Dodaj do ulubionych

Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa

29.08.08, 22:37
Witam,

Jeżeli kogoś również frustruje że 40% jego comiesięcznej kasy ma
wpływać na konto "koszty zarządu" Spółdzielni L.OKUM to proponuje
jak najszybciej zawiązać własną wspólnotę. Chyba każdy przyzna
rację, że nie po to kupowaliśmy mieszkania bezczynszowe żeby płacić
jakimś ryjom za administrowanie... 3600x2 = 7200pln /m-c to dochód
Zarządu za dwia bloki nr 4 i 5.

chyba że ktoś ma inne zdanie...

pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • jolanta8 Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 03.09.08, 10:29
      popieram, złodziejstwo, podobno 4rka ma nowego zarządce i bierze o wiele mniej
      niż za 5tkę
      • ewada2003 Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 23.10.08, 23:13
        przeczytajcie dobrze co to są "koszty zarządu" - to również cytuje: konserwacje,
        dyżury, ubezpieczenia, energia,porządki i odśnieżanie no i administrowanie 40%
        tej kwoty. Tak duży blok musi mieć zarządcę, i myslę że aż tak dużo nie biora,
        wczesniej płaciłem na OSKARD (ci dopiero ździerają) i mam porównanie. A
        mieszkania bezczynszowe to tylko chwyt marketingowy tak jak wiele innych
        KOMBUDOWSKICH.
        Idzie zima więc zobaczymy jak się będą sprawować, ja proponuje dzwonić w każdej
        sprawie
        pozdrawiam mieszkaniec 5tki
        • jolanta8 Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 24.10.08, 08:30
          mam pytanie z innej beczki do mieszkanców 4 i 5tki czy u Was w mieszkaniach
          pomimo sezonu grzewczego tez jest tak zimno jak u mnie ?
          grzejniki grzeją ale mam wrażenie ze nawet na 5tym stopniu nie są aż tak ciepłe
          i stąd moje dogrzewanie mieszkania grzejnikiem elektrycznych, porażka !!!!!
          • ewada2003 Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 24.10.08, 14:17
            słuchaj, dopiero wczoraj pisałem "dzwonić", ja miałem ten sam problem
            przyjechali fachowcy z lokum i grzejniki grzeją na maxa, okazało sie że
            KOMBUDowcy jak instalowali to ustawili kryzy w zaworach termostatycznych na
            minimum.........
            ale i tak dopuki sie wszyscy nie wprowadzą to niestety całego bloku sam nie
            nagrzeje :(
            • jolanta8 Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 24.10.08, 22:25
              dzieki, bede tam dzwonic
              i masz cieplej? bo słyszałam tez ze sa jakie "pogodynki" i temp grzejnikow
              ustawia sie wg pogody na zewn.

dzieki
              • ewada2003 Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 27.10.08, 07:38
                tak mam cieplej, grzejniki grzeją dobrze ale tak jak pisałem to jak wszyscy nie
                zaczna grzać to nie ma szans na komfort:)
                Pogodynki pewnie są tak jak wszędzie teraz ale one wyłączają ogrzewanie przy
                temp. powyżej +15
                pozdr
    • matams Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 29.10.08, 09:53
      hehehe zawsze śmiać mi się, jak widzę ludzi, którzy dają sie naciągać na tego
      typu chwyty reklamowe. Byliście przekonani, że będziecie mieszkali za darmo?
      Oczywiście, deweloper czy jak ich nazywasz "ryje" napisał prawdę! NIE PŁACICIE
      CZYNSZU! Czynsz płacisz za używanie cudzej rzeczy. Jak byś była najemca
      mieszkania to płacisz czynsz a jako właściciel mieszkania opłacasz coś, co
      nazywane jest opłatami eksploatacyjnymi.
      No i po drugie. Jeśli liczysz 3600 x 2 = 72000 to przychód a nie dochód.

bezczynszowe hahahahhha
      • jolanta8 Re: Balbina - ul. Barona - Wspólnota mieszkaniowa 29.10.08, 11:37
        tak, tylko ze za takie samo mieszkanie powierzchniowo moi rodzice płacą 500 zł a
        nie 250. Chyba jest różnica, co ? a i mieszkają w 30 letnim bloku a nie rocznym,
        hm. Poza tym mają takie same wydatki w czynszu jak my :/

pozdrawiam zazdrośnika !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka