agataanna1 15.06.05, 11:51 ja pracuje w bradford i jestem ciekawa czy ktos z was tez mieszka w tych okolicach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 12:45 Ja rowniez pracuje i mieszkam w Bradford :) Odpowiedz Link
violus22 Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 18:51 a ja mieszkam w Bradford:) pracuje w domu full time :) Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 23:08 czesc dziewczyny ja tez oczywiscie z Bradford Viola - widzialam zdjecia Czarka. znow mam wrazenie, ze on juz jest wiekszy od Rizvana. A te komputery to chyba ma we krwi :) Odpowiedz Link
violus22 Re: kto w okolicach Bradford 15.06.05, 23:39 pewnie to tylko takie wrazenie:) ponad tydzien temu mial 67cm, ale to straszny spioch to moze juz ma 69;))) Odpowiedz Link
agataanna1 Re: kto w okolicach Bradford 17.06.05, 13:00 no i jak wam sie podoba okolica? od dawna tu jestescie? ja mieszkam w okolicy od ok.3 miesiecy, wczesniej tu studiowalam i przyjedzalam wielokrotnie. Odpowiedz Link
urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 17.06.05, 15:52 Ja przyjechalam do Bradford za moim chlopakiem (Anglikiem) i staralam sie patrzec na to miasto jego oczami i je plubic. Nie udalo sie to do konca, moze ze wzgledu na pogode (przyjechalam pozna jesienia), moze ze wzgledu na jakis smutek i szarosc wokol. To dla mnie miasto straconej szansy: mogly byc tak urocze jak York, gdyby jakos sensowniej wykorzystac XIX-XX wieczna zabudowe przemyslowa. Tymczasem mamy takie dziwne centrum, gdzie obok zabytkowego Town Hall stoi architektoniczny koszmarek z restauracjo-barem (wiesz pewnie o czym mowie). Poza tym jako Warszawiance bylo mi trudno sie przestawic z wielkomiejskiego trybu zycia na tryb... malomiateczkowy! Teraz, kiedy juz nie jestesmy razem wiem, ze nigdy go nie polubie :) Znacznie bardziej podobaly mi sie okolice, blizsze i dalsze, a juz najbardziej cenilam sobie weekendowe wypady z cyklu Yorkshire Dales. W ktorej czesci mieszkasz? Odpowiedz Link
violus22 Re: kto w okolicach Bradford 19.06.05, 10:55 Mi tez nie specjalnie przypadlo to miasto do gustu. Jednym slowem wizualnie jest beznadziejne! Ale na szczescie jestem tu z mezem i dzieckiem wiec pewnie gdziekolwiek na swiecie bym byla to i tak byloby mi dobrze:) Czasem mam wrazenie ze nie ma tu Anglikow:) Mieszkam na BD8 niedaleko duzego skrzyzowania z morrisonsem, big w, lidlem... Odpowiedz Link
urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 13:03 > Mi tez nie specjalnie przypadlo to miasto do gustu. Jednym slowem wizualnie > jest beznadziejne! Ale na szczescie jestem tu z mezem i dzieckiem wiec pewnie > gdziekolwiek na swiecie bym byla to i tak byloby mi dobrze:) Cos w tym jest :) Maz, przyjaciolka, krewny... obecnosc kogos bliskiego ulatwia pobyt w gorszych miejscach niz Bradford. Rzeczywiscie w niektorych dzielnicach Bradford Anglicy sa w mniejszosci. Szkoda, ze nie idzie za tym jakas proba ozywienia kulturalnego miasta: koncerty muzyki tradycyjnej, wystepy zespolow tamecznych, etc. Miasto jest kulturalnie niezbyt rozwiniete. Ja mieszkam w Heaton (BD9), taka sypialnia, wokol same domki i zielen. Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 14:44 urszula.scibior napisała: > Szkoda, ze nie idzie za tym jakas proba > ozywienia kulturalnego miasta: koncerty muzyki tradycyjnej, wystepy zespolow > tamecznych, etc. Miasto jest kulturalnie niezbyt rozwiniete. nie prawda. wlasnie byla Mela (festiwal kultury azjatyckiej) w Peal Parku + wesole miasteczko Odpowiedz Link
urszula.scibior Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 16:41 Jedna Mela nie czyni wiosny :) Bylam w sobote w Peel Parku: ot taki festyn rodzinny, wesole miasteczko, fast food i pare stoisk z mydlem i powidlem i troche skocznej muzyki... Moze mam zbyt wysokie wymagania? Oddac musze Bradford jedno: tutejsze kino w muzeum filmu i telewizje serwuje naprawde ciekawy repertuar! Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: kto w okolicach Bradford 20.06.05, 22:28 wiec jednak miasto nieco kulturalnie rozwiniete Odpowiedz Link