czarnula28 07.10.05, 12:34 gdzies mnie zawiało, boli mnie gardło, mam lekki katar, oblewaja mnie poty.... ale gorączki nie mam. czym się leczyc? tylko herbata z miodem, cytryną i czosnkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara_f Re: przeziębienie w ciązy 07.10.05, 13:29 Ja leczyłam się tylko w podobny sposob. Mleko z miodem i czosnkiem, dużo wit.C pod postacią cytryny, kiwi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: przeziębienie w ciązy 07.10.05, 14:01 hej ja zachorowalam na trzy tygodnie przed porodem i leczylam sie sama domowymi sposobami a na piaty dzien nie wstalam z lozka i skonczylo sie na antybiotyku. jesli nie bedzie Ci sie poprawiac to radze isc do lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka33 Re: przeziębienie w ciązy 07.10.05, 14:21 Witaj!mnie niestety także dopadło przeziębienie:-(na gardło polecam tabletki szałwiowe i płukanie Gargarinem na noc smarowałam się Vickiem.Już jest o wiele lepiej.Do tego mleko z miodem i czosnkiem. Zycze zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: przeziębienie w ciązy 07.10.05, 16:21 Ja też niedawno byłam przeziębiona. Od lekarki po dokładnym wywiadzie dostałąm jednak antybiotyk ze względu na paskudne gardło. Brałam do ssania tabl.homeopatyczne Homeogene 9 oraz piłam herbatkę malionow- lipową z mieodem lub herbatę z sokiem z pigwy. Do nosa używałam wody Marimer zamiast tradycyjnych kropli. Oczywiście warto by leżec w łóżku. Piłam również syrop Malia i Drosetux na kaszel.Oba homeopatyczne. pzdr.Gosia 19 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
zabelka24 Re: przeziębienie w ciązy 07.10.05, 19:04 Na pewno wit.C i wapno (tak mi zaleca mój gin, bo sama jestem przeziębiona), więc kupiłam musujące tabletki 2 w 1 :). Herbatka z miodem oraz mleko z miodem i czosnkiem, tylko trzeba pamiętać, żeby nie zaewać miodu gorącym mlekiem zartaz po zagotowaniu, bbo traci on swoje połowe swoich wartości. Szybkiego powrotu do zdrówka życze, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś