!!!
              zakochałam się w niej!
              nawet pomyslalam ze moze kupie nowa....ale troche mi szkoda bo za rok pewnie
              bede chciala jeszcze mniejsza spacerówke....sama nie wiem.
              A mam do Ciebie pytanie jako do specjalistki - czy jak ktos sprzedaje na
              allegro np sam stelaz i ktos inny tapicerke (siedzisko) to czy to da rade
              złożyc....???
              czy musi byc jeszcze jakis element..?
              dzieki
              marta
              • kajona Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 15:58
                przepraszam, jesli se wtracam, w sklepie kupujesz stelaz z siedziskiem i
                dokupujesz od razu tapicerke w danym kolorze, i ewent. budke z folia
                przeciwdeszczowa.
                proponuje, zebys w sklepie przejechala se z dzieckiem w looli, bo tez
                zakochalam se w tym wozku, ale po pierwszym spacerze moj zapal zdecydowanie
                zmalal!
                powtorze raz jeszcze: loola jest swietnym DRUGIM WOZKIEM, NIE JEDYNYM!
                • iza30_1979 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 19:11
                  a co powiedzie na bebe car rversus
                  pozdr iza
                  www.90n.pl/sklep/produkt/p/45/bebecar,rversus.html
                • marcelina1115 Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 05.06.07, 20:44
                  spokojnie :)
                  ja wozilam tylko w sklepie i bylo super!
                  innego porownania nie mam niestety
                  a dlaczego mówisz ze po pierwszym spacerze zmienilas zdanie?
                  ja mam juz głeboko spacerowy chicco na dlugie spacery a ten chcialam wlasnie
                  jako drugi
                  • etxxx Re: kupiłam LOOLĘ bebe confortu jest super odpowi 06.06.07, 18:25
                    tak tapicerkę kupujesz teoretycznie osobno ,ale na allegro masz już w cenie i
                    podajesz tylko kolor jaki chcesz.
                    Ja tam dalej uwielbiam ten wózek!!!!! A mój synek jeszcze bardziej!!!
                    • marcelina1115 Re: do etxxx!!!!! 12.06.07, 14:19
                      hej,
                      dzisiaj byłam ponownie w sklepie i dlaje jestem zakochana w loololi :) ale w
                      końcu zobaczylam na żywo bebe confort OPERA - i ma wg mnie strasznie małe
                      siedzisko - w porównaniu do LOOLOLI :((( i sie zmartwiłam.... i nie wiem co
                      robic??
                      Ty chyba miałas kiedys siedzisko oPERA prawda?
                      Czy jak dziecko bedzie większe to się TAM zmieści???
                      pleaseeee
                      • etxxx Re: do etxxx!!!!! 26.06.07, 23:02
                        Generalnie w opera dziecko ma mniej wygodnie ja w looli.Siedzisko looli jest
                        większe i to dużo na samej długości i głebokości widzę ,bo małego przesadziłam
                        z jednego do drugiego i jest różnica.A le w operze eż by przeżył!
    • joasia81 Sprzedam Loole BebeConfort 27.06.07, 08:26
      Jest ktoś zainteresowany??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka