Dodaj do ulubionych

kto w okolicach Bradford

15.06.05, 11:51
ja pracuje w bradford i jestem ciekawa czy ktos z was tez mieszka w tych
okolicach?
Obserwuj wątek
    • urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 12:45
      Ja rowniez pracuje i mieszkam w Bradford :)
      • violus22 Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 18:51
        a ja mieszkam w Bradford:) pracuje w domu full time :)
        • pati.zop78 Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 23:08
          czesc dziewczyny
          ja tez oczywiscie z Bradford

Viola - widzialam zdjecia Czarka. znow mam wrazenie, ze on juz jest wiekszy od
          Rizvana. A te komputery to chyba ma we krwi :)
          • violus22 Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 23:39
            pewnie to tylko takie wrazenie:) ponad tydzien temu mial 67cm, ale to straszny
            spioch to moze juz ma 69;)))
            • agataanna1 Re: kto w okolicach Bradford 17.06.05, 13:00
              no i jak wam sie podoba okolica? od dawna tu jestescie? ja mieszkam w okolicy
              od ok.3 miesiecy, wczesniej tu studiowalam i przyjedzalam wielokrotnie.
              • urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 17.06.05, 15:52
                Ja przyjechalam do Bradford za moim chlopakiem (Anglikiem) i staralam sie
                patrzec na to miasto jego oczami i je plubic. Nie udalo sie to do konca, moze ze
                wzgledu na pogode (przyjechalam pozna jesienia), moze ze wzgledu na jakis smutek
                i szarosc wokol. To dla mnie miasto straconej szansy: mogly byc tak urocze jak
                York, gdyby jakos sensowniej wykorzystac XIX-XX wieczna zabudowe przemyslowa.
                Tymczasem mamy takie dziwne centrum, gdzie obok zabytkowego Town Hall stoi
                architektoniczny koszmarek z restauracjo-barem (wiesz pewnie o czym mowie).
                Poza tym jako Warszawiance bylo mi trudno sie przestawic z wielkomiejskiego
                trybu zycia na tryb... malomiateczkowy!
                Teraz, kiedy juz nie jestesmy razem wiem, ze nigdy go nie polubie :)
                Znacznie bardziej podobaly mi sie okolice, blizsze i dalsze, a juz najbardziej
                cenilam sobie weekendowe wypady z cyklu Yorkshire Dales.
                W ktorej czesci mieszkasz?
                • violus22 Re: kto w okolicach Bradford 19.06.05, 10:55
                  Mi tez nie specjalnie przypadlo to miasto do gustu. Jednym slowem wizualnie
                  jest beznadziejne! Ale na szczescie jestem tu z mezem i dzieckiem wiec pewnie
                  gdziekolwiek na swiecie bym byla to i tak byloby mi dobrze:)

Czasem mam wrazenie ze nie ma tu Anglikow:)
                  Mieszkam na BD8 niedaleko duzego skrzyzowania z morrisonsem, big w, lidlem...
                  • urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 13:03
                    > Mi tez nie specjalnie przypadlo to miasto do gustu. Jednym slowem wizualnie
                    > jest beznadziejne! Ale na szczescie jestem tu z mezem i dzieckiem wiec pewnie
                    > gdziekolwiek na swiecie bym byla to i tak byloby mi dobrze:)

Cos w tym jest :) Maz, przyjaciolka, krewny... obecnosc kogos bliskiego ulatwia
                    pobyt w gorszych miejscach niz Bradford. Rzeczywiscie w niektorych dzielnicach
                    Bradford Anglicy sa w mniejszosci. Szkoda, ze nie idzie za tym jakas proba
                    ozywienia kulturalnego miasta: koncerty muzyki tradycyjnej, wystepy zespolow
                    tamecznych, etc. Miasto jest kulturalnie niezbyt rozwiniete.

Ja mieszkam w Heaton (BD9), taka sypialnia, wokol same domki i zielen.
                    • pati.zop78 Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 14:44
                      urszula.scibior napisała:

> Szkoda, ze nie idzie za tym jakas proba
                      > ozywienia kulturalnego miasta: koncerty muzyki tradycyjnej, wystepy zespolow
                      > tamecznych, etc. Miasto jest kulturalnie niezbyt rozwiniete.

nie prawda. wlasnie byla Mela (festiwal kultury azjatyckiej) w Peal Parku +
                      wesole miasteczko
                      • urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 16:41
                        Jedna Mela nie czyni wiosny :)
                        Bylam w sobote w Peel Parku: ot taki festyn rodzinny, wesole miasteczko, fast
                        food i pare stoisk z mydlem i powidlem i troche skocznej muzyki... Moze mam zbyt
                        wysokie wymagania?
                        Oddac musze Bradford jedno: tutejsze kino w muzeum filmu i telewizje serwuje
                        naprawde ciekawy repertuar!
                        • pati.zop78 Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 22:28
                          wiec jednak miasto nieco kulturalnie rozwiniete
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka