Gość: D'Egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 00:59 Spójrzcie na stronie, lokalizacje w Warszawie. We Wrocławiu już się otworzyli... www.ferio.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: D'Egmont Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 01:32 Dział spożywczy poprowadzi prawdopodonie "Piotr i Paweł". Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? 30.11.05, 08:09 Był pomysł podobnego obiektu, na terenie dawnego ZWAR, wykorzystanie "starej hali", ale ten pomysł kłocił sie z koncepcja "miedzyleskich blaszaków", godził w dobre imie "kupców" i ich guru... Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D'Egmont Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:06 ABB pozostawia puste place i hale, więc może wciąż jest jeszcze coś na rzeczy? Był spór inwestora z "kupcami" o plan zagospodarowania przestrzennego tego terenu, może teraz ktoś pomyśli o dobrze mieszkańców? Najwyższy czas... Pozdrawiam. Na tej stronie jest mapa lokalizacji i deklaracja o planowanym otwarciu, na wiosne 2005... www.raiffeisenevolution.com/projekt.php?projektid=7453&language=en& Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlp Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: 193.41.113.* 30.11.05, 14:13 Czyli ma to być na roku Patriotów i Żegańskiej - ja i mój synek się cieszymy juz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D'Egmont Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:01 Podejrzewam, że Raiffeisen do spółki ze Strabag i Metro Group, prędzej wybuduje planowane obiekty w Gorzowie i Legnicy. Myślę też że jeżeli dojdzie do inwestycji w Wawrze, to wkomponują Halę Szpotańskiego w nową zabudowe, w Gorzowie adaptują na Centrum Ferio kilka zabytkowych budynków poprzemysłowych. To oczywiście inna ranga obiektu, ale renowacja Hotelu Polonia Palace w Jerozolmskich, Raiffeisenowi bardzo się udała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhu2005 Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: 193.109.123.* 30.11.05, 19:41 Mam wrażenie, że rada dzielnicy blokuje powstanie właśnie centrum Raiffeisena. Radni lepiej by zrobili, wymuszając na inwestorze przebudowę węzła drogowego patriotów/żegańska/zwoleńska. Zajmują się protestami, a centrum w końcu i tak powstanie, tyle że bez odpowiednich rozwiązań komunikacyjnych. Czas wyciągnąć wnioski z błędów popełnionych przez miasto przy okazji budowy Arkadii. Gdyby inwestora w porę przekonać, wybudowałby przejścia podziemne. A bez nich Rondo Babka się korkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? 30.11.05, 15:36 i co jest już?? bo ja mam nie podrodze, żeby sprawdzać :)- ale bym się chętnie wybrała jakby co! a SPRING 2005 już dawno się skończył :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: *.crowley.pl 30.11.05, 17:01 a czy ktos martwi sie losem kupcow wawerskich? co teraz z nimi bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D'Egmont Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:51 > a czy ktos martwi sie losem kupcow wawerskich? co teraz z nimi bedzie? - "kupców wawerskich"? To określenie, jak też samo pytanie to zamierzony żart? Moje pytanie jest retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhu2005 Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? IP: 193.109.123.* 30.11.05, 19:34 > a czy ktos martwi sie losem kupcow wawerskich? co teraz z nimi bedzie? Z pewnością będzie mieli co robić. Przecież po codzienne bułki i mleko nikt do centrum handlowego gnać nie będzie. Dostosują sie do nieco zmienionego rynku i - mam nadzieję - zetną marże, poprawią jakość swoich sklepów. Zresztą mieszkańców w Wawrze przybywa i będzie przybywać, więc klientów nie zabraknie dla handlu i dużego, i małego. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? 01.12.05, 07:27 Wczoraj los "rzucił" mnie do Konstancina, troszkę za duzo tandetnych reklam wszelakiego rodzaju "działalnoaści", ale zaadaptowana "papiernia" wygląda pięknie. Tak sobie wyobrażam hale poprodukcyjną w Międzylesiu. Sklepy "Piotr i Paweł", nie stwarzają w żadnym wypadku zagrożenia dla "kupców" wawerskich :D Może Międzylesie doczekałoby sie prawdziwego "węzła" komunijacyjnego, a nie "naleśnika", udającego rondo. :P BTW "rondo Babka", to rozwiązanie, jak nie nalezy organizować "ruchu drogowego": ( Na dobrą sprawę, "drogówka" powinna mieć tam swoją "bazę" :( Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Rodzinne Centrum Ferio w Wawrze-Międzylesiu ? 01.12.05, 11:25 Marnie to Ferio na Kaczym Dole, w pozwarowskich obiektach się instaluje. Może przyczyn nieciekawych losów hali (na terenach b. zakładów Szpotańskiego) dopatrywać można sie w ...numerologii. Otóż: "W 1938 r. Szpotański kupił w Kaczym Dole (dzisiaj Międzylesie) posiadłość wraz zabudowaniami fabrycznymi, figurujące w rejestrach pod nr 13. Z racji pechowej „trzynastki” wszyscy odradzali ten nabytek. On jednak nie przejął się i w przeddzień wybuchu II wojny światowej zatrudniał łącznie w dwóch oddziałach – w Warszawie i Międzylesiu – około 1600 ludzi, w tym ponad 130 inżynierów." cytat z www.miesiecznik-pracodawca.com.pl/01_05/szpotanski.htm I przy okazji. Pomnik poswięcony pamieci inż. Szpotańskiego stanie na Pradze, nie w Wawrze. Szczegóły: www.mieszkaniec.pl/Numer/regulamin.htm Odpowiedz Link Zgłoś