rafaela6 03.03.06, 13:58 Bede wdzieczna za wszelkie opinie i informacje na temat w/w szółki. Myslalam o zapisaniu tam swojej córeczki do zerówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 03.03.06, 14:52 ??????? nikt nic nie wie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: 212.160.172.* 03.03.06, 15:37 > ??????? > nikt nic nie wie??????? Spokojnie, spokojnie minęła dopiero godzina to nie ostry dyżur... Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 03.03.06, 15:58 jestem z natury niecierpliwa....... ale ok poczekam .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.crowley.pl 04.03.06, 13:27 mi sie tam bardzo podobalo ale to bylo 12 lat temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:34 Co chcesz wiedzieć? Ja co prawda bardziej oriętuję się w gimnazjum....ale służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Match Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.cebit.com.pl 04.03.06, 21:29 Podstawówka i gimnazjum na Ostrobramskiej to jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 05.03.06, 21:23 "Samo dobro" jak mawia znany prezes :) A tak poważnie dziciaki zadowolone, wyniki najlepsze po tej stronie Wisły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:52 chodzilem/am tam 9 lat, skonczylem rok temu, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 07.03.06, 11:32 dzeki dzieki.dzis moze jutro tam ide... Slyszałam ze pani Dyrektor trzyma wszystko silna reką! Nie ma narkotyków i innych niepożadanych rzeczy.... Intereswuje mnie tez czy oprócz tego wpisowego i oplat przez 10 miesiecy jest duzo opłat tzw ukrytych...!???? Jak wyglada ta sprawa.?czy oprocz wpisowego i czesnego płatnego przez 10 miesiecy dużo jest innych opłat???? Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 07.03.06, 11:55 Czy możesz podać wysokość czesnego i innych opłat, które znasz? Mam dzieci w przedszkolu, więc myślę juz o wyborze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 07.03.06, 12:30 wpisowe 1800 a potem przez 10 miesiecy czesne 760 Plus oplaty dodatkowe typu swietlica basen itp. Obawiam sie ze łącznie ta mesieczna kwota moze urosnac do 1000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:08 nie ma innych opłat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:37 Slyszałam ze pani Dyrektor trzyma wszystko silna reką! Nie ma narkotyków i innych niepożadanych rzeczy.... Hi, hi nie ma tak dobrze. W gimnazjum był przypadek przemyconej butelki piwa chyba na dyskotekę. Trzeba jednak powiedzieć,że nauczyciele są tak blisko uczniów, że nic z misternego palnu poczęstowania ta jedyną butelką piwa kilku kolegów nie wyszło:) Sprawę wykryto, czyn uniemożliwiono, wnioski wobec winowajcy wyciągnięto Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 08.03.06, 11:25 Drobne wpadki wszedzie sie moga zdarzyć . Ale generalnie z tego co zrozumiałam jest tam pod tym względem ok???? Wczoraj tam była. Było póżno wiec niewiele zobaczyłam ale ogólne wrazenie jest ok.Dziecku sie podobało. Schludnie i sporo miejsca. Kazda klasa ma swoja sale Dodatkowo jest stołówka szatnia i pracownia plastyczno muzyczna...Kolorowo. na scianach wisza prace uczniów zdjęcia...... Dodatkowe opłaty to np świetlica i jej koszt to 50 zł na dzień dzisiejszy za 1 miesiąc Plus jedzonko 9,50 dziennie. W sumie wiec tak naprawde mnie kosztowałaby ta szkółka 1000zł miesiecznie.bo dziecko musiałoby tam byc na swietlicy i na obiadkach.... Nie licze ksiazek i innych imprezek typu wyjscia do kina.... Co za zycie, Chce zeby dziecko chodziło do dobrej spokijnej bezpiecznej szkoły ale ...moje zarobki to 1800zł I jak tu zyc?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:15 To na co zwracasz uwagę jak własne sale jest moim zdaniem mniej ważne. Istotne to fakt, że gdy dziecko ma problem z jakimś przedmiotem lub nie było przez jakiś czas w szkole może nadrobić braki w szkole. Nauczyciele mają zajęcia dodatkowe np pani od matematyki zostaje w szkole w środę na 6 lekcji i uzupełnia braki. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 09.03.06, 14:37 zwróciłam uwagę na strone przestrzenna estetyczna szkoły bo tylko na to miałam okazję. Jak juz pisałam nie byłoo tam nikogo oprócz woznych wiec nie miałam okazji z nimik porozmawiać....Zamiarezam to jeszcze zrobic i to napewno ... Pisałam o tym co udało mi sie dostrzec choc w jakims stopniu to tez jest wazne ale wiadomo ze nie najważniejsze...... Czekam własnie na tego typu informacje co Twoja. na cos czego byc moze tam od Pan sie nie dowiem a co ktos zna z własnego doswiadczenia. To o czym pisałes jest jak najbardziej na PLUS dla szkoły!!!!! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:42 Pewnie na teraz to się już niewiele przyda... Jestem absolwentem z 1998. Szkoła była genialna, atmosfera dobra, poziom wysoki. W ciągu kilku kolejnych lat wpadliśmy kilka razy ze znajomymi, np na uroczystość nadania imienia szkole. Kadra się ciut pozmieniała, ale reszta - nauczyciele czy Pani dyrektor w szczególności (jeśli sie ostatnio nie zmieniła to moja była nauczycielka j.polskiego) się chyba nas - absolwentów wstydzą, odwracają głowe, wypraszają. Poprzewracało im się w głowach albo może byliśmy dla nich zbyt mało "elitarni". Szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.chello.pl 10.03.06, 17:19 Ja chodzę do tej szkoły od pierwszej klasy, a teraz jestem w 3g. Mi się bardzo podoba i żałuję, że już niedługo odchodzę z tej szkoły.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja czyli... :) Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.escom.net.pl 10.03.06, 22:15 JA chodzilam do tej szkoly od 2 do 6 klasy podstawowki i mi sie bardzo podobalo...wiec polecam ta szkole a jeszcze stronka www.1027.pl ale o tym to chyba wszyscy wiedza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja czyli... Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.escom.net.pl 10.03.06, 22:17 JA chodzilam do tej szkoly od 2 do 6 klasy podstawowki i mi sie bardzo podobalo...wiec polecam ta szkole a jeszcze stronka www.1027.pl ale o tym to chyba wszyscy wiedza :):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:37 Kolejna uwaga, lepiej mogłaby być w szkole rozwiązana sprawa języków obcych Obecnie jest to tak,że szkoła ma podpisaną umowę ze szkołą językową i ta przysyła lektorów. Ma to takie konsekwencje,że lektor co roku zmienia się. Lepsze wyniki w nauczaniu dałby własny lektor który zna dzieci od kilku lat. Ale to oczywiście droższe rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.cebit.com.pl 11.03.06, 19:22 Wiadomo może coś czy nasza szanowna była szkoła robi jakąś uroczystość/zjazd na XV-lecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzykosia Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:07 :)) Ja aktualnie uczęszczam do tej szkoły, a wcześniej chodziłam do prywatnej innej i muszę powiedzieć, że szkoła bardzo otwarta na uczniów, ogólnie mi się podoba, nie ma tego co było w poprzedniej mojej szkole czyli alkoholu na przerwach i narkotyków. Nauczyciele większość potrafi czegoś nauczyć. :)) Ogólnie pozytywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 28.03.06, 15:55 W chwili obecnej jeszcze nie wiadomo czy bede w tym roku tworzyc klase O. Pani która odbiera w sekretariacie telefony nie nalezy do najmilszych i najbardziej pomocnych - w wydawałoby sie ze zalezy im na nowych uczniach??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 08:54 Faktycznie, po pierwszym spotkaniu Pani w sekretariacie wydać się może nie najmilszą osobą, ale Ona nie uczy dzieci, które są bardzo zadowolone (rodzice również) z nauczycieli którzy uczą w szkole, a to chyba jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 IP: 193.41.113.* 29.03.06, 11:09 Ja próbowałem mailem prosić o informację /sekretariat/ i - mimo upływu tygodnia nikt mi nie odpowiedział. Mój synek ma 4 latka - więc mam jeszcze trochę czasu na indywidualną wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 29.03.06, 11:14 o tym własnie mówie. Podawany jest mail i telefon. Od tego ta pani tam wkoncu jest zeby udzielac informacji jak przyszli rodzice chca sie czegos dowiedziec. Wkoncu bedziemy płacic za ta szkołe i to nie małe pieniadze jesli sie zdedcydujemy.Wczoraj popołudniu wysłałam zapytanie o prywatne usługi medyczne i juz dzis uzyskałam mailem pełana odpowidz i oferte. szkoła tez jest odpłatna wiec dlaczego juz na wstepie , przy pierwszym kontakcie stara sie bardziej zniechecic niz zachecic ustami i mina pani sekretarki???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rafaela6 Re: szkoła społeczna na Ostrobramskiej 72 29.03.06, 11:11 zgadzam sie w zupełności. Wazni sa nauczyciele , poziom szkoły, atmosfera,.... natomiast pierwsza osoba z która nawiazuje sie kontakt chcac zasiegnac jakis informacji na temat szkoły jest własnie pani sekretarka. - a tak jak pisałam to pierwsze wrazenie jest dosc kiepskie. Gdy telefonowałam to miałam wrazenie ze robi mi łaske ze wogóle odpowiada na moje pytania, jak tam byłam to tez była wielce niezadowolona udzielajac jakichkolwiek informacji. Musiałam z niej niemal wszystko wyciagac. Nie wiem moze sie czepiam ale uważam ze taka osoba powinna byc otwarta , chetna do udzielania wszelkich informacji miła i uprzejma. no ale moze jestem zbyt wymagajaca. Odpowiedz Link Zgłoś