Dodaj do ulubionych

a co ten Kwasniewski promo voto Stolzman robil

26.05.06, 18:03
przez 10 lat, a wczesniej Walesa.
Pojechal maly Kaczor do usa, pierw troche przygrozil, ze w retorsji wizy dla
amerykanow wprowadzi, moze jeszcze cos na ucho o Iraku wysyczal, jak to
Kaczka,
I sprawa zalatwiona, wizy zniesione
I tak juz mocno musztardz po objedzie, kto chce do pracy Europe woli,
blizej,tajniej, na weekend do domu mozna podskoczyc, legalnie, z
ubezpieczeniem i lata do emerytury sie licza, wiec Kongres malo ryzykuje, a
Stolzman i tak sie wstydzi , bo nawet sobie w ONZ-cie pracy nie potrafil
zalatwic

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3372565.html
Obserwuj wątek
    • olek.komsomolec Spiewałem i tańczyłem! 26.05.06, 18:04

• lolowedzynski Re: a co ten Kwasniewski promo voto Stolzman robi 26.05.06, 18:06
      Uważaj bo ci się rękawy od sukienki w klawiaturę wplączą.
    • obraza.uczuc.religijnych Dzięki kaczorowi proamerykańskie przygłupy 26.05.06, 18:06
      może opuszczą ten kraj. I za to jestem mu wdzięczny. Bo on sam znajdzie się na
      wylocie pierwszy za lokajstwo i przedłużanie obecności w Iraku.
      • bebe3 Re: Dzięki kaczorowi proamerykańskie przygłupy 26.05.06, 18:09
        Przykro mi Obraza, Twój faworyt liże tyłek Busha jeszcze raźniej
        • obraza.uczuc.religijnych Który? 26.05.06, 18:13

• bebe3 Re: Który? 26.05.06, 18:16
            Ten na którego liczysz:)
            • obraza.uczuc.religijnych Wiesz coś czego ja nie wiem o kogo chodzi? 26.05.06, 18:21

• bebe3 Re: Wiesz coś czego ja nie wiem o kogo chodzi? 26.05.06, 18:22
                To przeczytaj tytuł swego wątku
                • obraza.uczuc.religijnych Ja i kaczor? A fe! 26.05.06, 18:23
                  Przeciez cieszę się że sam na kopniakach wyleci.
                  • bebe3 Re: Ja i kaczor? A fe! 26.05.06, 18:35
                    To dlaczego dałeś taki tytuł; Dzięki kaczorowi.....?
                    • obraza.uczuc.religijnych Dzięki jego zbrodniczemu wazeliniarstwu 26.05.06, 18:43
                      lizodupcy Ameryki się wyniosą i on razem z nimi. Sam ukręcił na siebie bicz.
                      • bebe3 Re: Dzięki jego zbrodniczemu wazeliniarstwu 26.05.06, 18:44
                        Aha!
    • piotr7777 Re:Kwaśniewski - Stolzman, Borowski - Berman, 26.05.06, 18:06
      ...Michnik - Szechter itp. - po tym można poznać prymitywną polską odmianę
      antysemityzmu.
      Krystian 71 jest antysemitą i nie tylko on na tym forum. Ten wątek powinien być
      skasowany.
      • krystian71 a niby za co? 26.05.06, 18:15
        moja zona nigdy nie wstydzila sie swojego panienskiego nazwiska, choc nie tak
        ladne jak onbecne.
        I na czym wobec ciebie ten antysemityzm ma polegac? Na podawaniu prawdy,ze ktos
        tam kiedys koniunktoralnie wolal zmienic nazwisko?
        Przeciez to u nich normalne, wiec sie nawet nie czepiam, ani nie dziwie, a ten
        watek o czym innym, o nieskutecznosci
        • piotr7777 Re: a niby za co? 26.05.06, 18:17
          Aleksander Kwaśniewski zawsze nazywał się Kwaśniewski. Koniec, kropka.
          • krystian71 Re: a niby za co? 26.05.06, 18:20
            a ja krystian71
        • sybirak_tropikalny Re: a niby za co? 26.05.06, 18:23
          On wciaz nie rozumie, wiec musze wytlumaczyc recznie i powoli :

Panska zona DE DOMO nazywala sie XXXXX i nie wstydzila sie tego nazwiska, choc
          mniej ladne niz obecne ZZZZZ

Jezeli obecne to Panskie i jezeli jest Pan jej pierwszym mezem, to teraz nazywa
          sie tak ladnie PRIMO VOTO, choc wlasciwie uzywa sie tego zwrotu dopiero wtedy,
          kiedy byl i drugi zwiazek malzenski. Kiedy wiec pusci Pana w trabe lub kiedy
          otrze juz lzy po Panskim opuszczeniu tego padolu i wejdzie w powtorny zwiazek
          bedzie nosic nazwisko YYYYYY - SECUNDO VOTO. I mozna dalej, pod warunkiem ze
          zna sie lacinskie liczebniki porzadkowe
          • krystian71 Re: a niby za co? 26.05.06, 18:26
            licze sie z i taka ewentualnoscia, :))) ale jaki to ma zwiazek z faktem,ze kwas
            przez 10lat pronbowal sobie fuche w Nowym Jorku zalatwic i mu sie nie udalo,
            juz nie mowiac o wizach dla teoretycznie swoich obywateli?
            • sybirak_tropikalny Re: a niby za co? 26.05.06, 18:33
              krystian71 napisała:

> licze sie z i taka ewentualnoscia, :))) ale jaki to ma zwiazek z faktem,ze
              kwas
              >
              > przez 10lat pronbowal sobie fuche w Nowym Jorku zalatwic i mu sie nie udalo,
              > juz nie mowiac o wizach dla teoretycznie swoich obywateli?

Czy Pan sie w koncu cieszy, ze Kwasniewskiemu sie nie udalo, czy z tego ze
              teraz jest na dobrej drodze ? Bo nie bardzo chwytam

A moje uwagi dotyczace uzywania zwrotow lacinskich w sposob mozliwie poprqawny
              mialy dokladnie tyle samo wspolnego z watkiem co Panskie cytowanie gadzinowek o
              rzekomym pochodzeniu tej czy innej osoby. Bo chyba nie chce Pan powiedziec, ze
              Kwasniewskiemu nie udalo sie ze wzgledu na zydowskie pochodzenie ? A moze za
              odstepstwo od wiary przodkow zydowskie lobby w USA go ukaralo ?

No wiec co to Panskie "primo voto" ma wspolnego z wizami ?
              • krystian71 Re: a niby za co? 26.05.06, 18:38
                dokladnie to mialem na mysli, ze wzgledu na swoje pochodzenie Stoltzmanowi nie
                zalezalo na zadnych wizach dla Polakow.
                Z tego samego wzgledu zalezalo mu na tym, by polskie wojska stabilizowaly
                sytuacje na Bliskim wschodzie , wiec po co tu owijac w bawelne skoro to
                tajemnica poliszynela i temat wielu kawalow.
                Ani sie ciesze ani nie ciesze, zauwazam fakt.
                A fakt to jest rzeczywistosc , ktorej nie sposob zaprzeczyc, a nie np jakas
                opaska kolorowa dla Zyda w Iranie, albo chec wspoluczestniczenia finansowego
                Polski w baltyckiej rurze
          • krystian71 Re: a niby za co? 26.05.06, 18:29
            i aha,. wole swoje okreslenie, bo to twoje de domo suo jest mylace i moze
            dotyczyc tylko kobiet
    • sybirak_tropikalny Re: a co ten Kwasniewski promo voto Stolzman robi 26.05.06, 18:11
      krystian71 napisała:

> przez 10 lat, a wczesniej Walesa.
      > Pojechal maly Kaczor do usa, pierw troche przygrozil, ze w retorsji wizy dla
      > amerykanow wprowadzi, moze jeszcze cos na ucho o Iraku wysyczal, jak to
      > Kaczka,
      > I sprawa zalatwiona, wizy zniesione
      > I tak juz mocno musztardz po objedzie, kto chce do pracy Europe woli,
      > blizej,tajniej, na weekend do domu mozna podskoczyc, legalnie, z
      > ubezpieczeniem i lata do emerytury sie licza, wiec Kongres malo ryzykuje, a
      > Stolzman i tak sie wstydzi , bo nawet sobie w ONZ-cie pracy nie potrafil
      > zalatwic
      >
      > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3372565.html

A czy to Kwasniewskiego wina, ze wlasnie wypada przelom drugiej kadencji Busha
      i ze paskudnie mu idzie w Iraku ? I ze musi robic porzadek ze swoja meksykanska
      imigracja, wiec przy okazji musial przewietrzyc w ogole prawo wizowe ?

No i chyba ciut przedwczesna radosc z tych wiz - zostal Kongres..

A co to znaczy "promo voto" ? Nawet gdyby byla to literowka [promo zamiast
      primo] i subtelna aluzja do szerzonych przez rozne gadzinowki opowiesci o
      poprzednich nazwiskach licznych osob publicznych, to i tak by nie pasowalo.
      Przed uzyciem obcego zwrotu warto siegnac czasem po slownik
      • krystian71 Re: a co ten Kwasniewski promo voto Stolzman robi 26.05.06, 18:18
        klawisze byly obok, primo to primo.
        A twoje przekonanie o srodku kadencji Busza wcale mnie nie rusza.
        Czyj srodek kadencji byl, gdy Lepper pojechal do Brukseli i z marszu zalatwil
        przedluzenie czasu skladania wnioskow przez polskich rolnikow i wzrost kwot
        mlecznych.
        W zeszlym roku, zeszla ekipa twierdzila,ze to zupelnie nie mozliwe, co
        utwierdza mnie w przekonaniu, ze rzadzili nami zdrajcy
    • lolowedzynski Re: a co ten Kwasniewski promo voto Stolzman robi 26.05.06, 18:11
      Krystian z domu nazywa się kiełbasa,kaszanka,albo kręcikiszka,więc stolzman by
      go nobilitowało.No ale jest jak jest.Teraz krystian,a wcześniej waluś ,gąski
      pasający.To jest jednak nobilitacja.Wystarczy kieckę założyć.
      • krystian71 Re: a co ten Kwasniewski promo voto Stolzman robi 26.05.06, 18:22
        jak w starym kawale z broda.
        Petent prosi ozmiane nazwiska z Potockiego na Nowak.
        Urzednik zaskoczony: "noo co pan, takie piekne historyczne nazwisko zamienia
        pan na tak pospolite?
        "A jak mnie spytaja , jak sie dawniej nazywalem, to co mam powiedziec, ze
        rozenblatt?"
    • joella.r przede wszystkim wizy nie zostały jeszcze 26.05.06, 18:13
      zniesione
      • piotr7777 Re: "primo voto" oznacza "po pierwszym mężu" 26.05.06, 18:15
        ...ale oczywiście krystian to nie tylko antysemita ale i prostak. To taki
        najgorszy typ prostactwa co to próbuje szpanować znajmością zwrotów, których
        tak naprawdę nie zna, taki łże - intelektualista. Mniej więcej coś w
        stylu "bynajmniej masz rację"
        • krystian71 he,he no cos ty, gdyby nie ty, to bym nie wiedzial 26.05.06, 18:23

• lolowedzynski Re: "primo voto" oznacza "po pierwszym mężu" 26.05.06, 18:25
          Masz rację.To jest ,bynajmniej,aczkolwiek,lub,czyli pisowiec.
          • nabucco4 jak mówi Mumio..... 26.05.06, 18:40
            aczkolwiek to se na pralkę przyklej. Od mohera wymagasz erudycji?
            • lolowedzynski Re: jak mówi Mumio..... 26.05.06, 18:55
              Masz rację.
        • snajper55 Re: "primo voto" oznacza "po pierwszym mężu" 26.05.06, 18:29
          piotr7777 napisał:

> ...ale oczywiście krystian to nie tylko antysemita ale i prostak. To taki
          > najgorszy typ prostactwa co to próbuje szpanować znajmością zwrotów, których
          > tak naprawdę nie zna, taki łże - intelektualista. Mniej więcej coś w
          > stylu "bynajmniej masz rację"

To tacy właśnie mówią: po pierwsze primo, po drugie primo, po trzecie primo. ;))

S.
          • krystian71 a ci drudzy mowia 26.05.06, 18:41
            hic hiacet
            pewien facet
    • sklerotycznylud Kwasniewski nawet nie poszedl 26.05.06, 18:13
      na pielgrzymke powitac Papieza ? Co on tak nagle wiare utracil ?
      • nabucco4 nie chciał wraz z P.Jolą..... 26.05.06, 18:43
        robić konkurencji prezydenckiej parze. Jeszcze by się Benek pomylił. A poza tym
        sądzę, że zgodnie z prostactwem obecnego dworu nie został nawet zaproszony.A że
        kulturalny człek nie pchał się. Zdaje się Wałęsy też "dwór" nie zaprosił.
        • krystian71 kwas zrobil zaasy oi teraz bawi sie z siwcem w 26.05.06, 18:47
          powitanie Ojca swietego na ziemi kaliskiej, to tylko emerytka 2006 musiala
          oprozniac szafke lazienkowa
    • piotr7777 Re: a co ten Kwasniewski promo voto Stolzman robi 26.05.06, 18:45
      Opozycyjnych wicemarszałków sejmu też nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka