Dodaj do ulubionych

szukam ginekologa...

24.01.11, 22:06
Witam

Jestem w ciąży. Muszę zmienić ginekologa. Czy możecie polecić jakiegoś "w miarę kompetentnego" ginekologa, który przyjmuje na nfz? Ten, do którego teraz chodzę nie chce wykonywać usg, wysyła mnie prywatnie. Macie podobny problem? Czy wykonują usg na nfz, czy też próbują odsyłać? Jak to wygląda w innych gabinetach/przychodniach.

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martwa_k1 Re: szukam ginekologa... 25.01.11, 10:35
      Z tego co wiem na nfz w ciąży "przysługuje" Ci 3 x usg, tyle jest refundowane.
      1 raz w pierwszym trymestrze, 1 raz "połówkowe" i potem w 3 trymestrze.
      Czasami warto wydać trochę więcej na prywatnego lekarza i mieć wszystko zapewnione, choćby dla własnego spokoju psychicznego.
      • e_zebra Re: szukam ginekologa... 25.01.11, 11:34
        No niestety nie jest tak pięknie :( Fundusz nie limituje ani nie określa diagnostyki zlecanej pacjentom. Co oznacza, że to lekarz decyduje jakie należy wykonać badania.
        Widziałam, że tutaj poleca się lekarzy prywatnie. Chodziłam prywatnie na począku pierwszej ciąży, nie miałam wszystkiego zapewnionego, ani też spokoju... Widocznie takiego pecha mam ;)
        • anetos00 Re: szukam ginekologa... 28.01.11, 13:20
          Jeśli na NFZ to może Poradnia dla Kobiet ul. Słowackiego 19. Fajna przychodnia,na początku pewnie dłuższy termin oczekiwania, lecz trudno powiedzieć gdzie na NFZ nie ma kolejek.
    • hm1976 Re: szukam ginekologa... 01.02.11, 10:37
      Witam
      Z drugą ciążą chodziłam do dr Dziurawiec do przychodni na Kadłubka. Doktorka ma u siebie w gabinecie usg (gorszej jakości) . W tej samej przychodni jest też nowy sprzęt do usg i umawiałam się na inny termin z tą samą lekarz. Wszystko na NFZ. Bardzo polecam tą doktorkę, miła, sympatyczna. Na Kadłubka też przyjmuje dr Ziętek. Też robi usg i z tego co wiem jest dobrym lekarzem. Do dr Ziętka krórej się czeka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka